Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dividende - Cat am de plata la st...

Teren de vanzare. O agentie imobi...

Alegere tableta

Cine poate lamuri extra-judiciar ...
 Cum se numeste boala de piele ?

Pompa submersibila pe 12 v

M-am saturat de cei care distrug ...

telefon fix cu cartela SIM plus e...
 Comercianti (inclusiv PFA) obliga...

Recomandare cazare tranzit, 1 noa...

Inchidere stalpi in placa de la u...

Acceleratie sacadata Vespa 300ccm
 Microfon pentru un Sony A6100?

Chiar asa de prosti sunt englezi?

La mulți ani @xperia_ray!

Circular Makita de negasit in RO
 

placa wireless fedora 6

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
normancboy

normancboy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 04.06.2007
Salut
Mi-am cumparat o placa wireless model Belkin G Desktop Card care nu are drivere de Linux(nici pe siteul producatorului nu exista).
Am inteles ca driverele de windows pot fi folosite in linux, fiind transformate intr-un modul de kernel si apoi incarcate in kernel cu aplicatia modprobe.
Eu am Fedora 6 si nu am gasit aplicatia respectiva preinstalata si nici de sursa ei nu am dat pe net.
Stiti cumva cum se poate incarca un modul de kernel in fedora 6?

#2
bigguy82

bigguy82

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,060
  • Înscris: 15.06.2004

View Postnormancboy, on Jan 25 2008, 08:17, said:

Salut
Mi-am cumparat o placa wireless model Belkin G Desktop Card care nu are drivere de Linux(nici pe siteul producatorului nu exista).
Am inteles ca driverele de windows pot fi folosite in linux, fiind transformate intr-un modul de kernel si apoi incarcate in kernel cu aplicatia modprobe.
Eu am Fedora 6 si nu am gasit aplicatia respectiva preinstalata si nici de sursa ei nu am dat pe net.
Stiti cumva cum se poate incarca un modul de kernel in fedora 6?
Nu se poate sa nu ai modprobe pe sistem. Cum ai incercat sa incarci modulul? Modulul poate fi incarcat doar ca root, daca vei incerca sa rulezi modprobe ca user normal, nu vei putea, deoarece calea in care se gaseste nu se afla in variabila PATH a unui utilizator normal. Daca ai sudo instalat, incearca sudo.
Pentru a folosi driverele de windows, ai nevoie de ndiswrapper.

/LE Modulele pot fi incarcate si cu insmod, dar mai mult ca sigur ai modprobe pe sistem.

Edited by bigguy82, 25 January 2008 - 12:11.


#3
normancboy

normancboy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 04.06.2007

View Postbigguy82, on Jan 25 2008, 12:10, said:

Nu se poate sa nu ai modprobe pe sistem. Cum ai incercat sa incarci modulul? Modulul poate fi incarcat doar ca root, daca vei incerca sa rulezi modprobe ca user normal, nu vei putea, deoarece calea in care se gaseste nu se afla in variabila PATH a unui utilizator normal. Daca ai sudo instalat, incearca sudo.
Pentru a folosi driverele de windows, ai nevoie de ndiswrapper.

/LE Modulele pot fi incarcate si cu insmod, dar mai mult ca sigur ai modprobe pe sistem.
am gasit modprobeu in /sbin

Problema e alta: La compilarea ndiswrapperului (v.1.51) imi da urmatoarea eroare:
Cannot find kernel version in /usr/src/kernels/2.6.18-1.2798.fc6-i586, is it configured?.

eu am kernel versiunea 2.6.18-1.2798.fc6-i686. Tre sa imi instalez kernelu pe care il vrea el sau merge cumva compilat si cu versiunea mea de kernel?

#4
bigguy82

bigguy82

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,060
  • Înscris: 15.06.2004

View Postnormancboy, on Jan 25 2008, 17:31, said:

am gasit modprobeu in /sbin

Problema e alta: La compilarea ndiswrapperului (v.1.51) imi da urmatoarea eroare:
Cannot find kernel version in /usr/src/kernels/2.6.18-1.2798.fc6-i586, is it configured?.

eu am kernel versiunea 2.6.18-1.2798.fc6-i686. Tre sa imi instalez kernelu pe care il vrea el sau merge cumva compilat si cu versiunea mea de kernel?
Cum spuneam directorul /sbin e by default doar in variabila PATH a user-ului root. Modprobe trebuie rulat ca root. In consola dai
su -
ca sa devii root.
Ar trebui sa mearga si cu ce kernel ai tu(din ce vad eu e aceeasi versiune...difera doar arhitectura).  Din pacate, mai mult nu te pot ajuta, pentru ca nu folosesc Fedora, dar banuiesc ca ndiswrapper este in repository-ul fedora.
Pentru a instala un pachet din repository, dai ca root
yum install nume_pachet
Sau folosesti yumex (daca e instalat, in Fedora Core 4, ultimul pe care l-am incercat, nu era instalat implicit)

De ce nu incerci ultima versiune de la fedora si anume Fedora 8.

Edited by bigguy82, 25 January 2008 - 18:05.


#5
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

View Postnormancboy, on Jan 25 2008, 17:31, said:

am gasit modprobeu in /sbin

Problema e alta: La compilarea ndiswrapperului (v.1.51) imi da urmatoarea eroare:
Cannot find kernel version in /usr/src/kernels/2.6.18-1.2798.fc6-i586, is it configured?.

eu am kernel versiunea 2.6.18-1.2798.fc6-i686. Tre sa imi instalez kernelu pe care il vrea el sau merge cumva compilat si cu versiunea mea de kernel?
Trebuie sa ai sursele pe linga binare. Va trebui sa instalezi kernel-headers sau kernel-sources (a se citi documentatia ndiswrapper). Daca nu merge sa compilezi cind ai numai headerele, atunci va merge sigur sa compilezi (sau macar sa depasesti stadiul initial) cind ai toate sursele.

Edited by cianura, 25 January 2008 - 18:16.


#6
normancboy

normancboy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 04.06.2007
tot ce am rulat am rulat ca root

fedora 8 nu am cum sa pun pt ca nu am dvd reader/writer (stii de unde pot scoate o distributie cu instalarea bazata pe cduri?).
In plus nu am decat net wireless, si placa are driver numa pt windoza.
Mai multe nu stiu sa iti zic.
Placa pe care o am e un Belkin f5d7000 v7000 si foloseste un chipset Realtek 8185L .

Pt chipset am gasit driver de linux.

Ai idee daca pot instala placa folosind driverul chipsetului ?(si daca da cum?)

#7
bigguy82

bigguy82

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,060
  • Înscris: 15.06.2004

View Postnormancboy, on Jan 25 2008, 18:19, said:

tot ce am rulat am rulat ca root

fedora 8 nu am cum sa pun pt ca nu am dvd reader/writer (stii de unde pot scoate o distributie cu instalarea bazata pe cduri?).
In plus nu am decat net wireless, si placa are driver numa pt windoza.
Mai multe nu stiu sa iti zic.
Placa pe care o am e un Belkin f5d7000 v7000 si foloseste un chipset Realtek 8185L .

Pt chipset am gasit driver de linux.

Ai idee daca pot instala placa folosind driverul chipsetului ?(si daca da cum?)
Nu am avut treaba cu placi wireless pana acum decat cu un Atheros 5007EG si pe ala am reusit sa-l fac sa mearga cu madwifi. Eventual vezi daca nu e suport in kernel pentru chipset-ul ala. Daca e, ori compilezi tu un kernel de la 0 (e mai greu daca nu te pricepi la linux, desi exista suficiente tutoriale pe net) ori faci rost de modulul compilat pentru kernelul tau (ar trebui sa fie in repository daca nu e deja instalat) si apoi il incarci cu modprobe.

#8
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

View Postnormancboy, on Jan 25 2008, 18:19, said:

tot ce am rulat am rulat ca root

fedora 8 nu am cum sa pun pt ca nu am dvd reader/writer (stii de unde pot scoate o distributie cu instalarea bazata pe cduri?).
In plus nu am decat net wireless, si placa are driver numa pt windoza.
Mai multe nu stiu sa iti zic.
Placa pe care o am e un Belkin f5d7000 v7000 si foloseste un chipset Realtek 8185L .

Pt chipset am gasit driver de linux.

Ai idee daca pot instala placa folosind driverul chipsetului ?(si daca da cum?)
Am afirmat undeva in postul meu ca trebuie sa instalezi alta distributie, versiune? Am spus ca trebuie sa instalezi sursele kernelului pe care il detii (sau headerele) ca sa poti sa compilezi ndiswrapper, cele care sint pt versiunea/distributia ta si pe care le poti gasi pe repository-uri. Nu pot sa iti spun daca placa ta va merge sau nu, pot sa te trimit sa citesti aici ca sa vezi daca ndsiwrapper suporta placa ta impreuna cu driverele de windows pe care le detii.

#9
manuel11g

manuel11g

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 09.08.2007
http://www.linux-wlan.org/
Asta este situl unde poti gasi driverul exact pentru placa ta de retea. Am verificat in lista de compabilitati. Eu iti recomand sa downloadezi programul si sa citesti README si INSTALL( nu stiu daca exista si asta). Din cate imi aduc eu aminte instalarea se face printr-o recompilarea unui kernel, la care se adauga niste fisiere. Nu prea am inteles eu prea bine cum, dar merita citit tot ce scrie pe acolo.

EDIT: Lista de compatibilitati o gasesti aici: http://www.linux-wla...dapters.html.gz

Edited by manuel11g, 26 January 2008 - 01:50.


#10
normancboy

normancboy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 04.06.2007

View Postcianura, on Jan 26 2008, 00:04, said:

Am afirmat undeva in postul meu ca trebuie sa instalezi alta distributie, versiune? Am spus ca trebuie sa instalezi sursele kernelului pe care il detii (sau headerele) ca sa poti sa compilezi ndiswrapper, cele care sint pt versiunea/distributia ta si pe care le poti gasi pe repository-uri. Nu pot sa iti spun daca placa ta va merge sau nu, pot sa te trimit sa citesti aici ca sa vezi daca ndsiwrapper suporta placa ta impreuna cu driverele de windows pe care le detii.

Stimabile ai dreptate....but...daca observi un pic cand au fost postate cele 2 mesaje, al meu si al tau, vei vedea ca au fost postate cam in acelasi timp, prin urmare ii raspundeam amicului bigguy2 si nu tie.
In alta ordine de idei acu ma apuc de citit documentatia si sa imi setez placa, ca m-am plictisit ieri de bajbait.

Numa bine

#11
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

View Postnormancboy, on Jan 26 2008, 10:14, said:

Stimabile ai dreptate....but...daca observi un pic cand au fost postate cele 2 mesaje, al meu si al tau, vei vedea ca au fost postate cam in acelasi timp, prin urmare ii raspundeam amicului bigguy2 si nu tie.
De acord.

View Postnormancboy, on Jan 26 2008, 10:14, said:

In alta ordine de idei acu ma apuc de citit documentatia si sa imi setez placa, ca m-am plictisit ieri de bajbait.
Foarte bine, o atitudine corecta; are sa te ajute pe viitor daca vrei sa reinstalezi wifi-ul.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate