Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Anul asta vinerea neagra chiar va...

banda alergat acasa

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...
 Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...
 Planul Samsung pentru urmatorii 5...

videoproiector vs oricare display

Produse comandate din china (wish...

probleme mașina de spalat rufe
 Magazine care vand bere la keg

Proiect ciudat legat de metaverse...

Daniel Fenechiu: Nu vom aște...

Transfer in acelasi pc cu FTP
 

Primul test AntiVirus din 2008

- - - - -
  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#19
pykko

pykko

    I love, therefore I am

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,141
  • Înscris: 10.02.2006
Pokemon, trimite toate fisierele pe care le suspectezi ca ar fi alarme false aici: http://analysis.avir...mples/index.php pentru a fi fixate. Astfel vei ajuta si alti useri care eventual vor avea aceleasi probleme. ;)

Diferenta intre Avira free si cea premium este detectia adware\spyware care nu este prezenta in varianta gratis si modulul mailguard care de asemenea este intalnit doar in editia premium. In plus update-ul la premium este prioritar cu servere mai rapide.

#20
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,209
  • Înscris: 15.02.2007

View Postthe_angel, on Jan 23 2008, 11:24, said:

panda e un antivirus care consuma resurse nejustifcat.
am 2 giga ram...nici nu il simt ca exista ;)

Quote

oricum nodul este peste panda. de Avira nu mai zic
asta ai scos-o din putul gandirii sau din tabelasele platite de pe net? :huh:

Edited by pykko, 23 January 2008 - 18:46.


#21
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,209
  • Înscris: 15.02.2007
off: cand se editeaza un post de catre un moderator se spune si reason for edit de obicei...

#22
pykko

pykko

    I love, therefore I am

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,141
  • Înscris: 10.02.2006

View Postkappa_man84, on Jan 23 2008, 21:38, said:

off: cand se editeaza un post de catre un moderator se spune si reason for edit de obicei...
ti-am editat pentru ca inclusesei in quote si raspunsul tau, iar eu le-am separat. :)

Edited by pykko, 23 January 2008 - 22:03.


#23
the_angel

the_angel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 881
  • Înscris: 05.02.2007

View Postkappa_man84, on Jan 23 2008, 16:02, said:

am 2 giga ram...nici nu il simt ca exista ;)


asta ai scos-o din putul gandirii sau din tabelasele platite de pe net? :huh:
in cele mai multe "tabelase"  nod este deasupra de panda.. si nu neaparat la consumul de ram ma refeream ci si al procului.

#24
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,209
  • Înscris: 15.02.2007

View Postpykko, on Jan 23 2008, 22:03, said:

ti-am editat pentru ca inclusesei in quote si raspunsul tau, iar eu le-am separat. :)

nu observasem, scuze. :)

View Postthe_angel, on Jan 24 2008, 00:43, said:

in cele mai multe "tabelase"  nod este deasupra de panda.. si nu neaparat la consumul de ram ma refeream ci si al procului.

am dual-core...altceva?
deja faza cu acel consum de resurse nu prea mai merge in zilele noastre...sistemele devin din ce in ce mai performante, iar alegerea unui antiv sau firewall depinde numai si numai de cat de bine te protejeaza...daca tie ti se pare ca Avira este peste panda, e parerea ta, insa cred ca este o mare diferenta intre panda crackuit si panda cu licenta...

ca un ps: niciodata, dar niciodata nu ma voi lua dupa teste facute de diversi "specialisti"...la dracu, pana si stelele Ncap sunt date in functie de buzunarul producatorului de masini :naughty:

#25
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007

View Postkappa_man84, on Jan 24 2008, 07:29, said:

ca un ps: niciodata, dar niciodata nu ma voi lua dupa teste facute de diversi "specialisti"...la dracu, pana si stelele Ncap sunt date in functie de buzunarul producatorului de masini :naughty:

Esti prea negativist .

Edited by antinVidia, 24 January 2008 - 10:12.


#26
Bartolomeu

Bartolomeu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 150
  • Înscris: 20.03.2007

View Postkappa_man84, on Jan 24 2008, 07:29, said:

nu observasem, scuze. :)



am dual-core...altceva?
deja faza cu acel consum de resurse nu prea mai merge in zilele noastre...sistemele devin din ce in ce mai performante, iar alegerea unui antiv sau firewall depinde numai si numai de cat de bine te protejeaza...daca tie ti se pare ca Avira este peste panda, e parerea ta, insa cred ca este o mare diferenta intre panda crackuit si panda cu licenta...

ca un ps: niciodata, dar niciodata nu ma voi lua dupa teste facute de diversi "specialisti"...la dracu, pana si stelele Ncap sunt date in functie de buzunarul producatorului de masini :naughty:
Nici virusii nu exista  sunt doar niste zvonuri spuse de unii "specialisti" :lol:

#27
razor74

razor74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 816
  • Înscris: 09.10.2006
Stati sa apara si testele de la Virus Bulletin si o sa vedeti ca sunt cu totul atele rezultatele. Si daca tot vorbiti de antivirusi care "sunt pe val" - altii decat NOD 32, KAV sau Avast, incercati si vedeti daca va detecteaza ultima versiune a keylogger-ului comercial Ardamax. Nu de alta dar exista si crack pentru el si cei care  nu au ce face cu (virgula) computerul luat de mama si tata va pot lasa foarte usor fara parolele de mess si ce mai aveti pe acolo. Pana saptamana trecuta , Panda, Avira, AVG si Bitdefender habar nu aveau de acest keylogeer. Nu e nevoie decat sa incercati sa downloadati programul de pe site-ul lor oficial si ar trebui sa "tipe" antivirusul. Cele care au web shield nici nu va lasa sa il downloadati...

#28
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007

View Postrazor74, on Jan 24 2008, 11:38, said:

Pana saptamana trecuta , Panda, Avira, AVG si Bitdefender habar nu aveau de acest keylogeer. Nu e nevoie decat sa incercati sa downloadati programul de pe site-ul lor oficial si ar trebui sa "tipe" antivirusul. Cele care au web shield nici nu va lasa sa il downloadati...

Aici te inseli putin...
Imediat dupa revelion , mai exact pe 2-3 ianuarie , cand a creat pykko topicul cu licenta gratuita la Avira Premium (asta), eram prin Slatina pe la un verisor. Avea Windows Vista cu licenta si McAfee tot cu licenta. Isi instalase ultima versiune de Ardamax keylogger , cu care fura parolele "prietenilor" .
Nu prea era multumit de McAfee si ma intrebat ce av Ii recomand sa isi instaleze . Am vazut topicul lui pykko si i-am pus Avira Premium. Cum am terminat instalarea , mi-a si detectat Ardamax keylogger  , un worm si un trojan....Pana nu am dezinstalat Ardamax , nu am avut pace cu Avira , degeaba Ii dedeam mereu ignore....Oricum, ideea era ca Avira stia inca de pe atunci de Ardamax keylogger , deci de acum o luna.

Edited by antinVidia, 24 January 2008 - 13:12.


#29
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 8,876
  • Înscris: 02.02.2006
Totul depinde de versiunea virusului. E normal ca daca apare o versiune noua, sa nu fie detectat din prima zi (decat pe baza euristicii).

Cat despre Ardamax... Prima versiune de Ardamax a intrat in baza de date a BitDefender inca din May 2006, deci de aproape 2 ani: http://www.bitdefend....Ardamax.A.html


Edit: Din nou, unii dintre voi judecati un antivirus dupa un virus care a fost sau nu prins. Tinand cont ca exista milioane de malware, chiar conteaza asa mult ca virusul X a fost gasit de antivirusul Y cu o saptamana mai devreme decat antivirusul Z?

Edited by alexcrist, 24 January 2008 - 13:53.


#30
the_angel

the_angel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 881
  • Înscris: 05.02.2007

View Postkappa_man84, on Jan 24 2008, 07:29, said:

nu observasem, scuze. :)



am dual-core...altceva?
deja faza cu acel consum de resurse nu prea mai merge in zilele noastre...sistemele devin din ce in ce mai performante, iar alegerea unui antiv sau firewall depinde numai si numai de cat de bine te protejeaza...daca tie ti se pare ca Avira este peste panda, e parerea ta, insa cred ca este o mare diferenta intre panda crackuit si panda cu licenta...

ca un ps: niciodata, dar niciodata nu ma voi lua dupa teste facute de diversi "specialisti"...la dracu, pana si stelele Ncap sunt date in functie de buzunarul producatorului de masini :naughty:
kappa_man eu ma refeream la un utilizator care nu are neaparata dual core si 2 giga de ram. si nu incerc sa te conving ca avira e mai bun ca panda, e parere personala. am folosit si panda, cu licenta 1 an de zile si imi ingreuna procul al naibii de rau. bine nu aveam vreun dual core acum 3 ani dar totusi pt cate stie sa faca consuma muuuult, nu crezi?? cand alte programe antivirus consuma de trei ori mai putin si au aceiasi eficienta..poate chiar mai buna.....din nou parere personala..spor la treaba  :harhar:

Edited by the_angel, 24 January 2008 - 13:59.


#31
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007

View Postalexcrist, on Jan 24 2008, 13:49, said:

Totul depinde de versiunea virusului. E normal ca daca apare o versiune noua, sa nu fie detectat din prima zi (decat pe baza euristicii).

Cat despre Ardamax... Prima versiune de Ardamax a intrat in baza de date a BitDefender inca din May 2006, deci de aproape 2 ani: http://www.bitdefend....Ardamax.A.html

Pana saptamana trecuta , Panda, Avira, AVG si Bitdefender habar nu aveau de acest keylogeer.
Din ce a scris razor aici se intelege ca toti av enumerati acolo nu detectau deloc Ardamax , pana acum o saptamana. Varul meu avea instalata ultima versiune disponibila atunci pentru acest keylogger si Avira l-a detectat. Deci , afirmatia lui nu e valabila .  
Corect! Nu trebuie judecat un av dupa un virus , dar conteaza daca NOD32 (sa zicem asa) gaseste Ardamax cu o saptamana inaintea lui Avira . Userii care folosesc Avira in saptamana aia pot sa se infecteze lejer . Conteaza si o zi , dar o saptamana....

Edited by antinVidia, 24 January 2008 - 14:26.


#32
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,209
  • Înscris: 15.02.2007

View Postthe_angel, on Jan 24 2008, 13:58, said:

kappa_man eu ma refeream la un utilizator care nu are neaparata dual core si 2 giga de ram. si nu incerc sa te conving ca Avira e mai bun ca panda, e parere personala. am folosit si panda, cu licenta 1 an de zile si imi ingreuna procul al naibii de rau. bine nu aveam vreun dual core acum 3 ani dar totusi pt cate stie sa faca consuma muuuult, nu crezi?? cand alte programe antivirus consuma de trei ori mai putin si au aceiasi eficienta..poate chiar mai buna.....din nou parere personala..spor la treaba  :harhar:

:lol: multumesc la fel

ps: fiecare e multumit de antivirusul pe care il foloseste si care ii place  :P

#33
razor74

razor74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 816
  • Înscris: 09.10.2006

View PostantinVidia, on Jan 24 2008, 14:25, said:

Pana saptamana trecuta , Panda, Avira, AVG si Bitdefender habar nu aveau de acest keylogeer.
Din ce a scris razor aici se intelege ca toti av enumerati acolo nu detectau deloc Ardamax , pana acum o saptamana. Varul meu avea instalata ultima versiune disponibila atunci pentru acest keylogger si Avira l-a detectat. Deci , afirmatia lui nu e valabila .
Personal l-am testat saptamana trecuta si nu a detectat nimic. Eu nu l-am si instalat - keylogger-ul. Poate aici e faza. Avira o detecta ce e in componenta installerului dupa ce pornesti instalarea propriuzisa si extrage fisierele. Celelalte l-au detectat ori cu webshieldul, ori de cum a  inceput downloadul kitului de instalare. Ori nu era setat avira sa caute in arhive , ori chiar nu l-a detectat... Am eu ceva cu keyloggerele deoarece sunt patit cu bitdefenderul instalat si ramas fara parole la yahoo si Skype... (acum un an si ceva). Si da acum conteaza cat de prompt raspund producatorii de antivirusi la aparitia de noi threat-uri. Degeaba e bun ativirusul si capabil sa stearga cu eficienta infectiile , daca nu e capabil sa le detecteze. Si dupa cum se spunea si pe site-urile de specialitate - producatorii de antivirusi ar trebui sa mai lucreze la detectia heuristica si sa gaseasca modalitati sa o eficientizeze. Numai asa te mai poti apara de infectiile noi si nedetectabile cu ajutorul definitiei de virusi. Apar pre multi si prea des. Fiecare producator de antivirus va scapa o parte din noile amenintari aparute intr-o anumita perioada a anului. Se poate trage o concluzie de cat de eficient a fost un ativirus abia la sfarsitul unui an, cand se pot vedea in urma testelor publice , cum s-a descurcat de-a lungul celor 12 luni.

#34
pykko

pykko

    I love, therefore I am

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,141
  • Înscris: 10.02.2006
Cel mai probabil Avira detecteaza componentele dupa instalare. Nu are rost sa adaugi kit-ul de instalare in multe din cazuri, pentru ca poate fi schimbat. Este esential sa detectezi componentele keylogger-ului, doar.

#35
razor74

razor74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 816
  • Înscris: 09.10.2006

View Postpykko, on Jan 24 2008, 16:48, said:

Cel mai probabil Avira detecteaza componentele dupa instalare. Nu are rost sa adaugi kit-ul de instalare in multe din cazuri, pentru ca poate fi schimbat. Este esential sa detectezi componentele keylogger-ului, doar.
Eh asta poate fi un maare minus. Nu se stie niciodata cum se poate instala un malware chiar si detectat. Eu cred ca antivirusii care au un "active web shield" aduc un plus de siguranta deoarece threat-ul este detctat inainte sa intre in computer. Acesti antivirusi folosesc un fel de proxi prin care face filtrarea web a browserului utilizat.

#36
Nexus11

Nexus11

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,766
  • Înscris: 19.06.2005

View Postrazor74, on Jan 24 2008, 17:35, said:

Eh asta poate fi un maare minus. Nu se stie niciodata cum se poate instala un malware chiar si detectat. Eu cred ca antivirusii care au un "active web shield" aduc un plus de siguranta deoarece threat-ul este detctat inainte sa intre in computer. Acesti antivirusi folosesc un fel de proxi prin care face filtrarea web a browserului utilizat.
Eu cred ca esti oleaca cam paranoic.Daca esti un pic atent si vezi cam pe ce dai click si downloadezi de unde stii tu ca e sigur nu o sa ai nici o problema.Asteptam alte teste din anul 2008 sa vedem ce si cum.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate