Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cat spatiu stocare aveti in total...

Centrale termice compacte

Portofoliu incepator pe Bursa New...

Probabil inselatorie pe OLX
 Istoric Google

Copil cu temperament sangvinic

ADA TEL SERVICES

inlocuire bara fata clio 4
 Ce avem de platit in 2024 la cump...

La mulți ani @Arader!

La mulți ani @gabiroa!

La mulți ani @gerbil!
 La mulți ani @Therockstar!

Suspect Frauda Informatica

Scari interioare

Parcare gratis Romexpo
 

Rulouri exterioare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
809 replies to this topic

#775
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,836
  • Înscris: 03.02.2007
Gaură în tâmplărie se dă pentru șnur. Pentru motor, cablu, se dă pe lângă. Dacă instalația e prin perete, pune țeavă. Dacă instalația va fi la vedere, aparentă, nu trebuie țeavă, se maschează cu canal de cablu. Dacă ai instalația prin perete și nu pui țeavă, la o eventuală depanare/înlocuire a motorului, va trebui să spargi pereții. Ajunge cablu de 0,75 mmp, 4 fire.

#776
Maskatu

Maskatu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 30.05.2006
Au pus "mesterii" tamplaria si le-am zis daca pot sa pun un cablu pe langa tamplarie spre exterior ca si pre-pregatire de rulou. Au zis ca NU ca nu se pune asa ca atunci cand voi pune rulou, se da gaura ÎN tamplarie ca vezi domne ruloul sus are un cablu mic si ala nu o sa fie fix sus, o sa fie mai jos pe la 10-15 cm si in functie de unde "cade" cablul, acolo dai gaura din interior....

Inca nu am facut reparatiile necesare si ma gandeam sa pun totusi un cablu pe langa. Inteleg ca trebuie cu 4-5 fire? si sa fie de 0.75...

#777
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,836
  • Înscris: 03.02.2007
Cred că meșterii vorbeau de rulouri cu șnur, iar tu de cele cu motor. Nu ai nevoie de cablu, ci doar de o țeavă/copex cu sârmă în ea, prin care tragi în casă cablul cu care va veni deja echipat motorul ruloului.

#778
Maskatu

Maskatu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 30.05.2006
Nu. Vorbeam si eu si ei de acelasi lucru...  rulou electric. Ei au spus clar ca NU se pune nimic pe dupa tamplarie si ca vor da GAURA in tamplarie pentru cablul de alimentare. Deja am reparat glafurile si nu am mai tras nimic.

Acum care este varianta de a ajunge cu cablul din casa spre exterior?

#779
mmiclaus

mmiclaus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 22.02.2009

 Maskatu, on 08 octombrie 2023 - 19:26, said:

Nu. Vorbeam si eu si ei de acelasi lucru...  rulou electric. Ei au spus clar ca NU se pune nimic pe dupa tamplarie si ca vor da GAURA in tamplarie pentru cablul de alimentare. Deja am reparat glafurile si nu am mai tras nimic.

Acum care este varianta de a ajunge cu cablul din casa spre exterior?

E casa noua  sau ai schimbat tamplaria veche.Mai este versiunea cu panou solar daca nu mai ai unde sa dai gauri dar sistemul e mai scump ca ruloul in sine cred Posted Image. Overall poti face loc si pe langa tamplarie si ulterior reparatiile sau daca e casa noua si mai simplu  tragi pe afara si poti pune butonul de actionare in doza de aparataj de la iluminat  din camera .

#780
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,000
  • Înscris: 17.10.2003
Nu are nevoie de buton ca e cu telecomandă.

#781
Maskatu

Maskatu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 30.05.2006
Nu este nici o casa noua. Este o fereastra schimbata la un bloc comunist. Si ulterior (la anul sper) sa pot pune si rulou actionat ELECTRIC. Acum discutia este inutila, pana mi-ati raspuns, am chemat meseriasul si a casetat de jur imprejur cu rigips glafurile. Probabil ca vor da gaura in tamplarie ca pe margine daca dau, ies in izolatia blocului...

#782
mmiclaus

mmiclaus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 22.02.2009

 akeem, on 09 octombrie 2023 - 06:58, said:

Nu are nevoie de buton ca e cu telecomandă.
Nu conteaza , alimentarea se face la curent. Ca e buton sau telecomanda tot trebuie alimentat de undeva.

#783
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,836
  • Înscris: 03.02.2007

View PostMaskatu, on 09 octombrie 2023 - 08:07, said:

Probabil ca vor da gaura in tamplarie ca pe margine daca dau, ies in izolatia blocului...

Se dă pe lângă tâmplărie. Cel puțin eu așa procedez la rulourile cu motor. Nu e gaură dreaptă ci în curbă. Dau jumătate de gaură din afară, jumătate dinăuntru și ocolesc colțul ramei de PVC. Bag o sârmă rigidă, și cu ajutorul ei și cu niște izolier, trag cablul spre interior. Se repară ulterior pe lângă cablu cu spumă/ silicon/ tencuială, etc.
Dacă ai varianta cu telecomandă, se poate alimenta de la aerul condiționat și scapi de găurit..

Edited by Digix, 10 October 2023 - 12:26.


#784
silentmouse

silentmouse

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 19.04.2012

View PostDigix, on 10 octombrie 2023 - 12:26, said:

Se dă pe lângă tâmplărie. Cel puțin eu așa procedez la rulourile cu motor. Nu e gaură dreaptă ci în curbă. Dau jumătate de gaură din afară, jumătate dinăuntru și ocolesc colțul ramei de PVC. Bag o sârmă rigidă, și cu ajutorul ei și cu niște izolier, trag cablul spre interior. Se repară ulterior pe lângă cablu cu spumă/ silicon/ tencuială, etc.
Dacă ai varianta cu telecomandă, se poate alimenta de la aerul condiționat și scapi de găurit..

Salut, totusi de ce se evita gaura prin tamplarie? Ar fi de un diametru f mic (de dimensiunea cablului de alimentare probabil) si apoi oricum daca ramane un mic spatiu se poate izola cu silicon.

#785
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,836
  • Înscris: 03.02.2007
Nu e o regulă, eu așa procedez de obicei. Se poate da și prin tâmplărie dacă așa vrea beneficiarul.

#786
bogm

bogm

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 05.12.2018
Știe cineva ce fel de întrerupător e necesar pentru jaluzele electrice, care să permită și rotirea lamelelor? Ce opțiuni modulare aș avea?
Am găsit așa
https://www.legrand....es-white-077026
https://www.lohuis.r...-st-2m-10a-alb/
Ideal ar fi Somfy, dar nu par a fi modulare și nu știu cum să le folosesc pe dozele instalate care permit 3 module.
https://shop.somfy.d...nkl-rahmen.html

#787
superbec

superbec

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 547
  • Înscris: 04.03.2006

View Postbogm, on 28 februarie 2024 - 15:05, said:


Ideal ar fi Somfy, dar nu par a fi modulare și nu știu cum să le folosesc pe dozele instalate care permit 3 module.
https://shop.somfy.d...nkl-rahmen.html
vezi ca somfy fac butoane propietare care merg doar cu motoarele lor , cel putin RTS si IO merg doar cu somfy , de alte controler nu stiu.

in functie de ce motor ai tu eu as cauta si la prietenul popor chinez

#788
bogm

bogm

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 05.12.2018

View Postsuperbec, on 28 februarie 2024 - 16:21, said:

vezi ca somfy fac butoane propietare care merg doar cu motoarele lor , cel putin RTS si IO merg doar cu somfy , de alte controler nu stiu.

in functie de ce motor ai tu eu as cauta si la prietenul popor chinez
Mda, e vorba de motor Somfy J4 cu RTS, deci sunt cam în plop...Varianta cu telecomandă e mai comodă, dar și mult mai scumpă.

#789
mmiclaus

mmiclaus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 22.02.2009
Fiecare producator de intrerupatoare au o gama pt rolete/jaluzele electrice trebuie cautat. am roleta electrica si buton somfy  3 fire se leaga la el  dar din cauza ca am pus aparataj livolo  butonul pt actionarea lui are nevoie de 5 intrari legate le el .

#790
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,836
  • Înscris: 03.02.2007

View Postbogm, on 28 februarie 2024 - 15:05, said:

Știe cineva ce fel de întrerupător e necesar pentru jaluzele electrice, care să permită și rotirea lamelelor? Ce opțiuni modulare aș avea?
Ce fel de rulouri ai? Ai jaluzele exterioare speciale, la care se rotesc lamelele? Dacă e așa, bănuiesc că ar mai fi nevoie pe lângă comutatorul uzual de rulouri care ridică/coboară lamelele, de încă unul care rotește lamelele. Pentru un rulou obișnuit se găsesc aparate modulare. Trebuie căutat comutator, nu întrerupător.

https://www.google.c...chrome&ie=UTF-8

Totuși, dacă ai RTS deja pe motor, e păcat să nu iei o telecomandă compatibilă. Nu mi se pare scump la 137 de lei.

https://www.vonmag.r...KQaAnYeEALw_wcB

Edited by Digix, 29 February 2024 - 10:38.


#791
bogm

bogm

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 05.12.2018
Deocamdată discut o ofertă de jaluzele exterioare cu o firmă. Prefer jaluzele tocmai pentru a regla unghiul lamelelor. Motoarele propuse sunt J4 WT sau J4 iO pt telecomandă/automatizări.
Acum îmi dau seama că WT e de fapt wired (cablat), nu RTS (radio).
Varianta cablată e mai ieftină, motoarele sunt la jumătate de preț față de cele iO, iar întrerupătoarele de 4 ori mai ieftine față de telecomenzi.
Problema mea e că nu știu cum să montez întrerupătorul Somfy pe dozele standard de 3 module pe care le am (pot schimba ramele, carcasa pe orice alt producător, nu am preferințe). Alternativa ar fi întrerupător/comutator de la altă firmă care să fie modular și să poată regla poziția lamelelor.

#792
silentmouse

silentmouse

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 19.04.2012
Ma intreb de ce se tot promoveaza faptul ca rulourile exterioare izoleaza fonic.
Am montat rulouri din aluminiu, am testat si sincer nu se observa nicio modificare cu ele trase/ridicate.

Observ ca unele firme se hazardeaza si avanseaza undeva la un maxim 30dB ceea ce mi se pare o miciuna evidenta...
Daca voi stiti astfel de rulouri care ajung la 30dB as vrea si eu o recomandare va rog Posted Image

Edited by silentmouse, 12 March 2024 - 09:58.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate