Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...
 Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi
 Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 

ANESTEZIA GENERALA

- - - - -
  • Please log in to reply
75 replies to this topic

#55
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005

 Galacticul, on Aug 5 2008, 21:32, said:

Am avut eu apendicita in decembrie 2007. Incepe cu o durere usoara in abdomen, si se intensifica, devenind de nesuportat, plus greturi. Am facut prostia sa ma duc la o doctorita care mi-a spus ca am viroza intestinala si mi-a spus sa stau o saptamana acasa. A 2-a zi m-am dus la spital, nu am mai rezistat nici cum. Dar apendicita a devenit peritonita intre timp :( . Am stat 3 saptamani in spital. Deci, daca prezentati aceste simptome, merge-ti la spital, ca scapati in maxim 6 zile cu apendicita normala ;) . Despre anestezie: generala normal, nu mai imi amintesc nimic. Dupa anestezie ai un sentiment ciudat, parca totul se intampla cu incetinitorul.

:huh: ?

Edited by spare-me, 05 August 2008 - 20:47.


#56
bull_terrier

bull_terrier

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 22.08.2009
Va salut pe toti,

''In anestezia generala se administreaza anumite substante pe cale intravenoasa / inhalatorie, iar singurul lucru pe care il percepe pacientul este durerea pentru prinderea unei linii venoase.
Drogurile care se administreaza au ca efect sa-l adoarma - hipnoza, sa-l faca sa uite - amnezie, sa nu simta durerea - analgezice. In acelasi timp, drogurile confera chirurgului posibilitatea unei interventii fara complicatii, acestea ducind la relaxare musculara si stabilitatea intregului organism.''
- sursa: http://www.ziaruldei...egionala~ni4562

Eu ma gandesc .......... daca in cocktail-ul de gaze se administreaza hipnotice si amnezice sa uite, ..........pai de ce sa uit ??????
Adica imi terorizeaza subconstientul ?????  
Sa spunem ca daca fac o sedinta de hipnoza o sa imi reamintesc TOT ??????????
E foarte ciudat.......adica o sa fiu torturat psihic in subconstient fiind paralizat si apoi o sa uit....interesanta consolare.
:wallbash:

Rog un raspuns avizat daca doreste ''claub'' sau ''mianna'' eventual cineva cu specializare in domeniu.
Vad ca multi bat campii pe aici, si e pacat sa coboram nivelul unei discutii atat de interesante si utila pentru foarte multi pacienti.....
Sa tinem cont ca topic-ul are aprox. 9000 vizualizari in doar un an, fiind unul dintre cele mai citite subiecte.
Poluatorii forumului sa se mai abtina, si sa adopte un limbaj civilizat....(eventul copii sa nu mai posteze :harhar: )

Multumesc.

Edited by bull_terrier, 26 September 2009 - 23:55.


#57
darkangelo

darkangelo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,499
  • Înscris: 12.09.2006
ce chestie! eu am beneficiat doar de doua operatii la viata mea, si sper sa nu mai am parte de vreuna. am reusit sa ma trezesc la amandoua. e prima data cand aud ca e din cauza anestezicului. credeam ca sunt "speciala"  :D. atata ca nu am simtit la niciuna nimic, imi amintesc luminile, auzeam vag ce se intampla in jurul meu apoi o tanti care a zis: asta s-a trezit. si apoi nimic. a doua a fost aproximativ asemanatoare, cu singura diferenta ca mi se parea ca oxigenul ala miroase ciudat si incercam sa ma misc. ma gandeam ca daca pot sa tin ochii deschisi as putea sa misc si altceva, mi-am dat seama ca desi incercam nu puteam sa ma misc, m-am gandit ca ceva e gresit, am intrat in panica, s-a prins cineva ca m-am trezit si m-a adormit la loc. pe vremea aia nu castigasem campionatul la consumul de cafea si ma gandesc cu groaza ca e posibil sa am eu o oaresce rezistenta la anestezic nu ca au gresit anestezistii ceva ca au fost la spitale diferite la cativa ani distanta.

#58
bull_terrier

bull_terrier

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 22.08.2009

 darkangelo, on 27th September 2009, 00:58, said:

Ce chestie!
Pe vremea aia nu castigasem campionatul la consumul de cafea si ma gandesc cu groaza ca e posibil sa am eu o oaresce rezistenta la anestezic nu ca au gresit anestezistii ceva ca au fost la spitale diferite la cativa ani distanta.

Chiar daca ai avea o asa zisa ''rezistenta'' cum o denumesti tu, tot vina anestezistului este.
Ei ar trebui sa monitorizese functia cerebrala prin monitorizare bispectrala sau ''BIS'' si ''EEG'' si atunci vedeau ca esti mai ''sensibil'' si mareau doza  ;) .

Deoarece varsta, starea de sanatate, greutatea, rezistenta, la pacienti difera este normal sa difere si cantitatea de gaz sau compusi ai acestuia de la pacient la pacient pt o anestezie eficienta.
Daca nu monitorizeaza cu''BIS'' nu pot sti cand pacientul se poate trezi .........in mod normal valorile la acest monitor pe o scara pana la 100 trebuie sa fie intre 40-50. Limita maxima fiid starea de constienta.

Un ''print screen'' de monitorizare BIS si EEG........dupa valoarea BIS de 85 pacientul era in stare de semi constienta.
Exemplul 1.........[ http://img25.imageshack.us/img25/2034/anestezie1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Exemplul 2.......[ http://img137.imageshack.us/img137/7973/anestezie4.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Exemplul 3..........[ http://img264.imageshack.us/img264/6422/anestezie2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]Exemplul 4......[ http://img245.imageshack.us/img245/5953/anestezie3.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Aparatul de monitorizare bispectrala ''BIS'' si electrozii care se aplica pe frunte.

[ http://img62.imageshack.us/img62/6181/gaz3.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://img85.imageshack.us/img85/8636/gazf.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://img193.imageshack.us/img193/6098/gaz2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Daca nu as vedea asa ceva prin sala de operatie.....eu nu as face nici o operatie :ciocan:
Cel mai bine, daca doriti sa evitati experienta ''Awake'' este sa va interesati si sa fit siguri ca in clinica in care o sa va operati exista aceasta aparatura si anestezia nu se face dupa flerul si intuitia anestezistului...... :bandit:

Numai bine.

Edited by antigen, 27 September 2009 - 20:04.


#59
claub

claub

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 12.11.2005
Nu am mai intrat de foarte de mult aici, am si uitat de topicul asta..........

Hai sa le luam pe rand:

- sunt 4 pasi mari in anesteziea generala cu intubatie orotraheala (adica ai un tub in "gura" , defapt in trahee)
   - preanestezia, in care se dau anumite substante pt a te "torpila" si "a-ti lua frica" aici sa incadram si hipnoza, adica pacientul doarme
   - relaxarea musculara, (se foloseste la inceput un miorelaxant usor cu durata de maxim 10 minute , si se intubeaza bolnavul, dupa care se foloseste un
      miorelaxant de durata medie sau mare in functie de operatia chirurgicala, cu reinjectare dupa un anumit interval de timp)
   - amnezia, e chestia aia care il face pe pacient sa uite ce i se intampla pe timpul operatiei
   - analgezia, adica ii iei durerea pacientului

toate acestea sunt spuse groso modo binenteles, si se aplica in functie de fiecare anestezist putind fi comasati anumiti pasi. Bun. Fiecare din cei trei pasi sunt efectuati cu anumite medicamente care se administreaza intravenos + gaz anestezic, care sunt calculate in mg pe kilocorp si in functie de varsta (asta in mare, caci daca ai un potator pe masa s-ar putea sa ai niste surprize)

- monitorizarea ideala e asa cum a spus-o colegul de forum mai sus, dar in viata de zi cu zi se monitorizeaza tensiunea arteriala, frecventa pulsului + EKG cel putin un canal (ideal 6 ca sa nu zic 12),pulsoximetria (concentratia oxigenului din singe +puls). Daca suntem un pic mai dotati mai monitorizam concentratia gazului anestezic, si o "anumita curba" dupa care iti dai seama daca pacientul doarme/este relaxat muscular, acestea sunt aratate de aparatul de anestezie si/sau de monitorul aditional.

Un anestezist experimentat face mai mult decit orice aparat in viata de zi cu zi, deoarece el poate "citi" mai multe "semne" pe care "pacientul le emite" si poate actiona ca atare! Nimeni nu spune ca aparatele nu sunt de foarte mare ajutor, eu spun ca orice aparat nu face absolut nimic fara un "operator" bun!

Ceea ce este prezentat in carti, in reviste, in ziare, sunt conditii care se vor "ideale" dar in practica de zi cu zi nu se intampla nici decum asa, anestezia este un lucru "viu" daca pot sa spun asa, este ceva ce se ajusteaza in fiecare secunda in functie de foarte multi parametrii, aici intervenind foarte mult "priceperea"
anestezistului ( si cind spun anestezist e foarte important de precizat ca exista medicul anestezist (de care toata lumea vb. si stie) cit si asistentul de anestezie ( care, stiu ca e un soc pt. multi, supravegheaza si conduce de multe ori SINGUR anestezia )) care este ajutat de monitoare cit si de "semnele" pe care " le citeste" de la pacient.

@darkangelo tie ti sa intamplat sa te trezesti un pic mai devreme dar sa fi inca sub influienta miorelaxantului (sunt mai multe cauze) de aia auzeai dar nu te puteai misca, una din cele mai neplacute situatii dupa parerea mea, dar din pacate aceste lucruri se pot intampla chiar daca ai si cele mai complexe aparate din lume! Insist pe ideea ca un anestezist "de calitate" face toti banii, mai mult decit orice monitor, el citind semnele date de pacient!

Ca un rezumat in linii mari ''Awake'' este si ramine un film si cam atat, din experienta mea personala (si sunt cativa ani buni si mii de anestezii), marea majoritate a pacientilor (pot sa spun un procentaj de 90% poate chiar mai mare, sincer nu am facut o statistica) nu au simtit si stiut absolut nimic in timpul anesteziei, tot ceea ce isi amintesc sunt franturi inainte sa i se administreze medicamentele si apoi franturi dupa trezirea din anestezie (decurarizare).

Daca eu as fi pacient primul lucru care m-ar interesa ar fi "calitatea" chirurgului dupa care cea a anestezistului! (degeaba beneficiezi de o anestezie perfecta daca operatia pt. care esti pacient nu este reusita! Sa nu uitam un lucru nici un pacient nu se interneaza in spital sa se anestezieze si apoi sa plece, el vine pt. o operatie la care se opteaza o anumita anestezie!

Sper sa fiu destul de coerent, deoarece sunt foarte obosit dupa o garda lunga si obositoare.

Edited by claub, 16 November 2009 - 00:18.


#60
crank_

crank_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,871
  • Înscris: 23.03.2008

 claub, on 16th November 2009, 00:15, said:

- amnezia, e chestia aia care il face pe pacient sa uite ce i se intampla pe timpul operatiei

Am avut parte de o anestezie generala,facand operatie la coloana vertebrala. Mi-au zis inainte de operatie ca ma vor trezi in timpul ei si imi vor zice sa imi misc picioarele pentru a vedea daca totul este in regula,lucru care s-a si intamplat. Ideea e: sa fiu a naibii daca imi amintesc ceva din timpul operatiei !

La mine totul a decurs bine,am adormit instantaneu ,m-am trezit tremurand groaznic dupa care mi-am revenit. Am stat 4 zile la terapie intensiva si imi amintesc doar cateva secvente,iar anumite lucruri imi par ca niste deja vu-uri .

PS Cat despre Awake, cred totusi ca sunt bazaconii :)

#61
charme

charme

    the same

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,432
  • Înscris: 14.09.2008
oare asta o fi despre anestezie?  :confuzzled: nu stiu, sa vedem.

 Lucian_M, on 13th February 2011, 22:00, said:

Pai nu prea s-a terminat cu bine, idiotul de anestezist mi-a facut totala in coloana, iar acum ma cam doare spatele cand ma aplec (uneori). Simt operatia, ma doare cand fac efort, desi au trecut vreo 4 ani de atunci (parca pe 5 martie m-au taiat). Nu a fost deloc o experienta placuta.


nu stiu care-i idiotul, dar nu exista asa ceva.

#62
Jesssica

Jesssica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,332
  • Înscris: 23.04.2011
Urmeaza sa fiu operata marti sau miercuri. Are ceva daca 2 zile (ieri si azi) am luat antibiotic? Influenteaza cu ceva anestezia?

#63
AMDPP

AMDPP

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.12.2011

 crank_, on 16th November 2009, 01:22, said:

Am avut parte de o anestezie generala,facand operatie la coloana vertebrala. Mi-au zis inainte de operatie ca ma vor trezi in timpul ei si imi vor zice sa imi misc picioarele pentru a vedea daca totul este in regula,lucru care s-a si intamplat. Ideea e: sa fiu a naibii daca imi amintesc ceva din timpul operatiei !

La mine totul a decurs bine,am adormit instantaneu ,m-am trezit tremurand groaznic dupa care mi-am revenit. Am stat 4 zile la terapie intensiva si imi amintesc doar cateva secvente,iar anumite lucruri imi par ca niste deja vu-uri .

PS Cat despre Awake, cred totusi ca sunt bazaconii :)

Bună seara ( acum când scriu e  seară).

Imi pare rău că trebuie sa vă contrazic , dar " Awake" nu este o bazaconie câtuși de puțin. Nu vreau să sperii pe nimeni ,nici nu țin partea nimănui.
Eu am trecut prin ea în cursul unei intervenții de colecistectomie ( deci anestezie generală) și pot să spun că nu a fost deloc " plăcut " și nici ușor. Mult timp nu am ințeles de ce mi s-a intâmplat acest lucru. Nu a sesizat nimeni din personalul medical ce mi se intimplă.
Da, este adevărat că anestezia generală se face in trepte nu deodată.
Eu am devenit perfect constintă ... inainte de a fi intubată.Și problema aici a fost :că ei nu mă puteau intuba din cauza unei probleme cervicale.Vedeam și auzeam tot ce discută, toată spaima lor că nu mă pot intuba. Imi era cumplit de rău, am vrut să le spun, dar am realizat că nu pot scoate nici cel mai mic sunet. Am incercat să fac un semn cu mâna, dar mi-am dat seama ca nu pot misca deloc.   Că nu aveam aer este putin spus. Efectiv simțeam că imi iese sufletul. eram perfect limpede la minte și am realizat ce se intâmplă. Mi-am spus că trebuie să trăiesc, trebuie să depașesc cumva starea aceea pâna când ei vor reuși să mă intubeze și m-am forțat efectiv să "respir " cu niște mușchi care erau deja  sub influența substanțelor anterioare. Dar  când în sfârșit  "m-am "adaptat situației"  , ei au reușit să mă intubeze. Pentru  mine in situația aceea, asta a însemnat  "ceva  vârât brusc pe gât " ,care mi-a luat și puținul aer pe care îl găseam și o masca trântită pe față fără a avea însă oxigenul pornit.Am simțit atunci că mă pierd cu totul, dar incă eram conștientă și abea când am simțit o "binefăcătoare boare de oxigen" mi-m pierdut cunoștința.
În urma manevrelor respective am facut și o embolie pulmonară (" bonus").
Ulterior l-am intrebat pe chirurg   : ce s-a intămplat în timpul operatiei ? Și i-am povestit  "pățania ".Inițial m-a liniștit, dar după o perioadă de timp, reluînd întâmplarea mi-a spus și adevarul legat de ceea ce outeam "păți".
Pe mine subiectul incă mă interesează. Acum 1 an am avut incă o intervenție -( coloană cervicală -2 hernii cu stenoza de canal cervical). Am relatat anestezistei prima "experiență". Nu m-am trezit in timpul anestziei, in schimb după... plamânii mei nu voiau sa mai respire și am fost in insuficiența respiratorie.
Mă intreb la o a 3-a operație ce aș mai putea păți ?
Dar aceste sânt "amintiri".

Acum mă intereseaza dacă dupa anestezie GENERALĂ :
        1.  poți să rămâi o perioadă cu dureri de cap foarte intense, sau dacă nu le-ai avut pâna atunci , să îți apară?
        2.idem amețeala  după ridicarea din pat , persistenta in cursul zilei.
        3.să îți scadă brusc vederea, fară a-ți mai reveni ulterior ( vedeam perfect inainte de prima operație, iar după,  initial nu mai puteam citi decât un scris foarte mare, și ulterior am ajuns la 1,5 dioptrii. Dupa a 2-a operație am pătit la fel, in sensul că a scăzut și mai mult, și așa a ramas)
        4. mă interesează in general efectele secundare  tardive post anestezie
Am scris cam mult, sper să nu obosesc pe nimeni.
Aș vrea discuții serioase, competente, nu păreri "după ureche"
Mulțumesc.

#64
bilibistrocizel

bilibistrocizel

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,326
  • Înscris: 29.08.2009
chiar imi povestea un prieten,un unchi de al lui a fost operat pe timpuri pentru un fir de par de la pisica,omu sa trezit in timpul anesteziei si nu la mai anesteziat,au mai chemat doi doctori unu sa pus cu o perna pe capu lui si pe urma cu fundu altu pe picioare....atat de tare zbiera ca se auzea pana pe hol unde era nevasta-sa...acum omu are 90 de ani....

Edited by adadoi, 23 December 2011 - 13:31.


#65
AMDPP

AMDPP

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.12.2011

 bilibistrocizel, on 23rd December 2011, 01:47, said:

chiar imi povestea un prieten,un unchi de al lui a fost operat pe timpuri pentru un fir de par de la pisica,omu sa trezit in timpul anesteziei si nu la mai anesteziat,au mai chemat doi doctori unu sa pus cu o perna pe capu lui si pe urma cu fundu altu pe picioare....atat de tare zbiera ca se auzea pana pe hol unde era nevasta-sa...acum omu are 90 de ani....




:nonobad:    :puke:
      Probabil că prietenul Dvs., inainte de a vă povesti a " vazut " un film cu Stan și Bran....( sau altceva in domeniu, asta  ca să nu mă exprim altfel...) .Si daca am presupne absurditatea unui astfel de comportament, mă îndoiesc că unchiul respectiv mai apuca acum 90 de ani .
      Cu respect !

#66
bilibistrocizel

bilibistrocizel

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,326
  • Înscris: 29.08.2009

 AMDPP, on 23rd December 2011, 02:29, said:

:nonobad:    :puke:
      Probabil că prietenul Dvs., inainte de a vă povesti a " vazut " un film cu Stan și Bran....( sau altceva in domeniu, asta  ca să nu mă exprim altfel...) .Si daca am presupne absurditatea unui astfel de comportament, mă îndoiesc că unchiul respectiv mai apuca acum 90 de ani .
      Cu respect !
nu avea dc sa ma minta chiar el....acuma nu stiu sigur prin ce an a fost operat...50-60,daca a fost atunci tot ce i posibil

#67
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,546
  • Înscris: 07.02.2003

 bilibistrocizel, on 23rd December 2011, 03:43, said:

nu avea dc sa ma minta chiar el....acuma nu stiu sigur prin ce an a fost operat...50-60,daca a fost atunci tot ce i posibil
Ba da. Sa-ti spun o chestie, efectul anesteziei generale trece mai repede decat cel al anesteziei spinale, mai exact imediat dupa operatie cand anestezista iti da desteptarea (si chiar cateva minute inainte in stare de dsemiconstienta) vei incepe sa simti durerea cusaturii si interna, drept sa-ti spun nu e cine stie ce... atat ca simti o durere nu e puternica decat daca te misti, sunt niste taieturi totusi... nu doare o taietura asa rau atat ca va curge sange... eu cred ca ce zici tu acolo e o poveste de adormit copii, eu am trecut prin ambele anestezii asa ca-ti pot spuna cum e fiecare.

 AMDPP, on 23rd December 2011, 00:26, said:

dar " Awake" nu este o bazaconie câtuși de puțin
Poate este efectul diazepamului au dormicului :)

Edited by andreic, 27 December 2011 - 23:29.


#68
DjMx

DjMx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 04.07.2009
Eu am avut parte de 2 anestezii generale pana acum, stie cineva de ce de fiecare data dupa aproximativ o zi/doua, ma dureau aproape toti muschii din corp, de parca aveam febra musculara. Dimineata era crima sa ma scol din pat, durerea era identica cu cea care apare in cazul febrei musculare ca si durata, senzatie, intensitate, tot! Chiar sunt curios daca a mai auzit cineva de asta, ca deja incep sa cred ca sunt defect.

Edited by DjMx, 11 February 2012 - 00:16.


#69
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,546
  • Înscris: 07.02.2003
N-ar trebui, probabil depinde ce tehnica/gaz s-a folosit si cat de repede dispare din corp. Eu am scapat repede dupa una generala, in principiu la 2 ore dupa operatie deja ma ridicam dar evident ma durea operatia nu muschii...

Edited by andreic, 11 February 2012 - 02:41.


#70
DjMx

DjMx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 04.07.2009
Si eu ma ridicam dupa la scurt timp dupa operatie fara probleme, la mine durerile apareau a-2 zi dimineata cand ma trezeam.

#71
catilina

catilina

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 26.03.2008
Am 33 de ani. Acum 7 ani am fost operata de apendicita cu anestezie generala. Nu stiu din ce motiv s-a ales aceasta cale. Medicul nici nu m-a instiintat ce modalitate de anestezie alege. Poate pentru ca avusesem cu doua luni inainte operatie de cezariana (a avut loc cu epidurala). Cert e ca m-am trezit in timpul operatiei. Simteam tot, auzeam tot. Cum vorbesc cadrele medicale intre ele, cum se aude rece si metalic instrumentarul. Ma durea ingrozitor. Simteam absolut tot. Incercam cu disperare sa ma misc, nu reuseam. Ce panica si ce frica! Ma rugam la Dumnezeu sa pot fi in stare sa imi misc macar pleoapa ochiului, sa vada cineva ca sunt treaza. Se zvarcolea sufletul in mine de durere si disperare dar corpul imi era inert. Era o asa panica de parca as fi fost ingropata de vine. Cand am simtit cum se intinde pielea pe ac, in timp ce ma coseau la final de operatie, eram pur si simplu fericita, stiam ca totul se va termina in curand. Apoi cateva clipe in care nu am mai stiut de mine. M-am trezit, tot pe masa, inca eram intubata, toata in convulsii, nu puteam respira. Nu primeam aer si tot corpul meu se zguduia. Mainile si picioarele in spasme puternice. Si iar ma rugam la Dumnezeu sa treaca cosmarul. Mi-au scos tubul din gura. Cand imi puneau masca de oxigen pe gura, mai reuseam sa trag putin aer, altfel iar incepeau convulsiile. Tin minte cum urla anestezista "RESPIRA". Incetul cu incetul am inceput sa respir singura, cate un pic. Apoi m-au pus pe un pat cu rotile si m-au transportat in salon la terapie intensiva. Nu m-au lasat sa dorm imediat. Nu stiu nici acum de ce am trecut prin toate acestea. Am fost revoltata pe anestezista, apoi o vreme am considerat ca poate corpul meu nu "asculta" la anestezie generala. Acum citesc ca totusi anestezistul e factor determinant in tot acest proces... Cert e ca in acest moment, doresc sa fac anumite operatii chirugicale ce presupun doar anestezie generala, dar efectiv mi-e foarte frica. Si eu am trecut printr-o banala operatie de apendicita....daramite sa suport ceva si mai grav/complicat..

#72
asprete

asprete

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 20.07.2015
buna ziua, tocmai ce am facut o artroscopie, ce mi sa intamplat,anestezista nu a reusit sa imi faca rahia,tot a incercat,de vre ^o 5^6 ori,pana la urma a decis sa imi faca totala,operatia a fost un succes,revenirea din anestezie totala dupa circa 2 ore,fara probleme,dar dupa 24h. au inceput durerile de cap(senzatie de trunchi cerebral inflamat),ameteli,vecine cu lesinu,insotite de stari de greata,fotofobie si un exacerbat simt olfactiv,toate aceste starii mi se estompeaza daca ma plimb pe afara,multumesc pt. orice sfat in legatura cu ameliorarea simptomelor mele.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate