Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info certificate digitale COVID-19

COVID-19: Raportari · Stiri Oficiale

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Informatii utile stare de alerta
 Pentru cei care mai au telefon fi...

Ati avut laptop cu pentium 4?

Emigrare Irlanda, merita?

Nelamuriri olx
 Alegere SSD NVME 1 TB

Opriri dese Centrala Hermann Mast...

Boxa activa cu frecvența bas...

Achizitie 2 televizoare
 Japoniaaa- Suzuki Jimny 1.3, 2005

Reparație Rca sau casco

Problema tableta Lenovo tab 3

PC Freeze
 

Variatii mari de tensiune - oferite de Electrica !

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
Salutare si La Multi Ani pe 2008 !

Locuiesc intr-un cartier din Bucuresti, la casa, si de la inceputul iernii am variatii foarte dese de tensiune - i-am chemat pe cei de la Electrica si mi-au masurat curentul la "cofret" - aveam 180 V ! In aceasta situatie se opresc televizoarele, pica netu' (il am prin modem de la clicknet si pur si simplu nu mai vrea sa lucreze - modemu'), becurile dau o lumina galbuie etc.

Dupa sesizari multiple mi-au spus ca n-au ce face, ca reteaua e supra-incarcata - ca sunt mult mai ocupati cu intreruperile de curent - daca tot avem, chiar asa slab - sa zicem merci ! Ce mai, nene', capitala europeana, nu altceva ! Dupa cum zicea un calator european din secolul trecut: "Bucurestiul este un oras foarte foarte mic, intr-un sat foarte, foarte mare "!

Dar ca sa nu deviez de la topic, vreau sa va intreb, ce parere aveti ? As putea monta un stabilizator de tensiune inainte de tabloul principal ? As face in vara care vine niste eforturi si as monta o astfel de instalatie. Credeti ca ar merge ? Ar putea stabiliza cat de cat curentul, pe la un minim 200 V, daca nu mai mult, cand ei mi-l livreaza la 180 V ? S-ar putea comporta acest stabilizator (putin cam fortata comparatia) cu un hidrofor - care primeste apa de la retea la o anumita presiune si o da mai departe la o presiune mai mare ? Ar consuma ceva curent in plus acest stabilizator ? Eu stiu - nu ma pricep foarte mult - sa ia ceva amperi si sa-i transforme in volti - poate vorbesc prostii - si sa-mi mareasca tensiunea la intrarea in tablou ?

Si daca da, de unde s-ar putea cumpara - si eventual ce marca ar fi mai buna ?

Multam fain ! La Multi Ani si la multe impliniri !

#2
b30kdt

b30kdt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 14.02.2006
exista pe piata stabilizatoare de tensiune de 5000va suporta aporx 3500W la pretul de 550 ron ,pt o locuinta normala cred ca e cam la limita dar merge
se poate monta intre tablou si contoar
are siguranta proprie
protejeaza in ambele sensuri ( supra/subtensiune)
am folosit asa ceva pana mi s-a ars,acu este la service,m-a tinut o luna :) e cam loterie si cu astea
mie imi redresa curentul de la 150 V la 220 V

#3
Bobby_ro

Bobby_ro

    Celebru Anonim

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,629
  • Înscris: 30.04.2005

 b30kdt, on Jan 23 2008, 20:47, said:

exista pe piata stabilizatoare de tensiune de 5000va suporta aporx 3500W la pretul de 550 ron ,pt o locuinta normala cred ca e cam la limita dar merge
se poate monta intre tablou si contoar
are siguranta proprie
protejeaza in ambele sensuri ( supra/subtensiune)
am folosit asa ceva pana mi s-a ars,acu este la service,m-a tinut o luna :) e cam loterie si cu astea
mie imi redresa curentul de la 150 V la 220 V

Ai voie din pdv legal sa montezi aceste stabilizatoare inainte de contorul electric?  :huh: . Ma ganesc ca are si el un consum acolo.


Btw, ceva exemple concrete poti da, eventual un link spre un site unde se gasesc astfel de dispozitive, ma intereseaza si pe mine asa ceva deoarece am o casa de vacanta undeva si am aceleasi probleme cu energia electrica. Momentan am un UPS pt aparatele electronice mai sensibile  -_-

Edited by Bobby_ro, 23 January 2008 - 20:57.


#4
moro

moro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 302
  • Înscris: 17.11.2005
Inainte de contorul electric e doar stalpul!A spus bine omu',il pune dupa contor,adica intre contor si tabloul de sigurante din casa,deci e mai mult decat legal!

#5
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007

 Bobby_ro, on Jan 23 2008, 20:56, said:

Ai voie din pdv legal sa montezi aceste stabilizatoare inainte de contorul electric?  :huh: . Ma ganesc ca are si el un consum acolo.


Btw, ceva exemple concrete poti da, eventual un link spre un site unde se gasesc astfel de dispozitive, ma intereseaza si pe mine asa ceva deoarece am o casa de vacanta undeva si am aceleasi probleme cu energia electrica. Momentan am un UPS pt aparatele electronice mai sensibile  -_-
Aici gasesti stabilizatoare pentru curent mono si tri fazic http://www.banattika.ro/atlas.htm
Din p.d.v. legal tot ce consuma energie electrice trebuie sa treaca prin contor , indiferent ca este traf de sonerie sau radiator electric. Dar ai dreptate aici , la problema ridicata , in sensul ca te obliga sa repari pe cheltuiala proprie ceva de care ei se fac vinovati . In primul rind platesti 220V/50Hz la pretul x dictat de ei , iar noi platim cit cer ei fara nici o obiectie , dar pentru ce ? pentru un voltaj fluctuant si sa nu mai vorbim de frecventa , ca 50Hz poate numai in electrocentrale gasesti . Asta inseamna monopolul , stat in stat , nu-ti place (zic ei) cumpara panouri fotovoltaice sau morisca de vint  :rolleyes:
numai bine

#6
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,284
  • Înscris: 16.02.2008
Electrica Muntenia Sud incearca sa compenseze deficitul de putere de pe linii prin marirea tensiunii si va propun sa masurati tensiunea la prize in casa si sa scrieti aici valorile gasite.
De ex: acasa in Buc ( Dr taberei ) am intre 235-245 V iar la tara in jud Calarasi sunt intre 238-259 V...!
Precizez ca prin contractele de livrare tensiunea trebuie sa fie de 220 V +10% - 15%.

#7
micri

micri

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 05.12.2007
Daca nu ai inca electrica facuta/trasa in casa si urmeaza sa o faci, poti monta cumva din start vreun stabilizator de tensiune undeva in panou, sau exista doar variante de montare langa panou?...cam cat sunt de mari aceste stabilizatoare?

#8
elfos

elfos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 684
  • Înscris: 12.02.2007
M-am gandit si eu sa pun un stabilizator, dar este mare si greu. Trebuie sa ai un spatiu langa panou, apoi unde mai pui ca-i trebuie probabil si aerisire.

#9
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,284
  • Înscris: 16.02.2008
In principiu stabilizatoarele de tensiune functioneaza in regim de priza nu de tablou ca sa alimenteze toata instalatia.
Se poate "adapta" un astfel de stabilizator dar cu grija si cu o stricta supraveghere si limitare a consumului a.i. sa nu se ajunga la mai mult de 90% din puterea max de stabilizare si binenteles cu masuri specifice aparatelor electrice. ( conditii de temp,umiditate,etc )

#10
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007
Pentru protectia aparatelor sensibile : televizor , calculator , centrala termica , frigider , modem etc. folosesc o solutie ieftina si simpla , un regulator automat de tensiune avr 600 va il cheama si costa in jur de 30 ron . Am achizitionat 5 astfel de mini stabilizatoare ( desi scrie 600 ele merg bine pina la un consum de aprox 300W) si de 2 ani nu am mai avut neplaceri la fluctuatiile de tensiune . La consumatorii mari gen masina de spalat costa prea mult stabilizatorul dar si acolo folosesc o priza cu protectie de suprasarcina si deparazitare . Atasez o poza cu micul stabilizator mai jos , marimea este aprox cit un borcan de 850  :)

Edited by Neohori, 20 July 2008 - 12:48.


#11
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
apropo cum calculez care e consumul maxim in w al unui asemenea stabilizator stiind va?

#12
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007
Puterea aparenta(VA) = radical din puterea activa la patrat(W) + putere reactiva la patrat(VAR)
Puterea aparenta se masoara in VA (volti x amperi) iar puterea reactiva se masoara in VAR (volti x amperi x cos fi) si apare la conectarea unui echipament ce contine bobine sau condensatoare , cos fi este defazajul dintre tensiune si curent ( cosinusul unghiului de defazaj dintre tensiune si curent)
Puterea activa se masoara in W(wati) si este cea utila. Una peste alta eu calculez ceva mai simplu , adica 1volt amper = aproximativ 1/2 watt sau 600va = aprox 300W , sa sti ca nu da gres  :D  , e bine sa existe o marje de siguranta in plus , adica puterea in W ce rezulta sa fie mai mare decit cea consumata de echipament  P(w)=U(v) x I(a)

#13
elfos

elfos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 684
  • Înscris: 12.02.2007

 Neohori, on Jul 20 2008, 13:47, said:

Pentru protectia aparatelor sensibile : televizor , calculator , centrala termica , frigider , modem etc. folosesc o solutie ieftina si simpla , un regulator automat de tensiune avr 600 va il cheama si costa in jur de 30 ron . Am achizitionat 5 astfel de mini stabilizatoare ( desi scrie 600 ele merg bine pina la un consum de aprox 300W) si de 2 ani nu am mai avut neplaceri la fluctuatiile de tensiune . La consumatorii mari gen masina de spalat costa prea mult stabilizatorul dar si acolo folosesc o priza cu protectie de suprasarcina si deparazitare . Atasez o poza cu micul stabilizator mai jos , marimea este aprox cit un borcan de 850  :)
Unde se gaseste asa ceva ?

#14
mojolache

mojolache

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 21.08.2008
yo care stau la casa am ales sa imi pun un generator cu cuplare automata si in felu asta am scapat de orice grija ... k in momentul in care tensiunea scade sub o anumita valoare intra automat si nu mi se mai arde nik in casa ... ce-i drept a fost destul de costisitor ... insa acum stau fara grija ... ;) parerea mea cea mai buna varianta pana cand se reface intreaga structura electrica a Bucurestiului ... desigur pt cei care stau l casa ... pt bloc ... mai greu :P

#15
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007

 elfos, on Jul 24 2008, 11:00, said:

Unde se gaseste asa ceva ?
La magazine cu profil calculatoare , ti-as da adresa exacta dar numai pentru ca am pus amarita aia de poza am luat warm  :D , apoi daca dau si adresa.....
numai bine

#16
Dec-Dec

Dec-Dec

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 20.09.2007
Pentru aplicatii "pasnice" pana la 250VA (210W) va propun un stabilizator de tensiune escelent pe care-l
puteti cumpara de aici: stabilizator de tensiune. Parctic stabilizeaza in limitele 140-250V.

Edited by Dec-Dec, 21 August 2009 - 09:44.


#17
fussyd3vil

fussyd3vil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 949
  • Înscris: 21.10.2008
E foarte util un stabilizator de genul acesta. Eu am probleme iarna mai ales, fiindca centrala este electrica si are nevoie de 220, altfel nu incalzeste cum trebuie. E un stabilizator ce suporta ~3 kilowati, 2-2.5 sunt luati de centrala. Indica la un moment dat 130W, ceea ce e foarte putin, becurile erau chioare, hidroforul abia tragea apa samd.

#18
pachi1981

pachi1981

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 20.08.2009
[quote name='horia66' date='6th January 2008, 17:11' post='3881631']
Salutare si La Multi Ani pe 2008 !

Locuiesc intr-un cartier din Bucuresti, la casa, si de la inceputul iernii am variatii foarte dese de tensiune - i-am chemat pe cei de la Electrica si mi-au masurat curentul la "cofret" - aveam 180 V ! In aceasta situatie se opresc televizoarele, pica netu' (il am prin modem de la clicknet si pur si simplu nu mai vrea sa lucreze - modemu'), becurile dau o lumina galbuie etc.

Dupa sesizari multiple mi-au spus ca n-au ce face, ca reteaua e supra-incarcata - ca sunt mult mai ocupati cu intreruperile de curent - daca tot avem, chiar asa slab - sa zicem merci ! Ce mai, nene', capitala europeana, nu altceva ! Dupa cum zicea un calator european din secolul trecut: "Bucurestiul este un oras foarte foarte mic, intr-un sat foarte, foarte mare "!

Dar ca sa nu deviez de la topic, vreau sa va intreb, ce parere aveti ? As putea monta un stabilizator de tensiune inainte de tabloul principal ? As face in vara care vine niste eforturi si as monta o astfel de instalatie. Credeti ca ar merge ? Ar putea stabiliza cat de cat curentul, pe la un minim 200 V, daca nu mai mult, cand ei mi-l livreaza la 180 V ? S-ar putea comporta acest stabilizator (putin cam fortata comparatia) cu un hidrofor - care primeste apa de la retea la o anumita presiune si o da mai departe la o presiune mai mare ? Ar consuma ceva curent in plus acest stabilizator ? Eu stiu - nu ma pricep foarte mult - sa ia ceva amperi si sa-i transforme in volti - poate vorbesc prostii - si sa-mi mareasca tensiunea la intrarea in tablou ?

Si daca da, de unde s-ar putea cumpara - si eventual ce marca ar fi mai buna ?

Am avut si eu aceiasi problema acum cativa ani cu instalatia ,am angajat un electrician autorizat Anre sa imi faca un buletin de constatare a instalatiei electrice si cu acest buletin si cu contractul de furnizare Renel Dobrogea (in care se specifica clar termenii de distributie a parametrilor energiei electrice,respectiv 220V -cu marja de eroare respectiva plus puterea instalata) am fost la ei si am incercat sa ne intelegem pe cale amiabila.Cum acest lucru nu a fost posibil(imi ziceau acelasi lucru ...sa imi instalez un stabilizator de tensiune ...fara sa suporte nici o cheltuiala)i-am dat in judecata si dupa 6 luni am castigat procesul iar despagubirile pe care l-em primit nu pot sa le fac publice deoarece sunt confidentiale.Oricum problema s-a rezolvat si au montat un traf stabilizator si toate problemele au disparut ca prin minune :coolspeak:
DO THE SAME.....WAKE UP ROMANIA :console:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate