Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Grinzi suspendate .

BluRay Player 4k

Dovada talon
 Denumire Club de Noapte

Știri legate de Stația ...

Sfat achizitie componente

Locul unde se salveaza jocurile
 Analizator antena Ringexpert

Spionul - The Spy (2019)

Versuri melodie

Xiaomi 13/13 Pro
 Configurare imprimanta cu IP fix ...

O problema de email

Nu pot gasi loc de munca ca minor

Sarbatorile de Iarna 2022 - Mos N...
 

Cum e cu portul paralel

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
NickRvl

NickRvl

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,022
  • Înscris: 30.10.2006
Un pic de ajutor daca se poate.

Vreau si eu sa stiu cum e cu portul paralel asa ca am facut rost de o mufa tata am bagat-o in calculator (cunosc riscurile la care ma supun) si am doua fire, pinul 2 si pinul25 (masa). Sapind pe net am gasit mici programele cu ajutorul carora pot sa aplic semnal (tensiune) la pinul 2 sau sa-l opresc. Respectiva tensiune o citesc cu un aparat de masura.
Ce rugaminte a-si avea, cum pot sa fac in Visual Basic 5 (e singurul care il am si singurul limbaj de programare despre care am un pic de habar) daca se poate bineinteles, atunci cind apas tasta "a" sa am tensiune la pinul 2 iar atunci cind apas tasta "b" sa o opreasca?

Cu respect.

#2
vlad_dnd

vlad_dnd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 10.09.2007
asta m-ar interesa si pe mine .. dar am gasit ceva pe net insa imi da eroare .am bagat inpout32.dll si am folosit functia
Out &H378, 0 dar tot degeaba :((

#3
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005

 NickRvl, on Jan 3 2008, 21:39, said:

Un pic de ajutor daca se poate.

Vreau si eu sa stiu cum e cu portul paralel asa ca am facut rost de o mufa tata am bagat-o in calculator (cunosc riscurile la care ma supun) si am doua fire, pinul 2 si pinul25 (masa). Sapind pe net am gasit mici programele cu ajutorul carora pot sa aplic semnal (tensiune) la pinul 2 sau sa-l opresc. Respectiva tensiune o citesc cu un aparat de masura.
Ce rugaminte a-si avea, cum pot sa fac in Visual Basic 5 (e singurul care il am si singurul limbaj de programare despre care am un pic de habar) daca se poate bineinteles, atunci cind apas tasta "a" sa am tensiune la pinul 2 iar atunci cind apas tasta "b" sa o opreasca?

Cu respect.

Daca ai reusit sa faci sa varieze tensiunea, restul e usor (faza cu apasatul pe tasta), depinde cum vrei: sa apesi tasta in programul facut de tine sau oriunde in Windows
Vezi la www.planetsourcecode.com (cauta ceva cu 'key press' sau 'keylogger' - iei de acolo doar partea de tastatura).
Poti sa folosesti si VB6 este 99% identic.

 vlad_dnd, on Jan 4 2008, 09:34, said:

asta m-ar interesa si pe mine .. dar am gasit ceva pe net insa imi da eroare .am bagat inpout32.dll si am folosit functia
Out &H378, 0 dar tot degeaba :((
Vezi in tutorialul atasat si pe la www.planetsourcecode.com
Am mai atatsat si un alt DLL ce permite accesul la portul paralel

Attached Files



#4
NickRvl

NickRvl

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,022
  • Înscris: 30.10.2006
Cred ca dau din una in alta, de ce la apasarea unei taste continua sa scrie in TexBox in situatia asta?
Attached File  vb.jpg   20.84K   111 downloads


Aici "superprogramul" in vb5:Attached File  vb.zip   1.2K   71 downloads

si cum se face in situatia de mai sus sa apara in TextBox doar litera "a" indiferent de tasta apsata?

#5
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Nu am timp acum sa testez indeaproape, plec la banga sa-mi iau creditu' !!
Cauta pe http://planetsourcecode.com/, sectiunea Visual Basic, au zeci de mii de exemple.
Uite si un keylogger atasat, cred ca asta este...

Attached Files

  • Attached File  004.ZIP   4.57K   47 downloads


#6
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,255
  • Înscris: 24.02.2007
De ce sa te complici sa faci un keylogger cand banuiesc ca doar cand esti in aplicatia ta vrei sa faca treburile acelea cand apesi a sau b. Pui un simplu form si codul asta. Introduci apoi partea cu portul paralel

Private Sub Form_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
Select Case KeyCode
	Case 65
		's-a apasat a
		'scri aici mai departe
	Case 66
		's-a apasat b
		'scri aici mai departe
End Select

End Sub




#7
NickRvl

NickRvl

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,022
  • Înscris: 30.10.2006

 dani.user, on Jan 4 2008, 14:30, said:

De ce sa te complici sa faci un keylogger cand banuiesc ca doar cand esti in aplicatia ta vrei sa faca treburile acelea cand apesi a sau b. Pui un simplu form si codul asta. Introduci apoi partea cu portul paralel

Private Sub Form_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
Select Case KeyCode
	Case 65
		's-a apasat a
		'scri aici mai departe
	Case 66
		's-a apasat b
		'scri aici mai departe
End Select

End Sub





Cred ca o sa ma sinucid...
Am Form-ul asta:
Attached File  vb.jpg   28.83K   52 downloads
In linia ta de program sub "Case 65" am scris "Text1.text = "a", asta nu ar trebui sa scrie in TextBox atunci cind apas tasta "a" toar "a", mie imi scrie orice tastez...

#8
NickRvl

NickRvl

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,022
  • Înscris: 30.10.2006
Am reusit sa fac ceva, un Form cu Label in loc de TextBox care imi afisaza atunci cind apas tasta  A   "Sa apasat tasta    -- a --"
Astea ar fi liniile de program



Private Declare Function GetAsyncKeyState Lib "user32" (ByVal vKey As Long) As Integer

Private Sub Form_KeyPress(KeyAscii As Integer)
If GetAsyncKeyState(vbKeyA) Then
Label1.Caption = "Sa apasat tasta	-- a --"
Else
Label1.Caption = "Sa apasat alta tasta"
End If
End Sub



Attached File  vb.jpg   20.42K   37 downloads


Stie cineva cum se face asta cu un TextBox?



Acum sa mergem mai departe, deci cum ziceam , avind mufa port paralel bagata in calculator si doua fire din ea, pinul 2 si masa pinul 25 cum fac cu programul de mai sus atunci cind apas tasta "a" sa am tensiune pe pinul 2 iar atunci cind apas alta tasta sa nu mai am?

#9
NickRvl

NickRvl

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,022
  • Înscris: 30.10.2006
Haideti oameni buni, nu e nimeni care sa stie cum se da din VB pe portul paralel comanda la pinul 2 sa aiba sau nu tensiune sau cum s-o fi chemind aia?

Eu m-am "strofocat" tot  ca sa pot atunci cind apas tasta   A sa apara pe ecran ca sa  apasat respectiva tasta, vreti sa ramina proiectul   neterminat?  :lol:

#10
vlad_dnd

vlad_dnd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 10.09.2007

 NickRvl, on Jan 5 2008, 13:39, said:

Haideti oameni buni, nu e nimeni care sa stie cum se da din VB pe portul paralel comanda la pinul 2 sa aiba sau nu tensiune sau cum s-o fi chemind aia?

Eu m-am "strofocat" tot  ca sa pot atunci cind apas tasta   A sa apara pe ecran ca sa  apasat respectiva tasta, vreti sa ramina proiectul   neterminat?  :lol:
uite cum se face ..dupa ce ai copiat inpout32.dll incepi sa faci un proiect nou in vb 6
dupa ce ai facut pe acolo butoanele si toate alea trebuie sa adaugi un modul proiectului (vezi in poza )
dupa care s-a creat un fisier "module1" in care scrii
Public Declare Function Inp Lib "inpout32.dll" _
Alias "Inp32" (ByVal PortAddress As Integer) As Integer
Public Declare Sub Out Lib "inpout32.dll" _
Alias "Out32" (ByVal PortAddress As Integer, ByVal Value As Integer)

Attached File  untitled2.bmp.jpg   65.85K   104 downloads
uite un exemplu facut de mine ,care merge ,e facut recent si testat pe xp(contine si detalii pt pinul 2 )si repet e pt vb 6
p.s.:intai trebuie dezarhivat proiectu`

Attached Files


Edited by vlad_dnd, 05 January 2008 - 23:36.


#11
NickRvl

NickRvl

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,022
  • Înscris: 30.10.2006

 vlad_dnd, on Jan 5 2008, 23:26, said:

uite cum se face ..dupa ce ai copiat inpout32.dll incepi sa faci un proiect nou in vb 6
dupa ce ai facut pe acolo butoanele si toate alea trebuie sa adaugi un modul proiectului (vezi in poza )
dupa care s-a creat un fisier "module1" in care scrii
Public Declare Function Inp Lib "inpout32.dll" _
Alias "Inp32" (ByVal PortAddress As Integer) As Integer
Public Declare Sub Out Lib "inpout32.dll" _
Alias "Out32" (ByVal PortAddress As Integer, ByVal Value As Integer)

untitled2.bmp.jpg
uite un exemplu facut de mine ,care merge ,e facut recent si testat pe xp(contine si detalii pt pinul 2 )si repet e pt vb 6
p.s.:intai trebuie dezarhivat proiectu`


Omule, esti tare  :thumbup: , merge,  insa era prea frumos sa fie inregula din prima, la executare i-mi dadea eroare de program, Visual Basic se inchidea, pina cind mi-am adus aminte nu mai stiu de unde dar mi-a ramas in cap ca in stadiul de proiect si atunci cind se lucreaza cu Portul in momentul cind dai executare aplicatie asa se intimpla, VB da eroare si se inchide. In aceasta situatie l-am facut executabil (proiectul) si merge super. Deja vad motorase si nave spatiale comandate de PC  :clapping: .....
Bineinteles, urmeaza intrebarea, de ce se blocheaza VB la rulare aplicatie atunci cind se lucreaza cu portul?
E un pic incomod sa tot faci aplicatia executabil pentru a o testa dar ma rog ma descurc si asa.
Si a doua problema, am inteles ca pentru toate iesirile "open" se pune 255, pentru toate iesirile "close" se pune 0, pentru pin 2 "open" se pune 1, ce se pune pentru ceilalti pini pe rind? Adica sa zicem ca vreau numai pinul 7 open , sau vreau toti pinii open si unul close sa zicem pinul 4 ?

Vorbesc cam mult dar nu am ajutor din alta parte asa ca o sa va tot stresesez cu intrebari.

Multumesc la toata lumea    :arigato:   si "o sa ma intorc..." :D




Pentru moderatori: atunci cind vreau sa postez emoticon (parca asa se cheama)  ":OK:" i-mi apare ":o" urmat de "K", dupa cum se vede... :OK:

#12
vlad_dnd

vlad_dnd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 10.09.2007
in primul rand trebuie sa stii ca pinul 2 este de fapt pinul unu din data(poza) asa ca de acum vom incepe numerotarea de la pinul 2
daca vrei pt pinul 7 (adik pinul 6 din data ) trebuie sa faci un calcul ..2 la puterea 6-1 =32 asa ca vei scrie Out &H378, 32 si pinul 6 este singurul sctivat (brb cu explicatii intr-o ora )

Attached Files


Edited by vlad_dnd, 06 January 2008 - 12:03.


#13
NickRvl

NickRvl

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,022
  • Înscris: 30.10.2006

 vlad_dnd, on Jan 6 2008, 11:58, said:

in primul rand trebuie sa stii ca pinul 2 este de fapt pinul unu din data(poza) asa ca de acum vom incepe numerotarea de la pinul 2
daca vrei pt pinul 7 (adik pinul 6 din data ) trebuie sa faci un calcul ..2 la puterea 6-1 =32 asa ca vei scrie Out &H378, 32 si pinul 6 este singurul sctivat (brb cu explicatii intr-o ora )



Incep sa inteleg...
Deci:
D0 = 1
D1 = 2
D2 = 4
D3 = 8
D4 = 16
D5 = 32
D6 = 64
D7 = 128
Corect?
Adica daca vreau sa am tensiune la pinul nr. 4 de pe mufa portului, corespunzator iesirii D2(din imagine) voi scrie OUT &H378, 4. Corect?


Dar daca vreau sa am D3 si D5 activ si restul inactiv, cum trebuie scris, OUT &H378, 40?  
Dar daca vreau D3 si D5 inactiv si restul activ trabuie scris OUT &H378,215?
Sau spun prosti...

#14
vlad_dnd

vlad_dnd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 10.09.2007

 NickRvl, on Jan 6 2008, 13:26, said:

Incep sa inteleg...
Deci:
D0 = 1
D1 = 2
D2 = 4
D3 = 8
D4 = 16
D5 = 32
D6 = 64
D7 = 128
Corect?
Adica daca vreau sa am tensiune la pinul nr. 4 de pe mufa portului, corespunzator iesirii D2(din imagine) voi scrie OUT &H378, 4. Corect?


Dar daca vreau sa am D3 si D5 activ si restul inactiv, cum trebuie scris, OUT &H378, 40?  
Dar daca vreau D3 si D5 inactiv si restul activ trabuie scris OUT &H378,215?
Sau spun prosti...
uite am facut apliactia asta care spune multe..(cam tot :)) fiecare checkbox reprezinta pinii (primul checkbox reprez pinul 1,al 5 checkbox reprezinta pinul  5)

Attached Files


Edited by vlad_dnd, 06 January 2008 - 17:07.


#15
NickRvl

NickRvl

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,022
  • Înscris: 30.10.2006

 vlad_dnd, on Jan 6 2008, 16:59, said:

uite am facut apliactia asta care spune multe..(cam tot :)) fiecare checkbox reprezinta pinii (primul checkbox reprez pinul 1,al 5 checkbox reprezinta pinul  5)


Multumesc mult de tot am inteles cum e treaba....
Am imbunatatit un pic aplicatia ta mai mult ca sa-mi raspund mie singur si a iesit asta.
Scuze pentru ce apare acolo in Label nu vrea sa scrie "&H378"
Attached File  1.jpg   15.89K   116 downloads
Attached File  2.jpg   16.58K   60 downloads
Attached File  3.jpg   15.58K   56 downloads

Tu daca rulezi aplicati direct din interfata VB i-ti da eroare? la mine asa se intimpla, daca o rulez din executabil merge perfect.
Multumesc inca odata si am sa ma intorc daca o sa reusesc sa fac interfata la un motor pas cu pas pentru a dezvolta aplicatia

#16
vlad_dnd

vlad_dnd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 10.09.2007

 NickRvl, on Jan 6 2008, 22:49, said:

Multumesc mult de tot am inteles cum e treaba....
Am imbunatatit un pic aplicatia ta mai mult ca sa-mi raspund mie singur si a iesit asta.
Scuze pentru ce apare acolo in Label nu vrea sa scrie "&H378"
1.jpg
2.jpg
3.jpg

Tu daca rulezi aplicati direct din interfata VB i-ti da eroare? la mine asa se intimpla, daca o rulez din executabil merge perfect.
Multumesc inca odata si am sa ma intorc daca o sa reusesc sa fac interfata la un motor pas cu pas pentru a dezvolta aplicatia
mie nu imi da nicio eroare :D

#17
radumaster

radumaster

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 02.08.2005
Imi cer scuze, stiu ca nu este cel mai bun loc unde sa postez acest lucru.
Caut o varianta de a controla portul SERIAL. Aveti idee unde as putea gasi informatii pe aceasta tema?
PS Lucrez in VB.NET
Multumesc!!!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate