Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Completare formular Detalii Tehni...

Investitie intro firma

Buget de vis: ce caravana sa aleg...

Caut un VPN gratuit si un Antivir...
 ajutor VPN

Sfaturi montaj folie antivapori l...

Sistem audio recomandat

Borseta barbateasca
 Ce este cu declaratiile cerute ce...

Focul bacterian,basicarea,mucegai...

infectie zona inghinala

Dua Lipa - Training Season
 Informatii complete despre servic...

tema circuite

Voua va merge sa va logati pe git...

Fara curent casetofon Dacia Dokker
 

Cum se instaleaza un sistem de operare Microsoft Windows XP

- - - - -
  • Please log in to reply
246 replies to this topic

#73
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
De gasit s egaseste dvd rom extern pe usb, stai linistit. Chiar mai multe modele.
Probelam e ca nu mereu poti boota de pe asa ceva.
S-a mai discutat asta:
http://www.google.co...&...-8&oe=utf-8
http://www.google.co...amp;btnG=Search

#74
simona723

simona723

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 04.07.2008
buna :) am o problema cu un laptop dell inspiron 1525 era cam varza si iam dat restore to factory settings, am facut un dvd bootabil cu windows vista x86 imi intra cand apas f8 dau repair your computer imi arata sa selectez tastatura, ceasul numele si dupa ceas scrie start si se se blocheaza ramane asa o singura data a disparut fereastra cu start si ramanea background-ul verde fara vreo bara nimic, intrebarea mea e : cum pot sa instalez vista akm dupa ce iam dat factory settings? mersi anticipat

#75
Rigips

Rigips

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 21.02.2005

View Postsimona723, on Oct 10 2008, 08:28, said:

buna :) am o problema cu un laptop dell inspiron 1525 era cam varza si iam dat restore to factory settings, am facut un dvd bootabil cu windows vista x86 imi intra cand apas f8 dau repair your computer imi arata sa selectez tastatura, ceasul numele si dupa ceas scrie start si se se blocheaza ramane asa o singura data a disparut fereastra cu start si ramanea background-ul verde fara vreo bara nimic, intrebarea mea e : cum pot sa instalez vista akm dupa ce iam dat factory settings? mersi anticipat
Stai un pic...  :scratchchin:  sa recapitulam.
- deci ai incercat sa ii dai restore la un laptop Dell; imediat dupa pornire, cu Ctrl+F11, sau F7, banuiesc... daca nu, cum?
- laptopul este achizitionat cu licenta Windows sau nu?
- dvd-ul bootabil l-ai facut din meniul de restore sau altfel?
- mai ai nevoie de ceva de pe laptopul respectiv (documente, programe etc?)
Mai vorbim, dar poate ca era bine sa intrebi inainte.

#76
simona723

simona723

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 04.07.2008

View PostRigips, on Oct 10 2008, 08:46, said:

Stai un pic...  :scratchchin:  sa recapitulam.
- deci ai incercat sa ii dai restore la un laptop Dell; imediat dupa pornire, cu Ctrl+F11, sau F7, banuiesc... daca nu, cum?
- laptopul este achizitionat cu licenta Windows sau nu?
- dvd-ul bootabil l-ai facut din meniul de restore sau altfel?
- mai ai nevoie de ceva de pe laptopul respectiv (documente, programe etc?)
Mai vorbim, dar poate ca era bine sa intrebi inainte.

i-am dat restore to factory settings avand un dvd cu windows x86 in unitatea optica, da este achizitionat cu licenta ( nu este al meu .este al unei prietene care nu prea are treaba cu calc) Dvd-ul lam facut luand de pe net o imagine isto cu win Vista. NUp nu mai am nevoie,adiq nu avea doc importante, dar daca s-ar putea ar fi bine o parte. Skz ca nam specificat inainte, mersi mult

#77
simona723

simona723

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 04.07.2008

View Postsimona723, on Oct 10 2008, 08:52, said:

i-am dat restore to factory settings avand un dvd cu windows x86 in unitatea optica, da este achizitionat cu licenta ( nu este al meu .este al unei prietene care nu prea are treaba cu calc) Dvd-ul lam facut luand de pe net o imagine isto cu win Vista. NUp nu mai am nevoie,adiq nu avea doc importante, dar daca s-ar putea ar fi bine o parte. Skz ca nam specificat inainte, mersi mult
Rigips gata am reusit era de fapt f12 si nu era pus dvd-ul ca prima optiune la boot-at am modificat si la luat mersi frumos.

#78
Rigips

Rigips

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 21.02.2005

View Postsimona723, on Oct 10 2008, 09:48, said:

Rigips gata am reusit era de fapt f12 si nu era pus dvd-ul ca prima optiune la boot-at am modificat si la luat mersi frumos.
Da, F12 este pentru schimbarea ordinii de boot, inseamna ca tu aveai o problema cu boot-ul.
Ok, bine ca ai rezolvat.

#79
ArcA

ArcA

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 31.08.2006

View Postaleksutzu07, on Oct 9 2008, 15:50, said:

O varianta ar fi sa iei o surubelnita, sa desfaci calculatorul si sa te uiti pe placa video si de baza ce scrie (fabricant, model, eventual serie) si a doua varianta ar fi sa iei Everestsau Pc Wizard.

Multumesc, sa vad ce iese , ca am incercat si cu AIDA32, dar nu prea am avut ce vedea.

#80
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,443
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Multumesc, sa vad ce iese , ca am incercat si cu AIDA32, dar nu prea am avut ce vedea.
Aida este prea vechi, s-a transformat acum cativa ani in Everest, dar din pacate nu mai este free.

#81
ArcA

ArcA

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 31.08.2006
Daca instalez un driver si imi apare ceva cu logo windows xp ca nu a trecut testul si totusi continui instalarea o sa am probleme? Apare frecvent intrebarea asta?

#82
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005

View PostArcA, on Oct 17 2008, 15:03, said:

Daca instalez un driver si imi apare ceva cu logo windows xp ca nu a trecut testul si totusi continui instalarea o sa am probleme? Apare frecvent intrebarea asta?

Nu. Relativ.

#83
underdesire

underdesire

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,389
  • Înscris: 07.08.2005
salut
am un Dell Vostro cu HDD in AHCI mode

am Vista pe el.
cum instalez XP fara sa schimb din BIOS setarile hdd-ului?
nu vreau sa distrug cumva prin dezactivare AHCI Os-ul Vista

idei?

ps. mai exact vreau sa pastrez Vista si sa instalez si XP, sa le am pe amandoua
(ca sa nu imi cumpar alta imprimanta :death: )

Edited by underdesire, 30 October 2008 - 17:25.


#84
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Faci rost de drivere SATA pentru placa de baza, lepui pe o discheta sau in kitul de XP.
Vezi la sectiunea tutoriale > 3 topicuri speciale SATA XP.
Oricum, incearca sa pornesti cu AHCI dezactivat Vista. Daca da eroare, il activezi la loc.

#85
underdesire

underdesire

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,389
  • Înscris: 07.08.2005
pai am 2 hdd
pot dezactiva AHCI sa pun XP pe HDD 2 si sa reactivez AHCI fara a distruge fisierele de pe d sau instalatia de Vista?

#86
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,443
  • Înscris: 15.06.2004
Da, dar la fiecare bootare in xp/vista va trebui sa intri in BIOS ca sa schimbi modul AHCI. Mai comod e sa faci cd-ul cu driverele incluse cum ti s-a recomandat mai sus.

#87
dannek

dannek

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,457
  • Înscris: 17.05.2004
Am gasit un "Windows Xp Pro LIVE CD (Portable USB Edition)By Paragon USB Edition" cum il fac sa booteze de pe stick cum il copi pur si simplu pe stick sau alt fel???

#88
websitefinder

websitefinder

    pretendent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,402
  • Înscris: 15.06.2006

View Postdannek, on Nov 16 2008, 09:40, said:

Am gasit un "Windows Xp Pro LIVE CD (Portable USB Edition)By Paragon USB Edition" cum il fac sa booteze de pe stick cum il copi pur si simplu pe stick sau alt fel???
Cred ca-ti dai seama ca e o versiune piratata. Drept urmare nu vei gasi o solutie pe Softpedia.

#89
geoovy

geoovy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 09.02.2007
salutare...am si eu o problema, daca ma poate ajuta...mi-am cumparat un laptop asus x51l si nu ma lasa sa instalez windows-ul pe el...
cand pornesc laptop-ul imi apare o problema ca nu poate porni windows vista din cauaza ca lipseste nu stiu ce fisier (mentionez ca nu am incercat sa instalez windows vista inainte...asa a aparut din prima data)...am vrut sa instalez windows xp si la un moment dat imi spune ca nu imi gaseste hard instalat pe laptop...in bios imi apare hard-ul...unde este problema? am hard-ul stricat? trebuie sa instalez windows vista? sau ce trebuie sa fac? va multumesc pt ajutor!

#90
dannek

dannek

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,457
  • Înscris: 17.05.2004
incearaca cu n HirrenBoot are niste utilitare pe acolo

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate