Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Completare formular Detalii Tehni...

Investitie intro firma

Buget de vis: ce caravana sa aleg...

Caut un VPN gratuit si un Antivir...
 ajutor VPN

Sfaturi montaj folie antivapori l...

Sistem audio recomandat

Borseta barbateasca
 Ce este cu declaratiile cerute ce...

Focul bacterian,basicarea,mucegai...

infectie zona inghinala

Dua Lipa - Training Season
 Informatii complete despre servic...

tema circuite

Voua va merge sa va logati pe git...

Fara curent casetofon Dacia Dokker
 

Cum se instaleaza un sistem de operare Microsoft Windows XP

- - - - -
  • Please log in to reply
246 replies to this topic

#37
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,285
  • Înscris: 02.02.2006
Da, ai specificat ca este original. Insa CDurile originale nu-s facute din titaniu...tot din aluminiu sunt, si sint la fel de fragile ca oricare alt CD. Deci se poate defecta. :)

Edited by alexcrist, 22 April 2008 - 11:31.


#38
websitefinder

websitefinder

    pretendent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,402
  • Înscris: 15.06.2006
Scoate-i bateria si lasa-l asa pentru jumatate de ora. Reincearca sa vezi daca poti folosi unitatea optica.

#39
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Recomand sa cititi si:
Metode rapide pt instalarea Windows-ului

Edited by gumball3000, 23 April 2008 - 17:55.


#40
nicuit1981

nicuit1981

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 876
  • Înscris: 11.04.2008
pt cei care nu stiu sa instaleze vista!

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/FVbf9tOGwno?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#41
zoridezi11

zoridezi11

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 30.05.2008
Buna. Am si eu cateva intrebari legate de windows.
Am cumparat ieri un compaq si ala de la magazin mi-a zis ca prima data cand il deschid sa instalez sistemul dupa care sa-i fac un back-up pentru ca astia nu mi-au dat nici un alt cd pentru calculator, in cazul in care voi dori sa-l formatez ulterior. Acu intrebarea mea este daca asta e singurul lucru pe care tre sa il fac pentru ca chiar nu ma pricep. Adica eram obisnuita un  pic altfel, cu cd-uri, windows butabil, etc. SI ce programe de baza ar trebui sa instalez in calculator? Multumesc mult.
Si cum ii fac partitiile ca dupa prima instalare am doua partitii dar una unde e tot hardu de 140 si inca una goala cum imi apare, dar ocupata 6 din  8 giga.

Edited by zoridezi11, 15 June 2008 - 12:43.


#42
dan_slack

dan_slack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,790
  • Înscris: 22.07.2006

View Postzoridezi11, on Jun 15 2008, 12:38, said:

Buna. Am si eu cateva intrebari legate de windows.
Am cumparat ieri un compaq si ala de la magazin mi-a zis ca prima data cand il deschid sa instalez sistemul dupa care sa-i fac un back-up pentru ca astia nu mi-au dat nici un alt cd pentru calculator, in cazul in care voi dori sa-l formatez ulterior. Acu intrebarea mea este daca asta e singurul lucru pe care tre sa il fac pentru ca chiar nu ma pricep. Adica eram obisnuita un  pic altfel, cu cd-uri, windows butabil, etc. SI ce programe de baza ar trebui sa instalez in calculator? Multumesc mult.
Si cum ii fac partitiile ca dupa prima instalare am doua partitii dar una unde e tot hardu de 140 si inca una goala cum imi apare, dar ocupata 6 din  8 giga.
1. Cele mai multe computere se vand acum fara CD-urile cu kit-ul Windows. Kitul se afla pe o partitie (de obicei ascunsa) bootabila. In cazul tau cred ca e vorba de acea partitie de 8 Gb... Sa nu care cumva sa o stergi!

2. Sfatul vanzotorului a fost corect. La prima pornire se termina de fapt instalarea automata a Windows si apoi de abia (dupa ce esti de acord cu EULA) vei putea folosi computerul.
Dupa aceea, dai restart de cateva ori :-) , mai lucrezi, mai faci un update automat... si vei gasi un utilitar ce poarta numele Compaq bla bla bla... sau citesti si tu manualul care l-ai primit la cumpararea computerului (sper). Introduci un CD blank si dai back-up. Cred ca e nevoie de vreo 2-3 CD-uri, sau un DVD... Se vor instala driverele... si multe altele... nimeni nu stie exact ce...

3. Cand vei avea probleme si va trebui sa reinstalezi Woindows, ai doua optiuni:
A. citesti in manual si la boot-are apesi F8, sau F1, sau F12... nu stiu exact (si n-am chef sa caut pe google). In acest fel computerul va boot-a de pe acea partitie de 8Gb. pe care e kit-ul Windoz. Te intreaba daca vrei repaire sau clean install... bla bla bla.
B. Bootezi depe CD-urile pe care le-ai facut inainte, alegi bla bla bla...

4. Citeste carticica pe care ai primit-o cu cumputerul. Acolo ar trebui sa scrie clar toate astea.
Daca nu ai primit-o, sau nu e in lb. romana, mergi la magazin si ameninta-i cu Protectia Comsumatorului. Sa-ti dea manualul tradus.
Nu accepta sfatul lor ca manualul e in format electronic pe computer sau pe site-ul Compaq. Au obligatia sa ti-l dea in romana!!!

5. Programe de baza... Te sfatuiesc sa mergi cu computerul la cineva care se pricepe si sa-l rogi sa-ti instaleze acele programe pe care le vei folosi... Dar atentie: sa ai licenta la ele sau sa fie Open Source- Free Software. Adica sa nu folosesti soft piratat!

Cateva sfaturi for free :-)) :
http://www.openoffice.org
Firefox - un web browser gratuit si mai bun decat Internet Explorer... (dupa parerea unora)
nero express - sau ceva similar (ar trebui sa-l ai deja instalat)
http://www.7-zip.org  Arhivare / dezarhivare
un antivirus gratuit si bun http://free.grisoft.com/
Adobe Reader (probabil il ai deja, dar nu se stie niciodata)
Back-up automat Syncback Freeware de la: http://www.2brightsp.../downloads.html

Ca sfaturi finale:
Nu lasa pe nimeni sa-ti umble pe computer.
Nu instala soft pirat.
Nu descarca fisiere primite dela necunoscuti (sau chiar dela cunoscuti) daca nu stii exact despre ce e vorba.
Foloseste SuncBack regulat si salveaza-ti documentele pe un stick.
Lasa partitiile asa cum sunt.

Have fun!

Edited by dan_slack, 15 June 2008 - 15:19.


#43
dogenstein

dogenstein

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 06.01.2005
salutare. un pic de ajutor la o problema.
am un calcpe care a fost instalat ca si sist de op un win 98. intr-o zi din nus din ce motiv imi aparea pe un ecran negru ca nu imi vede sistemul de operare si alte bla bla-uri. fara sa mai pot intra pe hardul respectiv de pe acel calc, am pus hardul pe alt calc si am formatat cele doua partitii (NTSF) in ideea ca punandu-l inapoi pe vechiul calc imi va boota de pe CD. de data asta am ales un bootabil cu XP. bineinteles ca mi-a aparut sistem de operare necunoscut, tot pe ecran negru si nici vorba sa-mi booteze de pe cd. din bios e setat sa boteze prima data de pe cd. nu stiu ce sa fac.
poate cineva ma poate lamuri
multumesc anticipat

#44
Great_q

Great_q

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 03.03.2005
salut.
mi-am cumparat un hdd nou, l-am partitionat in 2 partitii, si pe una vreau sa instalez Win XP; am hdd vechi pe care am xp instalat, de aici am partitionat hdd nou.
- daca scot hdd vechi din ide, si vreau sa boot-ez de pe cel nou, sta o gramada pana imi apare boot from cd (din Bios am setat ca prima secventa de boot sa fie de pe cd si a 2 de pe hdd), se mai gandeste un pic dupa care imi apare mesajul disk boot failure.
- am instalat xp pe o partitie a hdd nou cu ambele hdd bagate (unu slave(cel nou) si unu master(cel vechi)), s-ainstalat (cam greu .... a durat destul); am intrat in windows, am instalat toate driverele, dar cand i-am dat restart , doar cu hdd nou  pus pe ide s-a repetat faza dinainte. ce pot sa fac pt a folosi doar hdd nou, fara ajutorul celui vechi?

#45
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Ce harduri? Ce placa de baza?
Daca sint IDE, ai setat corect jumper master/slave?

#46
Great_q

Great_q

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 03.03.2005
da sunt setate corect: unu maste unu slave. cand l-am scos pe cel vechi l-am pus master pe cel nou dar degeaba. intre timp am mai citit ceva pe net. are legatura problema mea cu MBR-ul?

#47
stefan300

stefan300

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 27.07.2008
cum pot sa instalez vista ultimate

#48
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
La fel 99% ca si XP!!

#49
tracius01

tracius01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,339
  • Înscris: 11.11.2007
daca sti un minimum de engleza sti sa instalezi si vista (instalarea lu' vista seamana ca instalarea unui program) daca nu te descurci uitate la "tutorialul" asta http://www.youtube.c...WMW4&hl=en&fs=1

#50
vlddan

vlddan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 08.08.2007
Salut, poate careva sa ma lumineze si pe mine in tainele MS Windows-ului?? Am primit un laptop de la cineva cu win vista pe el. Acum nu ar fi nici o problema daca acest win vista nu ar fi in italiana. Eu as vrea sa dezinstalez vista si sa pun un xp deoarece vista ma calca pe nervi. Am incercat si nu am putut sa instalez XP si astfel am fost nevit sa reinstalez vista. Stie cineva cam care ar putea fi cauza si ce rezolvare ar exista??

P.S.
mentionez ca e vb de un laptop ACER 5715Z, de mai putin de 2 luni de functionare.

#51
KALOO

KALOO

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,824
  • Înscris: 08.12.2006
pai ne lamuresti si pe noi de ce nu ai putut? Era luat curentul, nu aveai chef sau de ce nu ai putut?

#52
exorcistul

exorcistul

    just listen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,548
  • Înscris: 31.05.2006
jalnic ce scrie.

#53
vlddan

vlddan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 08.08.2007

View PostKALOO, on Aug 16 2008, 00:32, said:

pai ne lamuresti si pe noi de ce nu ai putut? Era luat curentul, nu aveai chef sau de ce nu ai putut?

pur si simplu nu a mers nu s-a instalat nimic. Am mai vb cu unii care au laptop cu mult dinaintea mea.. si mi-au spus ceva ce mie mi se pare o aberatie "hardul nu suporta xp" . Stie cineva pe unde as putea gasi un tutorial ca in ritmul asta o iau razna

#54
cristian0007

cristian0007

    Be a real Viber !

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,304
  • Înscris: 01.01.2007
Ai hard pe SATA.
Arunca o privire aici.

http://forum.softped...howtopic=328427


Apoi aici.

http://forum.softped...howtopic=157793

Spor!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate