Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema cuptor electric cu disju...

Merita achizitionat DFSK Fengon 5...

Pret actual invelitoare

Probleme baterie Samsung A54
 Schema statie auto Renegade REN 1...

Magazine IT de incredere

Parere SKODA Octavia 3 2.0TDI 150CP

Achizitie telefon 1000-1200lei
 Unde gasesc o lampa buna pe gaz?

Consulta specialiștii... Und...

Fostul director al Frontex: Comis...

Construire anexa lipita de casa
 Ce folositi pentru urina mirosito...

Socializare in prezenta copiilor

Cont Samsung A32

Hotarare definitiva a instantei, ...
 

Cum se instaleaza un sistem de operare Microsoft Windows XP

- - - - -
  • Please log in to reply
246 replies to this topic

#19
misu_d

misu_d

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,725
  • Înscris: 28.10.2006
Am incercat dupa tutorial sa reinstalez windows-ul dar la un moment dat mi-a dat o eroare cum ca nu poate copia nu stiu ce dll. Am oprit reinstalarea si acum nu mai pot a fac nimic. Cand restartez imi apare la inceput "NTLDR is missing. Press Ctrl+Alt+Del to restart". Ce e de facut?

#20
misu_d

misu_d

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,725
  • Înscris: 28.10.2006
Am uitat sa spun ca formatasem deja hardul cand mi-a dat eroarea. Ce sa fac? Pls.pls.pls

Attached Files



#21
angel

angel

    Softpedia Viewer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,933
  • Înscris: 16.05.2005

View Postmisu_d, on Mar 24 2008, 13:42, said:

Am uitat sa spun ca formatasem deja hardul cand mi-a dat eroarea. Ce sa fac? Pls.pls.pls

misule....google :P

http://forum.softped...howtopic=206366
http://www.computerh...es/ch000465.htm

:rolleyes:

#22
misu_d

misu_d

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,725
  • Înscris: 28.10.2006

View Postangel, on Mar 24 2008, 13:46, said:

:blush:  shame of me. tks

#23
Smooth_gl

Smooth_gl

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 05.09.2006
Salut.

Incerc sa instalez windows xp pe un laptop care nu are unitate optica. Am facut rost de o unitate optica pe usb dar din nefericire nu o vede. Am reusit sa bootez de pe un floppy extern insa. Bun. Fac rost de un rack pt 2.5 hdd pun kit-ul pe hdd, bootez de pe floppy, c:\i386\winnt, copie fisierele, imi cere sa scot floppy si sa dau restart. DAu restart , schimb in bios sa booteze de pe hdd si degeba. imi da mesajul : insert system disk, bla bla. Am incercat acelasi lucru cu cele 6 floppy de la Microsoft de pe site ca sa rulez winxp de pe hdd - acelasi rezultat.

Ultima solutie a ramas sa incerc sa bootez de pe lan. Am vazut ca are optiunea asta in bios si placa de retea stie pxe.

Daca are cineva vre-o idee despre cum as putea sa instalez si eu xp-ul va rog sa postati.

Multumesc,
Dan

#24
nikolae28

nikolae28

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 20.03.2008

View Postdan_slack, on Mar 22 2008, 22:48, said:

Iata cateva sfaturi punctuale:

1. Vinde computerul pe care-l ai (sau fa-l cadou unui copil pasionat de computere) si i-ati unul second hand, Brand Name (Dell, Compaq, Fujitsu-Siemens, IBM). Chiar daca vei plati mai mult, nu cauta cele mai ieftine magazine SH... Eu presupun (si) o problema de hardware, asta daca CD-ul e bun.

2. Foloseste numai Soft original, cu licenta. S-ar putea sa bat la usi deschise... dar totusi. O licenta de XP costa pe undeva in jur de 100 EUR, nu cred ca mai e un capat de tara. In acest fel elimini o alta posibila sursa de neplaceri: soft pirat.

3. Citeste cu atentie tutorialele. Oamenii au fost amabili, au alocat timp... si macar sa avem bunavointa sa citim.

4. Incearca sa rulezi un CD live cu Linux. Poti descarca gratuit unul de la Koppix sau Ubuntu. Nu instalezi nimic, totul ruleaza direct de pe CD. Daca merge bine, inseamna ca ai eliminat o eventuala problema de hardware. In plus, vei avea ocazia sa vezi cat de frumos e Linux-ul.

5. In fine, dupa ce ai rezolvat punctele 1-4... glumesc... Daca nu ai alta solutie, instaleaza Windows-ul 'pe curat'. Cu formatare, si tot tacamul. Nu reparare, nu instalare peste ce ai... nimic. Totul de la zero! Dar iti faci un back-up la documentele importante inainte, vezi ce drivere ai... programe etc.

6. Insist sa incerci intai pct. 4.

Succes!
Multumesc pentru sfaturi dan_slack ! Intr-adevar, ar trebui sa-l vand sau sa-l dau moca si sa-mi iau altul, nu de la SH ci in rate ma gandeam eu. Dar pana atunci am alte urgente pe cap. Intre timp am rezolvat-o. Hardul era problema asa ca l-am schimbat si ... iata-ma din nou pe felie. CD-ul era bun ca l-am instalat chiar acum. Am chemat pe cineva care se pricepe si a facut ceva cu Linuxul, asa cum ziceai tu la pct. 4 si a vazut ca hardul era de vina. Nu stiu ce avea dar m-a pus sa-l schimb.
In alta ordine de idei, intr-adevar, ai dreptate cu licenta de XP si asa o sa si fac. Nu e mare lucru 100 EUROI.
Oricum, iti multumesc inca o data pentru sfaturi !

#25
duras

duras

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 07.06.2006
Salut, am si eu o problema, doresc sa-mi reinstalez win xp, bag cd-ul bootabil, merge ceva timp, ok, imi arata o bara galbena jos cu ce se instaleaza, dupa care se opreste si imi arata astaAttached File  DSC05410.JPG   1.39MB   302 downloads. Ce ar trebui sa fac?

#26
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Pina acum a mers OK? Apareau erori?
Cata Ultimate Boot CD si fa niste teste la mem/.proc/hard.

#27
angel

angel

    Softpedia Viewer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,933
  • Înscris: 16.05.2005
daca ai un pc mai vechi era o faza cu protectie de virusi din bios...dezactivai protectia si puteai instala windows...am patit-o si eu de cateva ori cand am setat pe default bios-ul. daca nu e de la asta, raspunde la ce te intreaba queensoft.

#28
Dmon_UL

Dmon_UL

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 22.08.2007
salut tuturor,am ca toti de aici o problema cu instalarea windowsului.am un laptop,un gericom,si intr-o zi l-am aprins si ramanea ecranu negru dupa ce arata kestia cu gericom la la,in fine,unchiu-miu mi-a zis ca ar fi de la ram,s-a ars si i-a facut un check si asa a reiesit,si a zis ca tot ce pot face e sa dezlipesc ramul care e onboard si sa pun altul,acuma nu stiu,altcineva mi-a spus ca nu merge desfacut,voi ce credeti?revenind,dupa episodul asta am trimis laptopul la cluj la service unde mi-au spus ca si hardu e plin de bad-uri si mi-au bagat pe gat un hard de 60Gb,un toshiba,si 512 de ram si au zis ca va merge.mi-au trimis piesele si le-a asamblat un nene de la un service da culmea,cand incearca sa instaleze windowsul apar erori de loading files si ii dau skip skip skip pana mi se restarteaza si apoi nu face nimic.de mentionat ca l-am formatat cu ntfs quick format,de fapt ala l-a formatat asa.voi ce ziceti?care are dreptate?

#29
websitefinder

websitefinder

    pretendent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,402
  • Înscris: 15.06.2006
Daca da erori ca nu poate citi files la instalare e de la RAM 98%.

#30
Dmon_UL

Dmon_UL

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 22.08.2007

View Postwebsitefinder, on Apr 11 2008, 21:44, said:

Daca da erori ca nu poate citi files la instalare e de la RAM 98%.

multam fain pentru raspuns. Bun,pai si daca e de la ram,ceea ce mi-a spus si unchi-miu,stii vreun program ceva sa dau disable ramului on-board?(asta daca se poate da disable),ca eu unu nu am optiunea asta in bios.

Edited by queensoft, 12 April 2008 - 14:41.


#31
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Nu, nu se poate da disable. Se scoate/inlocuieste placuta defecta.
Tot RAM-ul este onboard ;)

#32
dan_slack

dan_slack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,790
  • Înscris: 22.07.2006

View PostDmon_UL, on Apr 12 2008, 14:26, said:

multam fain pentru raspuns. Bun,pai si daca e de la ram,ceea ce mi-a spus si unchi-miu,stii vreun program ceva sa dau disable ramului on-board?(asta daca se poate da disable),ca eu unu nu am optiunea asta in bios.

Laptop Gericom?!  Strasnica firma...
Du-l la reparat din nou! Ar trebui sa ai cel putin 6 luni garantie dupa ultima reparatie. Ameninta-i cu Protectia Consumatorului, cu Garda Financiara... cu Basescu :-)
Sa-ti dea laptop-ul in stare de functionare. Sper ca ai licenta de Windows... Da-le si CD cu Windoz si plateste-le instalarea. Cat poate sa fie, 20-30 RON?
Dupa ce-l faci sa mearga vinde-l imediat si cumpara-ti un laptop de firma: Dell, TOshiba... Terminati cu no-name-urile astea....

#33
serpe66

serpe66

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 28.03.2006
am si eu o intrebare...nu reusesc sa activez cdromul pt instalarea win XP la un laptop Sony Vaio model PCG FR415M...din bios il pun degeaba primul la boot ca nu il vede...are optiune de activare sau dezactivare componenta de boot (cdrom, floppy, hdd, network) cu Shift+1 si pune un semnul exclamarii in fata lui...cu semn sau fara semn de exclamare tot nu vede cdromul....imi recomandati sa fac ceva pt boot? cd-ul de xp e original licentiat cu sp1

Edited by serpe66, 21 April 2008 - 12:24.


#34
dan_slack

dan_slack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,790
  • Înscris: 22.07.2006

View Postserpe66, on Apr 21 2008, 12:15, said:

am si eu o intrebare...nu reusesc sa activez cdromul pt instalarea win XP la un laptop Sony Vaio model PCG FR415M...din bios il pun degeaba primul la boot ca nu il vede...are optiune de activare sau dezactivare componenta de boot (cdrom, floppy, hdd, network) cu Shift+1 si pune un semnul exclamarii in fata lui...cu semn sau fara semn de exclamare tot nu vede cdromul....imi recomandati sa fac ceva pt boot? cd-ul de xp e original licentiat cu sp1

Incearca un CD Live Linux... De exemplu Ubuntu.
Vei vedea astfel doua lucruri:
1. Linux detecteaza ceea ce windows nici nu viseaza...
2. Poti sa te 'joci' cu linux fara sa instalezi de fapt nimic pe HDD.
Cine stie, poate=ti va placea si scapi de o gramada de batai de cap. Acum si in viitor!

#35
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,231
  • Înscris: 02.02.2006

View Postdan_slack, on Apr 21 2008, 12:59, said:

Incearca un CD Live Linux... De exemplu Ubuntu.
Vei vedea astfel doua lucruri:
1. Linux detecteaza ceea ce windows nici nu viseaza...
2. Poti sa te 'joci' cu linux fara sa instalezi de fapt nimic pe HDD.
Cine stie, poate=ti va placea si scapi de o gramada de batai de cap. Acum si in viitor!
Ce legatura are Linux cu bootarea de pe CD? In caz ca nu stiai, nu SO-ul de pe CD face detectia unitatii, ci invers. Iar in cazul de fata, se pare ca nu booteaza de pe CD (ceea ce inseamna ca nici Linux nu ar boota).


@serpe66: poti verifica sa vezi daca CDul este bun, si anume incearca-l la alt calculator. La fel, poti incerca alt CD bootabil (cu Linux, sau cu Windows, nu conteaza), sa vezi daca iti booteaza. Eventual testeaza si unitatea optica la alt computer, sa vezi daca nu cumva are ea ceva defect. Asa o sa vezi cine e de vina: CDul, unitatea, sau setarile de BIOS. ;)

#36
serpe66

serpe66

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 28.03.2006
@serpe66: poti verifica sa vezi daca CDul este bun, si anume incearca-l la alt calculator. La fel, poti incerca alt CD bootabil (cu Linux, sau cu Windows, nu conteaza), sa vezi daca iti booteaza. Eventual testeaza si unitatea optica la alt computer, sa vezi daca nu cumva are ea ceva defect. Asa o sa vezi cine e de vina: CDul, unitatea, sau setarile de BIOS. ;)
[/quote]

mersi de sugestii...am sa incerc si alt cd cu toate ca am spedificat ca respectivul cd e original xp...o sa fie greu sa scot cdromul din laptop sa-l pun in alt laptop (cine isi desface laptopul)...si bios-ul e foarte simplist...o sa mai incerc...inca odata mersi de sugestii

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate