Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...
 Masina de copt paine - pareri

Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...
 La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)
 sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...
 

Cum se instaleaza un sistem de operare Microsoft Windows XP

- - - - -
  • Please log in to reply
246 replies to this topic

#1
websitefinder

websitefinder

    pretendent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,402
  • Înscris: 15.06.2006
In ultima perioada abunda de topicuri gen: Vreau sa-mi instalez Windos X sau Y si cand ajung la A sau B se intampla 1 sau 2.

Cititi urmatoarele tutoriale care va arata detaliat cum se instaleaza un OS Microsoft Windows:
Instalare Windows (oricare) - tutorial in engleza cu imagini explicite care arata pasii care trebuie facuti la instalarea unui OS Microsoft
Instalare Windows XP
- tutorial in limba romana de instalare XP

Daca aveti HDD (Hard Disck) SATA/SCSI cititi tutorialul de aici: http://forum.softped...howtopic=327354. O discutie despre integrarea driverelor de SATA in XP exista deja aici: http://forum.softped...howtopic=157793

Abia apoi, daca ati urmat intocmai pasii de acolo si nu reusiti sa va rezolvati problema, cititi ce s-a scris aici, in acest topic. Daca inca n-ati gasit o rezolvare, atunci puteti posta nelamurirea/problema/intrebarea voastra aici.

Orice topic care apare de aici inainte legat de instalarea Windows-ului va fi inchis!

Edited by websitefinder, 01 January 2008 - 10:31.


#2
Zuy

Zuy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 19.11.2006
Buna ziua,
scuze daca postez aici dar nu as vrea sa deschid un alt topic. Daca nu am postat unde trebuie rog un moderator sa stearga sau sa mute postul. Multumesc.
Am un sistem de operare Windows Xp cu licenta OEM pe care l-am instalat pe laptop cu aproximativ 4 -5 luni in urma. Acum din cauza ca am instalat si dezinstalat o gramada de programe  plus aparitia unor virusi si spyware as dori sa reinstalez sistemul.
E ok?
Se poate ?
Nu va fi o problema cu licenta ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri si imi cer scuze inca odata daca am gresit postand aici sau trebuia sa deschid un alt topic.

Cu respect Zuy. :peacefingers:

#3
websitefinder

websitefinder

    pretendent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,402
  • Înscris: 15.06.2006
Se poate! Nu va fi problema cu licenta.

#4
Zuy

Zuy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 19.11.2006
Multumesc mult pentru informatie. Acum m-am linistit.

#5
Jackz0rN

Jackz0rN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,081
  • Înscris: 18.07.2007
Am incercat sa ii reinstalez windowsu la un prieten si cand aprind calculatorul si bag cd-u cu windows xp aoclo unde ar trebui sa scrie Press any key to  boot from cd imi apare o imagine neagra cu niste linii verzi in partea dreapta si daca dau enter e ca si cand ar executa comanda doar ca tot acceasi imagine ramane cand defapt ar trebui sa imi apara acea imagine cu albastru unde incarca fisierele , iar daca scot cd-ul cu windows cand aprind calculatorul imi apare imaginea cu Asus si dupaia apare imaginea aia cu linii verzi dupa care dispare in 1-2 secunde dupa care ruleaza windowsul normal :)
Cum as putea sa reinstalez windowsu daca imi fitzele astea? mai demult iam mai instalat windowsu si nu imi facea asa :nonobad:
:confuzzled:

#6
websitefinder

websitefinder

    pretendent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,402
  • Înscris: 15.06.2006
Ai setat corect secventa de boot? Esti sigur ca CD/DVD-ul cu Windows e bun? Fa o poza cu telefonul sa vedem si noi ce linii verzi apar.

#7
[F][u][z][z][y]

[F][u][z][z][y]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 14.04.2006
Am facut gresala sa instalez Ubuntu , dupa descoperirea a mai multor incompatibilitati cu hardware-ul , am decis sa reinstalez windows-ul . Asa ca am bagat cd-ul cu xp , dau setup xp now , f8 (i agree wink.gif ) , selectez partitia pe care era instalat linux-ul , dau format cu ntfs , se formateaza , apare dupa aceea bara care arata ca se copie windows-ul , ajunge la 100 % si se restarteaza pc-ul . Pana aici toate bune si frumoase ... Se restarteaza pc-ul si imi apare ecranul cu " press any key to boot from cd " normal nu apas nici un buton ca sa continuee instalarea ... si asa ramane , nu merge mai departe . Daca pornesc calculatorul fara cd imi apare un ecran negru cu un cursor care pulseaza ( partea asta imi apare si cand bag cd-ul cu umbutu ). Am incercat de mai multe ori cu mai multe formaturi si ntfs si fat si acelasi lucru se blocheaza la partea cu " press any key to boot from cd " . Am incercat sa instalez linux-ul si nici asta nu mai merge .. se blocheaza pe la 15 % si scrie "Detecting page filesys" parca nu mai tin minte exact.

Am reusit acum sa instalez ubuntu la loc , dar cu windows-ul nu am rezolvato.
Acum am instalat ubuntu in partitia in care era inainte windows-ul , si am instalat windows-ul in de . Cand aprind calculatorul imi apare un meniu (grump parca) si ma intreaba cu ce sistem de operare vreau sa boot-ez , si aici imi apare si windowsu-ul pe care l`am instalat in d: si cand dau sa buteze cu el imi apare acelasi cursor in partea din stanga sus a ecranului care pulseaza .

Am gasit pe alte forumuri doua comenzi pe care sa le scriu in recovery console : fixmbr si fixboot ... cand le scriu zice ca a reparat mbr si ca a scris alt boot.ini dar problema ramane aceeasi ..

#8
matrixx02

matrixx02

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 26.01.2008

View Post[F][u][z][z][y], on Feb 3 2008, 11:12, said:

Am facut gresala sa instalez Ubuntu , dupa descoperirea a mai multor incompatibilitati cu hardware-ul , am decis sa reinstalez windows-ul . Asa ca am bagat cd-ul cu xp , dau setup xp now , f8 (i agree wink.gif ) , selectez partitia pe care era instalat linux-ul , dau format cu ntfs , se formateaza , apare dupa aceea bara care arata ca se copie windows-ul , ajunge la 100 % si se restarteaza pc-ul . Pana aici toate bune si frumoase ... Se restarteaza pc-ul si imi apare ecranul cu " press any key to boot from cd " normal nu apas nici un buton ca sa continuee instalarea ... si asa ramane , nu merge mai departe . Daca pornesc calculatorul fara cd imi apare un ecran negru cu un cursor care pulseaza ( partea asta imi apare si cand bag cd-ul cu umbutu ). Am incercat de mai multe ori cu mai multe formaturi si ntfs si fat si acelasi lucru se blocheaza la partea cu " press any key to boot from cd " . Am incercat sa instalez linux-ul si nici asta nu mai merge .. se blocheaza pe la 15 % si scrie "Detecting page filesys" parca nu mai tin minte exact.

Am reusit acum sa instalez ubuntu la loc , dar cu windows-ul nu am rezolvato.
Acum am instalat ubuntu in partitia in care era inainte windows-ul , si am instalat windows-ul in de . Cand aprind calculatorul imi apare un meniu (grump parca) si ma intreaba cu ce sistem de operare vreau sa boot-ez , si aici imi apare si windowsu-ul pe care l`am instalat in d: si cand dau sa buteze cu el imi apare acelasi cursor in partea din stanga sus a ecranului care pulseaza .

Am gasit pe alte forumuri doua comenzi pe care sa le scriu in recovery console : fixmbr si fixboot ... cand le scriu zice ca a reparat mbr si ca a scris alt boot.ini dar problema ramane aceeasi ..

incearca sa intri cu un CD boot-abil de MS-DOS. in FDISK ai optiunea de a seta partitia activa. sterge partitia daca trebuie si fa-o din nou cu FDISK, seteaz-o activa si gata...

#9
[F][u][z][z][y]

[F][u][z][z][y]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 14.04.2006
Scuze daca suna ca o intrebare tampita , dar de unde iau un CD boot-abil de MS-DOS ?

#10
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,297
  • Înscris: 02.02.2006
Cauta aici: http://www.freedos.org/ ;)

#11
[F][u][z][z][y]

[F][u][z][z][y]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 14.04.2006
Am resusit sa instalez in sfarsit xp-ul cu fdisk , dar acum nu im mai apare d:-ul in my computer . Daca intru in fdisk imi apare la status ca e hidden , daca ii dau show se face c:-ul automat hidden si d-ul activ . La device manager im apar abele si c: si local disk.
Cum fac sa  vad d-ul fara sa il formatez  ?

#12
[F][u][z][z][y]

[F][u][z][z][y]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 14.04.2006
Gata am rezolvat-o cu paragon partition manager

#13
redminator

redminator

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 26.02.2008
Am o mica mare problema, nu pot reinstala windows-ul. Am incercat in 2 feluri, nicicum nu iese(lucru care l-am mai facut de multe ori). Am WinXP si repun WinXP.

1. Pun cd-ul de windows in cd-rom, dau restart, fac setarile in bios, save and restart, imi apare "press any key to boot from cd", apas o tasta, imi apare: "setup is inspecting your current configuration", sta asa vreo 3 secunde, dupa care se innegreste ecranu si asa ramane. Se poate sa fie de la cd-rom ? (in sensu ca am pus o data din greseala 2 cd-uri in el - da stiu, stupid - si o huruit destul de puternic - sa se fii stricat ceva care sa fii pornit autorunu?).

2. Din windows incerc sa dau install windows, se copiaza fisierele, dau restart, intru in setup ( unde nu ajungeam inainte ), dar si aici ma blochez, pentru ca: windowsu curent este instalat pe partitia C:\, care vreau sa o formatez inainte sa reinstalez windowsul, dar nu pot sa o formatez pentru ca acolo copiaza noul windows fisierele de instalare X( ).


Orice ajutor e binevenit... oricum numa sa pot reinstala Windowsu pe C:\ dupa un format :).

#14
websitefinder

websitefinder

    pretendent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,402
  • Înscris: 15.06.2006
Te-ai documentat putin din ce scrie in primul post? http://forum.softped...m...t&p=3849266

#15
nikolae28

nikolae28

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 20.03.2008
Salutare la toti ! Eu sunt nou pe-aici. Daca problema mea nu este pusa unde trebuie, o stergeti sau o puneti unde trebuie. Imi cer scuze inca de la inceput. Am citit mai multe probleme legate de instalarea XP-ului dar nu am gasit niciuna care sa se asemene cu a mea. Nu prea ma pricep la termeni din astia mai tehnici. Am apelat la Auslogics System Information si am aflat urmatoarele despre calc. meu:

Processor Name:       AMD Duron™ processor  x86 Family 6 Model 8 Stepping 1  1750 MHz
Videocard Name:       VIA/S3G UniChrome IGP
Installed Memory:       495,48 MB

BIOS Vendor:       Phoenix Technologies, LTD
BIOS Type:       AT/AT COMPATIBLE
BIOS Version:       6.00 PG
Copyright:       KM400  - 42302e31 S v6.00PG AwardBIOS v6.00PG
Date:       07/07/2004
Size:       256 KB

Video Adapter Name:       VIA/S3G UniChrome IGP
Video Memory:       16,00 MB
Chipset Name:       VIA/S3G UniChrome IGP
BIOS Name:       98.D7.00.26
BIOS Date:       09/12/03
Current Resolution:       1024 x 768 pixels
Current Color Mode:       32 bits per pixel
DirectX Version:       4.09.00.0904

Disk Letter:       C:
Volume Type:       Hard Disk Drive
Serial Number:       683B-35B6
File System:       NTFS
Total Bytes:       10.487.197.696 bytes
Bytes Free:       643.432.448 bytes
Bytes Used:       9.843.765.248 bytes
Model:       ST340810A
Firmware Revision:       3.60
Serial Number:       5FB5N7FY
Device Type:       ATA device, hard drive
Drive Standards:       ATA-2, ATA-3, ATA/ATAPI-4, ATA/ATAPI-5, ATA/ATAPI-6
ATA Version:       ATA/ATAPI-6

Realtek AC97 Audio v5.5       Wave Input
Realtek AC97 Audio v5.5       Wave Output

Poate or fi prea multe informatii pentru problema mea dar ... nu strica. Pe la inceputul lui decembrie am instalat Windows XP fara probleme, dupa indicatiile unui prieten, de pe un CD boot-abil. Am instalat si driverele si totul a mers OK. Am fost plecat vreo 3 luni si calc. a ramas pe mana lui tata care se pricepe mai putin decat mine. Nu stiu ce a facut si nici el nu stie. Hardul are 9,76 GB pe C si 27,4 GB pe D. Din cei 9,76 GB de pe C nu mai am liberi decat vreo 640 MB. Am sters tot ce era de sters dar ... tot e putin. Programe am putine. Nu stiu de ce.
De multe ori nu vrea sa se porneasca. Si cand in sfarsit vrea, pot sta si 3 ore pana se porneste. Ma albeste. Am incercat, bineinteles, sa reinstalez Windows pentru ca voiam sa fac si alte partitii. Am introdus CD-ul cu Windows, mi-a aparut "Press any key to boot from CD", am apasat si mi-a aparut ecranul albastru cu "Windows setup". Am asteptat cat imi zicea ca "Setup is loading files" si pe urma ce-mi zice ? "Setup is starting Windows". Si se pornea Windows-ul din nou. De ce nu ma duce mai departe setup-ul nu stiu. Poate ma ajuta cineva pentru ca pe cine am intrebat dintre prieteni care se mai pricep cat de cat la calculatoare nu au stiut sa ma ajute.

Inca o data imi cer scuze daca am gresit unde am scris sau daca a mai avut cineva o astfel de problema si eu nu am vazut. Oricum, va multumesc anticipat pentru solutii.

#16
dan_slack

dan_slack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,790
  • Înscris: 22.07.2006
Iata cateva sfaturi punctuale:

1. Vinde computerul pe care-l ai (sau fa-l cadou unui copil pasionat de computere) si i-ati unul second hand, Brand Name (Dell, Compaq, Fujitsu-Siemens, IBM). Chiar daca vei plati mai mult, nu cauta cele mai ieftine magazine SH... Eu presupun (si) o problema de hardware, asta daca CD-ul e bun.

2. Foloseste numai Soft original, cu licenta. S-ar putea sa bat la usi deschise... dar totusi. O licenta de XP costa pe undeva in jur de 100 EUR, nu cred ca mai e un capat de tara. In acest fel elimini o alta posibila sursa de neplaceri: soft pirat.

3. Citeste cu atentie tutorialele. Oamenii au fost amabili, au alocat timp... si macar sa avem bunavointa sa citim.

4. Incearca sa rulezi un CD live cu Linux. Poti descarca gratuit unul de la Koppix sau Ubuntu. Nu instalezi nimic, totul ruleaza direct de pe CD. Daca merge bine, inseamna ca ai eliminat o eventuala problema de hardware. In plus, vei avea ocazia sa vezi cat de frumos e Linux-ul.

5. In fine, dupa ce ai rezolvat punctele 1-4... glumesc... Daca nu ai alta solutie, instaleaza Windows-ul 'pe curat'. Cu formatare, si tot tacamul. Nu reparare, nu instalare peste ce ai... nimic. Totul de la zero! Dar iti faci un back-up la documentele importante inainte, vezi ce drivere ai... programe etc.

6. Insist sa incerci intai pct. 4.

Succes!

#17
sorina1996

sorina1996

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 07.03.2008
Help me! Nu mai am nr. de telefon de la Bucuresti pentru activarea licentei si peste 1 luna cand imi sterge cneva Windowsul voi fi nevoita sa sun acolo pentru cod...Stie careva?

Multumesc anticipat, Sorina1996. :rolleyes:

#18
websitefinder

websitefinder

    pretendent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,402
  • Înscris: 15.06.2006
Contact Microsoft Romania: http://www.microsoft...ia/contact.mspx

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate