Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu pot accesa unele pagini

Experiente cu mecanicii auto

La Digi de la Vodafone

Creveti
 Sare siguranta cand pornesc masin...

Verificare structura de rezistent...

Masina nr 2 - 90% oras, benzina, ...

Tratament ortodontic
 Passat B5 2000, fum

navigația auto nu porneș...

Demontare plastic hayon Seat Ateca

Placa de baza Samsung Galaxy M21
 Casca scuter electric + suport pi...

Inmatriculare temporara Suedia

Abonament sala

CSS - E posibil sa ignori opacita...
 

Intrebare ISA Server

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
Am primit mai multe IP-uri de la provider si vreau sa le bag pe toate sa le foloseasca ISA Server iar cei din retea sa fie dupa ISA cu IP local iar ISA sa le aloce fiecaruia in mod aleator un IP cand ies pe net. Se poate? Si daca da, cum?

PS: Am ISA 2004.

#2
big_ipaq

big_ipaq

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,466
  • Înscris: 13.05.2004
Nu stiu pe loc sa-ti spun daca se poate ce vrei tu sa faci, dar poate ar ajuta sa explici de ce ai nevoie de o asa configuratie.

#3
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
Nu vreau sa aloc IP-uri rutabile in retea, pentru ca nu toti isi pun firewall si astfel evit infectari cu blaster, welchia, etc... asta ar fi unul din motive.

#4
big_ipaq

big_ipaq

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,466
  • Înscris: 13.05.2004
Pai da, dar asta poti rezolva cu un singur numar de IP pentru ISA proxy si clientii cu IP locale. Celelalte IP-uri iti raman libere pentru alte aplicatii. Eu spun ca ar fi o prostie sa folosesti alocare dinamica de IP-uri reale pentru ISA 2004 proxy sau NAT.

Poate nu inteleg eu bine si ai o justificare pentru a face asta... Dar asta era intrebarea mea initiala...

#5
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
sa zicem ca am doua abonamente de 128 Kbps, provideru imi da doua IP-uri rutabile pe fiecare abonament. Vreau un fel de load balance intre cele doua IP-uri... ceva soft pe langa Isa sau alta solutie.
daca bag mai multe ip-uri la placa externa oare va functiona?

#6
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,292
  • Înscris: 29.11.2001
din cate stiu eu, NU poti face ISA sa mearga pe 2 conexiuni externe SEPARATE ...

#7
big_ipaq

big_ipaq

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,466
  • Înscris: 13.05.2004
Acum motivul e ceva mai clar.

Nu cred ca va face automat load balancing pe interfata externa in caz ca ai mai multe IP-uri. Un cluster de ISA sigur ar face dar asta nu cred ca te ajuta pe tine pentru ca presupune mult hard si multa mentenanta. Ai incercat sa explici situatia la ISP, poate e dispus el sa le combine pe cele doua?

#8
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
combinarea benzii intr-un singur IP nu e buna, deoarece multi dintre cei de pe retea ies pe mirc, iar serverele de mirc nu accepta prea multe conexii/IP.

#9
big_ipaq

big_ipaq

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,466
  • Înscris: 13.05.2004
Daca nu e un club de internet si e o firma, nu m-ar preocupa mult chestia asta. Daca e o "retea de cartier" cred ca linux e mai potrivit. Na, c-am spus-o si pe asta... ;)

#10
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
De ce nu pui un server de IRC ?

#11
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
mascarada parca se numea ceea ce linuxu face, nu? sau?

ceva idei noi?

@cspot nu ai prins ideea... era vb de iesitul pe mirc in afara retelei. pe retea folosim chat de LAN,

#12
kml

kml

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 540
  • Înscris: 01.04.2004

Quote

Originally posted by worm
si astfel evit infectari cu blaster, welchia, etc...  

Welchia nu mai functioneaza incepand cu 1 ianuarie 2004 :oK: ...
Daca nu ai neaparata nevoie de ISA, poti incerca linux (macar e gratis... mare parte).

#13
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
anyway... cine stie ce virusi mai apar... ideea era sa am IP-urile alocate de provider pe placa externa a ISA server. Nu stiu cum sa fac si nu stiu daca se poate.... Cu un singur IP stiu ca merge dar am spus mai sus care sunt si motivele exacte.

#14
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003
@offtopic: pe scurt, ca zilele astea sunt tare pe fuga ...

@ontopic: singurul produs care iti poate face asta este un add-on ptr. ISA:
http://www.rainfinit...onnect_isa.html

Motivul este ca pana si in ISA 2004, chiar daca iti permite unlimited networks (spre deosebire de v. 2000), se considera o singura interfata de ISP ...

o alta varianta ar fi fost intr-adevar un ISA clustering cu NLB-ul activat, dar intram in alte poveshti ...

#15
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
clustering nici nu se pune in discutie... implica mai multe PC-uri... asa ca pica

in legatura cu Rainconnect ala: l-am luat de pe net, l-am instalat dar seriviciul nu vrea sa porneasca... Dau start... zica started dar dupa cateva secunde moare si asa ramane...
Nu am idee de ce face asta... Dupa cate am vazut add-onul ala e exact ceea ce caut, dar... :(:(:(

A mai folosit cineva Rainconnect?

#16
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003
sorry, nu te pot ajuta ... nu l-am folosit.
verifica prin Event Viewer daca lasa vreun mesaj de eroare.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate