Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Prețul, prețurile

Anulare contract vanzare cumparar...

scoala postliceala sanitara si hi...
 Copiere 2 sau mai multe valuri cu...

La multi ani @AlexFCSB4!

La multi ani @silcar!

La multi ani @Cipry7!
 Intretinere F30 vs Audi A4 vs Mer...

drept de autor pentru o poezie

Inlocuire lichid cooler procesor ...

Baterie atv
 Proroblema cu centre de greutate

Gasire cheie in iarba

Contract nou cablu/internet fix

aparat auditiv
 

Exista Linux Live CD pentru Quad Core ?

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
setlers

setlers

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 18.05.2005
Nu stiu daca vorbesc prostii, dar exista vreo distributie Live CD de Linux care merge pe quad core ? Am incercat Knopix 3.8 si Ubuntu 5.10 si sau oprit intr-o eroare sau ceva ca dupa primele secunde de boot s-au blocat.

Asta pe un Intel Core 2 Quad CPU Q6600 2.40GHz 64-bit 2.4 GHz 4Gb DDR2 800Mhz,Chipset Intel Q963

#2
bigguy82

bigguy82

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,052
  • Înscris: 15.06.2004

 setlers, on Dec 19 2007, 13:26, said:

Nu stiu daca vorbesc prostii, dar exista vreo distributie Live CD de Linux care merge pe quad core ? Am incercat Knopix 3.8 si Ubuntu 5.10 si sau oprit intr-o eroare sau ceva ca dupa primele secunde de boot s-au blocat.

Asta pe un Intel Core 2 Quad CPU Q6600 2.40GHz 64-bit 2.4 GHz 4Gb DDR2 800Mhz,Chipset Intel Q963
Singur ca da.
Dar incearca si tu ceva mai nou, nu ceva care a aparut cu vreo 3 ani in urma.

#3
setlers

setlers

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 18.05.2005
Bun, am inteles ca exista, o sa caut ceva mai nou.

O faza tare : am dat jos un Debian Live CD 2007 si am scris CD-ul a facut boot de pe el , a mai scris ceva pe acolo si s-a oprit cu un frumos mesaj :

"could not find cd to boot"

tare nu ?

Edited by setlers, 20 December 2007 - 10:54.


#4
spanish-girl

spanish-girl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 20.12.2007

 setlers, on Dec 20 2007, 08:53, said:

Bun, am inteles ca exista, o sa caut ceva mai nou.

O faza tare : am dat jos un Debian Live CD 2007 si am scris CD-ul a facut boot de pe el , a mai scris ceva pe acolo si s-a oprit cu un frumos mesaj :

"could not find cd to boot"

tare nu ?

Mandriva spring 2007 mie imi merge pe opteron cred ca o sa-ti mearga si tie....

#5
setlers

setlers

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 18.05.2005
Am incercat KNOPPIX_V5.1.1CD-2007-01-04-EN.iso si mandriva-linux-2007-spring-one-KDE-cdrom-x86_64.iso
si nu au mers. mai caut.

Nu prea stiu care varianta sa o aleg, pe servere apare si i586, o sa incerc si unul din ala. Sau un DVD.

#6
ngm

ngm

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 01.12.2003
Nu cred ca procesorul e problema la tine. Dupa mesajul de eroare, kernelul nu iti vede unitatea optica, probabil din cauza controller-ului (am patit asta, pe unele placi Intel cu chipset-uri noi). Cauta in BIOS ceva de genul SATA mode si pune-l pe Legacy (variaza de la BIOS la BIOS). Mai poti incerca sa pasezi kernelului parametrul all-generic-ide. De asemenea, daca unitatea optica este pe SATA, ai putea incerca una pe IDE.

#7
setlers

setlers

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 18.05.2005
ngm faza cu "could not find cd to boot" este tare pentru ca daca nu a gasit CD BOOT atunci de pe ce a facut boot ca sa ma anunte asta ?? Pe IDE este unitatea.

Trebuie sa spun ca am renuntat sa mai caut, probabil ca o sa mai treaca mult timp pina cind "independentul de hardware" o sa se puna la zi cu driverele. Acum am alta placa de baza tot de la Intel si inainte cred ca erau doua probleme: placa video si hardul SATA. placa video mergea rau si in windows cu driverele instalate (cica Intel) iar in toate variantele de live CD Linux pornea cu definitia pusa pe 1600/1200, si nu se seta altfel nici daca faceai la inceput setari. am descoperit asta cind am pornit fara sa dau drumul si la monitor care are definitia 1680/1050 si live cd knopix 5.11 2007 a pornit cu definitia pusa pe 800/600 insa SATA tot nu aparea. De fapt nici asta nu porneste atunci cind in BIOS SATA este pus ca SATA, si primul pe lista de BOOT, probabil Live CD nu se mai uita la nimic dupa prima eroare.

Edited by setlers, 04 January 2008 - 08:29.


#8
Modem

Modem

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 15.10.2003

 setlers, on Jan 4 2008, 08:28, said:

ngm faza cu "could not find cd to boot" este tare pentru ca daca nu a gasit CD BOOT atunci de pe ce a facut boot ca sa ma anunte asta ?? Pe IDE este unitatea.

Trebuie sa spun ca am renuntat sa mai caut, probabil ca o sa mai treaca mult timp pina cind "independentul de hardware" o sa se puna la zi cu driverele. Acum am alta placa de baza tot de la Intel si inainte cred ca erau doua probleme: placa video si hardul SATA. placa video mergea rau si in windows cu driverele instalate (cica Intel) iar in toate variantele de live CD Linux pornea cu definitia pusa pe 1600/1200, si nu se seta altfel nici daca faceai la inceput setari. am descoperit asta cind am pornit fara sa dau drumul si la monitor care are definitia 1680/1050 si live cd knopix 5.11 2007 a pornit cu definitia pusa pe 800/600 insa SATA tot nu aparea. De fapt nici asta nu porneste atunci cind in BIOS SATA este pus ca SATA, si primul pe lista de BOOT, probabil Live CD nu se mai uita la nimic dupa prima eroare.

Incearca RoFreeSBIE insa nu e linux e FreeBSD.

#9
setlers

setlers

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 18.05.2005
Nu am incercat RoFreeSBIE insa intimplator in timp ce cautam altceva am gasit un Live CD care merge si de pe USB, face el USB-ul bootabil, vede toate HDD si SATA si IDE, intra singur pe net (pina acum nici un Linux nu a reusit sa-mi porneasca netul), pare ca nu exista codec pe care sa nu-l stie playerul ala....scrie DVD CD. Pe mine asta ma interesa, sa pot salva cite ceva dupa ce cade windowsul.

Si nu are decit 190 de mega ! slax-6.0.7 !!

[ http://img129.imageshack.us/img129/453/snapshot2oj5.th.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by setlers, 20 June 2008 - 21:23.


#10
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Puppy Linux are 90 de Mb. A mers netul din prima (rds pppoe). Nu a mers sunetul (realtek on board). Nu am incercat driver video 3d, mergea pe rezolutii mari (8600gt). Am facut si stick bootabil, citeste perfect cd/dvd/hdd SATA. Pe laptopul unui prieten a luat-o si sunetul din prima.
Am testat in jur de 25 distros, pe mine ma interesa sa vada hard/cd SATA. Puppy, Slax si Zenwalk au reusit.

#11
novace

novace

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 220
  • Înscris: 08.07.2007
Queensoft ai reusit sa rulezi dp USB Puppy or Zenwalk ?

#12
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Puppy.
Facut live cd, boot (cu stickul bagat), are singurel optiune in meniul start > install puppy > instalare pe stick.
Dupa aia am bootat desktopul meu si laptopului prietenului si inca un desktop (caruia ii crapase windoze), direct de pe stick.
Foarte simplu si usor. Si am cunostinte minime de Linux (dar destul de solide de Windoze si calculatoare in general).

#13
vali38

vali38

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,822
  • Înscris: 16.10.2005
salutare

nu am un quad core ci un pentrium d 3200 si m-am hotarat sa fac si eu un live cd cu linuxul...am ars imaginea,am rulat de pe cd,mi-a incarcat driverul pentru usb cred (nu mai sunt sigur) si imediat dupa asta,tot pe fundalul ala negru mi-a aparut un mesaj

Quote

can't find Knoppix filesystem,sorry.
dropping you to a (very limited) shell
press reset button to quit

si cateva comenzi: cat,insmot,mount,rmmod,unmountt si inca una

dupa asta am descarcat si ultima versiune 5.1.3 parca si am ars-o si pe aia...dar cu ultima versiune nici nu incepe boot-area

i s-a mai intamplat  cuiva chestia asta ? daca da,ce ati facut ?

#14
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Eu am patit asta la foartme multe distributii (am testat in jur de 30). Nu recunosc hardul/unitatea dvd SATA. Ai asa ceva???
Degeaba setezi in BIOS sa mearga SATA ca si IDE, tot nu merge (eu asa am setate, altfel nu puteam instala nici Windows XP fara driverele SATA).

#15
vali38

vali38

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,822
  • Înscris: 16.10.2005
eu am dvd pe ata si hdd sata 2

win se inst fara probleme (xp+sp2 inclus)

#16
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006

 vali38, on Jun 28 2008, 10:48, said:

eu am dvd pe ata si hdd sata 2

win se inst fara probleme (xp+sp2 inclus)

Si legatura cu Linux Live este...?


Revenind la topic, problema este de la porcaria asta de SATA care nu este inca standardizata la nivelul la care este IDE. Placile de baza cu cipset Intel sunt un pic mai avantajate (drivere incluse in Windows), dar nici acolo nu este sigur ca in Linux, la comutarea in modul protected SO va stii ce sa faca cu SATA. Optiunea aia din BIOS este valabila atata timp cat procesorul este in mod 16 bit (BIOS, bootare). De aceea la inceput merge si cand in timpul incarcarii se face comutarea in modul protected 32bit sunt necesare drivere noi SATA.

Edited by SuperDuper, 28 June 2008 - 18:50.


#17
vali38

vali38

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,822
  • Înscris: 16.10.2005
dar nu am inteles o chestie...aici e vorba doar de live cd sau de linux ? daca nu folosesc un live cd si vreau sa imi instalez linuxul tot asa se va intampla ? din ultimul raspuns,cam asa reiese

#18
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Pai... live cd foloseste aceleasi fisiere/drivere ca si ala instalat pe hard. Deci sint sanse 99% sa NU mearga nici ala instalat! Fa proba, ia unul care NU este live cd si incearca sa-l instalezi.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate