Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

instalare xp pe laptop (cu hard sata)

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
18 replies to this topic

#1
enryku

enryku

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 04.03.2006
mi-am luat un laptop nou acer, aspire 5715 si nu are nimic pe el, mi-am facut rost de windows bootabil dar nu il pot instala ca imi da eroarea din poza. se pare ca nu e instalat hardu, sau trebuie sa i fac eu partitiile? si cum le fac ? multumesc frumos   ;)

Attached Files


Edited by enryku, 18 December 2007 - 22:15.


#2
alexe1982

alexe1982

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 03.09.2007
totusi...te-i uitat?
are hdd pe el?
si mai important ce fel de hdd e?

#3
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Are hard SATA. Putin mai sus > tutoriale > instalare XP pe hard SATA.
Sau, cauta in BIOS setare AHCI sau IDE mode for SATA si activeaza.

#4
alexe1982

alexe1982

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 03.09.2007
queensoft ia-l usurel
pas cu pas ca altfel il pierzi
omul clar nu prea stie
trebuie invatat
sa nu faca ceva mai grav si sa nu mai stie sa repare

#5
enryku

enryku

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 04.03.2006
am in bios sata mode, si am de ales ide sau ahci, ce aleg?

#6
enryku

enryku

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 04.03.2006
am ales ie si merge, mersi mult tuturor  :rolleyes:

#7
Purice`

Purice`

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,020
  • Înscris: 21.08.2005
Salut. Tot acer am si caut de vreo ora pe net si nu gasesc driverele pentru el . Daca aveti habar de un link care sa ma ajute v-as fi recunoscator. Eu caut in continuare.

#8
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Si cam pe unde ai cautat?!
http://support.acer-...ok/as_5715.html
Are doar pentru Vista !!
Daca vrei XP, instalezi, apoi vezi ce componente ai (placa video/sunet/retea etc.) si cauti drivere la producatori (de exemplu: nvidia-video, realtek-sunet etc. etc. etc.). Este la noroc cu XP !!

#9
Purice`

Purice`

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,020
  • Înscris: 21.08.2005
na multam. stiu link-ul :), de aia am si intrebat aici. Am incercat cu cautatul driverelor separate , dar chiar  daca instalez ce trebuie (sper sa nu ma insel)  imi apar cateva erori .
DAca rezolv probleme , postez, multa bafta voua.

#10
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Sa spui exact ce erori si cind apar. Pune si poza...

#11
Purice`

Purice`

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,020
  • Înscris: 21.08.2005
Salut din nou. Pai treaba era simpla , caci nu eu am cumparat notebook-ul ci tatal meu si cei de la magazin i-au dat chestii pentru un acer 5715. Am incercat driverele pentru tipul asta ( am gasit pe net)  si imi dadeau erori , calculatorul nu putea initializa ce ii ceream eu.

Pana cand m-am uitat si la certificatul de garantie si ce sa vezi... este acer 5315 :) .
urat urat.
Si ce sa vezi, nu mai am nici probleme .
Noapte buna.

link pentru drivere xp
http://rs78.rapidsha...46/acer5315.rar

#12
DAcs

DAcs

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 21.03.2008
Am si eu acer aspire acelasi model, mi l-a cumparat maicamia din Italia acum vreo 6 luni, de fapt e ceva mai diferit in sensul ca am spatiu mai mare pe  HD si mai multi RAMi, in rest imi pare ca-i cam la fel...deci mie nu-mi merge sa-mi instalez windowsul daca il las setat din bios pe AHCI, si dupa ce-l instalez, si dupa ce pun si EMPOWERING TECHNOLOGY apoi dau restart la laptop imi apare un mesaj pe fundal albastru mai inchis, windows error, si cifre de 0 si 1(scrise in diverse combinatii).
Apoi, ca sa scap de eroare reinstalex windowsu, dar trebuie sa scot recovery mod si sal pun pe IDE, numai faza e ca nu mai pot face prezentari pentru videoproiector.
Daca are careva vreo idee, il rog sa si-o exprime poate imi va fi de folos.

#13
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Daca instalezi cu AHCI off (adica in mod IDE), NU il poti schimba dupa aceea, apare eroare, este normal.
Empowering ala... chiar ai nevoie de el? Nu poti instala driverele separat??
Incearca sa scrii mai ingrijit, nu am inteles faza cu proiectorul?!

#14
DAcs

DAcs

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 21.03.2008

View Postqueensoft, on Jul 26 2008, 14:46, said:

Daca instalezi cu AHCI off (adica in mod IDE), NU il poti schimba dupa aceea, apare eroare, este normal.
Empowering ala... chiar ai nevoie de el? Nu poti instala driverele separat??
Incearca sa scrii mai ingrijit, nu am inteles faza cu proiectorul?!
Deci acer emporing e o suita de porgrame foarte utile pentru laptop, dar nu mai am nevoie ca le-am gasit pe bloguri. Am stat in vreo 2 zile cateva ore si mi-am cautat ce0mi trebuia. Era includea softu de la baterie, Acer epresentation manager, acer esettings,..si mai multe.
Daca mai gasesc linku, o sa-l pun in caz ca mai doreste careva...

#15
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
1. Vezi sa nu cumva sa fie piraterie sau sint gratuite programele??
2. Orice programe din astea, pe laptop, or fi ele folositoare, dar consuma baterie.

#16
printare

printare

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 20.05.2008
1. Daca am instalat XP cu AHCI pe off, cam in ce masura in scade performantele la sistem? Ar trebui sa incerc totusi sa il instalez cu driverele de sata?
2. in caz ca ar trebui sa-l instalez cu s-ata ma poate ajuta cineva unde sa gasesc driverele pt un Fujitsu Siemens V5505 T5450 ? pe site la ei sa gasesc doar drivere de windows

#17
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
1. Nu cred ca e diferenta.
2. Nu ai cautat bine.
ESPRIMO Mobile V5505
AHCI Intel AHCI driver (Win32)
http://support.fujit.....Device Driver

#18
FantaziOo

FantaziOo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 11.05.2008
Same problem here dar am rezolvat-o .
Eu am modificat in bios din SATA in IDE si a mers perfect ...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate