Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Conectare imprimanta Brother WiFI

Renault Zoe

Dobanda Trezorerie
 inghetare ecran Iphone XS Max

Noul program Rabla incepe in octo...

Alegere sistem supraveghere dahua...

Comunism si democratia?
 Placa video RTX 3060, la doar 120...

Parere estimativa despre dauna

Romania - Bosnia (26.09.2022 21:4...

Subwoofer-ul nu porneste!
 Garantie pentru mufa de incarcare

2 ISPs - parere config - sfat ach...

Recomandare reparatie sursa PC

Casa din chirpici
 

Alt fel de montaj de adaptor IRDA

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
cosmin_cosmin_1

cosmin_cosmin_1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 09.03.2004
Se poate sau a incercat cineva sa faca un adaptor IRDA pentru placa de baza,fara sa foloseasca TFDS 4500 sau alte piese asemanatoare? voiam sa va intreb daca se poate folosi un led infrarosu pentru emis si un receptor infrarosu pentru receptie. Adica piese foarte ieftine.Multumesc

#2
.ral:cr

.ral:cr

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004
pai numia un led si o dioda nu ai cum.dar le folosesti si pe astea normal.
uitate mai jos ca si eu am intrebat: topicul se numeste : infrared,serial,mobil

nu am incercat schema pentru ca nu exista prin romania pisele alea, cica au fost dar acum nu sunt.

#3
pcb

pcb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 15.10.2003
Exista TFDS 4500 in Ro, eu am gasit si am construit adaptor Irda la placa de baza !

#4
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
iti iese la fel de scump si daca faci cu led si senzor pentru ca iti trebuie un PIC care sa la controleze.... si tot acolo ajungi..

la Vitacom gasesti TFDS 4500

#5
.ral:cr

.ral:cr

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004
tfds-ul asta se programeaza sau cum?
si daca nu e smd nici nu vreau sa aud de el

#6
BiohazardRO

BiohazardRO

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 12.07.2004
cauta la prietenii care repara GSM-uri, sigur gasesti sa recuperezi un TDFS de pe o placa paradita...

#7
.ral:cr

.ral:cr

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004
esti sigur ca se gaseste pe orice placa?
am avut destule dar nu cred ca am pastrat tocmai integratul asta.

#8
Balki

Balki

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 27.02.2003
Am eu montaj cu cutiuta cu tot ieftin, fara tfds care numai el e aproape 200.000 si nu prea se gaseste. Vedeti in sectiunea bursa sau pe situl meu.

#9
.ral:cr

.ral:cr

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004
am gasit o schema care mie mi se pare imposibil sa functioneze avand in vedere ca ci ala al sute de mii nu e pus degeaba. dar cine stie, omul spune ca functioneaza. daca il face cineva sau are vreo parere, dati un semanl va rog.

Attached Files



#10
AirBoy

AirBoy

    Snow! Ski! Be freeeee...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,103
  • Înscris: 05.05.2003
Sir nu e tot una cu IrDA, cel putin asa stiu eu, SIR e la viteza mult mai mica, de-abia stie 9600..... sa ma corectati daca ma insel, n-am mai studiat de mult ....

#11
.ral:cr

.ral:cr

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004
da dar daca functioneaza e bine. nu vreau sa ma conectez la net cu irda.
deci, stie cineva daca functineaza?

#12
tudor

tudor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 640
  • Înscris: 13.01.2003
dupa cum arata schema s-ar putea sa mearga. sunt convins ca la 128kbit ar avea probleme, dar eu zic ca merita incercat.
sir din cate stiu e pana la 128kbit, nu exista standard mai mic decat asta.
este evident ca nu o sa mearga la cine stie ce distanta, in tfds4500 e o intreaga electronica care se ocupa de asta, insa presupun ca nici tie nu-ti pasa ;)
eu il incerc in cateva zile.

#13
.ral:cr

.ral:cr

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004
sa ma anunti si pe mine te rog. eu n-am suport irda pe placa si vreau sa-l adaptez pt  portul serial.
merci

#14
oltean

oltean

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 11.07.2004
Irda pe serial poti numai cu un toim4232 dar se poate. totusi mie mi se pare destul de complicat. ceea ce e interesant e ca xp are drivere incorporate pt circuitu asta si pare sa ajunga pana la 115200

#15
Balki

Balki

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 27.02.2003
cutiile mele functioneaza la 115200. am testat ochiometric cu un 6600. poza de 32KB in computer in 3 secunde... eu zic ca e bine.

pe serial iti trebuie drivere, program special, e mult prea complicat si cam scump. mai bine unul pe usb.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate