Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Plita gaz Arctic ARNGN64127SB

Vaccin - alergie polen, ambrozie ...

E labrador sau nu?
 Generator Honda

Situatia masinilor cu volan pe dr...

Noul legamant

ecranul laptopului se intuneca ri...
 Centrala ferroli pe peleți

Tv cu slot card CI și intrar...

Otel carbon

Capcane pentru șoareci
 Passat B8

La volan baut si fara permis? Ped...

Reconditionare gard fier forjat/p...

7artisans 4mm F/2.8 fisheye circu...
 

240 ohmi merg cu 300 de ohmi.

- - - - -
  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
djl

djl

    Limbaj limitat. Trecutul mă inspiră.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 105,614
  • Înscris: 13.06.2004
Am un radio est-german pe lampi (Capri) cu banda est. Impedanta de intare la antena de F.M. (U.U.S.) (U.K.W.) de 240 ohmi. Io i-am bagat un cablu bifilar de 300 ohmi, dar nu merge bine (cel putin pe "Romantic"), decat daca-i atasez si antena lui proprie. E din cauza postului de radio (by the way, uneori este bruiat de "Vocea Evangheliei) sau a diferentei de impedanta?

#2
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Nu, nu cred ca problema este determinata de neadaptarea de impedanta. Poate ar trebui sa dai mai multe detalii. Cablul tau "bifilar de 300 ohmi" la ce fel de antena este conectat? Unde este pozitionata aceasta antena? Cum faci sa atasezi si antena proprie simultan cu "cablul bifilar"? Exista borne separate de antena?

#3
djl

djl

    Limbaj limitat. Trecutul mă inspiră.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 105,614
  • Înscris: 13.06.2004
Radioul are o antena proprie de F.M., iar de la antena la aparat coboara un cablu bifilar (panglica) cu impedanta de 240 ohmi. Cablul este conectat la radio prin intermediul unei mufe (1 pt. fiecare fir). Antena exterioara este una tip "urechi de iepure" (cum sunt alea pt. F.M. de la radoiuri si rdiocasetofoane, numai ca e dubla). Antena este tinuta in casa (cablul de 300 ohmi nu e prea lung). Antena are la iesire un fir de 300 ohmi, dar mufa e de 75 ohmi. Asa ca am bagat o borna si un adaptor de impedanta de 75-300 ohmi, la care am conectat firul care l-am dus la aparat.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate