Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...
 

Cat "costa" o nastere?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
250 replies to this topic

#19
CICI&Co

CICI&Co

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,944
  • Înscris: 22.08.2007

View PostOseltamvir75, on Dec 15 2007, 11:19, said:

Sa stii ca se poate si fara spaga
Oare?!
Acum nu multi ani, intr-o maternitate renumita din Bucuresti, venise o mamica sa nasca...mai amarata de felul ei, mai fara bani, mai cu un sot betiv - tabloul ideal. Crezi ca se poate fara spaga in Romania? Afla ca au lasat-o sa urle in sala de nasteri. Nu se uita nimeni la ea, pe motiv ca travaliul dureaza in medie 8-10h si ce rost ar avea sa ii tot dea tarcoale? Nici macar un pahar de apa nu i-au dat. De ce s-ar fi sinchisit ei de ea, cand viitorul tatic a plecat acasa, de teama sa nu ii fure tiganii vaca? Asta grija o avea si el...
Asta e realitatea de la noi si sincera sa fiu, nici eu n-as incerca sa schimb ceva, stiind ca in pericol s-ar afla copilul meu.

#20
Anorien

Anorien

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 230
  • Înscris: 09.12.2006
craiova cezariana spitalul judetean nr 1 in jur de 300 de euro total, in ziua cu nasterea. Urmatoarele zile alti bani la asistente, 2 ture/zi, plus infirmiere. Noi am intrebat asistenta sefa cat merge la domnu doctor care opereaza, ea stie cel mai bine. Tot asa intrebi cat merge la anestezist. :D

#21
frichiutza

frichiutza

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 12.06.2007
Si ca sa raspund la obiect cat costa cezariana - 300 euro dr, 50 euro anestezist, 50 euro dr secund (mana a 2-a), 50 euro la neonatologie, 300.000 moasa, plus asistentele zilnic cate 1 Ron, 5 Ron depinde ce trebuiau sa faca.

#22
Highlander91

Highlander91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,015
  • Înscris: 05.09.2007
dute afara... daca nu sunt complicatii mai mult de 500e nu te costa. Degeaba dai bani, medicii din tara sunt indiferenti si nepasatori, iar atitudinea asta nu o poti schimba. Si mai sunt incompetenti... eu unu nu m-as risca.

Sa stii ca nici clinicile particulare nu sunt mai diferite: Salariile sunt doar un pic mai mari, iar incompetenta si nepasarea/nesimtirea sunt tot romanesti. Cat te costa la clinicile de aici particulare dai la austrieci. Evita ungaria!

P.S daca nu ma crezi, raspunde-mi la o intrebare: de ce rata mortalitatii infantile este asa mare in ROMMania??

Oletamvir, tu esti idiot? Cum mama ta sa nu dai spaga? Unde este procuratura care trebuie sa infunde puscaria cu medicii corupti??? Unde este SRI care sa rupa Jilava cu inalta coruptie???

Franco222 said:

Clar e mai convenabil un avort!
Daca guvernul tine mortis sa mareasca rata natalitatii, trebuie neaparat sa acorde si ajutorul de spaga pentru aducerea pe lume.

Franco mare dreptate ai! Niciodata nu o sa inteleg cretinismul oamenilor care li se scoala lor ca vor copchii ca fara ei vai Doamne nu pot! Aceste vremuri nu sunt pt a face copii!

Edited by Highlander91, 15 December 2007 - 14:40.


#23
.Cris.M.

.Cris.M.

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,466
  • Înscris: 19.11.2005

View PostHighlander91, on Dec 15 2007, 14:29, said:

dute afara...


     Imi pare deja rau ca nu am facut-o.Sotia nu este romanca si vine dintr-un loc in care normalitatea e peste ceea ce as numi lux aici in Romania.Si pentru ca am cel putin un punct de referinta si nefiind un parvenit de "stranier",pot sa spun ca suntem cu multi zeci de ani in urma de civilazatie.Bani se dau peste tot,serviciile se platesc sub o forma sau alta,dar notiunile de uman,respect,etc au alte definitii...
    
     Acum decizia este luata deja,sotia va naste aici in Romania si ne vom conforma "conditiilor" de aici,indiferent care ar fi ele,fie si dintr-un inevitabil instinct de conservare.
     Ma asteptam si la comentarii "moralizatoare" cum la fel de bine stiu ca "sub scara" toata lumea poa` sa strige,in schimb pusi in situatia mea ar face la fel,indubitabil!

     Si eu ma asteptam ca Iasiul sa aibe ceva clinici private,dar m-am inselat,nu exista.Au poate specialisti cu renume,o maternitate cat de cat dotata potrivit standardelor din ro,dar aceleasi usi din lemn,aceleasi frigidere galbenite de timp...
     Din pacate,despre problemele din domeniul sanatatii se pot spune atat de multe lucruri rele,incat pasii facuti catre "mai bine" abia daca se vad!

  

Quote

mana I-700 mana II-300 anestezist-150 lei moasa, neonatolog-150 lei asistente/infirmiere-5, 10 lei

     Asta mi-a fost transmis de catre o cunostinta care a nascut acum cateva zile in aceeasi maternitate,dar cu alt medic..Cum medicul nostru a spus ca pentru anestezist se obisnuieste 250-300 lei noi,inseamna ca si prima mana in cazul nostru va fi mai scumpa.
     Da,probabil cea mai buna idee e sa aflu suma aproximativa de la fiecare despre celalalt in randul staff-ului care va partcipa la operatie.

edit:


View PostHighlander91, on Dec 15 2007, 14:29, said:

Franco mare dreptate ai! Niciodata nu o sa inteleg cretinismul oamenilor care li se scoala lor ca vor copchii ca fara ei vai Doamne nu pot! Aceste vremuri nu sunt pt a face copii!

    Cred ca ai mers prea departe!Nici eu nu inteleg cretinismul si infantilismul unora care cred ca opiniile lor despre viata(si nu numai) sunt general valabile,ca rostesc adevarul absolut ...Va bagati in seama crezand ca parerea voastra imbecila chiar conteaza in astfel de situatii.

    Va rog,ramaneti ontopic..

Edited by .Cris.M., 15 December 2007 - 15:22.


#24
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005
orice post care nu raspunde la intrebarea din titlu va fi sanctionat de acum inainte cu 5 zile de suspend.

#25
Highlander91

Highlander91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,015
  • Înscris: 05.09.2007
CrisM
   In 1997, bunicul meu era in pragul operatiei la Universitar (Ciroza Hepatica) medicul luase spaga totul ok. cu 24h inainte de operatie a fost transferat la sfatul unui prieten de-al lui tata la RAMMSTEIN, unde nu l-au mai operat. dupa 2 sapt de tratament s-a intors la Fundeni unde a mai stat 1 luna internat si a plecat acasa. Daca ii facea operatia murea.
    Recent a avut Glaucom. Atat la Universitar cat si la Spitalul Militar Central i s-a recomandat operatie. In germania (la alt spital) nu a fost operat. Motivul: Glaucomul nu poate fi operat. De ce doreau medicii romani sa-l opereze? Simplu: 1 Iris costa la banca de organe 15 - 25 milioane + spaga de rigoare.
    Daca ai bani si arati asta, medicii s-ar putea sa iti bage nevasta in operatii chiar daca nu e nevoie. Iar riscul e imens!
    Daca nu ai bani nu sta nimeni 3-4 ore cu bisturiu in fata ta si mori ca domnul Lazarescu!

Ne e doar o parere singulara, uite! Mai este cineva de parere cu mine: http://forum.softped...howtopic=325914

Quote

Cred ca ai mers prea departe!Nici eu nu inteleg cretinismul si infantilismul unora care cred ca opiniile lor despre viata(si nu numai) sunt general valabile,ca rostesc adevarul absolut ...Va bagati in seama crezand ca parerea voastra imbecila chiar conteaza in astfel de situatii.

Moromete spunea ca a creste un copil nu inseamna doar a-i da sa manance, a-l imbraca si a-l gazdui in conditii bune, caci si unui animal, ii dai sa manance si sa bea, ii schimbi paiele ce seversc ca asternut, ii incalzesti grajdul. Inseamna a-i oferi educatie, si sansa de a fi ce-si doreste.

O fi infantilism din partea mea, nu o fi...

Sanatate bebelului si mamicii!

Tare mi-as dori ca societatea Romaneasca sa se schimbe in 15 ani, dar nu cred.

Edited by Highlander91, 15 December 2007 - 21:50.


#26
leeleeak

leeleeak

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 10.10.2006

View Postursulache, on Dec 14 2007, 20:53, said:

Bistrita- nastere normala- medic 100-150 euro, moasa 200lei
          - cezariana - medic 200 euro , asistenta nu stiu, anestezist 200lei, de moasa aici nu ai nevoie daca se intra direct in cezariana cand e programata, dar daca tratezi cu medicul asta inainte te costa peste 200 euro medicul. Daca te tine in travaliu sa vada daca e novoie sau nu de cezariana nu scapi de moasa.
Nu e mai simplu la o clinica privata? Te costa in jur de 2000 lei - cel mult 3000lei cezariana si ai si conditii hoteliere si masa ca oamenii.
Din pacate, in "Micul Paris" situatia e un pic diferita in cazul spitalelor private. La Euroclinic cifrele sunt exact asa cum le-ai spus si tu : 2000 nastere normala si 3000 cezariana.  Singura diferenta este ca aceste cifre reprezinta EURO si nu RON!
Personal prefer sa fac un credit si sa-mi trimit nevasta sa nasca acolo, decat sa mi-o expun unor riscuri majore in spitalele de stat (streptococi, stafilococi, aparatura uzata fizic si moral, medici incompetenti, asistente avide dupa spaga..etc).
Legat de nastere, va sugerez sa luati in considerare si recoltarea de celule STEM (alti bani, alta distractie, dar e cea mai "tare" asigurare de viata pe care o poti avea pentru tine si copilul tau)
Multa sanatate tuturor mamicilor si taticilor si Sarbatori Fericite!

#27
.Cris.M.

.Cris.M.

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,466
  • Înscris: 19.11.2005
Si eu cred ca se merita sa mergi intr-un loc in care chiar daca platesti destul de mult,stii ca "stai in fata".Intr-adevar,sumele vehiculate sunt euro si nu lei (ce bine are fi fost!) cand e vorba de locatii gen Euroclinic.
      In orice moment sotia poate naste,deci cat de curand voi afla exact preturile actualizate si le voi posta poate mai intereseaza pe cineva.

#28
Ulpiatraiana

Ulpiatraiana

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,780
  • Înscris: 06.09.2007
Nu conteaza cit costa o nastere si cita shpaga dai , important e sa se nasca copilul sanatos si mama sa fie bine. Chiar acum citeva saptamani spunea o  mamica  ca  ingerasul ei a fost taiat la cezariana , ea nici nu a stiut, cind a ajuns acasa si sa uitat intimplator in capsorul lui avea copci, s-a dus repede la spital sa -ntrebe de ce, nu era medicul  care efectuase operatia ci alt un  medic, si ,  i s-a spus ca a fost taiat( atins) capul   in timpul operatiei, asta fiind la Spitalul Municipal din Bucuresti. Sunt mai multe cazuri in care mamicile se pling ca le-a fost atins capul, nasul , fata etc. de bisturiul medicilor. si asta cu tot cu shpaga.
Uite aici un caz , un vis ucis in maternitate.

http://www.romaniali...aternitate.html

ps. Despre Euroclinic am auzit numai cuvinte de lauda,  e un spital bun.
Nastere usoara sotiei  si sa dea Domnul sa se nasca un ingeras sanatos.

Edited by Ulpiatraiana, 17 December 2007 - 11:47.


#29
.Cris.M.

.Cris.M.

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,466
  • Înscris: 19.11.2005
Astazi la amiaza mi-am tinut minunea in brate.Dupa asa ceva,parca nu mai conteaza preturile,nici spagile,nici spitalele (nu uzate moral ci pur si simplu inumane)...
    Totusi,daca mai e cineva care isi pune intrebari similare cu a mea,atunci va spun ca am dat 1.000 lei-prima mana,a doua mana a refuzat orice plata,la fel neontologul,anestezistului am dat 350 lei (a cerut 300),asistentei 150 lei,moasei 100 lei,inca o asistenta 100 lei,infirmiere 2 a cate 20 lei.
    Am mai fost pregatit cu maruntis,asa cum auzisem,insa spre surpriza mea,am fost refuzat spunandu-mi-se ca e suficient ce am am facut/dat pana in momentul respectiv.

ps- celor care ma vor huli,le transmit ca nu doresc nimanui sa inceapa lupta anticoruptie de la nivelul asta,adica intr-un spital in ipostaza de pacient.

Pana una alta,sunt un tata fericit!  ;)

#30
Franco222

Franco222

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,191
  • Înscris: 16.11.2005

View Post.Cris.M., on Dec 17 2007, 17:27, said:

Astazi la amiaza mi-am tinut minunea in brate.

Felicitari :coolspeak:
...sa vezi ce gura maare o sa aiba acest brav sagetator ;)

Edited by Franco222, 17 December 2007 - 17:34.


#31
.Cris.M.

.Cris.M.

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,466
  • Înscris: 19.11.2005
Multumesc!

    Multumesc anticipat tuturor celor cu ganduri bune..

#32
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005
sa va traiasca fetita! (e fetita, nu?) si sa fie sanatoasa, sa aiba cat mai putina nevoie de medici :)

mult noroc in viata ingerasului, si voua, sa va bucurati de ea.

#33
diorama

diorama

    We are stardust

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 15.10.2006
Cred ca nu se supara Mianna daca transformam topicul intr-unul de urari. Asa ca sa-ti traiasca bebelul, ati primit ce mai frumos cadou de sarbatori.

#34
add2005

add2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,046
  • Înscris: 28.05.2006

View Post.Cris.M., on Dec 17 2007, 17:27, said:

Astazi la amiaza mi-am tinut minunea in brate.Dupa asa ceva,parca nu mai conteaza preturile,nici spagile,nici spitalele (nu uzate moral ci pur si simplu inumane)...
    Totusi,daca mai e cineva care isi pune intrebari similare cu a mea,atunci va spun ca am dat 1.000 lei-prima mana,a doua mana a refuzat orice plata,la fel neontologul,anestezistului am dat 350 lei (a cerut 300),asistentei 150 lei,moasei 100 lei,inca o asistenta 100 lei,infirmiere 2 a cate 20 lei.
    Am mai fost pregatit cu maruntis,asa cum auzisem,insa spre surpriza mea,am fost refuzat spunandu-mi-se ca e suficient ce am am facut/dat pana in momentul respectiv.

ps- celor care ma vor huli,le transmit ca nu doresc nimanui sa inceapa lupta anticoruptie de la nivelul asta,adica intr-un spital in ipostaza de pacient.

Pana una alta,sunt un tata fericit!  ;)

Asa ii in toate tarile din fostul bloc comunist... Trist...
Sanatate la copil.
Numai bine.

#35
.Cris.M.

.Cris.M.

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,466
  • Înscris: 19.11.2005
Multumesc tuturor inca o data!Nu cred ca se va supara nimeni pentru usoara deraiere de la traseu,caci suntem cam pe aceeasi strada. :)
      Da,e fata si e cel mai frumos cadou din viata mea,de sarbatori si de oricand!

#36
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007

View Post.Cris.M., on Dec 18 2007, 02:31, said:

Multumesc tuturor inca o data!Nu cred ca se va supara nimeni pentru usoara deraiere de la traseu,caci suntem cam pe aceeasi strada. :)
      Da,e fata si e cel mai frumos cadou din viata mea,de sarbatori si de oricand!

Felicitari! Te inteleg, am si eu un baietel de o luna.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate