Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
programul Marțea Mastercard

Adaptare aspirator pe baterii, la...

Resetare baterie Acer Aspire E5-575

AMD Ryzen 7800X3D - stuttering
 Recomandare router 4G/5G

Ucigand cu cruzime in numele lui ...

PSD iar vrea sa fure primari

Viraj la stanga pe linia de tramvai
 YouTube nu deschide ?!

In ce situatie se impune ordin de...

Sfat achizitie obiectiv Macro

casa dupa stadiul ROSU
 Mașinile Diesel și via&...

Mai are vloggingul vreun viitor?

Imprimanta Creality Ender 3 V2 de...

Sfat achizitie scuter sau tricicl...
 

router d-link dir100

- - - - -
  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#37
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,124
  • Înscris: 05.01.2006
Daca in acele momente routerul iti arata ce ai pus mai sus atunci nu este musai de la router ci poate fi si de la virusi/spyware/smth de pe calculatorul tau...
In momentele in care nu ai net da si ping catre google, forum.softpedia si catre ip-ul routerului si vezi de unde primesti raspuns.

Bafta!
p.s. ce dns-uri ai pe calculatoare?

#38
don_luci

don_luci

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 18.07.2009
salut! azi am cumparat un router d-link dir-100 si ma chinui de azi de dimineata sa-l setez sa-l fac sa mearga pe 2 calculatore netul.

am internet de la o retea de Internet PACRIS, cu ip fix.

are si un quick install, urmez pasii, conectez routerul la curent, bag cablul in placa de retea si intr-un port de la router, apoi conectez wan si incepe el sa imi verifice conexiunea... pana acum totul bine si facut "ca la carte"
la un moment dat apare pe ecran o fereastra in care se blocheaza....
arata ceva de genul: glob pamantesc (internetul) - router - calculator

intre internet si router imi da un mare X rosu si intre router si calculator un cerc verde (O) si ramana asa...
ce sa ii fac sa mearga? sunt plin de nervi si imi vine sa dau cu el de pamant!!!

va rog spuneti ce sa fac
multumesc

#39
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,124
  • Înscris: 05.01.2006
Lasi in pace instalarea de pe cd si instalezi manual din browser..
- setezi pe calculatoare sa obtina automat ip-urile si conectezi unul la router pe portul LAN
- accesezi in browser ip-ul care-l obtine calculatorul la "Default Gateway" (cu userul si parola din manual)
- setezi pe wan ip-urile care ai nevoie
- verifici in zona "Status" daca s-a conectat la internet sau nu...
- daca nu s-a conectat atunci cloneaza MAC-ul de pe calculatorul care in mod normal merge legat singur la net

Bafta!

#40
alecsander333

alecsander333

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 15.10.2009
Am si eu acelasi router d-link dir-100 prin care am tras RDS static IP la 2 calculatoare.Problema este ca nu ma lasa sa ma conectez la Yahoo Messenger pe niciunul din ele.
Tind sa cred ca problema este din setarile conexiunii. Nu ma pricep prea bine la folosirea termenilor de specialitate in explicatii asa ca am atasat o poza.

Attached Files

  • Attached File  prob.JPG   172.75K   34 downloads


#41
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,124
  • Înscris: 05.01.2006
Chestiile astea sunt scrise de sute de ori pe forum... dar nah...
1. legi cablul de net la portul wan al routerului
2. legi calculatoarele la porturile LAN ale routerului
3. stergi de pe calculatoare toate conexiunile create de tine (cele gen pppoe) daca ai facut tu vreuna
4. setezi pe router (in interfata lui - vezi manualul) user/parola pt rds
5. dai restart la router si la calculatoare si dup-aia ai net si verifica si yahoo-ul

Citeste acest topic pentru mai multe opinii legat de conexiunea prin router: http://forum.softped...howtopic=109155
Citeste aceste subiecte pentru mai multe opinii legate de mess: unu, doi sau trei

Bafta!

#42
CristiGrigo

CristiGrigo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 13.05.2009
a gasit cineva rezolvare la dlink dir 100? am incercat toate metodele...nu-l mai suport

#43
cuculean

cuculean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.06.2004
Si ce rezolvare ar fi trebuit sa gasim???
Am instalat unul la un amic de mai bine de un an si merge fara probleme.
E un router bunicel, avand in vedere si costul lui.

#44
claust

claust

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 200
  • Înscris: 19.06.2007
Salutare tuturor.

Am de vreo 3 luni un DIR-100. A mers ft bine pana acum. De dimineata am deschis pc, a mers ok, seara cand am revenit acasa, nu mai mergea netul. Am dat restarturi, l-am scos din priza cateva minute, dar nimic. Am incercat sa il reconfigurez, tot nimic.
Am scos ruterul, acum sunt pe direct.
Ce poate fi? S-a stricat ruterul? Ce ma sfauiti?
Va multumesc

Edited by claust, 04 January 2010 - 19:24.


#45
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,096
  • Înscris: 24.02.2007
Log'urile de pe router ce zic?

#46
claust

claust

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 200
  • Înscris: 19.06.2007
dani,

nu ma pricep deloc, sunt zero cand vine vb de rutere. cum gasesc logurile de care spui?

acum ruterul e scos din priza, sunt pe direct

am uitat sa spun..sunt pe rds -daca are vreo importanta

Edited by Ravy, 04 January 2010 - 22:18.


#47
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,124
  • Înscris: 05.01.2006
Da-i reset to factory defaults si refa setarile pe el de la zero.
Pune aici print screenuri cu setarile facute pe el daca tot nu reusesti.

Bafta!

#48
claust

claust

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 200
  • Înscris: 19.06.2007
mersi ravy.
sa-ti zic ce-am facut. am reconfigurat , si acolo unde scrie mac adress era 00..00 doar zero..am apasat pe get mac clone..ceva ...si a generat automat..acum merge vad..am facut bine? ce sunt aia multi de 0 la mac?

Edited by Ravy, 04 January 2010 - 23:18.


#49
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,124
  • Înscris: 05.01.2006
In mod normal nu se leaga ce zici ca aveai cu ce ai facut dar daca nu-ti apare nici o eroare atunci e ok. Daca ai dat reset to factory defaults inseamna ca ai facut ceva setari aiurea fara sa-ti dai seama inainte de asta, dar bine ca s-a rezolvat.
Ce ai facut tu se numeste clonarea MAC-ului, adica i-ai spus routerului tau sa aibe acelasi MAC ca cel de pe placa de retea cu care erai legat la router.

Bafta!

Edited by Ravy, 05 January 2010 - 13:54.


#50
claust

claust

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 200
  • Înscris: 19.06.2007
ai dreptate. am intrat iar in setari, am bagat 00 00 peste tot la mac address acolo..si..merge si asa. deci nu avea treaba aia. ciudat e ca la ora 18 nu mergea deloc, am trecut pe direct, iar pe la 22 cand am trecut iar pe ruter, a mers!
are ceva daca folosesc doar un calculator din 2? al doilea nu prea l-am mai folosit, si totusi sunt pe ruter. sa pun pe direct, atat timp cat nu prea folosesc pc2, sau nu are importanta?

Edited by Ravy, 05 January 2010 - 13:54.


#51
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,124
  • Înscris: 05.01.2006
Eu personal as folosi routerul si doar pentru un singur calculator conectat deoarece e mai ok asa dpdv securitate/firewall. E mai ok asa decat sa fi legat direct la reteaua ISP-ului.
Daca downloadezi masiv atunci routerul iti micsoreaza viteza si atunci majoritatea prefera pe direct.
Dar in mare spus... nu are importanta ci este de gusturi/comoditate/etc...

Bafta!

#52
Pradias

Pradias

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.09.2007
am si eu o pb cu genu asta de rooter... nu pot intra pe 192.168.0.1 sa ii fac setarile iar ca afisare imi clipesc ledurile de la 1,2,3,4,wan fara sa nu am nimic connectat la rooter. butonu de reset degeaba il apas ca nu are nici un efect. este vreo solutie sa il pot readuce la viata ?

#53
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,124
  • Înscris: 05.01.2006
Are buton de reset to factory defaults in caz ca nu-l mai poti accesa. Citeste manualul lui si vezi cate secunde trebuie apasat si in ce conditii si care sunt dupa aceea setarile default.

Bafta!

#54
Pradias

Pradias

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.09.2007
am incercat si cu buttonul de reset si nimic. l-am desfacut si am constatat ca 4 condesatori sunt busiti. thx for help

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate