Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

[UNDE] pot interna un bolnav psihic?

- - - - -
  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#37
enegrea

enegrea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 17.05.2006

 SmokaSession, on Dec 13 2007, 01:00, said:

Esti argumentul irefutabil in favoarea avortului..la ce bun sa`ti irosesti viata,banii si linistea crescand un plod,daca la batranete tot printre straini ajungi?

Tu cresti copii ca sa te ajute la batranete?
Am doi copii, dar niciodata nu mi-a trecut prin cap sa-i cresc din motivul asta.

Un om bolnav, daca are nevoie de tratament si supreveghere, trebuie sa-l internezi.

#38
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006

 enegrea, on Jan 4 2008, 12:11, said:

Tu cresti copii ca sa te ajute la batranete?
Am doi copii, dar niciodata nu mi-a trecut prin cap sa-i cresc din motivul asta.

Un om bolnav, daca are nevoie de tratament si supreveghere, trebuie sa-l internezi.
Dar nici ca sa nu se mai uite la tine... <_< Tu cum te-ai simti daca ai vedea in comportamentul lor ca esti o povara pentru ei si nu stiu cum sa scape mai repede de tine? Pai daca de la ei vei primi un asemenea tratament, la ce sa te mai astepti de la niste straini?

Edited by duculeana, 04 January 2008 - 12:26.


#39
poof_a

poof_a

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 03.03.2008

 cipescu, on Dec 12 2007, 19:57, said:

Dragi prieteni,
Tatal meu este bolnav, diagnosticul fiind dementa mixta; as dori sa-mi recomandati un loc, preferabil in apropierea Brasovului, unde poate fi internat si ingrijit; nu mai poate sta acasa fiindca pleaca, nu poate sa spuna de unde este, etc.
Va multumesc!

Draga Cipescu,
Am o situatie similara cu a ta si tot din zona Brasov, poate chiar mai dificila. Ai gasit o solutie? Poate sti cam cit ar costa si cum se poate gasi sa platesti pe cineva sa stea 24 de ore cu un astfel de bolnav? Am fost la Noua, conditii bune dar nu primesc astfel de bolnavi pentru ca nu au pesonal calificat.
Merci

#40
Obscuru

Obscuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 09.05.2005
Si eu sunt intr-o situatie similara cu bunica mea ...
Locuiesc tot langa Brasov ...
Daca a mai aflat cineva ceva, vreo informatie oricat de utila va rog sa imi spuneti si mie ...

Multumesc anticipat.

#41
Grace1

Grace1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 21.06.2008
Salut,

Are cineva detalii despre jebel/timisoara? N-am reusit sa gasesc nici-un website pana acum, ar fi bine daca cineva ar ajuta cu mai multe detalii...Mersi fain!

Grace

#42
AliceN

AliceN

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 17.08.2009
Prin zona Valcea, Olt, Arges, nu stiti vreun azil-camin? Privat, ca de stat...
Imi ataca vecinii, a dat cu o butelie in usa lor, noroc ca nu era plina si mai are si fixul reclamatiilor ABERANTE !!! Am Politia pe cap si DGASPC si pe cine nu... Dau explicatii si declaratii si eu si vecinii si toata lumea.Vecinii au copii mici, au zis ca ma omoara si pe mine si pe ea, daca li se intampla ceva (de mama e vorba). :confuzzled:

#43
primul_1

primul_1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 21.01.2011
Pentru toti cei care le iau apararea acestor oameni care distrug vietile celor din jurul lor am o poveste mica.
E vorba despre tatal meu. In anul 1993 a venit cu niste bani de la munca din germania..pe care ia baut.
Absolut pe toti,in cativa ani de zile. Dupa aia a vandut cam tot ce era de vandut de prin casa,tot pentru bautura.
De la bautura sa imbolnavit psihic.  Cu toate astea imi **iubesc** tatal.
In timp ce alti copii au amintiri invechite cu tatii lor,gen iesiri la inghetata,in parcuri,excursii..etc,tatal meu e special.
Prima mea amintire cu el a fost pe la varsta de 7 ani cand a spart tot ce a prins prin casa,inclusiv toate geamurile,fiind beat.
De atunci sa schimbat totul. A doua amintire a fost cand venind de la joaca am gasit-o pe mama batuta,intinsa pe covor inecanduse in propriul sange. O alta amintire superba a fost cand a dat foc la casa. Si mai am una cand mi-am vazut propria mama punandu-se in fata masinii pentru ca nu mai suporta atata chin. Sa creasca 4 copii singura si sa mai aiba si un betiv nebun in casa. Astea au fost amintirile care m-au marcat pe mine si mi-au schimbat modul de gandire. printre astea au fost scandaluri fara numar. estimativ de 3..4.ori pe luna. Acum am 24 de ani. Ganditi-va ca ma chinui asa de la 7 ani,timp in care inclusiv eu am inceput sa am probleme. Probleme de genul ca la orice tensiune,orice mica cearta ma enervez foarte repede. Am inceput sa am tendinte violente. Si toata viata m-am simtit inferior celorlalti. Asta e doar ce simt eu,mai am 3 frati si inclusiv mama....sunt 5 persoane care au suferit o gramada de ani,pentru ce? Pentru un bolnav psihic care bea continuu si face scandal.  Dragi oameni care le luati apararea acestor bolnavi....sper sa aveti norocul sa stati cu un asemenea om in casa macar o luna. Poate va schimbati modul de gandire. Cred ca acesti oameni ar trebuii pur si simplu inchisi undeva pana la adanci batraneti. Acesti oameni ii inebunesc si pe cei din jurul lor.
Mai ales aceia care sunt bolnavi si mai si beau pe deasupra.
Intro perioada umbla vara cu cojoc pe el zicand ca vine sfarsitul lumii
Am incercat sa-l ajutam,l-am salvat de la moarte si l-am internat de zeci de ori la dezalcolizare.

Degeaba. El face tot ce stie..bea continuu si urla dupa ceausescu.
Am ajuns la concluzia ca daca il lasam sa moara atunci era mai bine pentru noi,pentru ca au trecut mai bine de 10 ani si nu sa schimbat cu nimic.  Ne-a distrus psihic pe toti.   Vorba aia...pe cine nu lasi sa moara,nu te lasa sa traiesti.

Si ce e cel mai trist e ca statul ii ocroteste. Tatal meu a avut zeci de amenzi la politie de pe urma atator scandaluri in familie,amenzi care nu au contat. El nu a platit nici una si nu a fost sanctionat cu nimic penal. Poate ca pe vremea cand noi eram minori nu exista protectia copilului.  Acum cativa ani mama a primit o amenda pe Ratb,pe care nu a platito si dupa o perioada a venit un plic acasa cu o somatie ca daca nu plateste amenda e pasibila de 8 zile inchisoare. A platito pana la urma dar....zecile de amenzi primite de el din atatea scandaluri pe fondul consumului de alcool si a bolii  de ce nu au avut nici o sanctionare?  Am scris cam mult....imi cer scuze. Nu sunt un bun scriitor dar cred ca as face un volum de carti drama-horror de succes din amintirile mele cu *iubitul meu tata*

Nu doresc nimanui sa aiba un asemenea specimen in casa.

#44
armonik_l

armonik_l

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 10.09.2011
Buna ziua, problema mea pare din ce in ce mai complicata, haideti sa va spun de ce: am o mama diagnosticata cu schizofrenie, este o boala care nu se vindeca niciodata, toata familia a incercat sa faca tot ceea ce ne-a stat in putinta sa ii fie cat mai bine omeneste, a fost internata de sute de ori, noroc ca simptomele i s-au ameliorat in ultima vreme si nu mai are crize dar, se comporta ca un copil de 4 ani, norocul ei este ca nu bea in schimb fumeaza si mananca ciocolata bea pepsii si cafele, adica exact ce nu ii trebuie, nu doresc sa o incuii intr-un spital pentru ca consider ca acest lucru nu ar ajutao nici pe ea si nici pe noi. Boala i s-a declansat la nasterea surorii mele mai mari. Nu este o boala care se mosteneste dar exista o sensibilitate care o avem prezenta, plus ca nici noi nu am trait o viata prea normala, mama refuzand efectiv sa ia parte la viata noastra. Ca sa fie totuul si mai superb, sora mea a patit exact acelas lucru dar fara nici o explicatie logica, nu a nascut nu a avut probleme nu a lucrat niciodata si totusi aceeasi problema. A refuzat total ajutorul specialistilor, vreau sa va spun ca de o luna nici nu stiu unde este, a plecat intr-o zi si dupa insistente cu telefoanele ne-a spus ca este in Finlanda, am cautat la Aeroprt, dupa enorm de multe pile spagi si investigatii intradevar s-a confirmat acest lucru. Eu sunt insarcinata in 8 luni, mai am putin si nasc, am aflat ca sunt extrem de anemica, ceea ce favorizeaza depresiile post natale, deci poate ca sunt la un pas de a cadea in aceasta panta obscura, imi doresc din tot sufletul sa nu imi pierd si eu mintile si sa reusesc sa ma bucur de copilul meu sa il vad cum creste, si totusi,... datorita unor probleme cu "scumpa mea soacra", am momente in care simt ca imi pierd mintile si sincer va spun am momente in care mi-as dorii sa ma ia Dumnezeu din aceasta lume findca nu mai am forta sa lupt, am luptat pana acum cu toate acum nu mai pot. Scumpa mea soacra este o alcoolica si mai mult ca sigur sufera de o boala pshihica, toata ziua sta si inventeaza povesti despre toata lumea pe care o cunoaste face plangeri peste tot, la politie la sediul unde lucra sotul meu si unde a lucrat si socrul, in cladirea in care locuim sunt prezenti si gardieni fiindca este o locuinta de serviciu a Electrica, pana si gardienilor le face reclamatii peste reclamatii, Locuiesc in mijlocul campului, nu platim nici o rata/chirie/utilitate, ar trebuii sa fie un rai, si totusi nu este si va spun si motivul, cred ca mamele vor intelege mai bine, la toata lumea cu care are contact, se plange ca acest copil care nici macar nu este nascut, nu este al sotului meu, inventeaza povesti precum ca sotul meu nu ar putea avea copii, mai nou am aflat ca s-a plans ca nu avem respect fata de ea si ca am vrea s-o internam ca doar asa am facut si cu mama mea, desi, eu nici nu eram nascuta cand a avut prima internare. Situatia se complica pentru ca de fiecare data cand vb cu cineva, acele persoane nu ne cred pe noi. Toata lumea crede ca inventam lucrurile, mie imi e si frica sa deschid geamul sa nu ii mai aud porcariile si abominatiile. Am cautat acest  topic din doua motive: 1. Consider ca ar trebuii aceasta persoana sa primeasca ajutor specializat
2. din egoism pentru ca imi doresc sa fiu fericita in continuare alaturi de familia noastra. Vreau liniste si nu vreau sa imi pierd mintile sau laptele din cauza stresului.

va rog dati-mi un sfat sau un ajutor, locuiesc in apropierea Brasovului, ma puteti contacta la adresa [email protected] multumesc.

#45
Thomas-

Thomas-

    Nunc plaudite omnes!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,436
  • Înscris: 31.10.2008

 duculeana, on 4th January 2008, 13:25, said:

Dar nici ca sa nu se mai uite la tine... <_< Tu cum te-ai simti daca ai vedea in comportamentul lor ca esti o povara pentru ei si nu stiu cum sa scape mai repede de tine? Pai daca de la ei vei primi un asemenea tratament, la ce sa te mai astepti de la niste straini?

Dar chiar esti o povara.

#46
cristina_condrut

cristina_condrut

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 13.11.2011

 SmokaSession, on 13th December 2007, 01:00, said:

Intr`adevar,Alzheimer e o boala cumplita.Iar tu nu esti o non-valoare...altfel nu pot numi un om care e dispus sa`si interneze tatal intr`un sanatoriu.Nu cred ca daca te nasteai oligofren,tatal tau te-ar fi dat la un orfelinat pt handicapati...cu buna-vointa si niscavai sacrificii poti avea grija de el in familie.Si lasa fraza cu "dragi prieteni"..nici un om intreg la cap si cu dragoste fata de cel care l-a crescut n-ar putea fi prieten cu tine...mi`ar fi fost si rusine sa intreb asa ceva.
Esti argumentul irefutabil in favoarea avortului..la ce bun sa`ti irosesti viata,banii si linistea crescand un plod,daca la batranete tot printre straini ajungi?

Numai cei care trec prin asa ceva inteleg! Nu aruncati cu pietre pana nu stiti despre ce este vorba!

 Dragon Warrior, on 13th December 2007, 07:47, said:

Da, mama lor de javre de occidentali, americani si japonezi. E plin de sanatorii la ei. Toti isi duc bolnavii sa fie ingrijiti profesional.

Eu zic sa ii omoram si pe cei care studiaza bolile psihice cu zecile de ani prin facultati ca sa aiba un job dupa aia intr-un sanatoriu. Javrele imputite. Ar trebui sa incurajeze populatia sa aiba grija de parinti acasa. Asa cum fac africanii (nu sud-africanii).

Ba, voi va auziti ce tampenii vorbiti? Voi stiti cat de greu este sa fii in preajma unui bolnav psihic si sa nu stii ce sa-i faci? Sa traiesti cu teroarea ca i se poate intampla ceva rau cand tu esti la job? Eu zic sa lasati omului dreptul de a apela la ajutor profesional si sa nu mai comentati o chestie care pe voi nu va afecteaza in mod direct. Si nu cumva sa aveti si voi parte de vreun parinte bolnav psihic vreodata.

   Sunt deacord cu dvs.  Cineva care nu are habar ce inseamna sa ingrijesti pe cineva cu dementa sau Alzheimer,cu Parkinson sau care a suferit un accident cerebral in urma caruia  a ramas paralizat sau cine stie ce alta afectiune,  nu poate sa judece pe altcineva. Sunt persoane care necesita ingrijire 24h.Cand ai slujba,datorii la banca,nu cred ca mai esti in stare si nici nu ai timpul necesar sa te ocupi de acea persoana(indiferent cine este ea).Ce sa faci?Sa intrerupi serviciul,duci copiii la camin saptamanal sau la orfelinat,probabil divortezi de consoarta ca sa stai cu mama,tata,bunicul sau cine o fi,persoana care nici nu isi mai aminteste de tine cine esti,de cele mai multe ori.Nimeni nu ar rezista.Poate ar incerca dar nimeni nu ar rezista.Este prea mult de discutat pe tema asta.Eu zic sa nu judecam pe nimeni pana nu ai intrat in pielea lui!

#47
eddiezack

eddiezack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 27.08.2007

 SmokaSession, on 13th December 2007, 01:00, said:

Intr`adevar,Alzheimer e o boala cumplita.Iar tu nu esti o non-valoare...altfel nu pot numi un om care e dispus sa`si interneze tatal intr`un sanatoriu.Nu cred ca daca te nasteai oligofren,tatal tau te-ar fi dat la un orfelinat pt handicapati...cu buna-vointa si niscavai sacrificii poti avea grija de el in familie.Si lasa fraza cu "dragi prieteni"..nici un om intreg la cap si cu dragoste fata de cel care l-a crescut n-ar putea fi prieten cu tine...mi`ar fi fost si rusine sa intreb asa ceva.
Esti argumentul irefutabil in favoarea avortului..la ce bun sa`ti irosesti viata,banii si linistea crescand un plod,daca la batranete tot printre straini ajungi?

Foarte tarziu raspunsul meu la ce scrie mintosul asta de aici, dar in cautarile mele am dat de acest post si nu ma pot abtine. Luminatul asta are in cap niste idei citite de prin carti de beletristica, vine cu texte invatate de-a gata pe care le scuipa cu nonsalanta si pretentii de superioritate spirituala nefiind in stare ca prin impulsurile electrice dintre rarii lui neuroni sa isi inchipuie o situatie in care, de exemplu, ai doi copii mici, locuiesti in doua camere, bolnavul nu poate fi lasat singur nici un minut, bani sa aduci om ingrijitor in casa nu ai destui, ca traiesti in romania, si nici loc nu ar avea, bolnavul e intr-un asemenea hal incat pe langa faptul ca necesita ingrijire 24/24, risti sa-ti deregleze si copii. Insa, ce sa spui unui asemenea om.. decat ce a spus odata cineva: "Doua lucruri sint infinite: prostia si universul. De primul sint sigur." Oameni ca tine, plini de teorii si idei dar fara urma de judecata sint dovada palpabila.

Edited by eddiezack, 02 December 2011 - 19:00.


#48
eddiezack

eddiezack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 27.08.2007
Si acum sa reimprospatez topicul. Mama soacra e diagnosticata cu schizofrenie, se pare ca medicamentele si-au cam pierdut efectul, noi sintem in situatia cu doi copii si doua camere descrisa mai sus, cumnatul locuieste in casa mamei soacre, dar si el e tanar, are o fetita mica, trebuie sa aduca bani in casa, nevasta lui lucreaza si ea, etc.. Tot tacamul de bucurii pe care le ofera viata, cireasa de pe tort fiind aceasta boala a mamei soacre.
Deci, un camin de batrani pentru persoane bolnave psihic stie cineva in zona Brasov?
Desigur, am sapat netul in cautare, si am gasit cate ceva. Un raspuns mai complet care sa includa ceva informatii mai in detaliu si care sa fie venit de la oameni care (din nefericire) au testat o asemenea institutie ar fi binevenit.. Multumesc..

Edited by eddiezack, 02 December 2011 - 19:11.


#49
Roxana_R

Roxana_R

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 28.03.2013
Indraznesc sa comentez si eu pe acest subiect dupa ce am citit mai sus pareri impartite, ireale si nejustificate comentate de oameni cu frica de dumnezeu cei drept,care habar nu au ce inseamna aceste boli cumplite de care sufera majoritatea batranilor nostri si cine stie pe viitor poate si noi.

Sunt detinatoarea unui camin de batrani aflat in Ciorogarla, nu am sa-i dau numele pentru a nu face reclama,nu de asta ma aflu aici.Scriu nu in calitate de proprietar ci in calitate de om,fiica implicit nepoata.In Romania inca exista ideea gresita ca un azil privat inseamna o condamnare la moarte pentru cei internati acolo, unde batranii sunt aruncati de colo colo, nespalati, nemancati, nebagati in seama, batuti, legati de paturi, injurati s.a.m.d. si de aici pornesc sfaturile gen ''daca iti iubesti parintele,daca esti o valoare, daca... ingrijeste-l acasa ca acolo va fi in siguranta.Acestea sunt parerile celor care nu stiu ca un astfel de bolnav poate fi periculor pentru el cat si pentru cei din jur.Acest bolnav poate pleca de acasa fara sa stie cine este si unde se indreapta, poate da foc la casa, poate avea halucinatii ca este urmarit, poate tipa fara motiv si ganditi-va ce inseamna sa veniti dupa 8-10 ore de munca si sa te astepate acasa un batran care nu stie ce vrea si de ce tipa plus ca multi uita sa manance, uita sa se duca la wc.Fara pregatire pentru ingrijirea bolnavilor si medicala viata poate deveni un cosmar chinuitor pentru tine cat si pentru batran.

Aceste camine/azile sau centre pentru batrani de care fug majoritatea oamenilor,din nestiinta, sunt locuri speciale amenajate pentru bolnavi, sunt locuri cu personal special instruit, cu experienta care poate da primul ajutor, de cele mai multe ori salvator pana la venitrea ambulantei.In aceste centre exista medici de specialitate(medic de familie,psihiatru,psiholog, geriatru, neurolog,kinetoterapeut) care vin saptamanal si verifica starea de sanatate a fiecarui pacient.Bolnavii sunt asistati la activitatile de rutina alea zilei ori ce cate ori este nevoie(mancat, spalat, schimbat, nevoi personale, deplasat), au un program bine stabilit primesc 3 mese+2 gustari, mancarea fiind in functie de starea de sanatate,meniul fiind intocmit de nutritionisti iar medicamentele sunt administrare la ore fixe.
In orice centru exista curte amenajata cu bancute, balansoare unde se iese la aer, se practica diverse activitati recreative, se socializeaza, se fac gratare etc.Inclusiv cei imibilizati sunt scosi in curte ceea ce acasa la dansi de cele mai multe ori nu se face din lipsa de timp sau de aparatura speciala(scaune cu rotile, cadre).
De asemenea interiorul caminului nu este asa cum il vedem prin filme cu mobila, paturi, zugraveala peste care pare sa fi trecut multi ani, acum majoritatea caminelor private nu vorbesc de cele de stat au interiorul destul de modern, 1,2 maxim 3paturi in camera, sifonier pentru fiecare in parte, televizor in camera, grupuri sanitate speciale pentru bolnavi, loc unde mananca cu toti pentru a creea o legatura de familie intre pacienti si de asemenea loc (living) unde pot petrece timpul facand exact ceea ce le placea sa faca si acasa.

Analizand cele scrise mai sus parca viata intr-un astfel de centru nu pare asa un chin plus ca apartinatorii pot veni oricand in vizita si pot pastra o legatura vie cu cei dragi,din pacate acum bolnavi.
Din punctul meu de vedere repet nu de director de camin ci de om consider ca in anumite situatii ingrijirea PERMANENTA pe care o primesc in aceste camine este mai benefica decat ingrijirea pe care o primesc acasa.Beneficiul venind in ambele tabere beneficiar-apartinator.

Comentariu meu aici nu este pentru a face reclama acestor centre sau pentru a starni discutii pe forum ci este pentru a mai expune odata ce se intampla in spatele usilor acestor centre care nu au ca interes moartea oamenilor ce le calca pragul dat fiind faptul ca inca exista pe piata.

Va doresc o viata linistita si alegeri cat mai intelepte!

#50
jo-28

jo-28

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 26.06.2013
Am tatal cu dementa senila si mai nou si alcoolic si nu stiu unde as putea sa-l duc sa aiba grija de el.Ne-am saturat sa-l adunam dupa strazi si mai nou a facut-o lata de tot si este cu fractura de mandibula si cu o gaura in barbie de iti intra un deget si  a luat la bataie toti medici din spital si nu a stat la cusut si nu ai cu cine vb . La un azil nu cred ca il primeste fiindca este violent cand intra in sevraj si vb si porno.La sanatoriu nu l-am interna si nici la psihiatrie ca il fac muci dar nici asa nu putem si nu stim ce sa facem ca ne distruge pe toti! La azilul dupa faleza  in Constanta doar prin Mazare se poate ajunge si la un azil normal nu ti-l primeste.Ne-a distrus casele ,ne bate copii ,a inceput sa ne fure ,inghite orice medicament gaseste .Inghite xanaxul si diazepamul ca pe bomboane ,isi procura singur medicamentele fiindca a fost candva un doctor f bun.Mananca din palma ,bea ciorba din pahar ,se caca pe el ,mananca pana vomita este imposibil de suportat. Cine judeca nu-i doresc decat sa aiba parte de aceiasi soarta ca sa vada ce inseamna sa ai un om bolnav!

#51
botezandre1

botezandre1

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 05.11.2016
Buna ziua. In urma cu o luna jumate tatal meu a avut un accident si posttraumatic are probleme destul de grave. Halucinatii de orice tip, vorbeste singur,agresivitate sporita, amnezie. Pana la accident a avut si probleme cu alcoolul si ma gandesc ca nemai consumand nimic dupa lovitura sitiatia e si mai sensibila. Locuiesc in constanta si am nevoie de un sfat pentru ca locuiesc singur si lucrez zilnic. Iar el e legat de pat pentru ca a fost in coma si nu are capacitati motrice normale asa ca nu poate merge si cade si darama tot. Iar daca merge ajutat vrea sa plece din casa si daca nu l lasi loveste injura si scuipa pe toata lumea. La 23 de ani nu am trecut prin asa ceva si sunt foarte pierdut. Multumesc anticipat. Ps : am fost cu el la un spital psihiatric si mi s a spus ca nu il pot interna desii avea bilet de internare de la medic familie pentru ca nu si da acordul. Dar el nici impotriva nu are nimic pentru ca e total lipsit de judecata si raspunde vag la intrbari de baza. Ex cine e zi cati ani are. Cam nimic mai mult. Si cand il dezleg in 5 minute da sa plece si nu poate, si daca nu l lasi se lupta .. In rest mai tipa singur ca pleaca ,ca are familie si tot felul de minuni. El nu locuia cu mine ci singur cu chirie de 20 de ani.a cazut de nicaieri si sunt cam dezorientat. Multumesc

#52
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Pentru cei care nu ii pot interna pe cei care nu isi dau acordul: exista o metodologie (greoaie ce e drept) pentru aceasta situatie. Trebuie o hotarare judecatoreasca care sa constate ca subiectul nu e in toate mintile. Deci trebuie hartie de la medicul de familie cu diagnosticul, plus foile de internare de la spitalele de psihiatrie.
In link gasiti pasii care trebuie urmati .
https://eleonoraandr...-fizice-majore/

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate