Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cum deschid un folder de la un bu...

Sameday schimba easybox-ul selectat

Motoras pompa acvariu
 Am nevoie de parerea voastra pent...

Poti sa iei somaj cu depozite ban...

Analiza tehnica

Sumele impuse la stat se regasesc...
 Sfat secțiune lemn acoperi&#...

Electronica pentru copii

Anouk - SACRIFICE

CASS 10% pe dobanda depozite banca?
 Criza de generatoare electrice HY...

Montaj semineu pe pardoseala parc...

FATMA -

Institutia medierii
 

cum scot -12V din +12V

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
cosmin_cosmin_1

cosmin_cosmin_1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 165
  • Înscris: 09.03.2004
imi trebuie pentru a face o sursa de calculator de la bateria masinii.multumesc
stiu ca s-a mai discutat,dar n-am ajuns la ceva concret

#2
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 115,384
  • Înscris: 07.02.2003
In conditiile date e mai bine sa faci ridicator de tensiune 220V si bagi sursa de PC...

Problema e ca pt a avea tensiune dubla +12/0/-12 trebuie sa o scoti de fapt din 24V.... si e mai complicat... asa faci un ridicator cu randament mare si gata.

#3
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Pentru a primi o solutie functionala, trebuiesc date mai multe detalii: care sunt toate tensiunile obtinute din +12 v si la ce consum vor fi solicitate.
Exemplu de obtinere tensiune negativa din sursa pozitiva:

[ http://www.electronic-circuits-diagrams.com/psimages/1.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#4
cosmin_cosmin_1

cosmin_cosmin_1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 165
  • Înscris: 09.03.2004
pai din 12 v trebuie sa mai scot 5v,dar nu e problema (cred) ca folosesc mai multe 7805, mai trebuie -12v si -5v(dar din cate am inteles, o placa de baza poate porni si fara acei -5v).
multumesc pentru schema cu 555.am mai vazut-o undeva,dar nu mai stiam unde.
Ridicator de tensiune e mai greu pentru mine de facut pentru ca nu am posibilitatea sa bobinez transformatoare.si in majoritatea invertoarelor pe care le-am vazut exista asa ceva

#5
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 115,384
  • Înscris: 07.02.2003
Da, trebuie traf bine facut, asta e dezavantajul... in rest ai 220V unde ai nevoie, lumina, tv, pc ce vrei... sa te tina amperajul la 12V conteaza :)

Exista varianta sa iei dintr-un UPS defect, de regula traf-ul ramane intreg, se arde electronica.

Oricum, ca sa ai o diferenta de tensiune sub 0 volti, adica -12 trebuie sa-i scoti de undeva deci potentialul la intrare sa fie mai mare, tipic dublu si 0 devine mijlocul.

#6
Sir_Vaska

Sir_Vaska

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 12.06.2004
pt a obtine +5v cu 7805 , ajungi la o risipa cam mare de energie pt ca un calculator consuma cam multi amperi la acea tensiune (amperii aceea inmultiti cu diferenta dintre 12 si 5 da o caldura strasnica ). Nu mai vb de +3.3V daca calculatorul este de la Pentium 2 in sus !Si mai tre si stabilizate cat de cat.  NUMAI cu un convertor DC puternic poti rezolva problema. Daca sti ceva electronica , incearca sa modifici o sursa AT (ATX ) sa mearga la 12V cc. In mod normal e conceputa la 300Vcc.

#7
iuli_T

iuli_T

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 02.07.2004
vezi ca mai sunt amplificatoare de masina care au sursa in comutatie de la care poti obtine cam un +/-35V cu care de obicei se alimenteaza amplificatorul , modifici traful si e gata treaba ... cred ... ar trebui doar sa mai dai jos din spirele de la secundar ... daca nu ai alta solutie merita sa incerci ... bafta !!!

#8
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Foloseste cineva surse cu TNY264...268?

#9
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,070
  • Înscris: 07.05.2004
ia un ups si in loc de bateria lui o legi pe a masinii, decuplezi partea de incarcare a bateriei interne, apoi iei un ATX si-l legi la iesirea de 220

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate