Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 

România - Televiziunea terestrã

* * * * - 8 votes
  • Please log in to reply
14834 replies to this topic

#12637
Lopatar

Lopatar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,332
  • Înscris: 21.11.2008
Oricum, D.V.B.-T.-ul va fi Faultat iarasi...
Toata Banda U.H.F. va fi Alocata, pt. 5G, 'marilor' Operatori...

https://forum.softpe...nizata-in-2019/
+
https://en.m.wikiped...nel_frequencies


Presimt Noi "Bucurii nespuse"...

#12638
Alexandru7250

Alexandru7250

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 09.09.2017
Stie cineva ce s-a intamplat cu tvr 1? Am un televizor KITT vechi de vreo 20 de ani si o antena de 75 ohm pe bloc. Treaba e ca de vreo 2 saptamani nu mai receptionez decat ceva de la rusi dar TVR nicaieri. Au inchis transmisia de acezt tip?


#12639
George78910

George78910

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,593
  • Înscris: 14.11.2016
Da TVR nu mai emite in DVB-T doar in DVB-T 2
Pe DVB-T 2 sunt disponibile:
  • TVR 1
  • TVR 2
  • TVR 3
  • TVR Cluj
  • TVR Craiova
  • TVR Iași
  • TVR Timișoara
  • TVR Tîrgu Mureș
  • TVR HD

Ele nu se pot prinde doar cu un decodor ce stie DVB-T 2 sau daca televizorul are turner DVB-T 2.

Edited by George78910, 19 July 2018 - 16:21.


#12640
numerci

numerci

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,999
  • Înscris: 30.12.2012

View PostAlexandru7250, on 19 iulie 2018 - 15:58, said:

de vreo 2 saptamani nu mai receptionez decat ceva de la rusi dar TVR nicaieri. Au inchis transmisia de acezt tip?
Emisia analogica a fost oprita in Aprilie. Daca ai mai prins ceva pana acum 2 saptamani probabil ca au uitat vreun emitator pornit. Ar fi o chestie.

#12641
qazwsxqazwsx

qazwsxqazwsx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,928
  • Înscris: 22.04.2012

View PostAlexandru7250, on 19 iulie 2018 - 15:58, said:

Stie cineva ce s-a intamplat cu tvr 1?  Treaba e ca de vreo 2 saptamani nu mai receptionez decat ceva de la rusi dar TVR nicaieri.
De doua saptamini sau de la 1 Mai ?De atunci s-a oprit ...

#12642
valitv

valitv

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,649
  • Înscris: 11.03.2014

View PostLopatar, on 19 iulie 2018 - 15:37, said:

Oricum, D.V.B.-T.-ul va fi Faultat iarasi...
Toata Banda U.H.F. va fi Alocata, pt. 5G, 'marilor' Operatori...

https://forum.softpe...nizata-in-2019/
+
https://en.m.wikiped...nel_frequencies


Presimt Noi "Bucurii nespuse"...


#12643
valitv

valitv

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,649
  • Înscris: 11.03.2014
Va fi afectat segmentul 694-790 respectiv de la ch 49 la ch 60 in UHF. Mai precis acest segment de banda al DVB-T2 va fi" curatat" si eliberat pentru internet 5G.Dupa aceasta curatare calupul de canale afectat care l-am mentionat mai inainte, va fi "mutat" pe zona de 600Mhz.
ORICUM FILTRELE DE ANTENA TV  4G VOR TREBUI INLOCUITE CU CELE DE GENERATIE NOUA 5G IN ZONE UNDE SUNT INTERFERENTE. Vor avea loc resetari si reorientari ale transmitatoarelor si chiar o rescanare a tunerului DVB-T2 al tv-ului ,inclusiv reorietarea antenei, acolo unde situatia o cere.
Marea Britanie este prima tara din Europa unde a avut deja loc licitatia 5G.Ei deja au "curatat" banda 700 in februarie a.c.
Actiunea 700/5G se va desfasura in toata Uniunea Europeana.

Edited by valitv, 20 July 2018 - 01:19.


#12644
qazwsxqazwsx

qazwsxqazwsx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,928
  • Înscris: 22.04.2012

View Postvalitv, on 10 iulie 2018 - 13:52, said:

Sedinta CNA de azi 10.07.18 update...s-au facut modificari la legea 504-2002 DVB-T2
adica licentele de emisie pt canale private se vor acorda la fel cu cele de cablu,satelit si iptv. Pana azi cereau un dosar stufos care descuraja canalele private sa mai vina la CNA.
,,Reprezentant SNR ĂŽn fața CNA a explicat - memorandum Guvern, grup de lucru, forma actuală ĂŽn marea majoritate articole au fost propuse de CNA de partea juridică și ultimele modificări de către ANCOM. SNR și-a dat acordul. Ministerul Justiției a explicat de ce e urgent.
Are 2 aspecte - pune pe picior de egalitate platformele terestre cu celelalte platforme pe cablu, iptv, satelit. Pă platforma terestră trebuia să iei un acord de la CNA, chiar dacă erau din UE. Licență. Ca să nu facem discriminare, ați observat de unde apărea problema. ANCOM pentru că existau probleme tehnice de verificarea acoperirii, ca să poată modifica licența aveau drept de modificare au specificat și ĂŽn legea CNA. Aceste două aspecte sunt avute ĂŽn vedere.
Ciobanu de la juridic a spus că Petre Dincă i-a spus că există dublu regim juridic operator și distribuitor, pentru cei din România care primesc licență digitală și distribuitori de servicii pentru cei care vin dinafară. Ciobanu a spus că cei din România trebuie să facă dosar iar cei de afară vin pur și simplu pentru că au licență ĂŽn țara mamă. Pe cablu nu le mai dăm altă licență, intră pur și simplu.
Odată ĂŽl analizăm ca operator de MUX, a spus Ciobanu, și ĂŽn funcție de asta ĂŽl analizăm ca distribuitor de servicii. Cel care vine dinafară ĂŽi dau regim juridic al celui care retransmite. Erau operatori de MUX și distribuitori de servicii - două entități diferite. Un radiodifuzor din RO va trebui să obțină licență audiovizuală digitală ca să intre pe multiplex.
Popescu a spus că dacă nu dăm posibilitatea canalelor străine să intre pe multiplexuri, nu devin rentabile. OUG rezolvă această problemă, a spus Popescu.
Herjeu a ĂŽntrebat de ce e diferit operatorul de MUX față de cablist.
Operatorul de MUX poate să introducă doar deținătorii de licență digitală, a răspuns Ciobanu.
Ce se ĂŽntĂŽmplă cu must-carry ĂŽn MUX? a ĂŽntrebat Gubernat.SNR - MUX 1 - integral TVR. Celelalte, 2 și 4 au o capacitate de 40 de programe adunată. Pentru a construi un model comercial ca și cablu sau satelit trebuie să permitem intrarea celorlalți din străinătate. Dacă TVR dă HD ocupă patru canale SD.
Stăm de patru ani de zile, am pierdut dintr-un business case.
Chiriță - problema este diferența dintre retransmitere și emitere. Pentru emitere ĂŽn România se folosește resursa națională de frecvențe, CNA decide cum se populează. CNA renunță la decizia cum se exploatează aceste resurse. Afacerea a fost pornită greșit. La primul caiet de sarcini pentru primul MUX - i-am explicat că nu se face retransmisie ci emisie. Marinescu a ĂŽnlocuit cu termenul de difuzare, acum șase ani. Caietul de sarcini al MUX nu conține cuvântul retransmisie, ci difuzare. Soluția pentru dânșii ar fi să primească ĂŽn structura de emițătoare care transmit prin primă emisie - programele străine pot veni să ceară licență de emisie ĂŽn România. Radiodifuzorii români nu intră pentru că nu se justifică economic, dacă se reduc costruile sau le fac zero pentru străini și le mențin pentru operatorii din România? Fără licență dacă vin, vin ca programe retransmise.
CNA nu este interesat de bani, nici ĂŽn cablu, a spus Gubernat. Doriți să protejăm cabliștii? l-a ĂŽntrebat Gubernat pe Chiriță.
Chiriță a spus că CNA renunță la decizia de a hotărĂŽ cine intră pe resursele limitate ale României.
Vor fi obligați să plătească 4% din venituri drepturi de autor. Apare o altă problemă.
Cei care vin ĂŽn cablu vin ĂŽn virtutea liberei circulații ĂŽn Europa, dar ca retransmise, nu ca emisie ĂŽn România, a mai spus Chiriță. Românii primesc licență, sunt sub supraveghere CNA etc., iar vin străinii și vin ĂŽn condiții preferențiale.
Tufeanu a spus că licențierea ĂŽn România este necesară la televiziunile noi. Pro TV-ul ĂŽnsă nu are nevoie. Dacă emite oriunde ĂŽn Europa are voie să emită și aici. Ar trebui să se scoată obligativitatea posturilor care deja au licență să obțină una ĂŽn plus pentru emisia pe MUX.
George Chiriță a spus că se crează o combinație imposibilă ĂŽn virtutea legislației și tratatelor internaționale. Soluția ar fi ca televiziunile străinte interesate să intre ĂŽn digitală să ceară licență de la CNA. V-am propus să scurtați licențierea și nu ați făcut-o.
Popescu a spus că e doar un aviz, Guvernul ĂŽși asumă și vedem ce se ĂŽntâmplă.
Da, dar un aviz cu toate problemele care se generază, și sunt probleme de drepturi de autor, de competiție cu canalele Românești etc., a insistat Chiriță.
Vorbim de pay TV, a observat reprezentantul SNR. Asta-i tot.

Popescu a supus proiectul de OUG la VOT - UNANIMITATE. ''

Edited by qazwsxqazwsx, 20 July 2018 - 08:40.


#12645
-koss-

-koss-

    Technology apprentice

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,329
  • Înscris: 29.11.2017
Intr-adevar se elibereaza banda de 700 Mhz pentru 5G mai precis 2x30 Mhz TDD din banda.. restul de 2x15 Mhz din banda 700 Mhz se va utiliza pentru sisteme de informare impotriva dezastrelor conform normelor europene ori pentru conexiuni de suplimentare a capacitatii retelelor de distributie prin retele MCFN

Banda 470-694 se va folosi in Romania pentru tv/ radio digital pana in anul 2035.

#12646
miile

miile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 835
  • Înscris: 05.07.2015

View PostOzTm, on 19 iulie 2018 - 09:20, said:

In orice caz, aseara am incercat si am observat ca au inceput emisia. Nu stiu cat de puternic e semnalul, dar cu antena externa mare (cu care am prins DX chiar si din Budapesta si imprejurimi), aseara si azi-dimineata aveam semnal de 92%, calitate 100% la marginea orasului spre Vest.



Am cautat si eu aseara (la o zi dupa tine) dupa ora 23:45 (atunci m-am intors de la servici) si ghinion, nimic...Nici azi dimineata pana acum NIMIC...
Stau tot in partea de vest a orasului...

Voi urmari in continuare...

#12647
PMmd63

PMmd63

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 333
  • Înscris: 08.01.2018
Asta cu eliberarea frecvențelor e mai veche, o început prima dată cu LTE-ul 694-790 Mhz.

#12648
-koss-

-koss-

    Technology apprentice

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,329
  • Înscris: 29.11.2017
LTE 4G a fost in banda 800 Mhz nu in banda 700 Mhz.

#12649
PMmd63

PMmd63

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 333
  • Înscris: 08.01.2018

View Post-koss-, on 20 iulie 2018 - 11:04, said:

LTE 4G a fost in banda 800 Mhz nu in banda 700 Mhz.
În 2006 la Geneva au convenit ca DVB-T să fie până la 800 (nu știu exact cât).

Apoi o venit cu n modificări până o redus-o la ce avem în prezent.

#12650
miile

miile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 835
  • Înscris: 05.07.2015

View Postmiile, on 20 iulie 2018 - 10:42, said:

Am cautat si eu aseara (la o zi dupa tine) dupa ora 23:45 (atunci m-am intors de la servici) si ghinion, nimic...Nici azi dimineata pana acum NIMIC...
Stau tot in partea de vest a orasului...

Voi urmari in continuare...



Am vorbit in urma cu cateva minute cu ei si intr-adevar se confirma testele facute ieri-alaltaieri si vor ca in cateva zile sa-i dea drumul la emisie...Am vorbit cu o doamna care si-a aratat sentimentele de bucurie cand a auzit pentru ce "probleme" am sunat la ei...A fost cumva incantata dar si eu pentru raspunsurile (pozitive) primite...

#12651
mishu77

mishu77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 608
  • Înscris: 07.03.2007
@mille stii de unde emit? Ca de pe continental pare ca a disparut antena lor ...

@OzTm din oras ai facut receptia? Antena unde o ai orientata?

Edited by mishu77, 20 July 2018 - 12:46.


#12652
miile

miile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 835
  • Înscris: 05.07.2015
Mi-a fost umpic greu sa abordez chestiuni tehnice cu doamna dar ma gandesc ca daca emit cu o putere satisfacatoare, sa-i "vad" si cu antena orientata spre Varsat, deci TEN ar veni din stanga antenei in locatia mea...

Iar cei din satele di-mprejurul Timisoarei daca pun antena spre oras, ar trebui sa aibe receptie...

Acuma si eu sunt curios de locatia antenei lor de emisie insa strict ca si curiozitate...

Numarul de telefon la care am sunat se gaseste in Pagini aurii...deci este public...


#12653
mishu77

mishu77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 608
  • Înscris: 07.03.2007
Eu am intrebat pe pagina lor de FB de mai multe ori despre emisia DVB-T2 insa desi mesajele sunt citite nu raspunde nimeni nimic. Banuiesc ca nu stiu despre ce este vorba in propozitie Posted Image Totusi cel care se ocupa de pagina de FB ar putea intreba la tehnic, insa se pare ca e prea mult pentru el/ea Posted Image

L.E. Daca ar face emisia de la Urseni ar trebui sa intre lejer, insa nu prea cred in acest scenariu. Parca mai aveau ceva pe langa fabrica de bere.

Edited by mishu77, 20 July 2018 - 13:08.


#12654
miile

miile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 835
  • Înscris: 05.07.2015
Pai acolo in Piata Aurel Vlaicu 6 au studioul/studiourile...aproape de marele magazin de piese auto...imi scapa numele acum...Ciclop, mi-am adus aminte...

Edited by miile, 20 July 2018 - 13:25.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate