Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deceptive site ahead

Receptor cablu TV Amiko Mini t2-c...

Am ales bine combinatia jante-anv...

Baterie moarta si webasto
 Acord vecini obligatoriu pentru s...

SPD sau Separator cu fuzibile in ...

Filtre centrala termica

Ce boli pot indica o jena insupor...
 Aproape 100 de medici din Spitalu...

Rulota, home-made, RAR

La multi ani @ccf_cristi!

Subdomeniu bate in alt domeniu
 Masina de spalat rufe - curge apa...

Mucegai grinzi si lemn in pod

Laptop - probleme shutdown cu caddy

Long exposure Photography
 

Informatii amplificator UNIVERSUM

- - - - -
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#1
Catean

Catean

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,464
  • Înscris: 11.09.2002
Am o statie de amplificare UNIVERSUM v2352 si as dori mai multe informatii despre ea...nu gasesc homepageul UNIVERSUM ELECTRONICS...please help urgent pentru ca vreau sa o vand si nu stiu cat duce....in spate langa mufa de alimentare scrie 220 V - 240 W MAX ... asta inseamna ca ii de 240 w?

#2
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,078
  • Înscris: 07.05.2004
240W consumati... la un randament de 60% cam 50W pe canal

#3
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Sau poate ca... aproape 75W pe canal. 240/2=120, 120*0.6=72  :)

#4
Catean

Catean

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,464
  • Înscris: 11.09.2002
Cam ce valoare are amplificatorul?

#5
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,078
  • Înscris: 07.05.2004
pai stai... ia in calcul si radamentul transformatorului....

#6
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Trafo cam 70...80%
Transistoarele finale in functie de clasa cam 70...79% (clasa A-B are fix 78,5 daca mi-aduc bine aminte?)
Siiii ...cos Phi pe care de obicei il consider eu cam la 0.5 (Phi = 60°)

Treaba e ca transistoarele finale nu au randament maxim decit daca ajung la limita. Deci atentie la calcul!!!
In suma ramin pe undeva cam 15...20Watt la iesire. Oricum nu e prea important ca la 5Watt dai afara cetatenii cuminti din bloc.

#7
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
lol...
15-20W  Droll/  pentru 240W consumati la retea...

#8
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
trist nu?

#9
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Da trist... dar pentru ca nu sint doar 15-20W. De fapt sint 75W. :)  
Uite aici un exemplu de echipament audio care consuma 220W din retea si produce... 2x100W,  cel putin asa specifica ei.  :)

#10
370677271050152

370677271050152

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 554
  • Înscris: 19.05.2002
2x100 Wati Chinezesti, eu nu am vazut pe pagina aia sa specifice clar ca scoate W RMS

#11
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Poate ca trebuie sa rectific 15...20 pro canal. Ce specifica ei se refera la norme care "uita" ca boxa este impedanta complexa cu niste filtre s.a.m.d Din cauza asta cosPhi se pierde. Oricum intr-un punct iti dau dreptate randamentele specificate de mine sint numai aproximative. Daca vrei sa vezi care e treaba trebuie sa iei personal la mina fiecare detaliu. Astia au obiceiul sa umfle datele.

#12
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Mda cunosc sculele de genul asta. Problema e ca astia uita inca o alta treaba: 100 Watt/canal face in total 500Watt in ipoteza ca asculti muzica in 5-Stereo. De unde daca nu ai decit vo 230 in total?

RMS = efectiv dar de fapt se refera la faptul ca poti specifica si cit consuma boxa  brusc pentru scurt timp --> Amplitudine. La un calcul de genul asta iese dublu nr. de watzi si e pacaleala

#13
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002

Quote

Originally posted by 370677271050152
2x100 Wati Chinezesti, eu nu am vazut pe pagina aia sa specifice clar ca scoate W RMS

Sa-ti imprumut o pereche de ochelari?!

Attached Files

  • Attached File  100w.jpg   20.95K   20 downloads


#14
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002

Quote

Originally posted by vata_pa_batz
..100 Watt/canal face in total 500Watt in ipoteza ca asculti muzica in 5-Stereo. De unde daca nu ai decit vo 230 in total?...

Si ajungem la un alt domeniu...
Amplificatoarele audio nu sunt cuptoare cu microunde... :)
De aceea puterea consumata de la retea nu este constanta.  :cool:

#15
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Si?

#16
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Hai sa-ti spun un secret din bransa:

bilantzul puterilor spune ca in orice moment
puterea de intrare = puterea de iesire + pierderi
deci in afara de situatia ca inventezi "perpedeu moghil" tot nu se poa din maxim 230 sa scoti 500 Las-o asa si ocolesti in orice caz corvoada cu anuntatul patentului

#17
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Si tu faci parte din "bransa"?!  Droll/

#18
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
da de ce esti curios?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate