Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Am cumparat o masina din targ (autovit)

- - - - -
  • Please log in to reply
67 replies to this topic

#1
masinaautovit

masinaautovit

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 22.11.2007
Va salut,

Sa va povestesc ce s-a intamplat.M-am hotarat impreuna cu familia sa ne cumparam o masina.Din motive necunoscute ne-am decis sa nu ducem in targ autovit pe cont propiu(noi fiind absolut pe langa in acest domeniu vanzare/cumparare).Totul s-a intamplat pe data de 17 noiembrie 2007,am fost in targ am gasit un Opel astra H 1.7 cdti din 2005 cu 98.000 km.Masina arata foarte bine atat exterior cat si interior.("ne-a furat ochii ").Pret 10490 de euro.Vanzatorul ne-a luat la o plimbare pe cheiul dambovitei,masina mergea foarte bine,se misca impecabil si ne-am hotarat sa o cumparam:aici a aparut problema si anume nici unul dintre noi nu stia procedura si actele necesare unei astfel de afaceri.Masina avea numare rosii de CLUJ valabile pana pe data de 21 noiembrie.Asadar ne-am hotarat sa o cumparam la pretul de 10200 euro in final.Ne-am dus am facut un contract de vanzare/cumparare la cei care se ocupa cu actele in targ,am dat banii si in schimb am primit urmatoarele documente:Brief-ul masinii(masina fiind adusa din germania),o foaie cu inspectia facuta la 90.000 km(ea avand 98.000 actual),contractul de vanzare/cumparare din germania,contractul vanzare/cumparare al nostru,autorizatie de circulatie provizorie +asigurare Rca(si chitantele aferente acestora).Noi,ne-am lasat dusi de val si in afara faptului ca nu ne pricepeam am observat acasa ca am incheiat un contract de vanzare/cumparare cu o persoana care nu a fost de fata.(avem si o copie de buletin a celui al carui nume se afla pe contract vanzare/cumparare).

Acum,a urmat inspectia RAR.Testele au iesit in regula,iar la autoidentificare personalul calificat de acolo nu a reusit sa citeasca seria motorului(aceasta fiind partial corodata),asa ca nu am primit cartea masinii de romania si autoidentificarea.Am mers la consulatanta,iar cei de acolo ne-au pus sa facem o declaratie la notar cum ca declaram pe propia raspundere ca am cumparat o masina din germania a carei serie motor nu poate fi citita.Ne-am intors cu aceasta delcaratie la Rar si am primit intr-un final cartea masinii si autoidentificarea.

A urmat platirea taxei de prima inmatriculare(3200 RON),totul ok.

Cand am ajuns la financiar doamna de acolo ne-a cerut o fisa fiscala cum ca a fost inregistrata la cluj(daca nu ma insel).Am arata noi toate actele pe care le aveam la masina,iar raspunsul doamnei a fost simplu."Nu aveti aceasta fisa fiscala iar fara ea contractul de vanzare/cumparare nu are nici o valoare".

Asta insemnand a opri demersurile de inmatriculare a masinii.


Si cum nu era de ajuns,am sunat la cel de la care am cumparat masina,pentru a intreba de acel document.Raspunsul lui fiind unul "de smecher":"Domnule eu nu am vandut nici un opel","NU am facut nici un contract de vanzare/cumparare a unui opel"(avand si dreptate,practit noi nu am incheiat un contract cu el,ci cu o alta persoana care nu a fost de fata)

In cazul de fata:cu probleme serie motor,lipsa fisa fiscala in cauza,negatia "propietarului" cum ca ar fi vandut o masina ce concluzii putem trage?


Masina este furata?Daca nu,ce"manevre" ar putea fi fost facute cu aceasta masina?

Astept sa va dati cu parerea despre acest caz,intradevar rusinos vis-a-vis de propia mea persoana.

Multumiri.

#2
Genesis

Genesis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,042
  • Înscris: 02.07.2007
Nu trebuia sa luati masina din targ daca nu va pricepeti. nici macar de la firme specializate, ca AAA auto, sunt destule topicuri despre tepele pe care le mai trag si ei privind anul de fabricatie al masinii.

Seria masinii e primul lucru la care te uiti si pe care il verifici, sa vezi daca e aceeasi din acte pt ca cei de la autovit iau seria din acte, pe ei nu ii intereseaza daca e sau aceeasi cu cea din realitate, nu e responsabilitatea lor. Te puteai duce la reprezentanta la Opel, si bagau seria masinii in calculator si ii verificau istoricul. Te poti duce si acum, sau la politie, da-le seria din acte si ei verifica daca masina e data ca furata pe undeva. Probabil ca cel la care ati sunat nici nu e cel care v-a vandut masina, nu vad de ce v-ar fi dat numarul de telefon real.
Si de unde stii ca e din 2005? Tu ai seria masinii, si vin-ul, dar masina ta poate nici nu e cea din acte. Daca nu poate fi omologata, nu cred ca puteti sa mergeti cu ea. Daca seria e corodata atunci ori s-a incercat stergerea ei, ori masina a fost foarte serios avariata in vreun accident. Daca masina a fost adusa din Germania si avea numere de cj, evident ca trebuia inregistrata la Cluj. Daca nu aveti asa ceva, atunci e groasa. contractul de vanzare/cumparare din germania e autentic sau e fals? Daca am inteles bine, cel care v-a vandut masina nu era persoana din buletin? Eu nu inteleg cine v-a facut contractul la autovit fara prezenta uneia din parti. Cel putin, din ce stiu eu, e nevoie de semnatura ambilor si prezenta lor de asemenea. Nu aveti nici un martor care sa ateste ca ca cineva v-a vandut masina.

Apropo, si pretul platit pt masina e foarte mare, avand in vedere si taxa de prima inmatriculare. Iar motorul ala de 1.7 e de proveninta Isuzu parca.

Vezi care sunt si demersurile legale, in legatura cu cel care apare in acte ca ti-a vandut masina. Asta daca actele sunt originale. Daca nu sunt, nu vad cum iti mai poti recupera banii.

Edited by Genesis, 22 November 2007 - 21:47.


#3
masinaautovit

masinaautovit

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 22.11.2007

Quote

Nu trebuia sa luati masina din targ daca nu va pricepeti

In momentul de fata sunt constient,atunci nu am fost.

Quote

Probabil ca cel la care ati sunat nici nu e cel care v-a vandut masina, nu vad de ce v-ar fi dat numarul de telefon real.
Cand i-am cerut numarul de telefon,am si apelat,si intradevar acela era numarul.Urmand ca in aceeasi zi,cateva ore mai tarziu sa sun si sa cer ceva detalii despre detaliil tehnice ale masini si domnu R. mi-a raspus prompt si politicos.A-2-a zi am sunat iar,si din nou a raspusn la fel de amabil.Insa asta seara,22 cand a raspuns,acelasi domn R. a spus ca nu a vandut nici o masina .Banuiesc ca primele 2 zile(sambata,duminica) a raspuns fiind constient ca nu aveam timp sa umblam dupa acte cu ea,etc.

Quote

Si de unde stii ca e din 2005?
Am gresit eu.Si in  actele de unde a cumparat germanu masina apare 6/2004,asadar iunie 2004.

Quote

Daca seria e corodata atunci ori s-a incercat stergerea ei, ori masina a fost foarte serios avariata in vreun accident
Asa gandesc si eu.

Quote

Daca masina a fost adusa din Germania si avea numere de cj, evident ca trebuia inregistrata la Cluj
Ce acte ar trebui sa ateste inregistrarea masinii in Cluj?

Daca nu aveti asa ceva, atunci e groasa. contractul de vanzare/cumparare din germania e autentic sau e fals?
Pare autentic.Insa ce ar trebui urmarit?


Daca am inteles bine, cel care v-a vandut masina nu era persoana din buletin?

Exact.Un domn ne-a facut testul masinii,alt domn s-a ocupat de acte,iar in contractul de vanzare cumparare nu apare nici unul din cei 2,ci o alta persoana care repet,nu era de fata la semnarea contractului

Multumiri pentru raspuns.Astept pareri in continuare

Edited by masinaautovit, 22 November 2007 - 22:26.


#4
EUROPEANUL

EUROPEANUL

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 26.03.2007
Dute  la politie si fa o declaratie , e inselaciune ,poate ai noroc si te rezolva .Multa bafta

#5
Genesis

Genesis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,042
  • Înscris: 02.07.2007
da, fa o declaratie la politie. Si vezi ce iti zic ei, daca si cum poate fi rezolvata. Cineva poate iti spune si cum e treaba cu autovit, nu cred ca au voie sa faca actele cu o alta persoana, de fapt vezi ce zice politia mai bine.

#6
masinaautovit

masinaautovit

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 22.11.2007
Revin.
Asadar la primarie,la plata taxelor si impozitelor mi-a fost ceruta Factura fiscala(certificat fiscal) cum ca a fost inregistrata in cluj.Insa nu stiu cum ar trebui sa arate un astfel de act.Indrumari?

#7
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,980
  • Înscris: 24.02.2006
hai sa le luam pe rand:
-treaba cu seria stearsa nu-i chiar asa cum spuneti voi. in germania(si in multe alte tari cu apa calda non-stop) seria motorului nu e deloc importanta pentru identificarea unui autoturism, preferandu-se seria caroseriei(VIN-ul). asa ca acea serie nu apare deloc prin actele originale. cei de la RAR vor aceasta serie din 2 motive: pentru a preveni furturile si pentru a putea incadra motorul intr-o norma de poluare (Euro 2/3/4 etc). si masina mea (adusa tot de la nemti) are seria ruginita si n-am avut probleme la inmatriculare. pur si simplu in CIV apare o mentiune "nu are serie motor si nu poate fi poansonata".

-pentru certificatul fiscal, problema s-a mai discutat pe forum. pe scurt, toti cetatenii romani ce apar in actele masinii (deci care au detinut masina) trebuie sa declare la administratia financiara masina (pentru a plati impozit pe ea). chiar daca masina a fost detinuta pentru scurt timp, daca apare in acte trebuie sa o si inmatriculeze fiscal. intermediarul, cel ce a adus masina, ar fi trebuit sa declare masina la Administratia Financiara(sa o inmatriculeze fiscal) si apoi sa o radieze. El trebuia sa ceara de la administratia financiara de care apartine un certificat fiscal, o foaie care atesta ca el nu are datorii catre stat. mai mult, el ar fi trebuit sa completeze si sa obtina stampila pentru o parte din Fisa de inmatriculare. Fisa asta are 2 parti, una pentru vanzator si una pentru cumparator. Vanzatorul obtine stampila pe fisa dupa ce inmatriculeaza fiscal si radiaza fiscal masina. pentru asta, are nevoie de copie dupa CIV-ul masinii si de o parte din contractul de vanzare/cumparare (foaia rosie, parca; nu sunt sigur daca aia sau cea verde)

sunt 3 variante pentru rezolvarea acestei probleme:
-gasesti intermediarul si il convingi sa faca actele necesare
-gasesti vanzatorul german al masinii si il convingi sa rupa contractul original si sa faca altul, prin care iti vinde direct masina
-vinzi masina in weekend si de luni incolo nu mai raspunzi la telefon

sper macar ca pe contractul de V/C din Germania apare aceeasi persoana ca si pe contractul de V/C pe care l-ati incheiat voi (la intermediar ma refer).

#8
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,226
  • Înscris: 15.02.2007
Cel mai bine ar fi sa vorbesti si cu un avocat...preventiv!

#9
Dragon Warrior

Dragon Warrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,636
  • Înscris: 23.09.2006

 kappa_man84, on Nov 23 2007, 07:35, said:

Cel mai bine ar fi sa vorbesti si cu un avocat...preventiv!


Tu cunosti sensul cuvantului preventiv? Sa vorbeasca preventiv ca sa previna ce?

#10
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,226
  • Înscris: 15.02.2007

 Dragon Warrior, on Nov 23 2007, 07:57, said:

Tu cunosti sensul cuvantului preventiv? Sa vorbeasca preventiv ca sa previna ce?

Tu te cam bagi aiurea in seama pe toate topicurile razboinicule. :death:
Sa contacteze un avocat, sa il intrebe ce poa' sa faca in acest caz, iar daca il da pe bou' ala in judecata sa stie ce si cum. Sa PREVINA anumite probleme eventual aparute la tribunal.
Caz concret: il da pe ala in judecata fara sa vb cu un avocat si isi da seama ca nu are temei legal sau mai stiu eu ce dracu poa' sa inventeze aia..
Nu stiu la ce dracu incerc sa iti explic tie ce e aia preventiv, un individ care crede ca a atins superioritatea absoluta ca s-a lasat de fumat... :death:

#11
Dragon Warrior

Dragon Warrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,636
  • Înscris: 23.09.2006
Ah, da. M-am bagat aiurea. Normal, daca pun intrebari incomode. Oricum ai picat prost inclusiv cu explicatia ta jenanta. Cu avocatul nu discuti ca sa previi nimic. Cel mult discuti ca sa preintampini.

Toate aspectele indica o tzeapa serioasa. Omul acum nu prea mai are ce sa faca decat sa incerce sa reduca pierderile. De prevenit nici nu se pune problema. In cel mai fericit caz face o recarosare cu seriile de la o masina distrusa. Dar este ilegal si oricum se lasa cu cateva mii de euro in plus.

Edited by Dragon Warrior, 23 November 2007 - 09:46.


#12
solitudes

solitudes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 07.03.2007

 kappa_man84, on Nov 23 2007, 09:33, said:

Tu te cam bagi aiurea in seama pe toate topicurile razboinicule. :death:
Sa contacteze un avocat, sa il intrebe ce poa' sa faca in acest caz, iar daca il da pe bou' ala in judecata sa stie ce si cum. Sa PREVINA anumite probleme eventual aparute la tribunal.
Caz concret: il da pe ala in judecata fara sa vb cu un avocat si isi da seama ca nu are temei legal sau mai stiu eu ce dracu poa' sa inventeze aia..
Nu stiu la ce dracu incerc sa iti explic tie ce e aia preventiv, un individ care crede ca a atins superioritatea absoluta ca s-a lasat de fumat... :death:
si eu m-am lasat de fumat , a atins superioritatea absoluta? refertor avocat: primul drum la politie , al doilea la avocat.sincer , daca persoana de la care a cumparat nu apare pe contract e mai nasol.. asa ca , avocat!!

#13
bocxoa

bocxoa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 90
  • Înscris: 13.11.2007
in momentul in care se cumpara o motocicleta, masina din targ ziar , autovit... ce o fi primul lucru pe care il faci e sa-i faci identificarea la rar , dupa care mergi la finante sa vezi istoricul fiscal al masini, abia dupa ce te asiguri ca e totul OK ii dai banul, iar daca vezi ca incepe sa se agite si sa se "traga pe fund" in momentul in care ii propui sa faca identificarea la rar, e clar ca ceva nu e in regula . iar contractul de vanzare cumparare il inchei obligatoriu cu proprietarul nu cu intermediar, intermediarul daca a semnat in locul proprietarului inseamna ca a facut fals in inscrisuri, singura posibilitate in care putea sa semneze in locul proprietarului era daca avea inputernicire legalizata la notar. Sfatul meu e sa cosulti un avocat care te va indruma in ce trebuie sa faci mai departe, dar nu te duce direct la politie ca daca e furata aia ti-o confisca si posibil sa ramai cu buzele unflate.
era sa uit, e indicat la masinile sh sa-i faci si un mic test la un servis, in special sa o ridice si sa se uite pe sub ea, in cazul in care masina a fost implicata intr-un accident mai serios, pe blocul motor se vor vedea zgarieturi, iar daca lonjeronul a fost indoit iar mai apoi indreptat (lucru care un meserias bun il va  observa foarte usor), e indicat sa nu o cumperi, nu va mai avea aceasi stabilitate si dinamica.

Edited by bocxoa, 23 November 2007 - 11:50.


#14
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,226
  • Înscris: 15.02.2007

 Dragon Warrior, on Nov 23 2007, 09:45, said:

Ah, da. M-am bagat aiurea. Normal, daca pun intrebari incomode. Oricum ai picat prost inclusiv cu explicatia ta jenanta. Cu avocatul nu discuti ca sa previi nimic. Cel mult discuti ca sa preintampini.

Toate aspectele indica o tzeapa serioasa. Omul acum nu prea mai are ce sa faca decat sa incerce sa reduca pierderile. De prevenit nici nu se pune problema. In cel mai fericit caz face o recarosare cu seriile de la o masina distrusa. Dar este ilegal si oricum se lasa cu cateva mii de euro in plus.

jenant esti tu cu intrebarile tale "incomode"...
sfatul meu ramane acelasi: vorbeste cu un avocat nu mai sta pe forum..

#15
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,729
  • Înscris: 03.12.2005
Smiley a dat sfaturi foarte bune mai sus in legatura cu ce-i de facut in continuare, si in plus e foarte indicat, cum s-a mai zis, sa ceri ceva consultanta de la un avocat.
Posibila acuzare de fals in inscrisuri (trebuie sa afli tu daca sta in picioare = mers la avocat) ar trebui sa il convinga pe vanzator sa isi dea drumul la joc.

#16
MAK

MAK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,882
  • Înscris: 26.02.2005

 Dragon Warrior, on Nov 23 2007, 09:45, said:

Ah, da. M-am bagat aiurea. Normal, daca pun intrebari incomode. Oricum ai picat prost inclusiv cu explicatia ta jenanta. Cu avocatul nu discuti ca sa previi nimic. Cel mult discuti ca sa preintampini.
Dragon Warrior, pe unde intri numai flame provoci, tu nu poti explica nimic decit prin cearta si culmea chiar si atunci cind nu ai dreptate.
Uite dexul mult iubit tie :
http://dexonline.ro/...p?cuv=preventiv
Ai 10% Warn pt flame, jigniri si daca continui o sa stai putin pe dreapta.

#17
masinaautovit

masinaautovit

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 22.11.2007
Multumiri tuturor pentru parerile exprimate.

De rezolvat pot spune ca am rezolvat problema,cei drept cu "putin ajutor de mai sus".Si nu in ultimul rrand trebuie sa va spun ca incurcatura a pornit de la confundarea a 2 numere de telefon:inainte de a cumpara opelu' am notat numarul unui vanzator de Peugeot.Am trecut gresit numerele celor 2(opel si peugeot) si in loc vanzatorul opel'ului ,sunam la cel cu peugeol si intrebam de opel(ca in bancurile cu prosti,sa recunosc).Ulterior,dupa ce ne-am dat seama de confuzie,am sunat si ne-am cerut scuze omul intelegand situatia.

Urmeaza sa ne ducem cu dosarul la politie, si sa achitam taxele aferente.


Inca o data multumesc de raspunsuri.

Edited by masinaautovit, 23 November 2007 - 16:05.


#18
solitudes

solitudes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 07.03.2007

 masinaautovit, on Nov 23 2007, 16:04, said:

Multumiri tuturor pentru parerile exprimate.

De rezolvat pot spune ca am rezolvat problema,cei drept cu "putin ajutor de mai sus".Si nu in ultimul rrand trebuie sa va spun ca incurcatura a pornit de la confundarea a 2 numere de telefon:inainte de a cumpara opelu' am notat numarul unui vanzator de Peugeot.Am trecut gresit numerele celor 2(opel si peugeot) si in loc vanzatorul opel'ului ,sunam la cel cu peugeol si intrebam de opel(ca in bancurile cu prosti,sa recunosc).Ulterior,dupa ce ne-am dat seama de confuzie,am sunat si ne-am cerut scuze omul intelegand situatia.

Urmeaza sa ne ducem cu dosarul la politie, si sa achitam taxele aferente.


Inca o data multumesc de raspunsuri.
deci e in regula? ne bucuram pentru tine , zapacila:))

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate