Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 

Sistem audio stereo

- - - - -
  • Please log in to reply
86 replies to this topic

#73
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 FC72, on Mar 3 2008, 19:28, said:

Stai linistit ca nu iti da nimeni in cap pentru ideile tale , un simplu "ignore" este cel mai indicat pentru oricine.
Potrivirea dintre amplif si boxe este foarte importanta cand treci de un nivel iar NAD-urile alea amarastene pot face diferente majore intre boxe sau surse.
Nu este mai putin adevarat ca acustica spatiului de auditie poate determina in mod major auditia si primul lucru care trebuie sa te preocupe este gasirea unor unor incinte bune pentru camera de auditie.
Amplificatorul este urmatorul pas , trebuie gasit ceva care sa lucreze in armonie cu incintele...dar atentie ca problema este complexa, practic ansamblul amplificator-incinte trebuie sa mearga perfect in spatiu acustic de ascultare.
Daca folosesti ca referinta scule  SH de acum 15 ani sau ORICE de la celebrele nenorociri Technics, Sony atunci uita si da "ignore" la ce am scris mai sus.
Daca reusesti sa treci pragul critic sa depasesti "masa critica" poti sa te delectezi si cu surse de semnal, DAC-uri separate si de ce nu cabluri ...exotice, daca nu poti ramane in marea masa consumer cu scule de firma abordand o atitudine detasata si aroganta fata de nefericiti care isi bat capul cu tampenii fara sens.

On topic: PSB Image am ascultat si au un sunet dinamic cu raspuns extins in frecventa, detaliat dar steril nu reusesc sa transmita nimic din emotia muzicala, suna detasat au ceva din stilul american dar bine temperat , atat de bine temperate ca devin monotone si anonime.

Nu exagerezi putin, cind declari Sony si Technics drept nenorociri? Eu inteleg, ca "problema este complexa", dar de aici pina la sacul ala larg in care incap de-odata toate "nenorocirile" astea este ceva drum sau nu? :)
Judecind problemele astea complexe ceva mai simplu, sau cel putin incercind, inseamna ca preafericitii care se delecteaza cu DAC-uri separate si cabluri de la Monster sunt niste pigmei nenorociti in ale acusticii, daca folosesc "numai" un NAD C315BEE = 300€. Altfel spus crema intre preafericiti are orgasm acustic din momentul in care baga in priza un Marantz PM-11S1 (3500€). Iar astia habar n-au la rindul lor cum arata universul acustic fata de virfurile societatii mai privilegiate care baga in priza un Unison S8 (> 5000€). Si ajungem la zeii in viata, care troneaza mult peste multimea de "prapaditi", avind sansa de a fi proprietari de sisteme Bang & Olufsen. Dupa preturi - muritorii de rind nici nu viseaza sa atinga asa ceva- se pare ca este vorba de ceva atit de complex si de mirific, incit se pune intrebarea cu seriozitate, cum pot trai niste prapaditi cu NAD-ul ala de numai 300€. Deci practic masele de detinatori de Sony...nici n-are rost sa speculam, ca ma scutura frigul :)

#74
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,422
  • Înscris: 08.12.2006

 vata_pa_batz, on Mar 4 2008, 10:49, said:

Nu exagerezi putin, cind declari Sony si Technics drept nenorociri? Eu inteleg, ca "problema este complexa", dar de aici pina la sacul ala larg in care incap de-odata toate "nenorocirile" astea este ceva drum sau nu? :)
........
Detectez o undă de ironie sau e din cauza monitorului Sony? ;)
În altă ordine de idei, e dificil spre imposibil de a cataloga toate produsele unei firme dintr-un foc. Și Sony și Technics nu fac excepție. Însă de regulă când se vorbește la modul general, se vorbește despre produsele cele mai vândute, și astea sunt cele din clasa ieftină cu marketing agresiv. Sony făceau produse bune. De mult. Încă mai fac anumite produse în clasele de vârf. Asta vorbind la modul general. Majoritatea produselor din zona consumer sunt ieftine, mult mai ieftine față de prețul unui Sony de acum 20 de ani. Și nu sunt ieftine pentru că și-au redus profitul, ci dimpotrivă. La un moment dat s-a schimbat politica în sensul reducerii drastice a costurilor, din păcate în detrimentul calității. O perioadă destul de lungă renumele Sony a suplinit, ca să zic așa, deficiențele produselor. Inerția pieței e relativ mare. Un brand intrat în conștiința consumatorului ca fiind de top își poate permite o vreme să trăiască de pe urma renumelui. Mai ales în zone unde aprecierile sunt subiective.
La Technics e cam la fel, cu mențiunea că totuși parcă cele din zona consumer sunt mai bune un pic.
Vorbind strict de amplificatoarele audio de home use, ca să ne păstrăm on topic, una din nenorocirile de care vorbește FC72 se numește STK.  Prietenii știu de ce.
Referitor la prăpădiții ăia care sunt mulțumiți de un NAD de 300E, probabil vei observa, dacă ai asemenea curiozități, că nu au recomandat vreodată Bang&Olufsen sau alte produse de jde mii de parai. Poate din cauză că nu sunt snobi, sau poate din cauză că nu renumele îi interesează, ci produsul și raportul preț/calitate; nu știu și nici nu mă interesează, din punctul meu de vedere extremele sunt dăunătoare indiferent de ce parte sunt.

#75
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,628
  • Înscris: 06.03.2005
Problemele legate de acustica si sunet sunt foarte complexe dar catalogarile si incadrarile sunt simple.
Sony produce acum numai pentru segmentul consumer si vreau sa vad si eu ceva notabil sau care sa demonstreze ca firma poate face grozav in domeniu hi-fi , ma refer la produse aflate in fabricatie azi nu exotisme excentrice din trecut , nu ma intereseaza potcoave de cai morti.
Technics nu a produs niciodata (ca deja este o potcoava de cal mort) vreun amplificator la nivelul unui NAD din seria high-end , seriile astea amarate BE de 300 euro depasesc cu o lejeritate remarcabila capetele de serie SU-A1000, SU-C1000 si reprezinta un punct de plecare pentru cine vrea sa sa faca pasul de la mlastina consumer de supermarket formata din firmele japoneze de larg consum la care se alatura acum si mizerile chinezesti pur-sange.

Din pacate clasificarile sunt reale si exista utilizatori care sunt perfect fericiti cu Sony (ca doar au brand nu jucarie) cum sunt si utilizatori care descopera cu fascinatie sistemel entry hi-fi cum au fost exemplele de mai sus, apoi sunt cunoscatori care stiu isi permit sa cumpere produse mai scumpe, mai departe pasionati care dau averi pe asa ceva si nelipsiti maniaci sau obsedati care isi dedica viata realizarii sistemului suprem.Sa nu uitam si snobi adica idiotii care cumpara ca asa "da bine" care trebuie sa aiba scule la moda si care au o calitate garantata de blazonul producatorului(asta o cred ei).

Fiecare se poate regasi in una din ipostaze iar cand ajungi la o trepta poti privi in jos de unde ai venit condescendent dar nu poti anticipa sau imagina ce este deasupra experientei de moment.Din acest motiv multi resping sau privesc cu amuzament lucruri care nu le pot intelege.Sunt oameni care nu sesiseaza diferente intre produse, sisteme, sunete si pentru acestia este suficient orice.Sunt oameni care percep clar diferentele dar nu considera ca merita platita diferenta.Sunt oameni care pot aprecia corect si cumpara orice cu maruntisul din buzunar dar nu ii intereseaza au alte preocupari, pasiuni.

Scuze de divagatie dar eu as recomanda oricarui doritor de a achizitiona un sistem de sunet sa isi definesca prioritatile , pretentiile eventual necesitatile sa isi evalueze capacitatea de perceptie si sa stabileasca cat ar fi disponibil sa investeasca.In cazul unor dezechilibre majore intre aceste elemente vor apare probleme urate si neplacute iar in cazul ideal la echilibru va exista nu numai satisfactie dar si o reala placere.

#76
bulake

bulake

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 08.02.2008
Vreau sa va mai rog ceva: credeti ca aduc vreo imbunatatire sistemului folosind cabluri CableEcosse Reference CS2.3 (despre care am citit numai de bine) in loc de EAGLE CABLE High Standard Speaker pe care le am acum? De cand tot incerc sa ma informez, citind diverse opinii pe diverse forumuri, review-uri pe site-uri de specialitate, etc. inteleg ca si acestea au un rol important in sistem. Multumesc si seara buna!

#77
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 bulake, on Mar 5 2008, 18:57, said:

Vreau sa va mai rog ceva: credeti ca aduc vreo imbunatatire sistemului folosind cabluri CableEcosse Reference CS2.3 (despre care am citit numai de bine) in loc de EAGLE CABLE High Standard Speaker pe care le am acum? De cand tot incerc sa ma informez, citind diverse opinii pe diverse forumuri, review-uri pe site-uri de specialitate, etc. inteleg ca si acestea au un rol important in sistem. Multumesc si seara buna!

Bulake mie mi-e mila de omuletii la care le pica malaiul din buzunar cu atita usurinta. Si asta pur si simplu datorita faptului ca nu se pricep. Este ca atunci cind bati un copil lipsit de cea mai elementara sansa datorita diferentei consistente de dimensiuni fizice. Si ma intreb exista vreo justificare plauzibila pentru o asemenea actiune? Chiar si daca acel copil n-a fost cuminte? Parerea mea este ca nu se justifica asa ceva nici din greseala.
Din cauza asta nu voi afirma ca meriti sa-ti pice malaiul din buzunar dupa cit esti pregatit sa-l ajuti. Vezi ca pe alte forumuri unii mai audiofili "aud" chiar si priza. De parca dupa ce curentul se chinuie efectiv sa strabata cele mai complicate trasee, si aici ma refer la sirmele alea prapadite si ruginite in blocurile rusesti de prin anii 50, mai conteaza cum arata fix ultimii 1,5m. Poti sa citesti review-uri la reviste de "specialitate" pina-ti vine rau. Daca dai si bani pe ele, e grav. Cablurile din cea mai ieftina categorie se preteaza lejer la semnale de frecventa joasa cum este cazul la domeniul audio. Singurul lucru ar fi curentul maxim, dar si aici pina reusesti sa arzi un cablu vei lucra putin.

#78
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,422
  • Înscris: 08.12.2006
Să înțeleg de aici că nu e nici o problemă dacă folosesc cablu de 0,2 între un amplificator de 2x300W și boxele spre care trimite muzica?

@bulake: cablurile au importanță în sistemul audio până la amplificator, adică cele care transportă semnalul de nivel mic. Și nici alea nu trebuie să fie de firmă și zeci de euro metrul.
Cât despre cablurile dintre amplificator și boxe, de acord cu @vata_pa_batz, cu mici corecții: trebuie corelată dimensiunea cablului cu puterea amplificatorului. Și cablul să fie din cupru electrolitic, din ăla lițat. Avantajele cablurilor de firmă sunt foarte mari, totuși, și anume:
1. de regulă sunt negre, ceea ce le face rezistente la mizerie
2. sunt flexibile chiar și la temperaturi scăzute

#79
bulake

bulake

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 08.02.2008
@antinari - Multumesc de raspuns! Inseamna ca Eagle sunt perfecte! :)
@vata pe batz - Suntem la rubrica audio si nu am nicio problema sa declar ca nu ma pricep si ca mi-ar placea sa invat cate ceva. Am primit raspunsuri si sfaturi pertinente de la doi membri care chiar stiu cu ce se mananca muzica - fara sa ma ironizeze, chiar daca intrebarile mele erau de grupa mica, asta e! Raspunsul tau este mai potrivit pentru 'katerinka.ro'. In alta ordine de idei, esti un om bun, cu suflet si milos... vei ajunge direct in Rai...

#80
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 antinari, on Mar 6 2008, 03:19, said:

Să înțeleg de aici că nu e nici o problemă dacă folosesc cablu de 0,2 între un amplificator de 2x300W și boxele spre care trimite muzica?

@bulake: cablurile au importanță în sistemul audio până la amplificator, adică cele care transportă semnalul de nivel mic. Și nici alea nu trebuie să fie de firmă și zeci de euro metrul.
Cât despre cablurile dintre amplificator și boxe, de acord cu @vata_pa_batz, cu mici corecții: trebuie corelată dimensiunea cablului cu puterea amplificatorului. Și cablul să fie din cupru electrolitic, din ăla lițat. Avantajele cablurilor de firmă sunt foarte mari, totuși, și anume:
1. de regulă sunt negre, ceea ce le face rezistente la mizerie
2. sunt flexibile chiar și la temperaturi scăzute

Presupunem insa ca Bulake nu va asculta...la temperaturi scazute. Imi iau libertatea in presupunere, de a exclude frigiderul precum si "afara iarna". Dar poate nu???

 bulake, on Mar 6 2008, 05:57, said:

@antinari - Multumesc de raspuns! Inseamna ca Eagle sunt perfecte! :)
@vata pe batz - Suntem la rubrica audio si nu am nicio problema sa declar ca nu ma pricep si ca mi-ar placea sa invat cate ceva. Am primit raspunsuri si sfaturi pertinente de la doi membri care chiar stiu cu ce se mananca muzica - fara sa ma ironizeze, chiar daca intrebarile mele erau de grupa mica, asta e! Raspunsul tau este mai potrivit pentru 'katerinka.ro'. In alta ordine de idei, esti un om bun, cu suflet si milos... vei ajunge direct in Rai...

Draga Bulake,

multumesc pentru sustinere. Momentan cu Raiul e-n coada de peste. Am in schimbul bunatatii sufletesti alte pacate :)
Vezi ca si cu sfaturile astea poate fi extrem de greu atunci cind nu sortezi, nu-ti faci notite si in special nu esti atent. In timp ce pe topicul asta se bate apa-n piua despre cit de important este un amplificator si cit de mic trebuie sa fie un THD, de va trebui sa-ti iei o lupa ca sa citesti corect toate zerourile de dupa virgula, iete ca pe alt topic se reveleaza alte lucruri. Arunca si tu un ochi mai critic si vezi ca am bolduit una alta:

http://forum.softped...howtopic=359763

Daca vrei sa nu-ti bati joc de tine, orienteaza-te cu atentie la boxe. Restul de componente sunt importante exclusiv in limita longevitatii, dar treaba asta o poti afla numai de la insideri, sau din rezonanta pietii. Crede sau nu, dar cum "suna" boxele in locuinta ta trebuie sa probezi. Ce exact aude altcineva este exact alta poveste.
Era sa uit! Ca sa inveti cite ceva se poate intr-un singur fel. In nici un caz nu citind tonele de review-uri, la care de cele mai multe ori ti se ridica parul in cap referitor la afirmatii!
Asa cum spuneam mai sus despre treaba cu sirmele ruginite. Asta nu era gluma ci o afirmatie a revistei AUDIO-VIDEO.

#81
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,261
  • Înscris: 06.01.2007
Sper sa nu moara topicul tocmai acum cand am si io nevoie de o sugestie. Acum 3 ani mi-am luat si eu un sistem Altec Lansing de 3milioane(cred), dupa ce am citit cateva topicuri tot de pe aici(cred). Prima impresie a fost OK, dupa care am inceput sa constat cateva minusuri, mai ales la calitatea auditiei la volum mic/mediu (distorsiuni, cred ca si ceva interferente). Inca de la inceput am observat ca atunci cand misc cablul se aud distorsiuni in difuzor, dar am ignorat fenomenul.
     Un prieten de-al meu a auzit cum se aud boxele mele si declarandu-se multumit le-a achizitionat si el. Atunci mi-a starnit curiozitatea sa le testez si eu pe ale lui. Am constatat ca si ale lui se aud la fel desi eu eram convins ca ale mele s-au mai deteriorat in timp.
     Concluzia: cred ca am devenit eu mai pretentios. Le-am incercat si pe o placa dedicata si acelasi lucru.
     Asadar: vreau sa-mi iau alte boxe pana sa-m cumpar o placa dedicata (daca voi deveni mai pretentios)
     Nu stiu in ce categorie ma incadrez din pdv. al fidelitatii, nu am prieteni mai experimentati in acest sens, de aceea am apelat la voi. Desi in acest topic nu prea se bat diversele oferte, mi s-a parut locul cel mai bun in care sa-mi plantez replay-ul.
     Placa de sunet: on-board (o sa rezolv dupa aia si problema asta. mentionez ca deocamdata boxele sunt de vina; sunt sigur de asta)
     Amplasament: garsoniera, asadar nu vreau sa am probleme cu politia.
     Muzica: Rock 50% (inclusiv Black), Pian 20%, Jazz 20%, Altele 10% Nu-mi place basul (cel putin ala scos de sub-ul meu), iar mediile le tin si eu mai jos datorita distorsiunilor. Am si distorsiuni pe inalte, dar de alea nu ma pot dispensa!
     Bani: 1000Ron, dar as aprecia foarte mult oferte de 500-600Ron sa pot asculta muzica cu distorsiuni mai putine de la nevasta.
     Daca se poate trai experienta unor auditii de calitate la banii astia, va rog sa-mi faceti o recomandare. Daca nu, sunt sigur ca recomandarile voastre vor fi mai bune decat ce am eu.

#82
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,422
  • Înscris: 08.12.2006
În 5-600 de lei e destul de dificil de cumpărat un sistem boxe+amplificator (bănuiesc că asta vrei dat fiind că la asta se referă topicul). O variantă ar fi Magnat Monitor 220 + un amplificator SH (un marantz din seria PM de exemplu).
Ar fi bine să iei totuși în calcul și o placă de sunet.

#83
bulake

bulake

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 08.02.2008
[Ca sa inveti cite ceva se poate intr-un singur fel. In nici un caz nu citind tonele de review-uri, la care de cele mai multe ori ti se ridica parul in cap referitor la afirmatii!
Asa cum spuneam mai sus despre treaba cu sirmele ruginite. Asta nu era gluma ci o afirmatie a revistei AUDIO-VIDEO.]

@vata pa batz - deoarece chiar vreau sa invat cate ceva - si nu din review-uri, ci ascultand - si deoarece sunt si suficient de incapatanat, am achizitionat doua seturi de cabluri si un al treilea l-am imprumutat. Te invit sa ascultam impreuna cum suna sistemul folosind, pe rand, cele trei tipuri de cabluri. Dupa aceea, vedem ce si cum, ce mai zic aia in AUDIO VIDEO, treaba cu sarmele ruginite, etc. Singura conditie este sa nu vii cu urechile infundate...

#84
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 bulake, on Mar 20 2008, 19:33, said:

[Ca sa inveti cite ceva se poate intr-un singur fel. In nici un caz nu citind tonele de review-uri, la care de cele mai multe ori ti se ridica parul in cap referitor la afirmatii!
Asa cum spuneam mai sus despre treaba cu sirmele ruginite. Asta nu era gluma ci o afirmatie a revistei AUDIO-VIDEO.]

@vata pa batz - deoarece chiar vreau sa invat cate ceva - si nu din review-uri, ci ascultand - si deoarece sunt si suficient de incapatanat, am achizitionat doua seturi de cabluri si un al treilea l-am imprumutat. Te invit sa ascultam impreuna cum suna sistemul folosind, pe rand, cele trei tipuri de cabluri. Dupa aceea, vedem ce si cum, ce mai zic aia in AUDIO VIDEO, treaba cu sarmele ruginite, etc. Singura conditie este sa nu vii cu urechile infundate...

Scuze dar inca n-am devenit veteran de razboi ramolit, ca sa ascult sirme sau si mai rau sa numar electronii.
Dar ca sa-ti dau o directie de orientare la cablurile de legatura intre sursa de muzica si amplif, frecventa de taiere se plaseaza cu multa rea vointa la 90MHz (UKW), chiar luind in calcul o capacitate totala de 300pF = capacitatea unui metru de cablu plus capacitatea de la intrarea in amplif si o inductivitate de 10nH.
La fel la cablurile de legatura intre iesirea din amplificator si boxe nici nu se pune problema. Nici impedanta si nici rezistenta cablului nu se compara la dimensiuni cu rezistenta de iesire a amplificatorului sau cu impedanta boxei
Uita ideea!

#85
bulake

bulake

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 08.02.2008
E clar, teorie stii...  :naughty:

#86
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 bulake, on Mar 21 2008, 19:37, said:

E clar, teorie stii...  :naughty:

Esti rau :)
De fapt sa stii ca toata "audiologia" asta este treaba de tehnica aici pe pamint. Sigur nu vrajitorie!

#87
florinlib

florinlib

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 374
  • Înscris: 17.08.2007
Si o intrebare care sper sa-si gaseasca raspunsul aici: Pot cupla niste boxe Panasonic de la o combina la un amplificator normal, in sensul in care boxele au three-wires probabil amplif. combinei mergand pe acest sistem...
Mai exact boxa are 6 fire in loc de 2.
va astept

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate