Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La Digi de la Vodafone

Creveti

Sare siguranta cand pornesc masin...

Verificare structura de rezistent...
 Masina nr 2 - 90% oras, benzina, ...

Tratament ortodontic

Passat B5 2000, fum

navigația auto nu porneș...
 Demontare plastic hayon Seat Ateca

Placa de baza Samsung Galaxy M21

Casca scuter electric + suport pi...

Inmatriculare temporara Suedia
 Abonament sala

CSS - E posibil sa ignori opacita...

Intrebare Facebook

RMN pentru claustrofobi
 

Stroboscop

- - - - -
  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#37
miron1947

miron1947

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,717
  • Înscris: 09.12.2006

View Postpickone, on May 3 2007, 14:29, said:

Salz...
     Ma intereseaza sa fac unul din urmatoarele lucruri...
1. 3 neoane sa le fac sa "licare" foarte rapid ceva de genul "ca in discoteca"
sau
2. tot aceleasi 3 neoane sa "licare" in functie de sunet !!! prin microfon sau prin alt mod, nush
avetzi vreo schema ceva diagrama pentru asa ceva?
tin sa va spun ca neoanele sa nu fie d-alea cu starter... ci d-alea pe circuit electric sau nush cum naiba se spune! :))
Incercati cu o lampa cu xenon(blitz),exista montaje pentru asta(stroboscop).

#38
dany_l

dany_l

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 12.01.2007

View Postm-marian, on Feb 3 2006, 02:30, said:

Multumesc pentru completare!

bac_leo, daca folosesti un tub fluorescent rapid (cu filamentele scurtcircuitate sau arse), electrodul de amorsare il asiguri bobinand strans cateva spire, fara pas, cu conductor de cupru neizolat de 0,22... 0,4 mm, cositorind apoi suprafata lor. In cazul acesta, poti pastra capacitatea condensatorului.

Daca folosesti un tub cu Xenon (ca cele din lampile foto), solutiile lui Acta non verba sunt inevitabile! Protejezi si puntea de diode, dar mai ales tubul (limitat ca numar de descarcari la maxim doar cateva mii in conditii normale de utilizare, care aici nu pot fi respecate).

Pentru eliminarea perturbatiilor, la intrare (intre retea si puntea redresoare) poti folosi un filtru recuperat din circuitul de intrare al unui TV, monitor sau sursa PC.
am realizat si eu montajul acesta,am o intrebare daca vreau sa-l folosesc pe un tub fluorescent(un tub albastru),unde trebuie sa fac electrodul de amorsare?am facut cateva spire pe mjlocul tubului,dar cand i dau sa fac flashul,mi se aprinde ca un tub normal si ramane aprins(chiar daca mai dau un flash),daca iau una din bornele + sau - jos de la tub nu se mai intampla aproape nimica.

#39
dany_l

dany_l

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 12.01.2007
am realizat montajul acesta,intrebarea mea ar fi: Cum pot folosi montajul pe tuburi fluorescente? electrodul de amorsare care ar fi,si cum trebuie conectat +-si amorsaju?Attached File  stroboscop.jpg   28.84K   149 downloads

#40
dudemadu

dudemadu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 11.07.2006
Am si eu o intrebare pentru montajul de mai sus.Ce optocuplor as putea sa pun?ce valori ar trebui sa aiba? :peacefingers:

#41
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Optocuplorul trebuie sa suporte la iesire o tensiune de minim 350V.
Un exemplu MOC3020, MOC3021
http://kitsrus.com/pdf/moc3021.pdf

http://www.jaycar.co...ed/optocoup.pdf

#42
dudemadu

dudemadu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 11.07.2006
Salut! :) voi ce tiristor ati folosit pentru montajul de mai sus ?

#43
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Tiristorul/triacul  trebuie sa reziste la o tensiune minima de 400V si la un curent de minim 1-3A.
Exemple BT137-600, TIC106, TIC206, T1N4, ESM740, T3N6, etc.

#44
mpetru

mpetru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 16.01.2008
Salut,
Unde as putea gasi tub pentru stroboscop?
Imi trebuie un tub 30-50W.
Acestea utilizeaza tuburi xenon?
Cam cat este pretul unui asemenea tub?

#45
Dukuletz

Dukuletz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 709
  • Înscris: 26.02.2007
Salutare, am si eu nevoie de putin ajutor. Am realizat circuitul de mai jos, este vorba de un stroboscop cu led-uri folosind NE555. Problema e ca daca il alimentez la o baterie 9V functioneaza dar daca il alimentez la un incarcator nokia care scoate tot cam 8V nu mai palpaie :( O fi curentul prea mare?

Ce as putea sa modific ca sa mearga la incarcator?

Attached Files


Edited by Dukuletz, 29 January 2010 - 12:34.


#46
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Adauga in circuit un condensator electrolitic pentru filtrarea tensiunii de alimentare. Valoarea 1000-2200uF/16V.
Plusul la punctul X si minusul la masa.

#47
Dukuletz

Dukuletz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 709
  • Înscris: 26.02.2007
Mersi mister_rf!! O sa fac rost de condensatorul si revin :D

LE: o gasit prin casa un condensator de 100uF, 25V si a mers :D

Edited by mister_rf, 29 January 2010 - 13:48.
quote inutil!


#48
meshgheru_andu

meshgheru_andu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,453
  • Înscris: 09.05.2009
Ma intrebam daca se poate face o modificare in schema de mai jos ,in loc de leduri sa pun un spot de12V?

Attached Files



#49
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Da, cred ca se poate face, trebuie sa folosesti un tranzistor de putere care sa suporte de 2-3 ori curentul necesar becului. De preferat sa folosesti un tranzistor darlington, exemplu TIP120, TIP121, BDW94, MJE5742,  2N6059, 2N6042, BD901, BDX54, BD652, etc.

#50
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,336
  • Înscris: 17.09.2005
Ai gasit pe undeva vreun spot la 12V fara sa aibe inertie a filamentului ?
Cu un asemenea spot poti face multe ,numai sproboscop nu.

Edited by bit 61, 12 August 2010 - 18:24.


#51
meshgheru_andu

meshgheru_andu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,453
  • Înscris: 09.05.2009
Deci ce sa inteleg ca se poate sau ba? :habarnam:

#52
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,336
  • Înscris: 17.09.2005
Datorita enertiei termice mari a filamentului nu se poate obtine efectul stoboscopic dorit.
Deci cu o frecventa mare de aprinderi-stingeri.
Daca doresti sa il aprinzi - stingi la vreo 2 secunde atunci se poate.

#53
meshgheru_andu

meshgheru_andu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,453
  • Înscris: 09.05.2009
Nu asa,vreau ceva ,,fulgerator,, :D

#54
meshgheru_andu

meshgheru_andu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,453
  • Înscris: 09.05.2009
Revin fiindca am dat peste o schema si din cate am aflat nu prea ar fi posibila +cateva intrebari:
1.Condensatorul este de 22uF sau 2.2uF?
2.Ce triac sa folosesc?
3.Nu ar trebuii sa pun o dioda 1N4007 intre nulul retelei si -5V?

Attached Files


Edited by meshgheru_andu, 07 September 2010 - 18:16.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate