![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Ce va enerveaza la Mac-uri?
Last Updated: Jul 27 2004 11:37, Started by
Beavix
, Jul 18 2004 12:52
·
0

Posted 18 July 2004 - 12:52

Nici Mac-ul nu e perfect asa ca fiecare din noi trebuie sa aiba macar o mica nemultumire legata de functionarea sa si a sistemului de operare. Mai ales cei care au lucrat sau inca lucreaza si pe sisteme Windows sau Linux pot trage niste concluzii prin comparatie.
Iata nemultumirile mele dupa primele luni de lucru exclusiv pe Mac (OS X):
|
Posted 18 July 2004 - 14:17

poate off-topic, poate nu
pretul (mac) si poltica lor (apple) Momentan atat ![]() |
Posted 18 July 2004 - 22:16

Destul de generala intrebarea ta...iti dai seama ca la absolut orice lucru, oricat de perfect ar fi el, omul tot gaseste ceva de care sa fie nemultumit. Daca toti ar posta aici s-ar face thread-ul de multe pagini. Mai ales ca fiecare individ e diferit. Dar noroc ca nu sunt prea multi utilizatori, sau cel putin care sa intre sa scrie aici :nah:
Referitor la ce ziceai tu cu Total Commander, exista si pt. Mac alternative, vezi http://forum.softped...&threadid=30044 si daca nu esti multumit cauta tu pt. ca exista destule. Eu de ex. am luat contact cu Macul inaintea PC-ului si m-am obisnuit cu o interfata grafica, mouse, ferestre etc. inca de mult cand Dos-ul nu stia asa ceva ![]() Acum ce ma enerveaza si pe mine : - Consumul de resurse OS X. Nici nu vrea sa compar cu 9.x. E adevarat ca e cu totul altceva, dar totusi...faci aceleasi lucruri cu ambele OS-uri. Imi place la nebunie Aqua/Cocoa/GUI-ul din X dar consuma mutl prea multe resurse. Parerea mea. Mai ales pe un G3 de inceput. - Intr-adevar politica Apple, fapt despre care am mai vorbit prin thread-urile de inceput. Si cunosc f.bine politicile practicate de Apple de f. mult timp, si in US si in .RO Mai ales politica practicata cu dealerii si suportul pt. produse ceva mai vechi, dar inca suportate oficial pe hartie. - faptul ca au oprit fabricarea de clone (pt.cunoscatori). Mai sunt si altele, dar nu imi vin acum in minte. Mai completati si voi. |
Posted 19 July 2004 - 08:57

sunt multe chestii enervante...
de pilda... in Font Book, pot sa vad fonturile si exemplele, dar nu pot sa le tiparesc... stoopid, nu? folosesc mule fonturi si ash avea nevoie de povestea asta. chestia cu Journaling face uneori sa ai log files.. pe care nu le potzi delete... de cateva zeci de GBytes... heh... multe documente nu apar in "Recent Items"... indiferent de cate ori le folosesc.. aiurea... mai zic? |
Posted 19 July 2004 - 09:04

una stupid rau de tot....
cduri cu copy protect on, nu numai ca nu vor putea fi played, dar vor bloca sistemul... lol, pare imbecila situatzia... traiasca pirateria ![]() pe powerbook, bateria se comporta ciudat.... incarcatorul ba incarca, ba nu incarca... o alta nasolalea.. nu e neaparat a' lu' Mac, dar e nasol rau... Bank of AMerica, nu ma lasa sa folosesc online Banking cu Safari ![]() una alta, nu e a mea.. e legata de wireless... eu finally am reushit sa ma conectez pe retzea cu windowsuri, acasa.... insa la un amic, Airportul de pilda, nu vrea nicicum o conexie PPPoE, de pe un Dsl... same conexion merge pe un router de 2 bani, in 5 secunde... traiasca Apple... La birou, am intranet pe windows 2003. e o aventura sa e loghezi de pe un powerbook.... |
Posted 19 July 2004 - 09:07

o alta minune la birou.... la imprimantele pe ethernet, all e ok. incearca insa sa print la una care e instalata pe o mashina windows.... shared, teoretic merge, practic, itzi pierzi juma de zi sa figure out caree treaba...
we need a standard... pe bune, care o fi... numai sa fie unul... nu se poate asha... |
Posted 19 July 2004 - 10:55

Quote Originally posted by alex_rom007 Referitor la ce ziceai tu cu Total Commander, exista si pt. Mac alternative, vezi http://forum.softped...&threadid=30044 si daca nu esti multumit cauta tu pt. ca exista destule. Tocmai, findca am cautat destul de mult si am si testat solutiile amintite in thread-ul ala, imi mentin parerea cum ca "clonele" Total Commander pt mac sunt dezastru in comparatie cu originalul. Si aici ma refer nu numai la facilitatile limitate dar mai ales la faptul ca majoritatea sunt instabile - crapa des - mai ales muCommander-ul. |
Posted 19 July 2004 - 11:00

Quote Originally posted by dacu'burebista la ce va folosesc fisierele ascunse? De exemplu eu am instalat PHP si MySQL pe G5-ul meu. Instalarea se face in niste foldere ascunse ale sistemului de operare si cand a venit vremea sa umblu in fisierele de configurare ale Apache/PHP... ia-le de unde nu-s... ca nu am gasit optiune nativa sa show hidden files... iar in linia de comanda nu ma tenteaza sa orbecai... Nu mai vorbesc de faptul ca atunci cand fac o arhiva ZIP sau SIT ma trezesc cu faimoasele fisiere .DS_Store incluse in arhive (Stuffit-ul are optiune sa le arate chiar daca-s hidden) si ma intreaba clientii pe Win ce-i cu ele... :mad: |
Posted 19 July 2004 - 11:31

exista un switch nedocumentat din Finder care iti arata invisible files
il poti activa cel mai usor cu Onyx sau Xupport inafara de asta, aceste doua utilitare iti permit sa stergi DS_stores si logurile inutile. de asemenea fac alte mici operatii de intretinere care nu vor strica sistemului tau daca stii cum se numeste fisireul tau invizibil il poti gasi si cu Find cu optiunea invisibles Spune-le clientilor ca DS_store este un fisier special care urmareste daca platile sunt efectuate, iar daca nu, distrug lucrarea ![]() |
|
Posted 19 July 2004 - 13:46

Quote Originally posted by Centris aceste doua utilitare iti permit sa stergi DS_stores si logurile inutile. de asemenea fac alte mici operatii de intretinere care nu vor strica sistemului tau daca stii cum se numeste fisireul tau invizibil il poti gasi si cu Find cu optiunea invisibles Da, stiam de utilitarele mentionate, insa problema e pe Windows unde daca copiez de pe Mac fisierele file1.txt file2.txt atunci pe Windows obtin: .file1.txt [hidden] .file2.txt [hidden] file1.txt file2.txt Search-ul din XP nu imi gaseste nimic daca dau cautare dupa fisierele care incep cu punct si sunt hidden - am incercat acest lucru. Total Commander insa le gaseste pentru ca are search-ul super fain implementat. Quote Spune-le clientilor ca DS_store este un fisier special care urmareste daca platile sunt efectuate, iar daca nu, distrug lucrarea ![]() LOOOOOOOOOOOL buna idee! |
Posted 27 July 2004 - 11:37

Apropo de fisiere invizibile (OSX 10.3): mar-f pe desktop, adauga criteriu (+) Visibility si cauta.
Ce ma enerveaza la apple? Ca nu am acasa |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users