Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Recomandare Espressor cafea si rasnite
Last Updated: Apr 21 2024 16:34, Started by
OBA
, Nov 07 2007 19:20
·
9
#4033
Posted 18 February 2019 - 18:07
Marselio, on 16 februarie 2019 - 19:25, said:
rasnita este amplasata exact langa boiler iar caldura este duemanul nr unu al boabelor de cafea! Si e bine sa nu se tina si sa nu se umple rezervoru de boabe al espressorului decat cu o cantitate mica cat sa se faca cafea pentru moment sau poate ziua respectiva, asta in primu rand pentru pastrarea aromei care nu e asigurata in acel rezervor. Iar un espressor bun are o izolare termica cat de cat impreuna cu un sistem de ventilare. Platon, on 18 februarie 2019 - 17:42, said: Poti sa-i recomanzi un Siemens, 19 bar, rasnita ceramica, face o spuma de sta zaharul pe ea regulamentar 10 secunde, iti vine sa o mananci cu lingurita, dar costa, si nu este prea ieftin, de fapt, daca ma gandesc bine, cu pretul lui abia cumpara o rasnita, din aia care recomanda baietii, de restul isi cumpara cafea si zahar Dar ca sa nu se strice acea frumoasa si apetisanta spuma, mai bine pui zaharu dinainte in ceasca si cu lingurita in ea. Cand se face cafeaua, ori o savurezi spuma pe loc ori mesteci incet, usor, sa se incorporeze zaharu deja pus. |
#4034
Posted 18 February 2019 - 21:23
MMike, on 18 februarie 2019 - 17:42, said:
Cum adica fara boiler ? Ce au in schimb ? Stiam ca firmele serioase care fac espressoare automate sunt cu boiler. |
#4035
Posted 18 February 2019 - 22:53
Alternativele tehnologice la boiler sunt termoblockurile si sistemele "instant heater"
Bineinteles fiecare producator, intelege sa le foloseasca cu diverse imbunatatiri sau doar ca versiuni basic. Asa cum probabil era si caz la boilere Attached Files |
#4036
Posted 23 February 2019 - 14:20
#4037
Posted 25 February 2019 - 16:38
#4039
Posted 12 April 2019 - 18:11
Salutare
Am un expresor de longhi esam 4000b de care sunt multumit in general, doar ca din cauza apei foarte dure mi se infunda mai des De exemplu zilele trecute mi s-a aprins ledul pentru efectuarea programului de decalcefiere. Am facut decalcefierea dar apoi s-a infundat complet si a trebuit sa ajung cu el in service pentru a doua oara pentru ca s-a infundat In service mi-au spus ca in momentul cand am facut decalcefierea au plecat depunerile de piatra si l-au infundat complet . Tot in service baietii au spus sa nu ii mai fac decalcefiere deloc, chiar daca ledul indica acest lucru. Cineva de acolo spunea ca de 2 ani ii tot indica sa faca decalcefierea si merge foarte bine si in ziua de azi. Si acum o intrebare Cand se mai infunda il pot repara eu acasa ? Mai precis ce si pe unde se infunda ? Daca aveti un filmulet pe net ceva ? Ca parca nu l-as mai duce in service de fiecare data pentru o operatiune care poate ca s-ar putea face si acasa , mai ales ca nu mai este in garantie Va multumesc |
#4040
Posted 13 April 2019 - 07:52
Eu cred ca aia de la service sunt niste idioti. Si eu am apa dura si nu l.am infundat niciodata. Logica lor e de groaza. De curiozitate cu ce faci decalcifierea?
|
#4041
Posted 13 April 2019 - 12:42
Decalcefierea am facut-o cu solutia recomandata de cei de la delonghi https://www.emag.ro/...M5DDYBBM/Â Â si tot s-a infundat
Am folosit si alte solutii dar degeaba, am incercat si sare de lamiae si otet dar degeaba O data pe an ajunge in service pentru ca se infunda. |
#4042
Posted 13 April 2019 - 16:56
La solutia asta ma refer: https://www.ropresso...LxoCes8QAvD_BwE
|
|
#4043
Posted 14 April 2019 - 08:28
Ok, hai sa luam altfel, la cat timp faci decalcifierea? Mie de ex imi cere la 200 de cafele, asta inseamna sub 2 luni de zile?
Il lasi mult dupa ce aparatul cere decalcifiere sau o faci imediat. Cum am mai spus de cateva ori aici pe topic, nasul pustiului meu e tehnician la DeLonghi/Bosch. El face decalcifierea in service cu solutii Sano, dupa multe incercercari cu produsele dedicate de la producatori. La sfatul lui, le folosesc si eu, un delonghi la parintii mei care au apa de hidrofor, dura ca naiba si pe bosch.ul meu cu apa de robinet. In 6 ani de zile nu am infundat nici unul. Delonghi al tau nu are setare si pt apa dura? Filtru dedicat are in rezervor are, sau are posibilitatea sa.i pui? Cand faci decalcifierea, cureti si unitatea de preparare? Edited by robylup, 14 April 2019 - 08:29. |
#4044
Posted 14 April 2019 - 13:28
Eu utilizez un Bosch TES60523RW, In mai mult de 3 ani a facut peste 6.000 de cafele standar sau cu lapte.
Nu s-a 'infundat' niciodata. L-am decalcifiat imediat cand a cerut-o. Am utilizat atat pastile Bosch, cat si solutii Sano, cat si altele, inclusiv sare de lamaie si otet. In ultima luna a inceput sa aiba o deficienta functionala. In vasul de colectare zat, se acumula apa. Nu multa, dar pastilele de zat nu mai erau uscate si clar delimitate ci inmuiate in apa. La service Bosch mi-au spus ca trebuie schimbat tot mecanismul de preparare cafea - ~650 lei. Am acceptat si maine ma duc sa-l ridic din service - impreuna cu mecanismul vechi/defect. De ce insist pe 'mecanismul vechi'? Fiindca eu cred ca e posibil sa fie defecta doar o garnitura (sau mai multe). Oricum, cafeaua era OK, si sper ca si in continuare sa fie acceptabila. Va tin la curent... Edited by Virguros, 14 April 2019 - 13:29. |
#4045
Posted 14 April 2019 - 15:44
Imi puteti recomanda un espressor cu rasnita la care sa setezi cafeaua cat de lunga vrei si sa aiba vreo 3 butoane programabile? Am in casa oameni cu tensiune si ei isi fac o cana de cafea apoasa sa le ajunga toata ziua, dar eu o beau shot. Trebuie sa fie cat mai simplu, gen apesi un buton programat in prealabil si curge cafeaua.
|
#4046
Posted 15 April 2019 - 06:58
robylup, on 14 aprilie 2019 - 08:28, said:
Ok, hai sa luam altfel, la cat timp faci decalcifierea? Mie de ex imi cere la 200 de cafele, asta inseamna sub 2 luni de zile? Il lasi mult dupa ce aparatul cere decalcifiere sau o faci imediat. Cum am mai spus de cateva ori aici pe topic, nasul pustiului meu e tehnician la DeLonghi/Bosch. El face decalcifierea in service cu solutii Sano, dupa multe incercercari cu produsele dedicate de la producatori. La sfatul lui, le folosesc si eu, un delonghi la parintii mei care au apa de hidrofor, dura ca naiba si pe bosch.ul meu cu apa de robinet. In 6 ani de zile nu am infundat nici unul. Delonghi al tau nu are setare si pt apa dura? Filtru dedicat are in rezervor are, sau are posibilitatea sa.i pui? Cand faci decalcifierea, cureti si unitatea de preparare? Este setat pe apa cea mai dura Nu are filtru in rezervor , deoarece fiind un model mai vechi nu se poate monta un asemenea filtru Trimite-mi si mie un link cu acea solutie de la SANO pentru decalcefiere La aceasta solutie te referi : https://www.emag.ro/...rch-Action=view ? Edited by MembruAnonim, 15 April 2019 - 07:02. |
#4047
Posted 15 April 2019 - 07:56
|
#4048
Posted 15 April 2019 - 12:28
Azi am luat espressorul Bosch TES50523RW de la reparat.
I-a fost inlocuit mecanismul de preparat cafea. Pret total 590 ron + 40 lei 'constatarea'. Aparatul a venit inapoi cu mecanismul vechi, plus mecanismul nou introdus in aparat. Functioneaz impecabil si 'defectiunea', de fapt o anomalie in functionare constatata prin observatie atenta - respectiv acumularea de apa in rezervorul de zat, nu se mai manifesta. Tinand cont ca aparatul a preparat 6.000 de cafele si tinand cont ca elementul inlocuit are o garantie de 1 an, cred ca merita. Poate nu? Mentionez ca l-am cumparat cu ~ 2.600 ron, cand la unele magazine costa peste 4.700 ron. Acum, in zilelele noastre, l-am gasit la minim ~3.200 ron. Preturile de 4.700 se pastreaza! IMG_20190415_132155.jpg 164.4K 17 downloads |
#4049
Posted 15 April 2019 - 13:36
Obisnuiai sa folosesti si cafea macinata sau sa intrerupi procesul pe parcurs?
Am gasit si eu de cateva ori, insa nu este ceva constant. Problema e ca la mine se face si cu cafea macinata cat si bauturi cu lapte, insa nu se alege functia standard de cappuccino /machiato. Sotia mai intai isi face cafeaua si dupa face doar spuma de lapte la care interupe procesul manual. Ma gandesc ca aburul/apa fierbinte din ultimul proces e aruncata in cutia de zat (fiind reziduu pe circuit) Dar ca si idee, ti-a spus exact care ar fi fost problema unitatii? |
#4050
Posted 15 April 2019 - 16:16
Nu. Am folosit NUMAI cafea boabe. De obicei Tchibo, dar si Lavazza sau Alfredo.
Nu mi-au spus care e problema, fapt pentru care am insistat sa primesc si mecanismul vechi inapoi. Macar sa-l pot desface, sa vad cum misca, fara niciun risc pentru functionarea aparatului. Cert este ca functioneaza OK cu unitatea noua! Cred, dar nu sunt sigur, ca e ori o garnitura defecta (ring, etc.) fie un capilar sau oricum, nu TOT mecanismul. Dar, cine mai repara ceva fara a utiliza 'metoda porcului'? Adica schimbarea ansamblului si nu numai a componentei individuale defecte! Stiu un caz, in care la un Logan, unde era defecta o siguranta termica (identica cu cele din aparatele de facut cafea - nu espressoare!) a schimbat tot ansamblul ventilator! Puteau sa-i schimbe doar subansamblul, care contine un solenoid si siguranta termica + 3 contacte, dar au schimbat absolut tot. Deci nu 0,50 bani + manopera sau 60 ron si manopera, ci 500 + manopera. Edited by Virguros, 15 April 2019 - 16:27. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users