Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Recomandare Espressor cafea si rasnite

* * * * - 6 votes
  • Please log in to reply
7642 replies to this topic

#3817
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Acum am adus expressorul acasa din service. mI-au spus ca avea piatra pe rezistenta. Ca a fost asa , ca nua fost naiba stie... Sa vedem cat va functiona
Cel putin nu au mai cerut niciun ban de data asta

#3818
Iert

Iert

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 589
  • Înscris: 05.08.2017
Deci, tot un fel de "intretinere deficitara" sau userul nu a intretinut corespunzator aparatul.

Dar, ca recomandare pentru oricine, este sa aveti incredere in ce va spun cei de la service (cu exceptii multe, dar pe care eu nu le stiu) ca si in ce va spun:
popii,
militienii,
doctorii,
bancherii,
ghicitorii,
mecanicii auto,
groparii

si alte categorii sociale binecunoscute prin volumul mare de munca efectuat si efortul constatnt in a asigura binele aproapelui, in detrimentul situatiei lor materiale si spirituale. Cer scuze pentru exceptiile pe care nu le stiu dintre militieni, doctori si mecanici auto! Cer scuze si ca am uitat de politicieni! Puneti-i in lista unde credeti.

Totusi, ramane valabil ca un espressor trebuie intretinut. Spalat, clatit, decalcificat cu Listerine (sau orice altceva care curata piatra si albeste conductele). Posted Image
Trebuie uns - acolo unde trebuie, in cantitatea in care trebuie si cu ceea ce trebuie. Nu stiu daca si rasnita ar avea vreo solutie de curatare, periere!

Si oricum, nu o sa functioneze la nesfarsit.

Eu am luat acum peste 2 ani (2 anui si 3 luni) un espressor, cu garantie 2 ani. Intre timp, am pus bani deoparte pentru un altul.
Pe cel de acum 2 ani, il intretin cat ma tine bugetul si cunostintele plus acel "simt" care poate sa te insele. Adica legatura a fiecaruia cu "forta", cu norocul. Cert este ca inca merge! Si merge OK. Dar, ma astept sa pice oricand. Si dupa cum spuneam mai sus, cand va pica, voi lua altul si apoi voi incerca sa repar "cazatura". Probabil, dar nu-i sigur, voi avea ulterior 2 espressoare.

Edited by Iert, 11 May 2018 - 11:47.


#3819
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,942
  • Înscris: 25.04.2016
Da, conteaza foarte mult intretinerea, caci altfel se ajunge la exemplul userului de mai sus.... Si cu "culmea", caci cu cat e mai complex aparatul, necesita o intretinere mai mare, chiar daca e din categoria "superautomat", ca nu va da cu "matura" singur ;)

#3820
chris_t

chris_t

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,116
  • Înscris: 27.04.2006
Există cristale speciale pentru curățarea rasnitei. Nu știu dacă funcționează și la automatice.

Puly Grind ii spune produsului, eu folosesc Puly Cafe pentru backflush espressor manual, și, în afara numelui, merge de minune. O sa comand și pentru rasnita. E foarte recomandata curățarea acesteia, mai ales dacă se folosesc cafele comerciale în ea. In 99% din cazuri acestea sunt prăjite mult prea tare, deci uleioase. Uleiurile alea se depun pe lamelele rasnitei și în timp apare mucegai.

#3821
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,942
  • Înscris: 25.04.2016
Problema la espressoarele cu rasnita incorporata este ca in timp, dintii rasnitei se vor toci si pentru asta nu exista leac decat inlocuirea rasnitei....
Nu cred ca necesita neaparat curatare, decat daca s-a blocat prin infundare cu un obiect dur (sau cine a bagat cafea boabe necorespunzatoate pentru un espressor, adica cafea boabe vopsite cu arome, uleioase), rasnita fiind deobicei amplasata vertical si parca de forma conica cu varful in jos. Ea trebuie sa ramana uscata. Dar se poate curata cu aspiratorul.
E posibil sa fie bune si acele cristale dar sa nu deterioreze rasnita.

Unele espressoare automate au rasnita ceramica, nu stiu cata rezistenta au in timp fata de una metalica.

Inca ceva. Cred ca ca rasnita, intr-o folosinta a aparatului frecventa cat si cu schimbarea din cand in cand a tipului de cafea, se.... "autocurata" cat de cat prin frecarea cu boabele cand le zdrobeste cat si prin forta centrifuga de rotatie mare. E doar o teoerie, dar posibila ;)

Edited by MMike, 11 May 2018 - 12:31.


#3822
chris_t

chris_t

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,116
  • Înscris: 27.04.2006
Depinde cât de uleioase au fost cafelele folosite. Exemplu : am luat de curiozitate Harem by Passalaqua, o combinație de arabica, robusta și 5% Jamaica Blue. Mega prăjită, nu am putut sa o beau. Stătea uleiul pe boabe, atat de prăjită era.

In mod normal orice rasnita de cafea trebuie sa fie ceramică. Metalul se încălzește în timpul macinarii și ca urmare eliberează aromele din cafea în procesul de măcinare, nu în extragerea shot-ului. La automatice sau cu cafea din comerț nu prea mai contează, ca nu are ce elibera, dar în mod normal contează.

#3823
Gaby_M

Gaby_M

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,686
  • Înscris: 29.04.2014
Risnitele cu cutite de otel ofera o calitate a macinaturii superioara celor cu cutite ceramice. Cutitele din otel se pot realiza cu o precizie superioara si ele taie din boabele de cafea in loc sa la zdrobeasca, acest lucru oferind o macinatura mai uniforma.
Incalzirea cutitelor si a cafelei se datoreaza vitezei prea mari si nu a materialului din care sint fabricate.

#3824
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,942
  • Înscris: 25.04.2016
Si cele metalice au durabilitate mai mare.

#3825
Iert

Iert

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 589
  • Înscris: 05.08.2017
Azi am luat și utilizez pentru prima dată Heitmann Bio Schnell Entkalker.
Nu e scump ~10 lei. Face până la 5 decalcificări. Poate fi utilizat mai concentrat la nevoie - de până la 3 x. Deci, numai 1 virgula ceva decalc.

Espressorul meu a depasit termenul de garanție cu 3 luni, așa că încerc și aceasta soluție!Attached File  IMG_20180514_131412.jpg   102.53K   47 downloads

#3826
Iert

Iert

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 589
  • Înscris: 05.08.2017
Ma gandesc ca poate ar fi util sa mentionez ca, de cand am espressorul, inainte de a purcede la decalc sau/si clean fac urmatoarele operatiuni:
1. spal manual tavita si toate componentele conexe;
2. spal manual mecanismul de preparat cafea, il sterg si il usuc;
3. ung mecanismul de preparat cafea daca este cazul, in locurile unde este necesar si nu foarte mult;
4. spal, sterg si usuc interiorul aparatului - locasul mecanismului de preparare;
5. demontez, spal si usuc duzele, furtunul si sorbul de lapte;
6. remontez toate componentele;
7. pornesc aparatul (umplu rezervorul etc.);
8. prepar Warm water~ o cana;
9. dau un Rinse Milk System;
10. opresc aparatul sau prepar cafea.

Doar ulterior execut operatiunile de decalcificare si respectiv curatare.

#3827
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,942
  • Înscris: 25.04.2016
La o folosinta curenta, oricum se dau cateva cicluri de clatire (s-au ar trebui sa se dea), mai ales dupa ce s-a preparat cafeaua cat si spalarea tavitei de colectare apa reziduala, care dealtfel, este "indicatorul" ca apa e curata si deci instalatia aparatului e curata in urma clatirii.
Simplele cilcluri de clatire facute la timp si cate sunt necesare, elimina multe probleme si duc la o folosinta marita a aparatului.
Unii poate nici pe astea nu le fac sau le fac rar sau insuficient si atunci nicio decalcifiere sau curatare nu mai e eficienta.

La mine atat curatarea cat si decalcidierea sunt anuntate dinainte in numar cilcluri cafea. Toata operatiunea de curatare cat si decalcifiere este mentionata si descrisa in cuvinte si schematic pe display cat si ca durata totala dar si pe fiecare etapa.

Si rezervorul de apa il clatesc si schimb apa din el des si uneori il spal cu putin detergent de vase.

La mine a depasit termenul de garantie dar functioneaza fara probleme.
Are si functie de "restart" ca sa zic asa, daca il scot din priza. Cand il pun din nou, aparatul isi face mai intai un autotest. E o verificare ca aparatul functioneaza ok.

Edited by MMike, 14 May 2018 - 16:51.


#3828
Iert

Iert

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 589
  • Înscris: 05.08.2017
Apropo de "scos din priza". Tot ce am in casa este decuplat cand parasesc domiciliul. Cu exceptia frigider, congelator, sistem alarma, uneori router. La fel si la espressor. Dupa ce prepar una, doua sau zece cafele ii dau Shut Down si apoi decuplez din intreruptor.

La fiecare aparat sau grup de aparate am fie priza fie prelungitor cu intreruptor.

Cat priveste clatirea, espressorul pe care il detin acum (primul din viata mea) o face atat la pornire cat si la oprire, automat. Daca ai dat sa faca un preparat pe baza de lapte, face automat, ca vrei sau nu vrei, o clatire a sistemului de lapte la oprire. Cu exceptia decuplarii fortate de la retea cand nu mai zice nimic!  

Tot automat, probabil tinand cont de duritatea apei (setata de user pe baza de proba/test), de numarul si tipul preparatelor, anunta si cand e cazul de Calc&Clean.

Ei bine, eu am facut aceste actiuni de intretinere la momentul cand am fost anuntat, chiar si mai des!, dar, numai dupa ce am facut si cele descrise in postul de mai sus. Evident ca nu are importanta pentru capilarele sau pompa de apa a aparatului, dar, asa am considerat ca ar fi mai bine ca aparatul sa fie curatat manual inainte de operatiunile de detratare. Mai mult, perii si in partea superioara zona rasitei de cafea, cu un soi de perie asemanatoarea cu aceea care intinde rimmel pe gene. Cei care curata armament poate au o imagine mai clara.

In acest moment, dupa mai mult de 2 ani, espressorul a preparat 4.213 bauturi dintre care mai mult de 1.000 pe baza de lapte. In acest timp am fost anuntat de aproximativ 4 ori ca espressorul necesita curatare. Am facut operatiunea de decalceficare de ~6 ori si l-am uns de 2 ori. De 4 ori, decalcificare am facut-o cu produsul recomandat de Bosch. Suplimentar am facut operatiunea cu sare de lamaie/otet si ultima data cu Heitmann Bio Schnell Entkalker. Spalarea, curatarea, uscarea manuala o fac la minimum 1 luna.

Edited by Iert, 14 May 2018 - 17:30.


#3829
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,942
  • Înscris: 25.04.2016
Clatirea dupa ce se face cafeaua si inainte de inchiderea espressorului e bine sa fie facuta de mai multe ori pana la limpezirea completa a apei. O singura clatire, in general, nu ajunge.
Iar recipentul de lapte e bine de spalat periodic si cu detergent de vase, laptele contine grasimi si nu dispar prea usor si daca raman ceva urme, se altereaza si poate dauna la o folosire ulterioara.

La mine se opreste dupa 15 min.,asa l-am setat din temporizator. Il pot opri si instant daca apas pe butonul de off. In mod normal, nu il scot din priza sau deeconectez de la curent.

Curat periodic recipientul de cafea boabe cu o perie si cu un servetel uscat.
Oricum nu pun si nu las in el boabe multe. Le tin in punga de cafea, pentru a se pastra mai bine si pun cam pentru cate cafele fac pe loc.

Sa nu uitam de recipientul de colectat zatul care se umple destul de repede, aparatul anunta ca vasul respectiv e plin si se opreste pana il "anunt" ca l-am golit ( dupa ce il montez la loc, ma intreaba daca l-am golit).  Il golesc si il curat cu un servetel uscat, alteori si des, il spal cu detergent de vase si il sterg bine cu un servetel, pentru ca, altfel, urmele de zat lasate acolo, mucegaiesc....

Edited by MMike, 14 May 2018 - 18:07.


#3830
Iert

Iert

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 589
  • Înscris: 05.08.2017
Va spuneam ca acum peste 2 ani am achizitionat un espressor Bosch TES 60523RW/07. L-am luat cu aproximativ 2.600 ron dar exista la diferite magazine online cu preturi intre 2.800-3.700 si chiar 4770 ron! Azi a depasit 26 de luni de la achizitie si m-am gandit sa fac cateva calcule. Acestea sunt sintetizate in imaginea de mai jos.
Attached File  Bosch.JPG   60.68K   57 downloads

De remarcat ca pretul per cafea va fi mai mic la cresterea numarului de cafele per zi sau daca aparatul va trai mai mult sau la cresterea atat a duratei de viata cat si a numarului de preparate per zi. Desigur, daca aparatul ar fi fost achizitionat de la "flămânzi", pretul per bautura ar fi fost mai mare.

Si nu in ultimul rand, nu am luat in considerare pretul laptelui! Altfel spus, calculele de mai sus nu sunt precise si au doar rol orientativ dar cred ca sunt destul de sugestive.

Spre exemplu, presupunand ca aparatul ar fi preparat (fara defectiuni) un numar mai mare de cafele per zi (dublu) si/sau daca ar mai supravietui (fara defectiuni) inca tot atat timp, pretul per cafea ar putea sa scada la 0,56-0,41 lei per bautura sau chiar mai putin (0,28 lei). Asa, ne putem face si o parere si despre profitabilitatea aparatelor automate de preparat cafea de la colt de strada (pastrand proportiile).

#3831
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,853
  • Înscris: 12.05.2006
Fain calculul.  Oricum daca tin minte bine ce scria pe cutie ar trebui sa duca fara probleme 50000 cafele.  Insa spune-mi te rog ce ungi si cu ce marca?  Nu-mi aduc aminte sa scrie in manual asa ceva.  Pt mine,  faptul ca era "vaseline free" a fost unul din criteriile de achizitie...

#3832
Iert

Iert

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 589
  • Înscris: 05.08.2017
In interiorul ”sistemului de preparat cafea", acela care se extrage dupa inlaturarea capacului lateral, exista doua locasuri, stanga-dreapta, prin care culiseaza niste bolturi ale sistenului de presare. Vaselina originala nu pot sa spun de care era, oricum, era mai putin lichida, mai consistenta, si nu s-a ”spalat” luni de zile! Probabil nici nu trebuie inlocuita sau completata! Totusi, asumandu-mi poate riscuri, am curatat respectivele locasuri de resturile de vaselina/lubrufiant original si am inlocuit, cu multa grija pentru a nu pune prea multa, cu o vaselina siliconica cu vascozitate mare si rezistenta termica de la -40 la +300 grade C. Initial o cumparasem pentru borne acumulatori auto. Nu interactioneaza chimic cu plasticul sau aluminil.

Specific ca nu am pus in exces, ci doar am ”mangaiat” locasurile cu un bat de curatat urechile. Spun si ca respectivele zone nu vin in contact direct cu apa sau cafeaua preparata si chiar la spalare corecta, cu apa rece, nu sunt 'spalate'. Repet, vaselina originala s-a pastrat peste 6 luni, dar, la un moment dat, familiarizandu-ma cu dispozitivele aparatului, si observand anumite depuneri de cafea, aproape 'cimentata' in anumite zone ascunse ale mecanismului de preprare, am curatat mai agresiv si am considerat ca e o idee buna sa refac stratul de lubrifiant ”vascos”.

Nu recomand pentru utiluzatorul normal, dar, eu sunt adeptul imnului ”noi nu suntem normali”!

#3833
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,853
  • Înscris: 12.05.2006
Merci @iert de explicatii.  Eu ma multumesc cu clatirea in chiuveta cu apa si utilizarea periutei din kitul de mentenanta. Il las in apa fierbinte si mai apoi agit unitatea bine in apa,  daca e cazul mai folsesc periuta din set,  sters si asta e tot.  Pastile doar cand cere.

Ps: de curiozitate ii voi da si eu o interogare de statistica bauturi.  Cred ca a facut cam 1 an, parca.

#3834
rhadoo54

rhadoo54

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 05.03.2018
Va salut, ce parere aveti drspre espresoarele Krups!? Vreau sa mi iau modelul asta, Krups EA8150 ,este nou il are de o luna...garantie..pret:700ron...din ce am.inteles, nu sunt asa bune!?Ms

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate