Recomandare Espressor cafea si rasnite
Last Updated: Apr 21 2024 16:34, Started by
OBA
, Nov 07 2007 19:20
·
9
#3583
Posted 15 August 2017 - 16:15
maccip, on 14 august 2017 - 14:17, said:
Pai pui gata rasnita in espresor cu rasnire? Ma rog.. si al meu are loc de din aia rasnita, dar o folosesc pentru decafeinizata, mai beau astia cand au pofta, eu nu prea beau din asta. Dar daca e buna, de ce nu? As putea s-o incerc. Edited by MembruAnonim, 15 August 2017 - 16:16. |
#3584
Posted 21 August 2017 - 18:56
Daca e vorba de capuccino, un espressor automat iti poate face unul bun, apropo de spumarea laptelui, daca are dispozitiv special de spumare, fata de unul care are acea simpla duza de spumare care mai mult stropeste si nu iese nimic....
Edited by MMike, 21 August 2017 - 18:56. |
#3585
Posted 23 August 2017 - 10:35
Pentru cine e interesat de un espressor automat, niste preturi bune la Domo :
http://m.domo.ro/esp...287/15-bar/4c-1 |
#3586
Posted 31 August 2017 - 10:09
https://www.philips....r-super-automat
O părere despre el,? Nu mă interesează teoria chibritului, vreau doar cafeaua la un buton distanță, în prezent mă chinui cu un Delonghi manual. |
#3587
Posted 31 August 2017 - 11:07
ucvph, on 31 august 2017 - 10:09, said:
https://www.philips....r-super-automat O părere despre el,? Nu mă interesează teoria chibritului, vreau doar cafeaua la un buton distanță, în prezent mă chinui cu un Delonghi manual. |
#3588
Posted 19 October 2017 - 12:26
Eu utilizez un aparat automat, un Bosch TES 60523RW. In februarie anul urmator va implini 2 ani. Face espresso, cafe crema, capucinno, cafe latte si latte macchiato. Face si spuma de lapte, lapte cald sau apa fierbinte (pentru ceai). Mai poate prepara si 2 cesti simultan, daca doresti, macinand de 2 ori. Rasnita ceramica, sistemul de preparare se poate extrage si spala manual, 4 duze - 2 cafea, 2 lapte). Are si 3 programe de intretinere: clatire circuit spumare lapte, curtare si decalcificare.
Am observat ca depinde mult taria, aroma si spuma de tipul de cafea utilizata. Evident si de setarile aparatului. Si aici ma refer la cele 3 setari pentru temperatura apei, la cele 7 setari pentru taria cafelei si respectiv cele 2-4 setari pentru capacitatea bauturii, specifice fiecarui tip de bautura. In rest, chiar dupa aproape 2 ani, bautura (si aici ma refer la cafea/espresso) este la fel de buna si daca o fac eu, nevasta, vecina sau Shakira. Chiar nu depinde cine push butoneaza! La espresoarele manuale sau semi automate, trebuie sa-ti cumperi/inchiriezi si o/un barista (conform sexului proprietarului). Am auzit ca aroma cafelei sufera o explozie in profunzime (dar numai pentru adevaratii connoisseurs) daca e facuta manual de un/o virgin/virgina intre 18 si 21 de ani. Necesita la fiecare cafea unul/una nou/a! C-asa-i in tenis! La fiecare cafea, new balls! Edited by Iert, 19 October 2017 - 12:36. |
#3589
Posted 19 October 2017 - 17:43
robylup, on 23 iunie 2017 - 13:06, said:
Cele casnice iti cer decalcifiere si curatare la 200-250 de cafele, in cazul tau la 4-5 zile. Garantie nu vei avea, produsele electrocasnice pe firma in cel mai bun caz au 1 an dar daca vii cu el la service cu urme ca il folosesti in scop profesional, te scoate din garantie instant. Cel mai bine iei legatura cu un furnizor si iei un automat profi in chirie si ai si intretinerea inclusa. Specific ca espressorul are 3 (4) programe dedicate, cerute automat: -clatire traseu lapte, recomandat dupa fiecare preparare mixuri cu lapte si efectuat autonat la oprirea dupa o astfel de preparare; -curatare, care presupune doar introducerea tabletei specifice (sau a acidului citric:)) in sertarasul pentru cafea macinata deja, apa si OK; -decalcificare, care presupune tableta specifica in rezervorul de apa, apa si OK si, -sa zicem al 4-lea program, calc&clean, care de fapt este efectuarea simultana si a curatarii si a decalcificarii. Nu stiu daca programele sunt calculate la numar de cafele sau la volum de apa procesat (sau pe baza altor proceduri-senzori). Si nici nu e documentat. In rest, in cartea aparatului se specifica recomandarea ca ”periodic” sa cureti manual mecanismul de preparat cafea, zonele interioare si sistemul de duze care la randul lui e demontabil in 4 componente. Curatarea/decalcificarea se face foarte usor, automat si dureaza: ~7 minute curatarea; ~25 minute decalcificarea; ~35 minute calc&clean - programul complet. Eu am facut lunar curatarea interna si a aparatului de preparat cafea si in plus de cele 4 ori cand a cerut espressorul sa-l curat. Imediat dupa cele 4 solicitari am executat si programul complet de curatare + decalcificare (chiar stiind ca nu e recomandat sa executi mai des decat este necesar aceasta procedura). IMG_20171019_175808_HDR.jpg 128.27K 30 downloads Aparatul arata ca nou, si daca n-ar avea sistemul de evidenta/statistici bauturi, as putea sa-l vand ca atare. Dar, evident ca o sa-l pastrez. Edited by Iert, 19 October 2017 - 17:48. |
#3590
Posted 19 October 2017 - 17:54
Eu m-am hotarat la modelul asta https://www.emag.ro/...Action=view Â
asta daca nu apare altceva care sa ma atraga, pana saptamana viitoare, pana una alta imi place modelul asta, rasnita ceramica cu 5 trepte de rasnire, filtru de apa ( costa 75 de lei un filtru care il schimbi dupa 5000 de cafele) carafa de lapte incorporata, la fel ca Nespresso al meu, si alte functii care imi plac |
#3591
Posted 19 October 2017 - 19:27
Doar ca idee si nu ca sa fiu "Gica Contra": eu am preferat sa nu contina carafa proprie, gandid ca daca se sparge e o problema. De pret in primul rand. Si desigur numai daca acea carafa este neaparat necesara si nu poate functiona espressorul fara ea. Stiu eu, conectori specifici integrati in carafa sau alte elemente care fac obligatorie functionarea cu respectiva carafa. Sunt si carafe de inox dar tot ramane problema igienizarii suplimentare, pe cand la pet, cand ai terminat laptele, l-ai reciclat si gata.
Spre exemplu la mine, espresorul nu are carafa proprie ci scot cutia/petul de lapte din frigider si inserez in ea un "pai" mai gros, conectat printr-un furtun elastic la espressor (scot si dopul!). Dar desigur ca o carafa proprie se constituie intr-un plus de eleganta si aspect. Poate are si alte avantaje. |
#3592
Posted 19 October 2017 - 19:31
Iert, on 19 octombrie 2017 - 19:27, said:
Doar ca idee si nu ca sa fiu "Gica Contra": eu am preferat sa nu contina carafa proprie, gandid ca daca se sparge e o problema. De pret in primul rand. Si desigur numai daca acea carafa este neaparat necesara si nu poate functiona espressorul fara ea. Stiu eu, conectori specifici integrati in carafa sau alte elemente care fac obligatorie functionarea cu respectiva carafa. Sunt si carafe de inox dar tot ramane problema igienizarii suplimentare, pe cand la pet, cand ai terminat laptele, l-ai reciclat si gata. Spre exemplu la mine, espresorul nu are carafa proprie ci scot cutia/petul de lapte din frigider si inserez in ea un "pai" mai gros, conectat printr-un furtun elastic la espressor (scot si dopul!). Dar desigur ca o carafa proprie se constituie intr-un plus de eleganta si aspect. Poate are si alte avantaje. Nu este nici o problema, de spart se sparge mai greu, este din plastic, si nu este casant, precum am spus am si la Delonghi cu care prepar Nespresso, eleganta si functionalitate, scoti carafa, pui la frigider, tare misto este faptul ca aparatul imi scrie pe ecran, sa nu uit sa pun carafa la frigider, si la pret este cat Bosch-ul de care vorbeai, doar ca in perioada asta are o reducere frumoasa |
|
#3593
Posted 19 October 2017 - 19:33
OK!
Bafta si sa-l stapanesti sanatos! Mie mi se pare ca oricand un espressor este un rau necesar in orice bucatarie, birou mic etc. |
#3594
Posted 19 October 2017 - 19:39
Iert, on 19 octombrie 2017 - 19:33, said:
OK! Bafta si sa-l stapanesti sanatos! Mie mi se pare ca oricand un espressor este un rau necesar in orice bucatarie, birou mic etc. Multumesc frumos, il iau pentru ca nevasta mea vrea sa mai diversifice, sunt foarte bune capsulele acelea, dar uneori mai simti nevoia de altceva, mai ales ca de multa vreme nu am mai trecut pe la prajitoriile de cafea preferate, chestia care imi place la espresorul asta ar fi ca ( sper sa nu ma insel, sa fie acesta modelul) poti pune cafea macinata, pe langa boabe, are un orificiu in zona rezervata boabelor si pui cafea macinata, dar eu cred ca o sa imi fac propriul setup cu cafea boabe, mai ales ca are 5 trepte de macinare, si sa stii ca aparatul merge si fara carafa, dar nu ai parte de bauturile cu lapte |
#3595
Posted 19 October 2017 - 20:22
Atentie sa pui cafeaua macinata DOAR in sertarasul destinat acestui scop!
Daca o sa o pui in rezervorul de cafea boabe, poti - si probabil sigur sa "prajesti" rasnita, fie ea ceramica! Asa a procedat un cunoscut de-al meu si l-a scurtat de cateva sute de lei, timp si nervi. |
#3596
Posted 19 October 2017 - 22:45
Iert, on 19 octombrie 2017 - 17:43, said: Bosch-ul de care spuneam, are acum 1998 cafele (espresso, cafe crema etc.) si 844 de mixuri de lapte (2842 bauturi in ~600 zile). A cerut curatare de 4 ori. Deci inseamna ca cere curatarea la ~700 sau mai mult de bauturi. Pana acum nu mi-a afisat niciodata ca e necesar calc&clean, sau decalc ci doar cleaning. Dupa cum spunea vanzatorul, cu gradul de incredere si pricepere pe care il au acestia, decalcificarea s-ar cere la ~2500 de bauturi. Cert este ca la 50 cafele/zi, ar fi cerut curatarea de ~40 de ori in acest interval (la 2 saptamani?). Specific ca espressorul are 3 (4) programe dedicate, cerute automat: -clatire traseu lapte, recomandat dupa fiecare preparare mixuri cu lapte si efectuat autonat la oprirea dupa o astfel de preparare; -curatare, care presupune doar introducerea tabletei specifice (sau a acidului citric:)) in sertarasul pentru cafea macinata deja, apa si OK; -decalcificare, care presupune tableta specifica in rezervorul de apa, apa si OK si, -sa zicem al 4-lea program, calc&clean, care de fapt este efectuarea simultana si a curatarii si a decalcificarii. Nu stiu daca programele sunt calculate la numar de cafele sau la volum de apa procesat (sau pe baza altor proceduri-senzori). Si nici nu e documentat. In rest, in cartea aparatului se specifica recomandarea ca âperiodicâ sa cureti manual mecanismul de preparat cafea, zonele interioare si sistemul de duze care la randul lui e demontabil in 4 componente. Curatarea/decalcificarea se face foarte usor, automat si dureaza: ~7 minute curatarea; ~25 minute decalcificarea; ~35 minute calc&clean - programul complet. Eu am facut lunar curatarea interna si a aparatului de preparat cafea si in plus de cele 4 ori cand a cerut espressorul sa-l curat. Imediat dupa cele 4 solicitari am executat si programul complet de curatare + decalcificare (chiar stiind ca nu e recomandat sa executi mai des decat este necesar aceasta procedura). IMG_20171019_175808_HDR.jpg Aparatul arata ca nou, si daca n-ar avea sistemul de evidenta/statistici bauturi, as putea sa-l vand ca atare. Dar, evident ca o sa-l pastrez. m-ai facut curios sa verific si eu numaratoarea. il am de cca 5 luni - mi-a cerut odata sa schimb filtrul de apa (l- pacalit cu acelasi filtru caci nu apucas sa cumpar set, 1 data mesaj calc&clean si inca o data doar mesaj de clean. probabil ca la utilizarei filtrului de apa brita si efectuarea setarilor aferente de duritate a apei+setare unde ii spui ca ai filtru- atunci timpul de anticalc se mărește. altfel in conditii normale (fara filtru) anticalacaru apare la cca 200-250 cafele. in rest subscriu la cele mentionate de tine :-). ps: ce tipuri de cafea ai incercqt? Mai caut idei... |
#3597
Posted 20 October 2017 - 07:15
Eu am setat duritatea conform masuratorilor de cand l-am cumprat si a ramas tot aceleasi setari la trecerea la alt tip de apa, dar cu acelasi ph. Initial, foloseam apa Bucovina dar de peste 1 an utilizez doar apa de la robinet, pe care o tin in 3 bidoane de 1,8l cel putin 48 de ore inaibte de a umple rezervorul. La masuratori, ambele au indicat aceiasi culoare. Deci n-am facut analize chimice precise ci doar cu martori colorati.
Si nu am filtru anticalcar in rezervor! |
|
#3598
Posted 20 October 2017 - 07:41
Am incercat initial indiferent de marca fie Arabica 100% fie Robusta 100%. Nu de la prajitori, ci din pachet. Ulterior, am incercat si amestecuri, gen Lavaza. Cert e ca, anterior cand foloseam un filtro italiano de aragaz, aveam obiceiul sa cumpar Lavaza oro. Cafea boabe n-am gasit oro, ci doar rossa sau blu si cu eticheta neagra.
Sincer, nu mi-a placut si am trecut si experimentat Alfredo, Stretto si Chibo. In niciun caz nu am cumparat sortimente foarte scumpe. Alfredo ne-a placut (chestie subiectiva) dar in cele din urma noi am ramas la Chibo. Cu cele 4 variante Barista, Crema, Milano si Sicilia. De aici, preferam Milano. De 2 sau 3 ori am incercat si sortimente de cafea de ~ sau mai mult de 100 ron/kg. Nu ne-a convins. Pentru gradul redus de rafinament si dotarile noastre senzoriale nu foarte educate, precum si pentru bugetul de care dispunem, noi preferam Chibo Milano Style. Dar, sporadic experimentam si altele. Spre exemplu, am primit la un moment dat niste cafea din Angola sau Algeria, chiar nu stiu precis. Urata la aspect, parca era pamant. Rea la gust, aroma, spuma dar dupa ce am baut in ziua respectiva 2 cafe crema mici/regular, n-am mai inchis ochii toata noaptea. Dar pe bune, parca aveam ”mancarici”. Acuma', nu pot sa garantez ca era numai cafea in pachet! Era prezentata intr-o punga de plastic (ca de lapte dar galbena) cu o stampila rosie in care erau trecute cantitatea si unde era fabricata. O tara cu A, din Africa. |
#3599
Posted 20 October 2017 - 11:54
mwrci de info. tchibo e varianta ce. o folosesc la office e o cafea buna sunt de acord. lavazza orro boabe am incercat prima data - cred ca au in selgros - nu mi-a placut (sau aveam eu setari proaste in aparat). Mi-a placut insa f. mult Lavazza Tierra (aroma comparabila cu o ciocolata cu cca 70-80% cacao). Am mai incercat Rioba - prea arsa si fara gust definit. asteapta la rand acum o lavazza gold selection - punga promite aroma de ciocolata cu lapte :-)
|
#3600
Posted 20 October 2017 - 12:05
Scuze de Chibo si nu cum era corect, Tchibo!
Dau o cafea virtuala, Tchibo Milano Style, café crema small, regular: Tchibo.jpg 109.27K 34 downloads |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users