Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Recomandare Espressor cafea si rasnite
Last Updated: Apr 12 2024 18:15, Started by
OBA
, Nov 07 2007 19:20
·
8
#3439
Posted 21 February 2017 - 08:21
Asta cu La Marzocco e relativa.La Cimbali e cel mai mare ptoducator mondial de aparate profesionale.
|
#3440
Posted 21 February 2017 - 08:33
.
Edited by don_dannielo, 21 February 2017 - 08:51. |
#3441
Posted 21 February 2017 - 20:24
#3442
Posted 21 February 2017 - 23:02
dantt, on 21 februarie 2017 - 08:21, said:
Asta cu La Marzocco e relativa.La Cimbali e cel mai mare ptoducator mondial de aparate profesionale. Nu neg, tine de experienta si de gusturile fiecaruia. Eu cea mai buna cafea am baut-o facuta de asa ceva: https://prima-coffee...rzocco/fb80-3ee |
#3443
Posted 22 February 2017 - 00:02
chris_t, on 21 februarie 2017 - 23:02, said: Nu neg, tine de experienta si de gusturile fiecaruia. Eu cea mai buna cafea am baut-o facuta de asa ceva: https://prima-coffee...rzocco/fb80-3ee Ma gandesc ce locatie ar trebui sa ai ca sa-ti recuperezi o asa investitie Nici la Starbucks nu cred ca au asa ceva Ce cafenele cunoscute ar folosi o asemenea dihanie? |
#3444
Posted 22 February 2017 - 06:15
Espressorul conteaza cel mai putin in toata ecuatia gustului cafelei.Sunt destule locatii care au astfel de espressoare,poate chiar mai scumpe.Marja de profit in cafenele e mare si se amortizeaza.
|
#3445
Posted 22 February 2017 - 08:47
trigom, on 22 februarie 2017 - 00:02, said:
))))) Dar ce-i cu acel pret? Ma gandesc ce locatie ar trebui sa ai ca sa-ti recuperezi o asa investitie Nici la Starbucks nu cred ca au asa ceva Ce cafenele cunoscute ar folosi o asemenea dihanie? In Baia Mare gasesti asa ceva. Plus un prajitor de aceeasi bani. Cam asa se fac banii din cafea. Ideea e la felul urmator: vrei sa vinzi cafea comerciala, adica Lavazza, Bristot sau mai stiu eu ce, primesti espressorul mocca de la distribuitor, in custodie, pentru ca te leaga sa vinzi cafeaua lui. Vrei sa faci business cu cafeaua ta, pe care o importi direct verde si o prajesti in crasma, toate ustensilele le platesti tu. Dar vinzi cafea, nu bullshit industrial. Teoretic, daca esti in zona buna, reusesti sa educi oamenii, si poate setezi si un trend, iti merge astfel incat iti scoti banii pe scule. PS: Starbucks sunt un fel de l*be triste in ceea ce inseamna cu adevarat cafea. |
#3446
Posted 22 February 2017 - 18:32
De acord cu intreg postul de mai sus inclusiv remarca despre Starbucks.
|
#3447
Posted 22 February 2017 - 21:04
trigom, on 21 februarie 2017 - 20:24, said: atat ai avut de zis? Nu mai tin minte, n-am mai fost de ceva vreme. PS: https://www.quora.co...spresso-machine Edited by don_dannielo, 22 February 2017 - 21:07. |
#3448
Posted 09 March 2017 - 11:28
Fane, on 20 februarie 2017 - 18:05, said:
nu-i o jignire pt nimeni. pe forumul respectiv sunt dintre primii membrii, forumul e infiintat de un user care a activat prima data pe softpedia. inarmeaza-te cu rabdare, si acolo iti vor recomanda aparate mai scumpe, nu trebuie sa te superi, ii rogi sa te ajute sa-ti rezolvi problema. ti-am gasit postul, am vazut ca te bate gandul sa iti iei si o rasnita, esti pe drumul cel bun. vezi ce spun baietii de pe acolo, daca nu-i o problema care sa o rezolvi singur poti sa iei legatura cu userul nickso, el se ocupa pe acolo cu servisarea aparatelor. Pot sa spun ca nici asta nu m-a dat pe spate...Poate nu stiu eu ce sa apreciez la o cafea. Aveam de gand sa iau o rasnita. Chiar eram in negocieri cu cineva pentru o rasnita Cunill Marfil, si de aceea am luat o cafea proaspat rasnita sa vad cum se simte. Ma rog, acum chiar nu stiu ce sa fac. Problema este ca a mai aparut ceva. Daca umplu portafiltrul cu cafea (vreo 3 lingurite cu varf), abia daca mai curge cafea, si asta fara prea multa spuma. Daca pun 2 lingurite, atunci curge bine...zic eu. Gresesc eu la tampare? E cafeaua prea fin rasnita? Sau e espresorul meu cu probleme? |
|
#3449
Posted 09 March 2017 - 11:33
Pui prea mult. 3 lingurite standard înseamnă cel mai probabil undeva la 25g de cafea. Pentru un doppio mergi undeva între 15 și 20, deci maxim 2 lingurite. Pentru un shot normal de espresso legea zice 7g. Poți merge și mai sus daca iti place mai tare, până în maxim 10g. Eu merg pe 8g, cam acolo am găsit echilibrul. Bine, depinde și de cafea.
|
#3451
Posted 09 March 2017 - 18:33
swtm, on 09 martie 2017 - 15:44, said:
Neaunderlinegu ce tip de espressor ai? swtm, on 09 martie 2017 - 15:44, said:
Neaunderlinegu ce tip de espressor ai? [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/THp4drJA4AA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] chris_t, on 09 martie 2017 - 11:33, said:
Pui prea mult. 3 lingurite standard înseamnă cel mai probabil undeva la 25g de cafea. Pentru un doppio mergi undeva între 15 și 20, deci maxim 2 lingurite. Pentru un shot normal de espresso legea zice 7g. Poți merge și mai sus daca iti place mai tare, până în maxim 10g. Eu merg pe 8g, cam acolo am găsit echilibrul. Bine, depinde și de cafea. Cam tot atata cafea am pus si eu. Un portaflitru plin... Dar tu cata cafea lasi sa curga la 8g? Iar la mine ramane un amestec de zat cu apa moale... Edited by nea_gu, 09 March 2017 - 18:27. |
#3452
Posted 09 March 2017 - 19:12
Para sa folosească site presurizate. Cea ce ai văzut în filme sunt site nepresurizate calibrate pe diverse greutăți a shotului. Dacă nu ai opțiune de site nepresurizate, rasnita e un moft inutil. Am folosit gaggia mea clasic cam 2 luni pe site presurizate, asa ca cam știu despre ce vorbesc.
La presurizate orice ai face nu e ca și la cele "profi". |
#3453
Posted 09 March 2017 - 19:52
Sunt pe deplin de acord cu postul de mai sus al lui swtm.
|
|
#3454
Posted 10 March 2017 - 15:15
swtm, on 09 martie 2017 - 19:12, said:
Para sa folosească site presurizate. Cea ce ai văzut în filme sunt site nepresurizate calibrate pe diverse greutăți a shotului. Dacă nu ai opțiune de site nepresurizate, rasnita e un moft inutil. Am folosit gaggia mea clasic cam 2 luni pe site presurizate, asa ca cam știu despre ce vorbesc. La presurizate orice ai face nu e ca și la cele "profi". Am vazut intr-un filmulet ca se poate depresuriza scotand o supapa de la portafiltru. Deci, sa zicem ca nu asta ar fi problema cea mare. In sfarsit...nu stiu ce sa zic... Da-mi, te rog, un sfat cu ce solutie sa adopt pentru a reusi sa beau o cafea. De cand tot fac teste, adevarat, cu cafea rasnita la magazin, parca beau de la o zi la alta o cafea din ce in ce mai proasta. Imi vine sa-mi fac o capsula de dolce gusto Multumesc pentru sprijin!!!! |
#3455
Posted 10 March 2017 - 18:06
Cea mai mare investitie este o risnita decenta, electrica sau manuala care sa permita reglarea gradului de risnire in mod continuu. Dupa aceea ai nevoie de un tamper.
Dupa ce ai aceste lucruri depresurizezi portafiltrul. Reglezi risnita in asa fel incit sa curga 60 ml de cafea in 25-30 secunde. In lucru la fel de important este cafeaua proaspat prajita. Vreau sa spun ca stiu aceste lucruri din ce am citit, nu ma consider specialist in domeniu. |
#3456
Posted 10 March 2017 - 19:38
O râșniță te va ajuta cât de cât si în varianta presurizata. Sincer nu cred că e așa de simplă depresurizarea, eu la gaggia am cumpărat site noi.
Tamperul e un must have indiferent de timpul sitei. Avantajul rasnitei proprii e ca poți face încercări cu diverse granulatii ale cafelei măcinate, alegând ultima varianta înainte de cea care nu mai permite curgerea. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users