Probleme monitor Sampo
Last Updated: Jul 21 2004 14:18, Started by
max34
, Jul 16 2004 12:15
·
0

Posted 16 July 2004 - 12:15

Fratilor am un monitor Sampo KM-521 cu o problema foarte ciudata , cand deschid o fereastra (se schimba luminozitatea) se modifica geometria imaginii rau de tot se strange si pe orizontala si pe verticala si apoi se mareste , ciclul continuand din ce in ce mai rar pana se stabilizeza si la o urmatoare comanda face la fel chestia e a am masurat pe finalul de linii in colector variaza tensiunea dar de ce , daca poae sa ma ajute cineva as fi foarte recunascator sau poate cu o schema :help:
|
Posted 16 July 2004 - 15:38

si ce trebuie facut in cazul asta? ca si eu am aceeasi problema la un sampo 511 ;)
|
Posted 16 July 2004 - 16:10

Nu mai deschizi fereste........
hi hi hi!! Scuze... N-am putut sa ma abtin.... |
Posted 20 July 2004 - 01:38

Uite o schema de la modelul 511. Pentru vizualizare iti trebuie un plugin DjVu pentru Internet Explorer de aici .
Cred ca in primul rand trebuie schimbate ceva condensatoare in sursa, primar si secundar :) Dupa aceea ar trebui decuplat colectorul tranzistorului final linii si vazut daca la conectarea unei sarcini ( bec de 25-40W) in loc de tranzistor, exista variatii pe tensiunea de alimentare a finalului de linii. Urmatoarea etapa este verificarea componentelor care participa la limitarea/stabilizarea curentului de fascicol ( vezi -> deejay2k1 :D ), adica in schema data componentele care pleaca din pinul 7 al transformatorului de inalta:C742, D719, D742, C731, etc. Attached Files |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users