Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 

Amway: e de bine sau de rau?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
205 replies to this topic

Poll: Amway: e de bine sau de rau? (85 member(s) have cast votes)

Amway: e de bine sau de rau?

  1. Da, este o afacere din care se pot scoate bani frumosi. (23 votes [17.69%])

    Percentage of vote: 17.69%

  2. Nu stiu si nu ma intereseaza, dar imi plac produsele. (7 votes [5.38%])

    Percentage of vote: 5.38%

  3. Nu ma intereseaza acest gen de afaceri. (41 votes [31.54%])

    Percentage of vote: 31.54%

  4. Este o mare pacaleala! (59 votes [45.38%])

    Percentage of vote: 45.38%

Vote

#73
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,788
  • Înscris: 13.01.2005
Pina la urma produsele lor sunt bune si scumpe sau doar scumpe ? Daca produsele sunt doar scumpe, atunci e o mare teapa. Daca insa raportul pret/calitate e cit de cit decent, nu vad unde e teapa. Vorba cea: "cit dai atita face". Intimplator am folosit ceva produse si de unele din ele am fost extrem de multumit (am scos jegul dintr-un covor persan nebatut/nespalat  de vreo 10 ani)
Trecind la sistemul de vinzari, mi se pare aberant sa te plimbi prin casele oamenilor cu geanta plina de produse si sa te apuci sa tii speech-uri despre maretia si calitatea respectivelor prostii. Ideea ar fi sa convingi omul sa foloseasca respectivele produse, dupa care sa-l trimiti sa si le cumpere singur.

P.S. Nu, nu vind produse amway si nu cistig nimic de pe urma lor.

#74
Yoda

Yoda

    Eternal padawan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,468
  • Înscris: 04.10.2002
s4cr3d, ai atins un punct care merita discutat: "injosirea" prin ceea ce faci.
Nu ma voi referi la Amway sau la door-to-door sales, ci la ceva mai abstract: ce e mai injositor, sa muncesti ca gunoier dar sa-ti faci treaba ireprosabil? Sau sa dormi, la propriu, in parlament?

Cred ca nici un business/job nu este injositor daca iti place ce faci.

Imi aduc aminte de o discutie aprinsa la un chef, intre doi medici: un rezident in spital si un 'rep' (reprezentant medical). Amandoi au terminat medicina, primul avea satisfactii profesionale importante, celalalt avea satisfactii materiale importante. Si se certau ca doi fraieri la coltzul strazii, fiecare considerand ca celalalt se injoseste la locul de munca.  :)

#75
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,242
  • Înscris: 05.06.2002
tocmai incerca unul sa-mi vanda zilele astea un epurator de apa, care cica-ti face ceva gen apa plata la domicilui, cam asa am concluzionat dupa ce am scos tot marcketing-ul. pretul? ........ 27milioane  :confuzzled:  :confuzzled:  :confuzzled:

de ce sunt io asa pornit impotriva lor? fiindca am printre neamuri si prieteni niste prozeliti. si cand vine vorba despre amway (si inevitabil din timp in timp vine), parca as discuta cu martorii lui Iehova. pe bune, mie aceasi senzatie imi dau. prima data deschid subiectul ca o aluzie, dupa care daca vrei sa le zici ca nu te intereseaza incearca sa afle de ce. acu se trece la etapa a doua, incearca sa te convinga ca ce crezi tu e gresit. daca nu esti deacord cu ei se lasa cu ridicari de ton sau suparari. prietenii i-am flituit rapid si vad ca s-au lecuit, le-am explicat ca daca vor sa pastram relatia eu nu vreau sa aud de amway. banii mei stiu eu destul de bine sa-i cheltui nu tre sa ma invete altii. dar am si persoane cu care nu pot proceda astfel si tre sa dansez pe sarma de fiecare data cand vine vorba de amway. CE PALARIA MEA? CHIAR NU PUTETI INTELEGE CA SUNT SI UNII CARE NU VOR SA AUDA DE VOI? NU VEDETI CA VA COMPORTATI CA O SECTA?

[SIZE=1]pt cei care va ganditi sa va faceti oameni de afaceri. ganditiva la aspectul asta: pt a va face target-ul o sa trebuiasca sa vindeti tot mai multe produse, pe care unde o sa le vindeti? la taraba in piatza? nu, o sa trebuiasca sa le vindeti printre cunostinte si neamuri. asa ca rezultatul va fi urmatorul: din persoane agreabile si cu care iti place sa stai de vorba, o sa deveniti aia cu care daca stai mai mult de vorba iar incearca sa-ti bage pe gat un produs la un pret de te doare mintea, sau sa-ti explice ce afacere buna ai face daca te-ai baga si tu in sistem, ca ai cunostinte cu bani.... :puke:

Edited by Fane, 18 January 2005 - 23:03.


#76
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
Produsele sunt scumpe . Ideea e ca oamenii care vor sa se introduca in sistem cauta sa convinga ca sunt si bune . Pe asta se bazeaza existenta intregului sistem .

     Ideea principala este ca angajatii sunt de fapt consumatorii .
     Exista un sistem de punctaj care te ajuta sa avansezi in sistem . Asta in teorie . Sa presupunem ca ai vandut trei bucati dintr-un anumit produs si ar fi trebuit sa vinzi 4 ca sa avansezi in sistem .  Asa ca pui bani din buzunar si cumperi produsul respectiv in eventualitatea ca se iveste ocazia si ai sa prinzi un consumator . Luna urmatoare ai de vandut 5 bucati asa ca il pastrezi pe acela pentru tine pentru ca oricum ai pus banul si te straduiesti sa treci mai departe . Este posibil ca in luna urmatoare sa cumperi doua bucati pentru ca nu ai mai corupt inca doua persoane si deci , ai de dat bani . Daca ai fost vivace si ai mai gasit fraieri sa cumpere un produs de 4 oi mai scump decat s-ar gasi in orice magazin , atunci poti sa speri la un punctaj superior . Asta inseamna ca o sa mai pui un ban din buzunar pentru un te-miri-ce care iti aduce punctajul respectiv .
Sistemul este astfel conceput incat sa pui din buzunar cel putin 20-25% din valoarea mafii vandute in conditiile in care firma iti ofera 10-15 % din valoare . Toate acestea in scopul obtinerii unui loc superior pe scara de valori . Exista diverse grade : junior , senior ..etc, etc . Cooptarea unei persoane in sistem (care am stabilit deja ca sunt potential mari consumatori ) iti aduce puncte .
  In final , o sa constati ca ai facut reclama gratuita ,ai adus in sistem multi oameni , ai cheltuit mult mai mult decat ai castigat si ca de fapt e ....TEAAAAPAAAAA.
Problema cea mai grava consta in faptul ca in sistem exista deja medici , farmacisti , oameni de afaceri .  Toti acestia incearca sa convinga cat mai multe persoane de eficacitatea si calitatea produselor . Acestia fac parte din esalonul doi al piramidei . Orbiti de atentia care li se acorda , de importanta care se acorda unor astfel de evenimente , de fanfaronada unui congres national la care toata lumea este invitata , scoasa in fata , data exemplu de eficacitate , de profesionalism si de maisinile estrem de scumpe si de hainele extrem de scumpe afisate , fac jocul murdar al sistemului .
      Virful piramidei este simulat de actori , sau oameni direct implicati dar putini la numar , care au castigat enorm din sistem dar care se prezinta de fiecare data in fata auditoriului numeros si spun aceeasi poveste emotionanta a omului care a pornit de jos dar prin vointa si perspicacitate a reusit sa ajunga in top . Nu uita sa le aminteasca participantilor ca odata intrati in sistem au sansa unica sa pateasca la fel si ca telul acesta este din ce in ce mai aproape cu fiecare pasta de dinti vinduta si cu fiecare om cooptat in sistem .

#77
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,242
  • Înscris: 05.06.2002
inca o problema, voi dati bon fiscal sau factura si chitanta la tot ce vindeti?

#78
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003
Aferim, Fane! Am ajuns sa-mi ocolesc prieteni din copilarie din cauza ca, pe langa faptul ca vorbeau despre "afacere" 90% din timp, si li se umplea gura cand ziceau "afacere", incercau in permanenta sa-mi mai vanda o pasta de dinti cu care ramasesera in plus (si ce pasta de dinti... nu pui decat cat un bob de mazare, si te curata singura) sau sa ma coopteze si pe mine in aceasta retea unica si ezoterica. N-am nimic cu Amway, nu ma intereseaza, dar modul in care se relationeaza la oameni si modul in care-i transforma pe cei care au nenorocul sa devina implicati full-time in ea mi se pare... brrrr... grotesc. Exact ca niste sectanti devin, bine s-a mai zis pe aici. Am avut o profesoara in liceu care s-a lasat de invatamant ca sa se dedice trup si suflet "afacerii". Foarte trist. Nu stiu ce s-a mai intamplat cu ea, n-am mai putut s-o sun, nu vorbea decat despre Amway si cat de minunat ar fi sa ma inscriu si eu, desi ma intelesesem foarte bine cu ea cand era normala... pe bune, chiar s-a anormalizat.

#79
Manowar

Manowar

    Iubitul mileniului.

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,869
  • Înscris: 24.11.2004
rofl
am avut pe post de gagica o tipa care "distribuia" produse avon
n-are legatura cu amway, cel putin, nu cred, da' hai sa va povestesc ce "fun" era.

lua nu stiu ce ... cosmetice (sorry, n-am descrieri, sunt AFON la asa ceva)...dupa care incepea sa bata campii vorbind cu prietenele ei, explicandu-le ce super chestii are de vanzare si ce minuni au facut "pe pielea ei" "pe parul ei" etc. asta nu era vreo problema, ca intre gagici, te astepti la discutii de-astea intelectuale.

faza e ca si convingea 2-3 sa cumpere. si atunci incepea distractia. ma mai trezeam ca mergem in oras si "hai sa trecem putin pe la X, ca am sa-i dau un sampon si sa iau banutii (numai cu diminutiv vorbea despre bani, de-mi venea sa-i dau un cap in gura)"...mai vindea cate-o tampenie, da' ce fun era vanzarea...in sensul ca dadea produsul "acum" si alerga dupa bani inca vreo luna, ca romanii mai au probleme si cu intretinerea etc.

mai cumpara si ea cate-o tampenie de-asta...si la un anumit moment, a incercat sa ma convinga si pe mine. raspunsul meu "ce nu-i sampon, pasta de dinti, sapun, deodorant sau parfum, nu ma intereseaza si pe-alea le am oricum la dispozitie" a umplut-o de nervi :)) incepuse sa se chinuie sa ma convinga ca am nevoie de gel (iar eu eram tuns periuta, haha), treburi de-astea.

i-am si explicat ca ar fi mai bine sa munceasca in plus intr-un domeniu cu viitor, nu cu tampenii de genul alergat pe la cunostinte...nimic. i-am aratat ce salariu am (eram colegi si nu aveam voie, in teorie) doar-doar pricepe ca poti castiga de vreo 8 ori mai mult din munca normala...nimic.

si-n ziua de azi mai distribuie tot felul de tampenii de-astea ordinare. parerea mea e ca fata a fost spalata pe creier. ba chiar a ajuns sa spele si ea creierul prietenelor ei. mie putin imi pasa, i-am dat verde de o groaza de timp.

am vazut ca tot intreaba un membru "care-i teapa? unde-i teapa?". Well, eu nici macar n-am citit descrierea sistemului sau ceva, da' iti pot spune care-i teapa: muncesti si nu esti platit in timpul ala. mai precis, alergi de tampit de la unul la altul si nu ai garantia ca esti platit. daca ti s-ar propune sa muncesti , legal, in conditiile astea (munca da, plata...poate)...ai face-o? eu nu cred. poate pe unii i-a orbit foamea si traiesc cu impresia ca 5-6 sute de euro ( pe care II POTI scoate, nu II VEI scoate), sunt paradisul.

grupul romanilor care traiesc cu impresia ca-i mai bine sa muncesti decent, decat sa faci pe comis-voiajorul cu titlu pompos saluta sectantii spalati pe creier.

#80
Yoda

Yoda

    Eternal padawan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,468
  • Înscris: 04.10.2002
Fane, trage o gura de aer proaspat in piept si calmeaza-te.


Buuunn... acum hai sa discutam civilizat.

Unu: este posibil sa fii in contact cu dealeri Amway dusi cu pluta. Aidoma sectantilor. Fiind o afacere in care intra oricine, din pacate intra si multi care au crezut in Caritas, FNI, Zana Maselutza, Mosh Iliescu, etc.

Dar nu generaliza. Daca ei sunt 'dusi' nu inseamna ca toti cei care fac afaceri Amway sunt la fel. La fel cum nu putem spune ca toti medicii sunt spagari, toti judecatorii corupti, etc.

Quote

inca o problema, voi dati bon fiscal sau factura si chitanta la tot ce vindeti?

Daca pui intrebarea asta la fiecare magazin la care faci cumparaturi, este OK. Daca o pui doar pentru Amway, atunci esti rautacios. Daca raspunsul ar fi "NU", te-ar face fericit? Din pacate raspunsul nu este negativ, firma Amway lucrand legal si emitand documente fiscale pentru toate produsele comercializate.

Produsele sunt unele scumpe, altele ieftine. Ca in orice magazin. De ce nu va atacati ca pretul la Pepsi de la chiosc e mai mare decat pretul aceluiasi produs din Metro?

#81
Acta non verba

Acta non verba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 10.12.2004
...si despre simpozioane, sedinte, nimic?!
:lol:

#82
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
de curind incerca sa ma abureasca o hahalera de la avon ca daca cumpar doua rahaturi inutile in loc de unul platesc mai putin pe bucata de rahat inutil si in plus primesc inca un rahat absolut inutil cadou.  :death: valoarea cistigului pentru un reprezentant avon este direct proportionala cu cantitatea de prosti (sau mai bine zis proaste) cu care reuseste sa stabileasca un contact. adica o individa de 50 de ani, vaduva, care abia are bani de haleala, chiar are nevoie de nu stiu ce crema de fata cu efect indoielnic? se pare ca da...
- vai, dar nu trebuie sa platesti acum, platesti la salariu...
- da, wow, atunci mai vreau si cremele inutile a, b, c si d pentru ca sint proasta si nu ma gindesc ca o sa ramin fara bani si o sa ma pling in stinga si-n dreapta ca era mai bine pe vremea lui ceausescu

:death:   :puke:

#83
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,242
  • Înscris: 05.06.2002
pe mine nu ma deranjeaza pretul lor (ca doara produsele sunt de 5 pana la 10 ori mai calitative decat la firmele cu traditie). pretul e doar ca fapt divers. ce ma deranjeaza e ca acest sistem genereaza niste oameni disperati sa vanda minunile alea de produse sau sa gaseasca prozeliti care sunt de o agresivitate deranjanta. pur si simplu imi afecteaza relatiile cu anumite neamuri. as prefera sa le platesc cat castiga comision la vanzarea unui produs numai sa ma lase in pace. dar asta e jignitor.
nu sunt eu cel care lupta pt incasarile bugetului, dar voiam sa atrag atentia prin treaba cu bonul fiscal ca acest sistem este ilegal. ca sa poti vinde produse de ale lor ar trebui sa fii ori firma ori angajat. tu nu esti nici una dintre ele, esti om de afaceri. toata chestia se bazeaza pe faptul ca vanzarile directe sunt practic imposibil de urmarit de catre fisc. vanzarile se fac printre cunostinte si neamuri care nu-ti fac reclamatie la fisc si unde un control e imposibil. dar daca eu cumpar de la tine si-ti fac ulterior reclamatie nu te astepta sa ai vreun ajutor din partea amway. it vor spune ca nu ai semnat cu ei nici o minune prin care ei te pun sa vinzi acele produse, ca acele produse nu erau decat pt uzul personal si alte din astea... sub acest sistem se mascheaza o mare tzeapa catre fisc.
ia o gura de aer proaspat si gandeste-te la ce am scris mai sus. analizeaza cum te privesc neamurile si cunostintele, analizeaza daca castigul care l-ai avut pana acuma merita.

Edited by Fane, 19 January 2005 - 16:04.


#84
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
---------
ca doara produsele sunt de 5 pana la 10 ori mai calitative decat la firmele cu traditie
---------
yeah, right, or fi mai calitative decit la nasa...

#85
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,242
  • Înscris: 05.06.2002
@Manowar- ai limba ascutita, imi place cand esti de aceasi parere cu mine dar tare ma enervezi cand suntem pe pozitii diametral opuse. :D :D

#86
Manowar

Manowar

    Iubitul mileniului.

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,869
  • Înscris: 24.11.2004

Fane, on Jan 19 2005, 17:20, said:

@Manowar- ai limba ascutita, imi place cand esti de aceasi parere cu mine dar tare ma enervezi cand suntem pe pozitii diametral opuse. :D :D

<{POST_SNAPBACK}>


funny, cre' ca asa crede si gagica.

#87
Valentin2005

Valentin2005

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 10.01.2005
Amway... calitatea este net superioara altor produse de pe piata romana (cine a cumparat vreodata cel putin o pasta de dinti Glister de la ei stie despre ce vorbesc) , preturile sunt accesibile, luand in consideratie ca un client inregistrat are 30% reducere la orice produs ( de asemenea la cele SA8, LOC, Nitrilite, s.a.), livrarea se face la domiciliu... nu vad nimic rau pana acum...
Cei care se ocupa de constructia unei retele de distributie a produselor Amway sunt asistati de intrega linie ascendenta, ei avand interes economic ca acestia sa reusesca in afacere, de asemenea si de specialistii de la Network 21( lider mondial in pregatirea profesionala a afaceristilor de succes, www.n21europe.com).
Este si un topic deschis de mine adresat celor care vor sa se alature liniei al carui lider este Doamna Elena Gavrila, primul Diamant in Romania (topic nr #473188 ).Doamna vine la sedinte si ne ajuta pe fiecare ff mult, experienta pe care o detine in domeniu fiind enorm de mare.  Eu sunt Intreprinzator Privat Autorizat si incerc si eu sa mi construiesc o retea si vreu sa va spun ca ma bucur ca o fac, nu numai pentru bani. Nu se pot face bani cu Amway in Romania? Ba da, se pot. Daca veti avea ocazia sa veniti macar o data la o sedinta, veti vedea cate persoane scot bani din Amway (ptr cine doreste sa stie unde se organizeaza aceste sedinte: [email protected]). Boschetari?Sincer sa fiu, eu sper sa ajung un astfel de "boschetar" cu un venit rezidual de n mii euro pe luna si cred ca nici tu nu ai fi contra...

#88
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
pentru doamna diamant, cu vasta experienta, un cutit in cap  :death:

pentru cei care umbla sa prosteasca dobitocii cu cretinatati de genul "30% reducere la orice produs" doua cutite  :death:  :death:

de ce s-ar bucura cineva ca-si construieste o "retea", in afara de bani, bani, bani si iar bani? pentru visul de a deveni diamant?

un diamant scufundat intr-o hazna este impins de sus in jos cu o forta egala cu cantitatea de prosti de care  s-a folosit pentru a ajunge diamant in hazna  :puke:

#89
Valentin2005

Valentin2005

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 10.01.2005
E foarte clar ca "Domnul profesor de marketing" Kopu nu stie deloc ce este un MLM si ce-i aia structura piramidala. Pentru el este o expresie, pe care daca o aude face imediat referire la altele de genul "mare pacaleala", "tzeapa", etc. Chear crezi ca un produs ca sa ajunga de la Amway la cumparator trece din mana in mana pe la fiecare din membrii liniei de comercializare? LOL!!! Ar dura ani sa-ti cumperi un sampon.
Sunt 2 mari metode de a vinde ceva, voi arata traseul produsului im ambele cazuri.
I
1. Producator           Acesta metoda necesita mult timp, produsul poate sa
2. n En-gros-isti        piarda din calitate, iar pretul creste ff mult.
3. 1 En-detail-ist
4. Cumparator
II
1.Producator            Acesta metoda a fost propusa 45 de ani in urma si a depa-
2.IPA                      sit-o cu mult pe cea "clasica". Pretul nu creste ptr ca IPA iau
3.Cumparator          produsele cu reducere de 30%. Dar din pacate romanul
                              nostru are mai multa incredere in buticarul de la colt( bv  cine  a scris primul, e f adevarat)care a
tinut nush' cati ani produsele in pivnita inainte de a le scoate pe taraba, decat intr-un reprezentant. Si de ce? Pentru ca acesta ii propune nu doar sa economisesca ceva ci si sa castige.

#90
Valentin2005

Valentin2005

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 10.01.2005
Mosotti, esti cam obsedat, tata, nu crezi ca a venit momentul sa faci o vizita la medic? (e un sfat, ia-l ca atare). Ca sa-ti fie clar si tie, voi incerca sa redau cat mai simplu : Diamant=bani, multi bani, in fiecare luna tot mai multi bani.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate