Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !
 Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...
 Masina de copt paine - pareri

Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...
 La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)
 

cum sa scap de condens?

- - - - -
  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#37
frody

frody

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 22.06.2010
salut, constructie noua cica geam termopan dar se aburesc si se face condens de zici ca ploua in casa. dupa multe presiuni cel care se ocupa cu montatul geamurilor in acest complex a recunoscut ca geamul nu are nimic in interior, nici macar low-e nu este. constructia este in garantie, ce este de facut in situatia asta?

#38
toteudinnou

toteudinnou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,112
  • Înscris: 06.03.2010

 frody, on 13th January 2011, 20:22, said:

constructia este in garantie, ce este de facut in situatia asta?

Scrie in contract de lowE? Daca da iti schimba sticlele.
Oricum la o constructie noua, in primul an transpira ferestrele. Inca iese apa din pereti.

 atupi, on 13th January 2011, 19:45, said:

Dar daca s-ar depresuriza izolatia termica s-ar degrada si condensul ar aparea si mai puternic.
E un scenariu ...

Geamul termopan nu este presurizat. Din contra daca se executa geamul la campie si se monteaza la munte, se pun supape de egalizare a presiunii. Altfel exista pericol de implozie.

Daca geamul termopan nu mai este etans, primul semn de boala este condensul intre sticle.

#39
stephanatsea

stephanatsea

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,469
  • Înscris: 04.05.2006

 atupi, on 11th January 2011, 12:30, said:

De cand mi-am pus la garsoniera centrala termica pe gaz pe geamul termopan se formeaza condens. Care sa fie motivul?
Cand mergeam pe Radet nu avem probleme de genul asta.
Atupi,
Eu am facut o "microventilatie". Am taiat garniturile la termopan pe o distanta de 15-20 cm(sus pe ext si jos in diagonala pe interior). Pe acolo intra aer proaspat, iese din camera pe sub usa si din casa pe gura ventilatorului din baie(nepornit). Asta m-a scapat de mucegai si de condens pe geamuri. Am incercat inainte si cu un dezumidificator(foarte bun de altfel), dar cand iti consuma 700W si mai e si galagios....
Daca vrei detalii da-mi in pm.

#40
Aurellyan18

Aurellyan18

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 13.12.2006

 stephanatsea, on 14th January 2011, 15:22, said:

Atupi,
Eu am facut o "microventilatie". Am taiat garniturile la termopan pe o distanta de 15-20 cm(sus pe ext si jos in diagonala pe interior). Pe acolo intra aer proaspat, iese din camera pe sub usa si din casa pe gura ventilatorului din baie(nepornit). Asta m-a scapat de mucegai si de condens pe geamuri. Am incercat inainte si cu un dezumidificator(foarte bun de altfel), dar cand iti consuma 700W si mai e si galagios....
Daca vrei detalii da-mi in pm.


Poti da mai multe detalii aici te rog ?

#41
monitor

monitor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 27.01.2005
Problema termopanelor si in 2013.
Asta am gasit in legatura cu umezea de pe ziduri si geamuri termopan.

Solutia ieftina si 100% functionala daca aveti termopanele montate  :  [media][media][ https://www.youtube-nocookie.com/embed/55TmP3zmOmQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]][/media

]http://www.sdslondon...ent-265-mm.html

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0gA8TlYe1OE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Solutia scumpa si normala este montarea de termopane cu sistem de ventilatie integrat.

Ex:Sisteme de aerisire GECCO si NEO
1 ------------  GECCO 3 este un dispozitiv automat de aerisire ce poate fi integrat pe orice tip de profile PVC, atat pe ferestre noi, cat si la ferestrele deja montate.
In pozitia normala clapeta sta deschisa - aerul poate circula neperturbat. La vant puternic clapeta inchide automat canalul de ventilatie si impiedica apartia curentilor de aer deranjanti. GECCO face acest lucru in intregime independent.
2 ------------   GECCO 4 reprezinta cea mai recenta varianta a sistemului.
Poate fi utilizat numai la sistemele GEALAN si ofera avantaje suplimentare precum filtru de polen, filtru de praf si protectie impotriva insectelor.

3--------Grila de ventilatie NEO105

NEO105 este versiunea noua si imbunatatita ale grilelor de ventilatie NEO. Designul plat a fost pastrat, dar la interior a fost integrata o lamela suplimentara pentru a garanta o mai mare impermeabilitate in pozitia deschis.
Aerul proaspat patrunde direct prin GECCO 4 si ajunge astfel in mod direct in incapere. In plus, GECCO 4 este prevazut si cu un accesoriu de protectie contra ploii.

Edited by monitor, 19 December 2013 - 00:45.


#42
forbes29

forbes29

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 580
  • Înscris: 19.09.2013
Exista si alte solutii dupa buget.
1. vezi Geze (cam scump)
2. Vezi aereco cu grile de aerisire pentru perete (de ex http://www.aereco.ro/product/eht) - eu am acest sistem
3. Poti sa-ti faci tu cu niste ventialtoare si cu hota de ex (in-out)

#43
staicualin

staicualin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 30.06.2010
<p>Buna seara..... am citit tot..... si inca nu sunt impacat...... am casa noua, constructia inceputa in aprilie 2014 si finalizata in iunie 2014 ..... incalzire prin pardoseala, placata exterior de curand (cam pe la sfarsitul lunii octombrie ) cu polistiren de 10 cm eps 80 , geamuri termopan (6 camere , 3 foi de sticla, low wi , casa noastra "fara a face reclama"), placa  este turnata pe polistiren de 3 cm eps 80 , peste placa am pus iar polistiren de 5 cm eps 80 , si peste polistiren s-a turnat o sapa de apa, si peste aceasta sunt lipite 2 straturi de hidroizolatie......(de jur imprejur, placa iasa in exterio aproximativ 3-4 cm ca un fel de cozoroc ca la ploaie sa nu se scurga apa de pe atic direct pe pereti....si%

Buna seara..... am citit tot..... si inca nu sunt impacat...... am casa noua, constructia inceputa in aprilie 2014 si finalizata in iunie 2014 ..... incalzire prin pardoseala, placata exterior de curand (cam pe la sfarsitul lunii octombrie ) cu polistiren de 10 cm eps 80 , geamuri termopan (6 camere , 3 foi de sticla, low wi , casa noastra "fara a face reclama"), placa  este turnata pe polistiren de 3 cm eps 80 , peste placa am pus iar polistiren de 5 cm eps 80 , si peste polistiren s-a turnat o sapa de apa, si peste aceasta sunt lipite 2 straturi de hidroizolatie......(de jur imprejur, placa iasa in exterio aproximativ 3-4 cm ca un fel de cozoroc ca la ploaie sa nu se scurga apa de pe atic direct pe pereti....si mentionez ca ace-l cozoroc nu este izolat termic)...... acum spunand in mare cam cu e casa construita  doresc cateva raspunsuri/lamuriri la urmatoarele probleme de cand e pornita centrala.........:

1. pe sticla termopanelor , de jur-imprejur , se formeaza pe timp de noapte, cand sunt toate inchise o pelicula de condens de aproximativ 1cm latime ..... (ziua dispare cand las geamurile deschise)
2. pe toti peretii de dau in exterior, la inbinarea lor cu tavanul, se umezesc si daca dai cu mana se si simte apa pe o latime de aproximativ 10-15 cm (acolo este beton / este centura sau grinda  de este turnata peste pereti,) , pe peretii ce nu dau in exterior nu am aceasta problema.... (ziua cand sunt geamurile deschise, mai dispare din apa dar cand le inchid noaptea se umezeste  la loc)

Solutiile ce au fost recomandate este de a izola :  aticul + portiunea de placa "äcel cozoroc" sau din ce am citit un dezumidificator.....dar acesta din urma face fata la o casa de 100 mp utili? daca e pus cumva in centrul ei?

Va rog salvati-ma de aceasta problema de 1 luna de cand a aparut aceasta problema nu mai am somn noaptea..........(aceasta problema este si inainte de a izola casa termic....de cand s-a dat drumul la incalzire a aparu si condensul, cu sau fara izolatie termica)....pe fiecare zi se aeriseste casa,  si mentionez ca bucataria e in stil american, comuna cu  living-ul, si ca in living se usuca haine...... dar, nu de cand se usuca hainele a aparut condensul, ci  mai de dinainte.....

Edited by staicualin, 20 November 2014 - 22:19.


#44
bicosu

bicosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,034
  • Înscris: 03.01.2007
Izoleaza corespunzator dupa care, daca mai e necesar, ia-ti un dezumidificator daca aerisirea perodica nu face fata.

#45
staicualin

staicualin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 30.06.2010
Astazi am izolat aticul de jur impreju cat tine 2 pereti de la o camera.... asta pentru a face un test, sa vad daca e din cauza ca nu a fost izolat......astept acum rezultatele maine dimineata.... daca sunt stropi de apa pe peretii cu pricina sau nu

#46
LittleJo

LittleJo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 498
  • Înscris: 15.12.2006
Betonul face punte termica (motiv pentru care condensul apare la peretii exteriori si mai ales la imbinarile intre grinzi/stalpi). Daca e izolat corect, problema condensului ar trebui sa dispara.
Care e umiditatea din casa? Se gateste fara hota, se usuca haine in interior?
De asemenea, am inteles eu bine, constructia a fost finalizata la cheie in doar 3 luni?
E foarte probabil ca testul cu izolarea partiala sa nu fie relevant pentru ca atat timp cat placa respectiva are parti expuse, puntea termica se va forma in continuare.

Edited by LittleJo, 21 November 2014 - 23:46.


#47
annastan

annastan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 25.11.2014
am cumparat de pe ebay o solutie foarte foarte buna, nu am frecat deloc, am dat cu solutia pe carpa si sa luat tot mucegaiul din prima, fara insistente

#48
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

 staicualin, on 20 noiembrie 2014 - 21:51, said:

Va rog salvati-ma de aceasta problema de 1 luna de cand a aparut aceasta problema nu mai am somn noaptea..........(aceasta problema este si inainte de a izola casa termic....de cand s-a dat drumul la incalzire a aparu si condensul, cu sau fara izolatie termica)....pe fiecare zi se aeriseste casa,  si mentionez ca bucataria e in stil american, comuna cu  living-ul, si ca in living se usuca haine...... dar, nu de cand se usuca hainele a aparut condensul, ci  mai de dinainte.....
La cata apa este intr-o casa noua....doar un dezumidificator te ajuta. Nu mai asculta sfaturi total aiurea ....casa nu-i uscata suficient....In 2 ani se regleaza umiditatea....dar vara trebuie sa stai cu ferestrele vraiste. Aeriseste cat mai mult. Tine minte ca 1 cm de sapa se usuca bine intr-o luna...iar tu ai vreo 10 cm sapa , tencuiala , glet, etc.... Rabdare si tutun. Eu dupa 2 ani am scapat de umezeala din casa (ajunsa la cote normale acum)...tot asa casa noua.

Edited by Clovis, 13 December 2014 - 21:14.


#49
potage

potage

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 11.01.2010
Nu ma pricep dar ca tot romanul, am avut si eu parte de condens si consecintele lui....se pare ca e vorba de punctul de roua care e determinat de temperatura interioara, umiditate si temperatura exterioara. Exista si niste tabele pe net. Cum la reglarea temperaturi exterioare nu avem acces, ne ramane sa reglam doar umiditatea sau temperatura interioara. Eu am avut rezultate atunci cand am incalzit mai tare incaperea si in acelas timp am aerisit.

#50
agafita

agafita

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 10.08.2007
Cea mai buna solutie este sa va montati un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura. care o sa va rezolve cauzele aparitiei condensului pe geam igrasiei si mucegaiului pentru todeauna!
Scoate condensul din casa, iti pastreaza caldura in interior si iti aduce aer curat in incapere.
Vezi aici:

http://www.pranaromania.ro/
http://shop.terax.ro...-caldura-454919
http://www.ecovent.ro/
http://www.ventilati...rarecaldura.ro/

#51
agafita

agafita

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 10.08.2007
Daca vrei sa scapi pentru todeauna de condens pe geamuri tebuie mai intai sa scapi de umiditate, iar umiditartea poate fi reglata pentru totdeauna doar cu un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura  care elimina excesul de umiditate din casa.

Vezi aici mai multe detalii: https://pranaromania...condens-geamuri

Alte solutii elimina doar temporar efectul, nu si cauza

#52
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017

 agafita, on 13 mai 2019 - 17:31, said:

Daca vrei sa scapi pentru todeauna de condens pe geamuri tebuie mai intai sa scapi de umiditate, iar umiditartea poate fi reglata pentru totdeauna doar cu un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura  care elimina excesul de umiditate din casa.
....

Alte solutii elimina doar temporar efectul, nu si cauza
Si pina la asta nu existau case ok , nu exista ?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate