Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

casa - caramida sau lemn???

- - - - -
  • Please log in to reply
74 replies to this topic

Poll: casa - caramida sau lemn??? (153 member(s) have cast votes)

casa - caramida sau lemn???

  1. sistemul clasic (caramida+beton) (82 votes [46.59%])

    Percentage of vote: 46.59%

  2. sistemul american (structura lemn + OSB, Rigips etc) (94 votes [53.41%])

    Percentage of vote: 53.41%

Vote Guests cannot vote

#37
unGuru

unGuru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,000
  • Înscris: 06.06.2004
1. BCA

2. la izolatia cu polistiren, tencuiala se armeaza cu plasa din fibre de sticla (este solutia cea mai moderna, fiind mult mai usoara si mai rezistenta in timp, permitind si realizarea unui strat de tencuiala de doar citiva milimetri).. de altfel, insasi producatorii de adeziv pentru polistiren (care se foloseste si pentru tencuiala) recomanda - chiar exclusiv - armarea cu plasa din fibre de sticla, deoarece unele substnte continute in adeziv pot "ataca" plasa rabitz.

solutia cu plasa rabitz e una "stamoseasca" si nu e in nici un caz mai ieftina.

ps: vorbesc din experienta.. eu am casa realizata din blocuri Porotherm de 38 cm, dar am avut probleme la fixarea diblurilor pentru polistiren (adevarat ca nu sint obligatorii, dar nici nu strica - depinde cu ce finisezi fatada, de ex. placari ceramice, marmura etc, caz in care sint necesare diblurile de plastic). A trebuit sa urmaresc rosturile dintre caramizi (sau dintre rinduri) pentru a putea fixa diblurile.. altfel, fiind atit de "brazdate" de orificii, blocurile Porotherm nu au rezistenta mecanica necesara.

In ce priveste gradul de izolare, cred ca sint asemanatoare (BCA si Porotherm) iar daca tot aplici solutia cu polistirenul, te indrum catre BCA (care, fiind mai "moale", poate fi si prelucrat ulterior pentru rectificari de planeitate ale zidariei)

In ce priveste adezivul pentru polistiren, solutiile ar fi (crescator ca pret):
- Polistirol (ADEPLAST)
- Polifix
- Ceresit
- Baumit

Polistirenul expandat tre sa aiba greutatea de cel putin 15 kg/mc si o grosime de cel putin 5 cm. Orice marca este convenabila (Austrotherm, Baumit, Swisspor etc).

#38
gabisol

gabisol

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 18.02.2004
Toata lumea vorbeste de modalitati de constructie nici unul de scopul constructiei...
Faci o casa din beton si o sa ai frig non-stop si vara si iarna. Daca nu ai gaz la indemana nu o scoti la capat de nici un fel.
Sfatul meu se bazeaza pe ce am vazut :
Am o cunostinta cu parter din beton si etaj din lemn. Daca si-ar face casa acum ar face numa din lemn pt. ca la parter nu poate locui (e f. rece). Lemnul e bun si iarna, casa se incalzeste de la soare - singura daca e bine amplasata. Rezulta cheltuieli mici cu incalzirea.
Deci daca ai bani si gaz  - beton. Daca vrei sa te simti bine in ea - lemn. Nu-ti fa tu probleme cu cat tine : sa traiesti sa o stapanesti...

#39
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 17.11.2003
BCU = Beton Celular USor: nu e radioactiv ca BCAul, costa mai putin, e mai usor de finisat!

#40
unGuru

unGuru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,000
  • Înscris: 06.06.2004
gabisol:

ce treaba are betonul cu izolatia? poti face zidul din beton, si il izolezi la exterior si interior.. si gata. ai si rezistenta si caldura.. te incalzesti de la luminare ;)

cdan:

bca-ul e radioactiv?! e cumva facut din meteoritii cazuti din luna?!

#41
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 17.11.2003
@guru: procesul de fabricare al BCA intensifica radioactivitatea naturala. Doi lamana: BCA contine VAR, care in timp strica se sfarima si mai multa ataca (corodeaza) tevile. Trei la mana: BCA e mai greu de finisat, sint costurile mai marei. Patru la mana: finisajele tin mai putin in timp, pe BCA datorita actiunii varului. BCU are si cost mai mic pe aceeasi suprafata cu circa 1 mil LEI, are acelasi randament termic si acustic la 20 cm BCU ca si 30 cm BCA, deci cistigi si Suprafata Utila. Un dezavantaj ar fi: trebuie sa ai grija mai mare la rezistenta casei. Asa ca ce cistigi pe suprafata dai in plus la rezistenta. per total ramai in plus cu DOUA lucruri: finisaje mai ieftine si mai durabile si DOI: suprafata utila mai mare! Hai noroc!

#42
unGuru

unGuru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,000
  • Înscris: 06.06.2004
cdan:

hai ca nu vreau sa polemizam, dar sa stii ca varul nu e asa "daunator" pentru constructie.. gipscartonul contine tot un soi de var, exista jdemii de gleturi pe baza de var.. mortarul pentru zidarie contine var.. tencuiala contine var.. etc.

doi: cred ca ce numesti tu BCA sint de fapt asa-zisii "boltari", niste kestii facute intr-adevar din cenusa & reziduuri de cocs (de la combinatele siderurgice) si alea intr-adevar au o oaresce radioactivitate..

trei: BCA greu de finisat? il slefuiesti si cu pieptanul, cred..

apropo: nu tot ce numesti tu generic "var" "se strica, se sfarma si mai mult ataca tevile".. varul e un compus al calciului.. si poate avea comportari diferite impreuna cu diferiti alti compusi (ciment etc).

bafta!

#43
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 17.11.2003
Poate ai dreptate, insa mai toti constructorii spun la fel cu ce am spus eu...si crede-ma ca am intrebat in vre-o 4 locuri...

#44
Aycharaych

Aycharaych

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 01.12.2003
Fiindca Maramuresul e o zona seismica linistita si unde lemnul se gaseste usor, parerea mea ar fi sa-ti faci casa din lemn.
Tehnologii moderne nu cred c-ar fi bine s-aplici fiindca, chiar daca costul manoperei poate fi mic, "know-how-ul" si materialele pot sa coste exagerat de mult.
Despre o constructie din metal nu stiu ce sa-ti zic fiindca n-am vazut nici una pana acum (inafara de clasicele hale industriale - care se comporta foarte bine, dealtfel)
Betonul e o solutie scumpa si putin rentabila pentru o casa obisnuita, dintr-o zona fara risc seismic. Apropo: faci etaj sau subsol la casa?


Daca o sa alegi solutia construirii unei case din lemn, iti recomand ca la ignifugare sa nu cumperi ignifug din Polonia, pe care-l gasesti pe toate drumurile. E scump si prost. Exista la Marasesti o fabrica care producea ignifug si cred ca si la Baicoi e una. Am sa revin cu o adresa sau un telefon daca le mai gasesc si te intereseaza.

#45
goguboeru

goguboeru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 846
  • Înscris: 19.07.2004
Structura americana poate fi folosita pt deschideri de pina in 5 metri ca sa fie rentabila .Pt deschideri (dimensiuni ale camerelor) mai mari se folosesc stilpi si grinzi metalica,urmind ca spatiile dintre ele sa fie din structura de lemn neportanta practic o structura din lemn in stilul celei metalice de la peretii tip rigips. Oricum varianta OSB la exterior ,vata minerala si rigips la interior este excelenta.Osb-ul poate fi zugravit direct cu "vinarom" de exterior.Pretul de cost este de doar 40% din pretul pe metru la o constructie clasica.

#46
mihaelac

mihaelac

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 18.03.2005
Muscarul, ce-ai facut pana la urma? Ti-ai facut casa?
Ma intereseaza si pe mine un nivel peste casa existenta, din lemn, tot la Cluj. Poate imi spui mai multe despre unchii tai.  :naughty:

muscarul, on Jul 13 2004, 12:49, said:

eu vreau sa mi-o fac in regie proprie. uam 3 unki din maramures, care se pricep la kestii de astea, cA DEH,nu degeaba is vestiti mesterii maramureseni. as iesi mult maiieftin cu ei/.

<{POST_SNAPBACK}>



#47
ioncip

ioncip

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 21.03.2005
Salut,
Am urmarit discutia si as ridica unele probleme:

1. In privinta structurii: in cazul cofrajelor de polistiren chiar daca la achizitionare sunt mai scumpe (+beton+fier) totusi nu mai implica o manopera asa mare (poti face zidurile chiar tu in 2-3 zile si apoi torni beton)+din start ai o termoizolatie care se pare ca nici in vis nu le obtii cu celelalte structuri (in comparatia lor pentru un zid de 250mm grosime in cofraj de polistiren ai nevoie de ~900mm de caramida eficienta pentru acelasi R).
Daca pretul nu depaseste pretul unei structuri de lemn sau metal la care adaugi manopera+finisari+izolatii+timp mai mare de constructie ai avea la celasi pret o structura mult mai buna.
Iar la tipul asta de structura cred ca e greu sa ascunzi defectele pentru ca defectul major este cel de scurgere al betonului din structura si asta se vede din prima.

2. BCA-ul am inteles ca ar putea contine Radon (nu sunt sigur) dar e bine sa cercetati; http://www.epa.gov/g...house/house.htm.

3. Casele pe structura metalica au avantajul ca le poti construi mai usor (daca sunt kit le faci si singur cu familia) si poti avea deschideri foarte mari. Nu stiu daca este mai predispusa la a lua foc (nu mai mult ca lemnul); banuiesc ca depinde si de structura care inconjoara profilele de fier (ca doar fierul nu arde singur) daca este ignifugata sau nu si de cevrei sa tii in casa.
Un dezavantaj ar fi dupa parerea mea izoltatia termica pentru ca fierul este cel mai bun conducator termic din toate structurile prezentate=>ca orice profil trebuie bine izolat ca sa nu apara condensul.

Cel mai bine este sa faci un proiect general si sa-l adaptezi la fiecare din structurile in cauza, faci un deviz general cu materialele si manopera (eventual la firmele respective) si le compari; variabilele sunt foarte multe si daca compari beton in polistiren cu lemn fara sa iei totul in calcul nu obtii o imagine corecta.

#48
robmih

robmih

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 07.08.2003
http://pg.photos.yah...m/ph//my_photos

este suficient de sugestiv

restul - pe adresa personala

[email protected]

#49
sebacopac

sebacopac

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 21.06.2005

gabisol, on Sep 20 2004, 11:26, said:

Toata lumea vorbeste de modalitati de constructie nici unul de scopul constructiei...
Faci o casa din beton si o sa ai frig non-stop si vara si iarna. Daca nu ai gaz la indemana nu o scoti la capat de nici un fel.
Sfatul meu se bazeaza pe ce am vazut :
Am o cunostinta cu parter din beton si etaj din lemn. Daca si-ar face casa acum ar face numa din lemn pt. ca la parter nu poate locui (e f. rece). Lemnul e bun si iarna, casa se incalzeste de la soare - singura daca e bine amplasata. Rezulta cheltuieli mici cu incalzirea.
Deci daca ai bani si gaz  - beton. Daca vrei sa te simti bine in ea - lemn. Nu-ti fa tu probleme cu cat tine : sa traiesti sa o stapanesti...

<{POST_SNAPBACK}>


imi spui si mie ce inseamna casa din lemn ?
pereti ext din barne sau doar struct de rezist din barne si in rest osb si vata minerala ?  
pereti interiori din ce ?

#50
MasterOfDark

MasterOfDark

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,390
  • Înscris: 16.06.2005
sincer eu asi alege o alta varianta care e mult mai scumpa, piatra de riu combinata cu lemn de esenta tare

#51
raduman

raduman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 24.02.2005
http://www.apicom.ro - case din lemn
http://www.austrocasa.ro - case din "lego-uri" de polistiren umplute cu BCU, tehnologie STYROPOR/NEOPOR

A lucrat cineva cu ei? Any feedback? De bine, de rau... orice? Sunt in mare dilema... :)

#52
toyota

toyota

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 22.08.2005

2Fst4U, on Jul 13 2004, 12:43, said:

Nu stiu sigur ca am vazut la o expozitie de constructii acum un an sau doi o casa de-a lor expusa, imi aduc aminte ca e garantata cel putin 25 de ani si in pretul pe care l-am spus intra inclusiv amenajarea interioara, o primesti la cheie.

<{POST_SNAPBACK}>


Este si in prezent expusa la Romexpo in parte stanga a pavilionului.
Anul trecut pt o casuta de 70mp parter+70mp etaj cereau aprox 35.000 EUR + TVA cu tot cu finisaje. Anul acesta la targul de constructii pretul crescuse la aprox 45.000 EUR + TVA(parcă ?!).

#53
toyota

toyota

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 22.08.2005

dejayfx, on Jul 13 2004, 12:01, said:

de ce zici asta? am vazut pe la munte case si cabane facute acum x zeci de ani unde lemnul inca se tinea bine..
...

<{POST_SNAPBACK}>


Da, dar sunt realizate din bârne ... nu din sandwich !

#54
RALLYMAN

RALLYMAN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 270
  • Înscris: 13.09.2004
Cateva link-uri care pot fi de folos:

http://www.pinecolog...i_tehnice1.html

http://www.casebianca.ro/

http://www.lacasa.ro/

http://www.planuri-case.ro/

http://www.ecozen.fr/ro/index.htm

http://www.vilesaftica.ro/

http://www.constructii-vile.ro/

http://www.ansamblurirezidentiale.ro/

http://www.case.cabanova.ro/

http://www.unitedgrup.ro/   --- magazin virtual

http://www.rodev.3x.ro/preturi.htm

http://www.rodev.3x.ro/

http://www.mister-d.ro/bcu_tec.asp

http://www.fotonbcu....te_generale.htm

http://www.isover.ro/

http://www.woodcote.ro/

http://www.globaltra...rade.php?menu=2

http://www.construie.../article23.html

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate