La inceput de drum VB...
Last Updated: Nov 11 2007 21:35, Started by
NexT-HacKeR
, Oct 29 2007 16:26
·
0

Posted 29 October 2007 - 16:26

Salut, Tuturor!
Am si eu o mica mare problema ![]() Si apelez la ajutorul vostru... Am urmatoarea situatie: Dim salarii(6) As Integer Dim i As Integer salarii(0) = 10 salarii(1) = 20 salarii(2) = 60 salarii(3) = 50 salarii(4) = 40 salarii(5) = 90 salarii(6) = 20 Trebuie sa fac interschimbarea ca in rezultat sa afiseze: salarii(0)=20 salarii(1)=90 salarii(2)=40 etc. Eu am incercat astfel: Dim salarii(6) As Integer Dim inti As Integer Dim intp As Integer salarii(0) = 10 salarii(1) = 20 salarii(2) = 60 salarii(3) = 50 salarii(4) = 40 salarii(5) = 90 salarii(6) = 20 For i = 0 To salarii.Length - 1 p = salarii(i) salarii(i) = salarii(6 - i) salarii(6 - i) = p Next MessageBox.Show.(salarii(i)) Imi zice ca nu am delcarat variabilele i si p... Cine Poate sa imi spuna unde am gresit sau sa imi dea un sfat ??? |
Posted 29 October 2007 - 16:59

Posted 29 October 2007 - 17:23

Merge pe jumatate
Adica pana la sal(3) Dupa aia nu mai merge ![]() Edited by NexT-HacKeR, 29 October 2007 - 17:47. |
Posted 29 October 2007 - 17:50

e normal sa iti mearga pana la jumatate...prin "salarii(6 - i) = p" ii dai lui salarii(5), spre exemplu, valoarea lui salarii(1)...
dar ce se intampla cand for-ul ajunge la salarii(5) ? trebuia sa parcurgi vectorul pana la jumatate Edited by marce, 29 October 2007 - 17:51. |
Posted 31 October 2007 - 00:48

si eu sunt la inceput de drum, so am decis sa nu mai deschid alt topic...
Incerc sa fac o aplicatie pentru laboratorul de mecanica si as vrea sa ii introduc cateva chestii de improvement pe partea de user: 1. Atunci cand un utilizator ajuge intr-un text box textul sa fie selectat, a.i. daca incepe sa scrie ceva vechiul text sa fie sters automat 2. Sa pot sa ies dintr-un form cu Escape... cum se face? 3. cateodata aplicatia necesita trecerea de la un form la altul.. cum fac sa ascund form-ul parinte si sa afiseze "copilul" cand vreau sa rulez "copilul". Si cum sa fac ca parintele sa revina in momentul in care fereastra copil a fost inchisa? |
Posted 11 November 2007 - 21:35

p = salarii(i) salarii(i) = salarii(6 - i) salarii(6 - i) = p Next Imi zice ca nu am delcarat variabilele i si p... Cine Poate sa imi spuna unde am gresit sau sa imi dea un sfat ???
trebuia sa parcurgi vectorul pana la jumatate A=5 B=7 Cum schimbi A=7 si B=5?! C=A A=B B=C Deci declara un alt array (AC), bagi in el valorile originale (VO), in ordine inversa, apoi faci VO=AC (element cu element....)
si eu sunt la inceput de drum, so am decis sa nu mai deschid alt topic... Incerc sa fac o aplicatie pentru laboratorul de mecanica si as vrea sa ii introduc cateva chestii de improvement pe partea de user: 1. Atunci cand un utilizator ajuge intr-un text box textul sa fie selectat, a.i. daca incepe sa scrie ceva vechiul text sa fie sters automat 2. Sa pot sa ies dintr-un form cu Escape... cum se face? 3. cateodata aplicatia necesita trecerea de la un form la altul.. cum fac sa ascund form-ul parinte si sa afiseze "copilul" cand vreau sa rulez "copilul". Si cum sa fac ca parintele sa revina in momentul in care fereastra copil a fost inchisa? Pentru VB6. Poate iti dai seama si la .Net cum se face 1. Private Sub Text1_GotFocus() Text1.SelStart = 0 Text1.SelLength = Len(Text1.Text) End Sub2. Private Sub Form_KeyPress(KeyAscii As Integer) If KeyAscii = 27 Then Unload Me End Sub3. In prima forma bagi: Private Sub Command1_Click() Form1.Hide Form2.Show 1, Me End Sub Private Sub Form_Unload(Cancel As Integer) Unload Form2 End Sub In a doua bagi: Private Sub Command1_Click() Form2.Hide Form1.Show End Sub |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users