Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @sylvius!

Joy Berceni Biruintei 87

Recomandare suport tableta

Vanzare apartament
 Adaptare motor nou la unele elect...

Sfat achizitie mirrorless Lumix

Romania printre primele poziții d...

Pisica din Iasi care a mers sa na...
 PC fara wifi, conectare smart mon...

Masina cu buget redus

Renovare garsoniera 40 m.p. - ins...

Amorsa
 Catel gasit pe strada

Arhiva tar - descarcare nesigura ...

Racord flexibil gaz in loc de apa

Microsoft Office versiune optima
 

La inceput de drum VB...

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
NexT-HacKeR

NexT-HacKeR

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 27.08.2007
Salut, Tuturor!

Am si eu o mica mare problema  :confuzzled:
Si apelez la ajutorul vostru...
Am urmatoarea situatie:

Dim salarii(6) As Integer
        Dim i As Integer

        salarii(0) = 10
        salarii(1) = 20
        salarii(2) = 60
        salarii(3) = 50
        salarii(4) = 40
        salarii(5) = 90
        salarii(6) = 20

Trebuie sa fac interschimbarea ca in rezultat sa afiseze:

        salarii(0)=20
        salarii(1)=90
        salarii(2)=40
        etc.

Eu am incercat astfel:
        
        Dim salarii(6) As Integer
        Dim inti As Integer
        Dim intp As Integer

        salarii(0) = 10
        salarii(1) = 20
        salarii(2) = 60
        salarii(3) = 50
        salarii(4) = 40
        salarii(5) = 90
        salarii(6) = 20
        For i = 0 To salarii.Length - 1
            p = salarii(i)
            salarii(i) = salarii(6 - i)
            salarii(6 - i) = p
        Next
        MessageBox.Show.(salarii(i))

Imi zice ca nu am delcarat variabilele i si p...
Cine Poate sa imi spuna unde am gresit sau sa imi dea un sfat ???

#2
daLeo

daLeo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 147
  • Înscris: 09.08.2007

 NexT-HacKeR, on Oct 29 2007, 16:26, said:

Eu am incercat astfel:
        
        Dim salarii(6) As Integer
        Dim inti As Integer
        Dim intp As Integer
Vezi ce le-ai declarat ca inti si intp, in loc de i si p.

#3
NexT-HacKeR

NexT-HacKeR

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 27.08.2007
Merge pe jumatate
Adica pana la sal(3)
Dupa aia nu mai merge :crying:

Edited by NexT-HacKeR, 29 October 2007 - 17:47.


#4
marce

marce

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,117
  • Înscris: 24.06.2004
e normal sa iti mearga pana la jumatate...prin "salarii(6 - i) = p" ii dai lui salarii(5), spre exemplu, valoarea lui salarii(1)...
dar ce se intampla cand for-ul ajunge la salarii(5) ?

trebuia sa parcurgi vectorul pana la jumatate

Edited by marce, 29 October 2007 - 17:51.


#5
alex.bumbacea

alex.bumbacea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 287
  • Înscris: 01.03.2007
si eu sunt la inceput de drum, so am decis sa nu mai deschid alt topic...
Incerc sa fac o aplicatie pentru laboratorul de mecanica si as vrea sa ii introduc cateva chestii de improvement pe partea de user:
1. Atunci cand un utilizator ajuge intr-un text box textul sa fie selectat, a.i. daca incepe sa scrie ceva vechiul text sa fie sters automat
2. Sa pot sa ies dintr-un form cu Escape... cum se face?
3. cateodata aplicatia necesita trecerea de la un form la altul.. cum fac sa ascund form-ul parinte si sa afiseze "copilul" cand vreau sa rulez "copilul". Si cum sa fac  ca parintele sa revina in momentul in care fereastra copil a fost inchisa?

#6
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,838
  • Înscris: 06.10.2003
Vorbim de VB 6.0 sau VB.NET?

#7
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005

 NexT-HacKeR, on Oct 29 2007, 16:26, said:

            p = salarii(i)
            salarii(i) = salarii(6 - i)
            salarii(6 - i) = p
        Next
Imi zice ca nu am delcarat variabilele i si p...
Cine Poate sa imi spuna unde am gresit sau sa imi dea un sfat ???
Ia o foaie de hirtie si fa o schema, poate iti dai seama de ce nu merge.

 marce, on Oct 29 2007, 17:50, said:

trebuia sa parcurgi vectorul pana la jumatate
Pentru a schimba intre ele valorile a 2 variabile, trebuie folosia o a treia, temporara:
A=5
B=7
Cum schimbi A=7 si B=5?!
C=A
A=B
B=C
Deci declara un alt array (AC), bagi in el valorile originale (VO), in ordine inversa, apoi faci VO=AC (element cu element....)


 alex.bumbacea, on Oct 31 2007, 00:48, said:

si eu sunt la inceput de drum, so am decis sa nu mai deschid alt topic...
Incerc sa fac o aplicatie pentru laboratorul de mecanica si as vrea sa ii introduc cateva chestii de improvement pe partea de user:
1. Atunci cand un utilizator ajuge intr-un text box textul sa fie selectat, a.i. daca incepe sa scrie ceva vechiul text sa fie sters automat
2. Sa pot sa ies dintr-un form cu Escape... cum se face?
3. cateodata aplicatia necesita trecerea de la un form la altul.. cum fac sa ascund form-ul parinte si sa afiseze "copilul" cand vreau sa rulez "copilul". Si cum sa fac  ca parintele sa revina in momentul in care fereastra copil a fost inchisa?

Pentru VB6. Poate iti dai seama si la .Net cum se face
1.  
Private Sub Text1_GotFocus()
Text1.SelStart = 0
Text1.SelLength = Len(Text1.Text)
End Sub
2.
Private Sub Form_KeyPress(KeyAscii As Integer)
If KeyAscii = 27 Then Unload Me
End Sub
3. In prima forma bagi:
Private Sub Command1_Click()
Form1.Hide
Form2.Show 1, Me
End Sub

Private Sub Form_Unload(Cancel As Integer)
Unload Form2
End Sub

In a doua bagi:
Private Sub Command1_Click()
Form2.Hide
Form1.Show
End Sub


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate