Am nevoie sa afisez un numar...
Last Updated: Jul 14 2004 21:56, Started by
Alice
, Jul 12 2004 13:01
·
0

Posted 12 July 2004 - 13:01

Trebuie sa afisez un numar, de 6 caractere (ultimile 2 fiind 00 intotdeauna). As prefera un display cu led-uri din 7 segmente. Numarul va fi trimis de la un calculator, nu conteaza interfata serial / paralel / etc). Cifrele ar trebui sa aiba undeva intre 7 si 15 cm inaltime.
PLZ help... |
Posted 12 July 2004 - 22:38

Daca ultimele 2 sunt intotdeauna , alimenteaza-le ca pe becuri dintr-o sursa exterioara ; interfata conteaza , la serial de pilda iti trebuie o interfata cu max232 , apoi semnalele pt. afisor trebuiesc multiplexate, altfel e imposibila o afisare dinamica ; ti-as spune mai multe dar nu am suficiente date ; oricum la marimea aia consumul este destul de mare , nicidecum alimentarea nu se face din sursa pc-ului , apoi elementele de comanda vor fi cel putin BD-uri comandate de BC ori de buffer-e CMOS(MMC40107 sau macar MMC4050(?)) ....
|
Posted 13 July 2004 - 17:47

de acord, la comanda mergi pe paralel, e mult mai simplu, comanzi tranzistorii direct din paralel cu rezistenta 1-10k ??? in baza. Foloseste BD-uri numai (asta daca faci pe paralel), le poti comanda direct, nu prajesti paralelul. AI 8 iesiri pe paralel, le poti folosi pentru cifrele de pe un display. Daca vrei 2 , trebuie deja multiplexezi.
|
Posted 13 July 2004 - 22:20

omu'... display-ul ala are 7 contacte numai pt. o cifra :)
|
Posted 13 July 2004 - 23:47

Posted 14 July 2004 - 14:14

uite un driver pt. afisaj led 8 cifre ... dc. vrei, te fericesc cu unul....
Attached Files |
Posted 14 July 2004 - 21:56

alice , multiplexare pe portul paralel este raspunsul
pe caracter iti trebuie 7 pini plus o selectie pe 2 biti pentru multiplexare. tre sa vezi cum scoti parleala cu pinii de date ca ai numai 8 folosesti 7 la led mai ai nevoie de 2 , il pe ala care iti ramane si mai folosesti busy sau paper end (pinii 11,12) sau mergi pe multiplexare seriala . bagi impulsuri intr-un numarator simplu johnson (parca) , pe fiecare iesire a lui pui prin niste bd-uri catoadele de la afisoare.si sincronizezi iesirile 1.7 cu 8-ul unde faci multiplexarea. sper ca este suficient ca imi este lene sa desenez o schema. zau |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users