Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Televizorul visurilor mele!

Accesorii Yoga Tab 13

Probleme MIUI 13 la Xiaomi Redmi ...

Curajul e frate cu prostia (ignor...
 Asus ZenBook Flip 14 UM462 ventil...

Achizitie PC

Orlando candideaza la alegerile p...

Gasire telefon xiaomi pierdut sau...
 eventratie

DVR clona

Server facut pe componente

Intrebare instagram
 SSD in pod ?

Recomandare ace masina cusut elec...

Cum calculez rata de profitabilit...

Panza circular unghiular potrivit...
 

Am nevoie sa afisez un numar...

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,858
  • Înscris: 05.12.2002
Trebuie sa afisez un numar, de 6 caractere (ultimile 2 fiind 00 intotdeauna). As prefera un display cu led-uri din 7 segmente. Numarul va fi trimis de la un calculator, nu conteaza interfata serial / paralel / etc). Cifrele ar trebui sa aiba undeva intre 7 si 15 cm inaltime.

PLZ help...

#2
sorinac

sorinac

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 08.01.2004
Daca ultimele 2 sunt intotdeauna , alimenteaza-le ca pe becuri dintr-o sursa exterioara ; interfata conteaza , la serial de pilda iti trebuie o interfata cu max232 , apoi semnalele pt. afisor trebuiesc multiplexate, altfel e imposibila o afisare dinamica ; ti-as spune mai multe dar nu am suficiente date ; oricum la marimea aia consumul este destul de mare , nicidecum alimentarea nu se face din sursa pc-ului , apoi elementele de comanda vor fi cel putin BD-uri comandate de BC ori de buffer-e CMOS(MMC40107 sau macar MMC4050(?)) ....

#3
AirBoy

AirBoy

    Snow! Ski! Be freeeee...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,103
  • Înscris: 05.05.2003
de acord, la comanda mergi pe paralel, e mult mai simplu, comanzi tranzistorii direct din paralel cu rezistenta 1-10k ??? in baza. Foloseste BD-uri numai (asta daca faci pe paralel), le poti comanda direct, nu prajesti paralelul. AI 8 iesiri pe paralel, le poti folosi pentru cifrele de pe un display. Daca vrei 2 , trebuie deja multiplexezi.

#4
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,858
  • Înscris: 05.12.2002
omu'... display-ul ala are 7 contacte numai pt. o cifra :)

#5
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Daca poti sa gasesti  CI din seria produsa de MAXIM, ai aici  o serie de idei si aplicatii posibile. :)

#6
AirBoy

AirBoy

    Snow! Ski! Be freeeee...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,103
  • Înscris: 05.05.2003
da, si?
ai 7+1 iesiri pe paralel..... + 2

#7
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,079
  • Înscris: 07.05.2004
uite un driver pt. afisaj led 8 cifre ... dc. vrei, te fericesc cu unul....

Attached Files



#8
inginerum

inginerum

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 772
  • Înscris: 18.06.2003
alice , multiplexare pe portul paralel este raspunsul
pe caracter iti trebuie 7 pini plus o selectie pe 2 biti pentru multiplexare.
tre sa vezi cum scoti parleala cu pinii de date
ca ai numai 8
folosesti 7 la led mai ai nevoie de 2 , il pe ala care iti ramane si mai folosesti busy sau paper end (pinii 11,12)
sau mergi pe multiplexare seriala .
bagi impulsuri intr-un numarator simplu johnson (parca) , pe fiecare iesire a lui pui prin niste bd-uri catoadele de la afisoare.si sincronizezi iesirile 1.7 cu 8-ul unde faci multiplexarea.
sper ca este suficient ca imi este lene sa desenez o schema. zau

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate