Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?
 Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite
 

Beltronics RX65 Professional Series - Radar Detector

- - - - -
  • Please log in to reply
726 replies to this topic

#1
lucianri

lucianri

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 26.08.2005
Salutare,

Consider ca detectorul radar Beltronics RX65 Pro merita un topic propriu.
Aici v-om discuta probleme, solutii, teste... si mai tot ce tine de Beltronics RX65 Pro.

O sa incept cu problema mea, dar ca prima idee:
AVETI GRIJA CE VERIUNE VA CUMPARATI !!!
Documentati-va inainte de a cumpara acest produs, e spre binele vostru, si doar asa veti stii daca vi se potriveste.

Mi-e nu mi-a dat nimeni acest sfat, si in ideea: "Toate detectoarele fac acelasi lucru!", mi-am cumparat acest model. Acum avea copilu' jucarie noua, asa ca odata intrat in posesia lui, am inceput sa citesc pe forumuri, cam ce poate, si se pare ca am facut o alegere buna. E foarte bine cotat si dotat   :D  Doar ca puteam sa fac o alegere si mai buna daca imi cumparam varianta UE si NU varianta US.

Stiu ca acestui model i se poate face update, asa ca in continuare o sa postez o discutie privata cu un utilizator ( kilit - am acordul lui scris) de pe acest forum.

#2
lucianri

lucianri

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 26.08.2005
Salut,

Am vazut pe forumul cu detectoarele radar, ca tu esti cel care mai stie cate ceva date tehnice despre Beltronics RX65. Mi-am achizitionat unul de cateva zile, si am inceput sa ma ingrijorez putin. In primul rand cutia de la al meu nu are steagurile tarilor din UE. Oare sa nu fie model european? Daca nu e model european, trebuie sa ma ingrijorez? Nu stiu care e diferenta intre cel pt. State si cel pt. UE. Ma poti ajuta? M-am uitat pe eticheta lui si pot sa-ti spun SN-ul: AG115963  3507  si FCC ID:  QL4G7M4. Versiunea de soft e 6.3

Multumesc anticipat!

P.S. Poate ar fi bine sa deschidem un topic pe tema Bel RX65, unde sa incercam sa rezolvam probleme, sa postam versiuni de soft, si proceduri "how to"...

kilit

Quote

salut,

Ce ai tu nu e versiunea euro (aceea are soft 6.4). Versiunea euro afiseaza si BEL RX65e la pornire si mai are particularitatea ca la banda Ka are optiunile SWide / Narrow / off. Versiunea USA are ca optiuni la banda Ka USA / Intl / off. Setarea "USA" e un fel de Narrow, dar pt. frecventele din USA iar setarea "Intl" e aceeasi cu SWide (superwide), adica scaneaza toata banda.
Cum la noi nu avem radare in Ka nu ai ce probleme sa-ti faci. Daca o sa se foloseasca si la noi radare in Ka Multanova si asemanatoare (sau calatoresti in tari unde se folosesc), atunci va fi o oarece problema...
Ce pot sa-ti spun dupa serial si FCC-ID e ca detectorul tau e fabricat in saptamana 35 din 2007 (ultimele 4 cifre din serie) si ca are antena M4 (oricum alta nu prea mai este, e aceeasi antena ca pe Escort-uri si Bel 995, 955, 940).


#3
lucianri

lucianri

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 26.08.2005
Multumesc pt. informatii. De iesit din tara... mai rar, asa ca nu cred ca o sa ma afecteze. Si oricum atunci cand ies, prefer sa merg regulamentar (totusi in RO reusesti sa mai cazi la pace cu politistul daca te prinde ca ai incalcat legea).
Oricum pur informativ, crezi ca un update de soft poate rezolva problema? Stii cumva cum se face update-ul? Si de unde pot sa-l downloadez? Sau macar un link unde sa citesc despre problema asta?
Sper ca nu te bat la cap prea rau. Multumesc![/quote]


kilit:
[quote]salut,

probabil ca un update l-ar transforma in versiunea Euro (nu vad de ce nu), insa din pacate update-urile se fac la producator, nu pot fi facute de catre utilizator (cel putin de unul neavizat, banuiesc ca daca ai sculele potrivite se poate obtine un dump dupa softul 6.4 si rescrie acest soft in detector, dar nu stiu pe nimeni care face asta).[/quote]

#4
lucianri

lucianri

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 26.08.2005
Eu am un Willem Programmer cu care pot sa citesc si sa scriu flashuri de mai multe feluri. Ideea e unde gasesc pe cineva cu v.6.4 si dispus sa-i citesc softul de pe flash. Acum intrebarea mea e urmatoarea: Esti de acord sa facem un subiect nou pe tema Beltronics RX65 Pro Series, unde sa postez toata discutia noastra si unde sa scriem ce ne doare? Poate mai gasim oameni cu RX65 care stiu mai multe decat noi, si cine stie, poate reusim sa ne facem singuri update-ul jucariilor noastre.

Toate cele bune.


kilit:

Quote

Din partea mea, desigur, poti face topic, insa nu stiu daca are cine sa te lamureasca. Nici eu nu ma pricep la probleme de fenul scris/ citit flashuri, programare, dar, din ce stiu, ma indoiesc ca nu e protejat cumva softul asta...
Mai citeste pe www.radardetector.net , poate pe acolo o fi reusit cineva (cu toate ca nu retin sa fi citit ceva). Imi aduc aminte ca, parca, era un tip in Cehia (sau asa ceva) care modificase ceva softuri de 995, insa nu-mi aduc aminte deloc unde am citit.

Ca sa nu zic ca, pt a desface detectorul trebuie stricata eticheta cu seria (unul din suruburile ce inchide carcasa e sub aceasta eticheta), deci, eu personal nu m-as baga :)

Si, ca precizare, softul 6.4 nu e un update pt. 6.3, e un soft de sine statator (pt. ver. euro, ma indoiesc ca in USA se va vinde asa ceva).


#5
lucianri

lucianri

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 26.08.2005
In manualul primit odata cu detectorul, scrie urmatoarele:

Operating Bands
• X-band 10.525 GHz ± 25 MHz
• K-band 24.150 GHz ± 100 MHz
• Ka-band 34.700 GHz ± 1300 MHz
• Ku-band: 13.400 GHz ± 25 MHz
• Laser 904nm, 33 MHz bandwidth

Din ce am inteles pana acum diferenta dintre modelul de US si cel de UE e ca acesta din urma iti permite sa faci on sau of  bandei scurte  Ka: 34.0GHz, 34.3GHz, 34.7GHz, 35.5GHz; ± 120 MHz; in schimb versiunea US are 33.8GHz in loc de 34.0GHz.
Banda de 34.0GHz este utila in tarile unde se foloseste Multanova si in special Ramer 7 sau AD9. Intr-adevar in Romania pot oricum sa-mi dezactivez aceasta banda, dar ce vac daca ies din tara? Cum fac update-ul catre versiunea 6.4?

Edited by lucianri, 25 October 2007 - 14:47.


#6
lache

lache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 10.05.2004
@Lucian,

Ti-am citit si eu postul de pe radardetector parca...Niste concluzii...
-RX65 versiunea americana are soft 6.3 si Ka-band: 34.700 GHz ± 1300 MHz, adica de la 33.4 la 36.0 GHz
-RX65 Pro Europe are Ka-band 34.700 GHz ± 1300 MHz si Ka Narrow 34.0, 34,3, 34,7, 35,5 GHz ± 120 MHz

Tipul din Slovacia sau Cehia spunea ca "el stie" de existenta a DOUA versiuni Europene, asta de mai sus care are narrow-ul pentru Cehia/Slovacia la 34.0 plus celelalte si alta "restul Europei" cu 33.8 +celelalte, versiune pe care el o numea obisnuita...Deci NU versiunea US are 33.8GHz in loc de 34.0GHz, ci cea EUOPEANA COMUNA.

Un forumist care a cumparat versiunea Europeana de Cehia, spunea ca pe ecranul lui Bel RX 65 E la setarile de banda Ka apare : Ka NARROW - Ka N1 ; Ka N2 ; Ka N3 ; Ka N4. Iar altul "a tradus" aceste benzi astfel:
-Ka-band 33.800 GHz ± 200 MHz ca fiind probabil N1
-Ka-band 34.600 GHz ± 200 MHz.....N2
-Ka-band 34.700 GHz ± 200 MHz........N3
-Ka-band 35.500 GHz ± 200 MHz.............N4

Dupa cum iei singur seama cel care a tradus tradus vorbeste de 33.8 GHZ, deci de versiunea comuna, nu de cea Cehia.

Ce nu pricep eu, ce atatea subsetari, cand aceasta scula acopera 33.4...pna la 36.0...
Ce am mai inteles si eu ..ca un novice in materie...este acest artificiu ptr narrow, s-a facut cu dedicatie pentru radarele slabe din Europa...ca sa nu mai stea scula sa scaneze toata banda asta ..ci sa "fuga" in jurul celor mentionate, cu 200  MHz in sus sau in jos.
Dar cu bine sublinia Kilit nu este cazul sa te ingrijorezi. Nu cred ca o sa alergi tu prin Cehia , stiind bine ca fiind pe taram strain , trebuie sa fii temperat...

#7
lache

lache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 10.05.2004
Dar intrebarea intrebatoare este si mai si..
de ce avem noi nevoie in Ro de Ka , cand toata lumea zice ca banda Ka sa o tii inchisa...ca nu exista....radare ....din alea care emit in Ka...
Si atunci...de ce ne trebuiie versiunea Europeana....???

A doua intrebare:

Care versiune Europeana, cea PRO EUROPE de pe radarynet, Cehia sau cea comuna orinara ? Se pare ca cea ptr RESTUL EUROPEI are Ka Narrow N1 pe 33.8 GHz+- si nu pe 34 GHz+-...

Adevarat?

#8
Akaiu

Akaiu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 07.04.2006
usor usor or sa apara si la noi temutele multanove in banda Ka...deja prin centrul tarii sunt acele panouri de avertizare care au si radare pe ele in banka Ka.

Plus de asta, daca iesi din tara  e bine sa poti sta linistit ca ai un detector care acopera toate benzile.


View Postlache, on Oct 30 2007, 17:58, said:

Dar intrebarea intrebatoare este si mai si..
de ce avem noi nevoie in Ro de Ka , cand toata lumea zice ca banda Ka sa o tii inchisa...ca nu exista....radare ....din alea care emit in Ka...
Si atunci...de ce ne trebuiie versiunea Europeana....???

A doua intrebare:

Care versiune Europeana, cea PRO EUROPE de pe radarynet, Cehia sau cea comuna orinara ? Se pare ca cea ptr RESTUL EUROPEI are Ka Narrow N1 pe 33.8 GHz+- si nu pe 34 GHz+-...

Adevarat?


#9
silverbullet

silverbullet

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 30.08.2007
Salut,

De sambata sunt si eu posesorul unui Beltronics RX65 versiunea 6.3 fabricat in saptamana 33 din 07, antena M4. Deocamdata ne obisnuim.

#10
algran

algran

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 09.08.2002
Am cumparat si eu acum 2 zile un Rx65 dupa ce am citit cate ceva pe internet. Nu am nici o experienta si m-as bucura daca voi cei mai vechi ati spune cate ceva in privinta performantelor, din cele intamplate voua. Nu stiu si ma nelinisteste faptul ca in oras de foarte multe ori apare un ti-ti-ti.... crescator iar pe ecran apare o sageata in sus cu trend crescator pana la marginea ecranului. Dupa asta trendul scade, sunetul deasemenea si sageata isi schimba sensul in jos.Face asta frecvent, fara sa am vreo atentionare privind banda de frecventa asa cum apare cand detecteaza radare sau trec pe langa benzinarii. Poate cineva sa-mi spuna ce se intampla?. Care sunt cele mai spectaculoase detectari pe care le-ati avut cu RX65?

#11
kilit

kilit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 319
  • Înscris: 16.06.2007
algran, ala e reglajul de volum, vezi ca ceva iti tine apasat butonul de mute de pe cablul de alimentare...

#12
lucianri

lucianri

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 26.08.2005
Ma bucur ca au inceput sa apara si primele posturi in cadrul acestui subiect.

View PostAkaiu, on Oct 30 2007, 20:20, said:

usor usor or sa apara si la noi temutele multanove in banda Ka...deja prin centrul tarii sunt acele panouri de avertizare care au si radare pe ele in banka Ka...

Au radare pe ele, sau doar emitatoare in banda Ka, sa mai sperie vitezomanii?...

lake said:

Ti-am citit si eu postul de pe radardetector parca...Niste concluzii...

Asa este, acolo am mai postat pe aceasta tema.
Din cate stiu chiar tipul care mi-a raspuns la post, a reusit sa "desfaca" un soft original si sa-l rescrie, insa nu mi-a zis nimic despre cum as putea sa fac asta. Mai mult a zis ca nu am ce sa fac... Nu stiu ce sa mai cred.
Ma rog... Macar sa ies eu des din tara... Ca o sa am grija in Cehia sa circul in limite de viteze legale.

algran said:

...Care sunt cele mai spectaculoase detectari pe care le-ati avut cu RX65?

Din pacate, nu am avut ocazia sa-l folosesc prea mult in afara Bucurestiului (in BUC e cam "inutil").
In drumurile frecvente pe care le fac catre Slobozia (A2 pana la Drajna, si apoi catre Slobozia) pot sa-ti spun ca am intalnit o singura data un radar, pe la Fundulea, ce l-a detectat cu mult timp inainte, asa ca am reusit sa pacalesc "militianul".

#13
algran

algran

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 09.08.2002
Kilit,
Cu siguranta ai dreptate, e foarte logica idea ta. Eu nu redusesem niciodata volumul sonor pana atunci si nu mi-am dat seama ca acele sageti indica cresterea si scaderea volumului sonor. Din pacate cred ca de vina este cablul de alimentare pentru ca eu nu am pus nimic peste el si nici de 3-4 ori de cand imi face figura. Cert este ca plug-ul canadian nu se simte prea bine in soketul japonez al mitsubishi-ului meu si trebuie sa-l verific mereu cand nu face contact prea bine. Azi dimineata l-am montat din nou pe masina incercand sa intru pe programare si sa caut semnificatia acelui semnal prin eliminare. A inceput sa creasca si sa scada volumul imediat ce am pornit masina. Evident, nu am reusit sa actionez din butoane nici o comanda, nici sa-l opresc nici sa intru pe programare prin apasarea celor 2 butoane CITY+BRT(butonul MUTE era probabil blocat). Cand am plecat acasa de la servici l-am montat din nou si s-a comportat normal din toate punctele de vedere, toate butoanele raspunzand normal la comenzi.  Mi-am revenit acum, eram destul de suparat pentru ca platisem o caciula de bani pe el. Am constatat si eu conform celor scrise de Lucianri ca detin un detector fabricat in Canada in saptamana 31 din 2007 cu acelasi ID: QL4G7M4 (cumparat de la Sigmanet Comp.). Sper sa rezolv cat de curand problemele acum ca stiu de unde vine defectul. Multumesc de idee Kilit.

#14
XtraVagAnT

XtraVagAnT

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 26.06.2005
Ma inscriu si eu in clubul posesorilor, multumiti, de RX65.
Il am de prin august si pot spune ca si-a facut datoria ca la carte, nu am mai avut de-a face cu militienii de atunci.
Am fost impresionat de distanta de detectie de aproape 1,8-2 km in conditii de trafic greu, in oras si cu denivelari de relief evidente.
Cu privire la detectii spectaculoase pot sa spun ca de fiecare data cand ma scapa de discutiile inutile cu militia o consider spectaculoasa.

Ca o exemplificare vreau sa va povestesc o situatie petrecuta vara asta in concediu pe undeva pe langa podul de la Giurgeni, cu ceva km inainte de pot venind dinspre Slobozia.
In fata mea un transporter de la politia de frontiera alerga cu cca 150-160km/h iar eu dupa el la o distanta de vreo 50-70m, si cum alergam noi asa in viteza asta de croazeiera pe drumul respectiv ce cred ca era national, adica destul de bun dpdv al calitatii, incepe la un moment dat sa urle RX-ul cu 4-5 linii in K, la care eu cu un ochi pe oglinda retrovizoare m-am infipt in frana, cel cu transporterul il durea la basca si i-a dat forja in continuare.
La cca 2-300 de m intr-o parcare mascata de o liziera statea un Logan cu veiozarul la post si cand a vazut ca se apropie transoprterul cu o viteza asa mare a bagat semnal insa si-a luat teapa ca ala era tot de politie si nu l-a oprit iar eu am fost redus in limita ca eram in afara localitatii, cel putin asa cred :).
Probabil ca daca nu era ala in fata mea ma cam termina veiozarul insa asa l-am terminat eu pe el.
In rest chestii uzuale, cand incepe sa tipe si de dupa cate un colt apare radarul, e o placere sa-l auzi piuind :D, ba chiar sa tii si geamul deschis sa auda garcea.

algran: La fel de bine poate sa fie blocat si butonul de pe detector, ala mare si lat primul din fata, sau e posibil sa ai undeva un scurt pe cablu daca l-ai prins pe undeva pe sub scaune. Am patit cu vreo doua casti de telefon faza asta :(

In alta ordine de idei stie cineva daca e ok sa-l las pe mititel in masina pe timpul noptii iarna cand temperaturile scad muuult sub 0?
Asta vara l-am uitat la cald in parbriz si facea figuri cand il porneam imi zicea "Service check", insa dupa cateva minute la umbra isi revenea.

Toate faine si ne mai auzim cu povesti despre RX65.

#15
kilit

kilit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 319
  • Înscris: 16.06.2007
Algran, cu placere. Aici ai schema Smartcord-ului (bine, are o mica modificare, in sensul ca respectivul -de pe radardetector.net- i-a pus un dimmer LED-ului de alert, adica un comutator DPDT si un rezistor de 5k. In mod normal acestea lipsesc, alimentarea LED-ului facandu-se prin rez. de 470 ohm). Problema poate fi din butonul mute/ volum de pe cablu sau de pe detector, sau cablul e mufat prost sau din cauza unor presiuni exterioare se scurcircuiteaza firele Y si G, rezultatul fiind acelasi cu apasarea pe buton).

xtravagant, nu e bine sa supui detectorul temperaturilor extreme, deja ti-a dat un SelfCal sau Service required, nu insista...

Cat despre performante, impresiile sunt amestecate. Cu Pythoanele e foarte bun (cateodata prea bun, ma plictisesc de cata alerta imi da) iar cu Speedophot-ul impresiile sunt mai retinute, ba mi l-a detectat din spate de la vreo 50m (poate mai mult), altadata la Suceava a tipat in dreptul lui (cam ca in filmul lui bogyone: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/mN1i4gJWEIE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] ).

#16
XtraVagAnT

XtraVagAnT

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 26.06.2005
Am sa ma stradui sa nu-l las in masina iarna asta insa e asa de incomod montat si demontat in fiecare zi :)
Daca as merge doar in oras nici nu l-as mai monta insa cu serviciul sunt undeva in afara la vreo 8km si este o portiune in zona industriala unde se mai preteaza la viteze mai ridicate, nu exagerat bineinteles, asa ca imi este necesar zilnic.
Trebuie sa mai am pe undeva in masina cutiuta lui de metal cu burete si il pun in aia sa-l transport.
Inca nu am dat de SpeedoPhot pe aici prin zona, poate pe la SV am sa dau si eu de el sa vad cum reactioneaza.
Pana una alta cu Pythoanele e ok, pe mine ma streseaza o benzinarie lukoil ce o am in drumul meu si are un semnal "urias" la camere de suna o bucata buna RX-ul.
O seara faina!

#17
algran

algran

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 09.08.2002
Astazi cand am venit de la servici am demontat smartcordul si am masurat cu multimetrul butonul mute de pe cablu.Avea rezistenta infinita dar la cea mai mica atingere a butonului se ducea pe rezistenta zero. Am banuit ca era vorba de un contact normal deschis si nu de un comutator on-off si ma gandeam ca ar trebui sa aiba un mic arc care sa-l tina in pozitie NO. L-am strans la loc si singura solutie pe care am gasit-o a fost ca maine sa caut un "O" ring de cauciuc pe care sa-l pun acolo intins si strans sa tina in pozitie de contact deschis butonul MUTE. Maine o sa fac treaba asta si cred eu ca problema se va rezolva. Eu cred ca am lovit de cateva ori mufa ce se cupleaza la bricheta, protejand doar detectorul. Oricum nu-mi dau seama ce avea acolo butonul si s-a spart sau a cazut si acum butonul se misca foarte usor. Acum am deschis forumul si m-am bucurat sa vad ca topicul RX65 traieste. Da Kilit pe placuta electronica a smartcardului sunt piesele care le-ai spus tu, lipseste doar partea de dimmer. Maine ii caut un "O" rig mic si sper sa-l fac "zvelt" si elastic la apasare. Sper sa-l rezolv si la inceputul lui decembrie sa-l verific la un drum mai lung pana la Arad sa vad de ce este in stare. Ajung atunci si afara dar la iesirea din tara il pun  in bagaj sa nu am probleme, cum am citit pe acest forum ca  au avut altii prin Austra si Germania. O sa revin si va spun ce am facut.

#18
lucianri

lucianri

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 26.08.2005

View Postalgran, on Nov 20 2007, 23:50, said:

Astazi cand am venit de la servici am demontat smartcordul si am masurat cu multimetrul butonul mute de pe cablu.Avea rezistenta infinita dar la cea mai mica atingere a butonului se ducea pe rezistenta zero. Am banuit ca era vorba de un contact normal deschis si nu de un comutator on-off si ma gandeam ca ar trebui sa aiba un mic arc care sa-l tina in pozitie NO. L-am strans la loc si singura solutie pe care am gasit-o a fost ca maine sa caut un "O" ring de cauciuc pe care sa-l pun acolo intins si strans sa tina in pozitie de contact deschis butonul MUTE. Maine o sa fac treaba asta si cred eu ca problema se va rezolva. Eu cred ca am lovit de cateva ori mufa ce se cupleaza la bricheta, protejand doar detectorul. Oricum nu-mi dau seama ce avea acolo butonul si s-a spart sau a cazut si acum butonul se misca foarte usor. Acum am deschis forumul si m-am bucurat sa vad ca topicul RX65 traieste. Da Kilit pe placuta electronica a smartcardului sunt piesele care le-ai spus tu, lipseste doar partea de dimmer. Maine ii caut un "O" rig mic si sper sa-l fac "zvelt" si elastic la apasare. Sper sa-l rezolv si la inceputul lui decembrie sa-l verific la un drum mai lung pana la Arad sa vad de ce este in stare. Ajung atunci si afara dar la iesirea din tara il pun  in bagaj sa nu am probleme, cum am citit pe acest forum ca  au avut altii prin Austra si Germania. O sa revin si va spun ce am facut.

Problema ta se mai poate rezolva intr-un fel. Poti sa renunti la alimentatorul original.
De exemplu pe You Tube, circula un filmulet cum sa-ti montezi RX65-ul la oglinda retrovizoare pe un Focus. Ideea se poate folosi in cazul oricarui tip de masina. Mufa ce intra in detector e RJ11.
Iti trebuie cablu panglica, de telefonie, o mufa rj11 si un sertizor. La celalalt capat al firului poti sa pui un adaptor de bricheta, sau lipesti firele la alimentarea lampii de deasupra oglinzii retrovizoare, si detectorul il pui chiar sub oglinda (dar o sa-ti atarne tot timpul un capat de fir).
Nu stiu daca m-am facut foarte bine inteles, dar daca dai un search pe you tube, o sa gasesti cu siguranta.

Toate cele bune.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate