Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
New Amsterdam - (Spitalul Bellevue)

Geotextil care sa retina cat mai ...

Port Forwarding Config - Luster T...

Cand se deschid toaletele din Par...
 Essilor Crizal?

Sony A6400 - Video

recomandari structura - sarcina m...

Voi aveți incredere in recen...
 TheaSea Luxury Suites - Kallikrat...

Ce aplicatie imi trebuie sa...?

Transfer agenda telefonica

Recomandare banca pentru imprumut
 Potopul ce urmeaza in domeniul me...

Duster, scarțait viraj

Medicația psihotropa agravea...

La mulți ani @Lieutenant!
 

Dcom Error ?!

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,315
  • Înscris: 29.11.2001
Hmm .... mesajul de baza e urmatorul:

Quote

DCOM was unable to communicate with the computer using any of the configured protocols.

Environment:

Win 2k server (NO AD) cu toate updateurile la zi.

Ieri, dupa instalarea unei imprimante de retea, a inceput sa dea in mod repeat eroarea respectiva (in EventViewer) DOAR PENTRU 2 COMPUTERE!!! Le ia la rand ... Unul din ele are Win98, al doilea Win XP Pro ... Logurile arata cam asa:

Quote

------------------------------------------------------------

Computer:  
Date/Time: 2004-07-07 05:59:11'00

Event Log: System
Type:      Error
Source:    DCOM
Category:  
Event:     3221235481
User:      Administrator

Message:

DCOM was unable to communicate with the computer using any of the configured protocols.  

------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------

Computer:  
Date/Time: 2004-07-07 05:59:13'00

Event Log: System
Type:      Error
Source:    DCOM
Category:  
Event:     3221235481
User:      Administrator

Message:

DCOM was unable to communicate with the computer using any of the configured protocols.  

------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------

Computer:  
Date/Time: 2004-07-07 05:59:45'00

Event Log: System
Type:      Error
Source:    DCOM
Category:  
Event:     3221235481
User:      Administrator

Message:

DCOM was unable to communicate with the computer using any of the configured protocols.  

------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------

Computer:  
Date/Time: 2004-07-07 05:59:48'00

Event Log: System
Type:      Error
Source:    DCOM
Category:  
Event:     3221235481
User:      Administrator

Message:

DCOM was unable to communicate with the computer using any of the configured protocols.  

------------------------------------------------------------

Mesajele se repeta aleator, la intervale de la cateva secunde la cateva zeci de secunde ...

Any ideea?!

PS: am cautat in google, dar nu am gasit nimic care sa se aplice ...:(

Multzam!

#2
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003
e ciudat event id-ul (3221235481), pentru ca event-urile MS se intind doar pana la 65535.

ai incercat o dezinstalare la imprimanta de retea ? (poate driver-ele sunt de vina  si incearca sa forteze comunicatia pe un protocol nesuportat ... )

P.S. ai fortat din local policy SMB signing, secure channel, sau ceva de genu' ?

#3
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,315
  • Înscris: 29.11.2001
1. da man, ciudat al draq eventu' :(

2. Nu am dezinstalat ... o sa incerc azi

Nu, nu am fortat nic :( ...

Am un event ciudat in firewall  (repetat la greu si el) ... outbound DCE BIND catre unul din computere (cel cu XP)

Quote

Outbound DCE BIND to potentially vulnerable RPC DCOM interface attempt detected
... sunt convins ca au de a face unul cu celalalt ... dar nu gasesc cum ... logic, si din supportul firewall-ului n-a iesit nic :(

#4
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003
arunca un ochi pe aici (nu stiu daca se aplica):

http://support.micro...kb;EN-US;290512

shi

http://support.micro...kb;en-us;269330

verifica shi in security log ( e bine sa ai audit-ul pus pe object access) daca ai ceva failures in timpul asta ...

#5
laurentiu907

laurentiu907

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,940
  • Înscris: 14.12.2003
Asta i-am dat si eu...

Si ar mai fi o cauza ciudata care am gasit-o pe-n alta parte:

CAUSE
Line printer remote (LPR) printing in Terminal Server Edition (Service Pack 3 and Service Pack 4) defaults to TCP ports 512-1023. Unless the target line printer daemon (LPD) server supports using this non-RFC 1179 specified port range, print jobs do not spool to the LPD server unless the randomly selected port does not work within the supported LPD port range (typically, 721-731 for RFC 1179).

#6
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,315
  • Înscris: 29.11.2001
m-am uitat pe tot ce am gasit pe net :(

am audit enabled pe Obj Acc - nu am nici un failure

o sa revin cu detalii dupa amiaza, dupa ce dezinstalez HP ToolBox de pe serverul respectiv (o sa-l pun pe altul, sa vaz ce zice)  ...

#7
LOCOTUS

LOCOTUS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 628
  • Înscris: 31.12.2003
tyby ceva de genul asta am si eu... de prin 2000 pe nt4.0
si m-am obisnuit cu ea...
sincer nu stiu de la ce i se trage dar....s-a intamplat dupa ce am avut in retea un windows 2k server

#8
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003

Quote

Originally posted by Tyby
...  dupa ce dezinstalez HP ToolBox de pe serverul respectiv  ...


daca e vorba de HP toolbox atunci  incearca http://h10025.www1.h...=bpt01045&pos=1

#9
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,315
  • Înscris: 29.11.2001
dezinstalat HPToolBox ... si am scapat de ea ... nu am reinstalat minunea, ca e totusi server, si HPSetup vrea neaparat restart (isi instaleaza un web-server local - destul de "ciudata" solutia gasita de HP :( ...

Oricum, Great Link PreTXT! Thx, gasisem mai multe la HP, dar nu avut timp sa-l citesc ... Din pacate, inteleg ca rezolvarea e doar AD-structure ... so it's not this case (not yet).

Thx evrbdy ... acu' tre' sa gasesc o sursa reliable (inside) pe care sa instalez HPToolBox :)

#10
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003
u'r welcome .. btw, de ce tzii musai sa foloseshti HP ToolBox ? Din ce vad aici  nu prea are treaba cu imprimanta .. so?

#11
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,315
  • Înscris: 29.11.2001
pai ... cu ala se seteaza imprimanta ... cu altceva nu a iesit ... ca nu-mi lua IP din DHCP si nu aveam acces de nici o coloare la WebServerul ei :)

de fapt e un install integrat, numit generic HP ToolBox, care, printre alte minuni, face discovery pe network si instaleaza un web-server local ... care face call la cel al imprimantei ... te doare scafarlia de solutia gasita :( ... dar asta e ...

cand am dat CUSTOM la install m-a intrebat:

- hp driver
- smooth fonts
- hptoolbox

NIMIC altceva, nici un sub-choice, nik :( ...

Oricum, am setat imprimanta (IP, mask etc) si acum am acces fara probleme si fara toolbox ... cel putin pana reusesc sa trec si prin documentatia mai adanca ...ca in afara de hardware install nu am apucat sa arunc okii pe nik ...

#12
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003
zi ce model de HP e, ca poate vin cu o idee .. am o gramada de printere de retea HP la servici; pe toate le-am setat sau din interfata Web (dar pe webserver-ul imprimantei, ca ishi luau adrese DHCP), sau din telnet.

anyway, iti recomand alt soft dedicat pentru imprimante HP: Web Jetadmin

http://h10010.www1.h...a_overview.html

bafta! :oK:

#13
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,315
  • Înscris: 29.11.2001
HP Color LaserJet 2550n

http://h10010.www1.h...402-388403.html

am o problema pe DHCP in reteaua aia ... ca-s ca dracu, nu se aduna cum trebuie daca nu se aduna o data ... In principiu cred ca e legat si de firewall, desi pe celelalte nu am buba asta .... sunt inca in investigatii cu asta ...

Web JetAdminu' l-am incercat ... numa' ca-mi zice la sfarsit ca e un error in setup and setup will now exit - no debug, no explanation :( ...

O sa-l mai dau o data jos - o fi din download (desi nu pare!).

Telnet n-am incercat deloc ... nu am avut timp sa o bibilesc, abia am setat-o cat de cat ... oricum, isi ia singura un IP default (192.0.0.1/24 - desi se pare ca e cu 16 pana la urma si asta ar fi fost motivul pentru care nu s-a pupat cu un IP din aceeasi clasa .... :)

Multzam! :oK:

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate