Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se pot utiliza imaginile generate...

Alternativa la Paint pe Ubuntu

Recomandare WYSIWYG HTML Editors

Alegere aspersoare
 Despre Japonia - tara pe care nu ...

ICSee din sursa sigura sau echiva...

Exista vreo metoda sa pasez contu...

Acumulator 3.7v
 Andaluzia sau Tara Bascilor

reparatie camin vizitare put

Pragurile minime de raportare pen...

Anevrism de aorta ascendenta
 Dovada adresei de resedinta

Tulsa King (2022 - )

Tv box android fara "servicii...

Factura platita la Supercom si ne...
 

GARMIN MOBILE XT

- - - - -
  • Please log in to reply
2491 replies to this topic

#37
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006

View PostFane, on Feb 18 2008, 21:54, said:

revin cu intrebarea, poate-mi raspunde si mie cineva:
daca n-am modul bluetooth pot sa instalez softul doar pt a vizualiza harta? sau fara modul bluetooth nu vrea sa porneasca aplicatia?
Uita-te in postul #33 si 'schimba' tonul...pe unii ii poate deranja...

#38
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,449
  • Înscris: 05.06.2002
ups. scuze, n-am observat raspunsul. multumesc. si in legatura cu tonul, n-am vrut sa folosesc nici un ton, pur si simplu am vrut sa readuc in actualitate intrebarea mea fiindca nu observasem raspunsul.

#39
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006

View PostFane, on Feb 18 2008, 22:06, said:

ups. scuze, n-am observat raspunsul. multumesc. si in legatura cu tonul, n-am vrut sa folosesc nici un ton, pur si simplu am vrut sa readuc in actualitate intrebarea mea fiindca nu observasem raspunsul.
si din partea mea scuze, ai apropae 2000 de posturi asa ca...am vazut dupa ce am postat...

#40
HelllBoy

HelllBoy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,175
  • Înscris: 03.01.2007

View PostFane, on Feb 18 2008, 21:54, said:

revin cu intrebarea, poate-mi raspunde si mie cineva:
daca n-am modul bluetooth pot sa instalez softul doar pt a vizualiza harta? sau fara modul bluetooth nu vrea sa porneasca aplicatia?

hai ca sa iti raspund eu ... tu ai instalat softul dar nu ai si licenta ptr a-l folosi deci el nu se foloseste de gps intern . dac ai avea licenta ti-ar aparea in meniu posibilitatea sa selectezi ce GPS sa foloseasca intern sau bluetooth .
pe scurt nu este crackuit :D inca mai ai de lucrat .

#41
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,449
  • Înscris: 05.06.2002
n-am GPS de nici un fel. nici intern nici extern. am doar telefon care suporta softul. stiam ca exista doua variante ale softului, una care lucreaza cu orice modul GPS si una care lucreaza numai cu modul Garmin. eram curios daca ma pot juca cu softul (licentiat, desigur) pana a cumpara si modul GPS, sau trebuie sa le achizitionez odata. :P

Edited by Fane, 19 February 2008 - 15:29.


#42
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006

View PostFane, on Feb 19 2008, 15:28, said:

n-am GPS de nici un fel. nici intern nici extern. am doar telefon care suporta softul. stiam ca exista doua variante ale softului, una care lucreaza cu orice modul GPS si una care lucreaza numai cu modul Garmin. eram curios daca ma pot juca cu softul (licentiat, desigur) pana a cumpara si modul GPS, sau trebuie sa le achizitionez odata. :P
Cu softul te poti juca FARA receptor, nici intern nici extern.
Softul in sine se poate descarca GRATUIT de pe siteul oficial Garmin (la support/updates&downloads/Additional Software/Garmin mobile 10 for laptops/pda)
Ca sa vezi macar o harta o poti pune pe cea gratuita din acelasi loc (este o harta de baza a lumii, nerutabila)

#43
scorpionul

scorpionul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 144
  • Înscris: 05.04.2006
Am instalat Garmin XT cu ROAD 2006 pe un Nokia E51. Toate bune si frumoase pana cand am salvat in calculator un track sub forma *.gpx. Dupa ce l-am salvat l-am sters din telefon cu intentia sa-l folosesc mai tarziu. Zis si facut. Cand am avut nevoie l-am transferat in calculator iar mai departe nu stiu cum sa il folosesc. Intrebare: cum il folosesc?

#44
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006

View Postscorpionul, on Feb 20 2008, 22:20, said:

Am instalat Garmin XT cu ROAD 2006 pe un Nokia E51. Toate bune si frumoase pana cand am salvat in calculator un track sub forma *.gpx. Dupa ce l-am salvat l-am sters din telefon cu intentia sa-l folosesc mai tarziu. Zis si facut. Cand am avut nevoie l-am transferat in calculator iar mai departe nu stiu cum sa il folosesc. Intrebare: cum il folosesc?
Ai importat trackul in Mapsource...cum adica nu stii ce/cum sa faci cu el? Il poti edita, modifica, transfera inapoi in telefon, etc.

#45
scorpionul

scorpionul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 144
  • Înscris: 05.04.2006

View Postsubarufan, on Feb 20 2008, 23:11, said:

Ai importat trackul in Mapsource...cum adica nu stii ce/cum sa faci cu el? Il poti edita, modifica, transfera inapoi in telefon, etc.
Am rezolvat. Am schimbat culoarea track-ului iar acum se vede pe harta. In cazul in care vreau sa folosesc track-ul, adica sa navighez dupa el cum se face? Sau nu este posibil?

Edited by scorpionul, 21 February 2008 - 12:57.


#46
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006

View Postscorpionul, on Feb 21 2008, 12:56, said:

Am rezolvat. Am schimbat culoarea track-ului iar acum se vede pe harta. In cazul in care vreau sa folosesc track-ul, adica sa navighez dupa el cum se face? Sau nu este posibil?
Il afisezi pe harta in telefon si il urmezi pur si simplu, punct cu punct. In MapSource il poti edita (modifica, adauga noi puncte, sterge altele, lega de un alt track, etc)

#47
scorpionul

scorpionul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 144
  • Înscris: 05.04.2006

View Postsubarufan, on Feb 21 2008, 15:26, said:

Il afisezi pe harta in telefon si il urmezi pur si simplu, punct cu punct. In MapSource il poti edita (modifica, adauga noi puncte, sterge altele, lega de un alt track, etc)
Multumesc, am inteles.

#48
Bomby

Bomby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 18.04.2006
Am un P990i si Parrot CK3300, am instalat GarminMobileXT 4.10.60 UIQ cu CityNavigatorEurope 2008NT.
Totul merge perfect.
Am acum ROAD 2006 si ma intereseaza daca stie cineva procedura prin care se poate inlocui in CNEurope 2008NT harta Romaniei cu ROAD 2006 astfel incat sa am in P990i o singura harta si nu doua. :worthy:

Edited by Bomby, 24 February 2008 - 16:28.


#49
Corbu'

Corbu'

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 587
  • Înscris: 17.09.2004
Pai cand esti in Romania debifezi CNEurope. In Scule > Organize My Data> Seturi de harti > Mapsource.

#50
Adrian P.

Adrian P.

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,675
  • Înscris: 05.04.2006

View PostBomby, on Feb 24 2008, 16:27, said:

Am un P990i si Parrot CK3300, am instalat GarminMobileXT 4.10.60 UIQ cu CityNavigatorEurope 2008NT.
Totul merge perfect.
Am acum ROAD 2006 si ma intereseaza daca stie cineva procedura prin care se poate inlocui in CNEurope 2008NT harta Romaniei cu ROAD 2006 astfel incat sa am in P990i o singura harta si nu doua. :worthy:

Se poate genera (pe PC) in Mapsource o singura harta in care sa selectezi CNNTEu2008 fara Romania iar acesta din urma sa o selectezi de pe RO.A.D 2006. Harta generata va fi GMAPSUPP.IMG. Va trebui sa editezi apoi GMAPSUPP.UNL in care sa fie, scrise la rand, fara nici o pauza, codurile din cele doua fisiere GMAPSUP*.UNL pe care le ai acum in folderul Garmin. ATENTIE - mai bine fa un backup inainte la tot ce ai in folderul Garmin (de fapt doar fisierele *.img si *.unl), pentru cazul in care ceva iese gresit.

#51
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006

View PostAdrian P., on Feb 25 2008, 10:18, said:

Se poate genera (pe PC) in Mapsource o singura harta in care sa selectezi CNNTEu2008 fara Romania iar acesta din urma sa o selectezi de pe RO.A.D 2006. Harta generata va fi GMAPSUPP.IMG. Va trebui sa editezi apoi GMAPSUPP.UNL in care sa fie, scrise la rand, fara nici o pauza, codurile din cele doua fisiere GMAPSUP*.UNL pe care le ai acum in folderul Garmin. ATENTIE - mai bine fa un backup inainte la tot ce ai in folderul Garmin (de fapt doar fisierele *.img si *.unl), pentru cazul in care ceva iese gresit.
Nu este necesar sa deselectezi Romania din CNE NT. Cu MapSource-ul le poti incarca pe amandoua in telefon (CNE compelt sau nu, poti selecta ce tari, zone vrei si ce nu) apoi te muti pe Road, o selectezi complet si transferi toate hartile din lista generata de MapSource. O sa obtii un singur fisier gmapsupp.img in telefon.
Xt-ul o sa 'citeasca' informatiile din ambele harti acolo unde acestea se suprapun (cazul Romaniei) sau poti deselecta in XT CNE-ul (fara sa-l stergi, doar il deselectezi ca sa nu mai fie citite informatiile din el cand esti in Romania)

#52
madbutcher

madbutcher

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 27.02.2008
oare cum pot sa deschid pe un emulator pda harta road? imi zice ca nu o poate deschide din cauza codului. problema e ca la pda-ul virtual cardul nu are id. a incercat careva acest lucru?

#53
vladst

vladst

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 10.09.2004
Sunt de acord ca softul nu e perfect si ca ii mai pot fi aduse destule imbunatatiri. Personal nu am folosit pana acum decat Garmin Mobile XT cu City Navigator NT v9, care contine harta Europei, din Romania fiind incluse doar Bucurestiul si Timisoara. In Bucuresti mi s-a parut OK, dar nu l-am folosit intens. Nu am cumparat inca si ROAD 2006, dar din ceea ce am citit pe site-ul producatorului, ei o ofera o harta vectoriala cu foarte multe detalii si POI-uri. Dimensiunea hartii la ROAD 2006 e in jur de 140 MB, comparativ cu 20 MB la Sygic. Nu e inca o harta extrem de precisa si riguroasa, cu siguranta are lipsurile ei, dar mi-a placut ca proiectul ROAD 2006 este unul foarte ambitios si incearca sa ofere o harta digitala completa a Romaniei. Partea proasta este ca nu a mai fost actualizata din 2006, sunt promisiuni ca va apare o versiune noua in 2008. Dar daca stau bine sa ma gandesc, nici I-Go nu a mai avut parte de un update major din 2006 incoace.

Trebuie sa tii cont ca ROAD 2006 ofera update-uri gratuite pe viata, daca ai cumparat licenta. Nu in ultimul rand, Garmin Mobile XT e un soft cross platform, poate fi folosit pe mai toate solutiile hardware mobile. Exista soft pe PC cu care iti vizualiza hartile si planifica traseele. Iti poti folosi chiar si laptop-ul pe post de dispozitiv de navigatie. In momentul de fata, I-Go este disponibil doar pe PDA (Windows Mobile), iar Sygic necesita achizitia licentelor separat, pentru fiecare platforma in parte.

Pentru nevoile mele consider ca Garmin Mobile XT este solutia optima. Imi convine sa am GPS pe telefonul mobil, pe care il port oricum tot timpul cu mine, asta ca sa nu mai car dupa mine si PDA-ul. Hartile sunt cel putin la fel de bune ca si cele disponibile pe PDA si se misca suficient de repede pe un telefon bun.

Chiar sunt curios sa stiu de ce spui tu ca PDA-urile cu GPS ofera mai mult comparativ cu Garmin Mobile XT (nu discutam de sisteme GPS dedicate).

#54
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006

View Postgeojoking, on Feb 28 2008, 23:54, said:

Teoretic, vladst, tu ai avea dreptate. Insa practic, nu prea se intampla cum zici tu. E pacat, dar e adevarat. Plus ca, daca tot e pana acolo, pretul softului nu prea justifica si calitatea lui. O fi el cel mai bun produs de navigatie pentru romania pe symbian, insa e departe de ceea ce ofera si cel mai slab PNA sau PDA cu GPS.
Sunt cateva afirmatii incorecte/incomplete aici pe care vreau sa le comentez:
- pretul softului este de 180 lei si dupa parerea mea isis justifica pe deplin banii. Primesti softul deblocat pe card pentru oricare din cele trei platforme mobile, WM, Symbian, Palm. Asta este treaba cu softul
- daca vrei si harta Romaniei (nu te obliga nimeni sa o cumperi) atunci platesti pe soft si harta 500 lei. Primesti deasemenea softul si harta pe card pentru cele trei platforme.
- comparatia cu PNA sau PDA cu GPS este fortata. Bineinteles ca nu o sa obtii aceleasi performante de la soft pe un Nokia 6600 sau 6680 dar o sa obtii performante foarte bune pe un E61 sau pe un Asus bun sau pe HP bun. Una este sa rulezi XP sau Vista pe un calculator de acum 2 ani si alta este sa o faci pe un calculator de ultima generatie, softul fiind acelasi. Nu poti compara un telefon care a fost construit ca si telefon cu un PDA pur din punct de vedere al performantelor - acestea vor afecta si softurile instalate. S-a incetatenit ideea ca softul este facut pentru Symbian...el este facut SI pentru Symbian si a prins pentru ca sunt foarte multe telefoane cu Symbian pe piata, unele mai bune altele mai proaste. Softul functioneaza fara probleme pe toate, limitat fiind bineinteles de performantele telefonului. Iar softul in sine crede-ma pe cuvant ca are niste chestii pe care le gasesti doar in deviceuri dedicate mult mai scumpe (salvarea/ediatrea rutelor lipseste de exemplu in seria NUVI entry level)
- despre harta Romaniei nu are rost sa mai discutam, este in mod clar cea mai completa existenta la ora actuala, fapt recunoscut chiar si de utilizatorii de Mio/Igo. Are insa si va mai avea lipsurile ei.

In final, sunt din ce in ce mai tare convins ca cei de la Garmin au mutat protectia softului si a hartilor pe card in cunostinta de cauza. Au fost convinsi ca imediat vor apare soft si harti piratate dar au considerat ca astfel vor castiga 'nume'. Si cel putin in cazul Romaniei nu s-au inselat, ca dovada numarul de posturi pe softpedia despre Garmin fata de perioada de dinainte de aceasta mutare.

Domnul care a solicitat softul crackuit a deranjat mai ales prin ton nu prin ceea ce a facut - nu este nici primul nici ultimul care o face - softpedia insa este in principiu pentru discutii.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate