Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema infiltratie apa

Elon Musk prezinta robotul Optimu...

La multi ani @laurstef!
 Plita gaz Arctic ARNGN64127SB

Vaccin - alergie polen, ambrozie ...

E labrador sau nu?

Generator Honda EU22i
 Situatia masinilor cu volan pe dr...

Noul legamant

ecranul laptopului se intuneca ri...

Centrala ferroli pe peleți
 Tv cu slot card CI și intrar...

Otel carbon

Capcane pentru șoareci

Passat B8
 

Probleme/Nelamuriri legate de CATIA

- - - - -
  • Please log in to reply
336 replies to this topic

#37
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,427
  • Înscris: 08.12.2006
Nu era nevoie sa mai postezi odata

Ti-am raspuns in postul tau de pe Autocad, citeste acolo

Ca sa te putem ajuta, fa si niste capturi de ecran in care sa evidentiezi exact problemele, ca asa din vorbe, eu unul nu imi dau seama.

Edited by cuculea, 16 April 2009 - 13:09.


#38
alexxxx_rus

alexxxx_rus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 15.04.2009
http://www.netdrive-...am-/169284.html  asa ii ok cand se vede scrisul
http://www.netdrive-...am-/169287.html cand dau new part
http://www.netdrive-...am-/169288.html si acum nu se mai vede scrisu in partea stanga si dreapta la axe

#39
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,194
  • Înscris: 05.04.2006
Mie nu-mi merge niciun link.

#40
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,427
  • Înscris: 08.12.2006
Nici eu nu pot accesa link-urile ce le-ai pus

Incearca si posteaza fotografiile direct pe topic, ai butonul de UPLOAD la indemana.

#41
alexxxx_rus

alexxxx_rus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 15.04.2009
acum sper sa mearga

Attached Files



#42
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,427
  • Înscris: 08.12.2006
Cum e la tine setarea asta? Uita-te in OPTION si spune-mi te rog cum e setat.

In mod normal, trebuie sa fie pe TEXT DEPENDENT.

Eventual, mai incearca si altceva, incearca sa salvezi CatPart-ul , apoi inchide-l si redeschidel de unde l-ai salvat, sunt curios daca mai face asa dupa o reincarcare in urma salvarii......e dubioasa instalarea ta.

Attached Files

  • Attached File  11.jpg   265.1K   39 downloads

Edited by cuculea, 25 April 2009 - 13:38.


#43
alexxxx_rus

alexxxx_rus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 15.04.2009
ii TEXT DEPENDENT si instalarea am facut-o de cel putin 10 ori tot am dezinstalat si am instalat si nush care ii problema....si windowsul l-am reinstalat de vreo 10 ori ca am crezut ca ii ceva de la registrii sau nah ceva legat de windows si tot asa ii si la alti colegi de-ai mei care au tot windows vista ultimate ca si mine le merge...

#44
robotelu

robotelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 12.08.2005
Ce placa video folosesti?
Eu am probleme cu placa video (ATI Radeon X1950 Pro) in SolidWorks.

#45
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,427
  • Înscris: 08.12.2006
Ai folosit acelas KIT de instalare Catia V5 ca si colegii tai carora le merge bine ? Daca nu, incearca si instaleaza dupa alt KIT. E una din optiuni.

Si eu incline sa cred ca e ceva de la placa video, ai pus ultimul driver de la producatorul chipset-ului?

Inca o intrebare, in Part Desig, atunci cand ti se vad literele alea dubioase in arbore, in spatiul 3D poti sa desenezi ceva, ai incercat sa modelezi ceva, sa accesez comenzile? Cum se comporta in acest caz, se vede bine ceea ce modelezi (incearca si fa ceva simplu si apoi roteste ceea ce faci).

Incearca si salveaza catPart-ul , inchide-l si apoi redeschide ce ai salvat, in felul acesta cum se comporta?

Sincer...nu am mai intalnit problema asta la Catia....ca sa iti dai seama de unde vine, trebuie sa faci mai multe teste sa vezi cum se comporta in anumite situatii.

Edited by ploiesteanu, 25 April 2009 - 21:11.


#46
alexxxx_rus

alexxxx_rus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 15.04.2009
am rezolvat pana la urma problema...era legata de driverul de la placa video i-am dat un update si acum nu mai am probleme.ms mult oricum pentru sugestii.

#47
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,427
  • Înscris: 08.12.2006

View Postalexxxx_rus, on Apr 29 2009, 20:38, said:

am rezolvat pana la urma problema...era legata de driverul de la placa video i-am dat un update si acum nu mai am probleme.ms mult oricum pentru sugestii.
OK...nmai bine si mult succes in activitatea cu acest soft.

Daca mai ai si alte intrebari, cu placere.

#48
andonieandrei

andonieandrei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 348
  • Înscris: 31.07.2008
Salut

Am si eu o problema, am realizat un contur format din trei cercuri unite intre ele cu cate o tangenta ( daca este alta metoda de a trasa o tangenta intre doua cercuri exceptand ce am folosit eu va rog sa imi spuneti ) si linile ce erau un plus le-am taiat cu trim insa in momentul in care incerc sa aplic conturului comanda pad imi apare o fereastra in care imi este comunicat ca, conturul nu este inchis ( sau ceva de genu...), nu este prima oara cand intampin astfel de problema dar incercam de mai multe ori sa refac incheieturile linilor si in final reuseam, si la aces desen mi-a iesit o data dar nu pot continua asa...

Va rog sa imi spuneti unde gresesc.

Am pus un video pentru a vedea mai clar ce am facut.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ZR2TOaxST9s?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by andonieandrei, 27 July 2009 - 18:13.


#49
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,194
  • Înscris: 05.04.2006
Cunosc piesa foarte bine, e dintr-una din cartile mele. Din pacate, nu am la indemina tutorialul video cu ea. Incearca sa folosesti Bi-Tangent Line in loc de Line. O sa creeze o line care este tangenta la ambele cercuri (doua cite doua, deci va trebui sa folosesti Bi-Tangent Line de 4 ori), avind capetele pe cercuri. Mai departe, pentru a folosi Pad, trebuie sa ai un contur inchis, cu linii care sa nu se intersecteze cu altele. In meniul Tools vei gasi o comanda Sketch Analysis care iti arata unde ai eventualele probleme in schita. Sper sa te descurci.

#50
ploiesteanu

ploiesteanu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,591
  • Înscris: 02.10.2006
Foloseste constrangerile contact constraint (in spatele pictogramei constraint). Dar nu uita, mai intai, sa fixezi obiectele care nu vrei sa se deplaseze (clic dreapta pe cerc-circle obiect-fix). Uita-te la semnele care-ti indica tangenta , N-ai cum sa gasesti punctul de pornire al tangentei si nici sa controlezi punctul final de tangenta, de obicei faci o linie mai mare, astfel incat , sfarsitul liniei nu este si punctul de tangenta, ramanandu-ti astfel un fragment minuscul dupa quick trimuire. Pentru corectare foloseste trimul indicand fragmentele ce vrei sa-ti ramana ci nu ouick trimul (guma). Si nu te mai obosi sa apesi de sapte mii de ori pe o camanda daca ai de gand s-o folosesti de multe ori consecutiv. Da dublu clik pe pictograma si comanda iti va ramane activa pana la esc.

Edited by ploiesteanu, 28 July 2009 - 17:18.


#51
andonieandrei

andonieandrei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 348
  • Înscris: 31.07.2008
Salut.

Va multumesc am reusit dar acuma am o alta problema, vreau sa creez un filet interior banuiesc ca se realizeaza cu comenzile helix-slot insa in modul mechanical desing - part desing nu gasesc comanda helix. Este in alt modul al programului sau nu am cautat eu bine?

#52
ferdo

ferdo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 09.06.2008

View Postandonieandrei, on 29th July 2009, 18:26, said:

vreau sa creez un filet interior banuiesc ca se realizeaza cu comenzile helix-slot insa in modul mechanical desing - part desing nu gasesc comanda helix. Este in alt modul al programului sau nu am cautat eu bine?

Nu cred ca este cazul sa reprezinti fizic filetul, de orice natura ar fi el. Gandeste-te ce s-ar intampla la un ansamblu unde ai avea sute de suruburi, orice statie de lucru cat de buna ar fi ar "crapa"....de obicei pentru filet se foloseste "thread definition" - tabul de la holes din dreapta, iar daca tii neaparat sa vizualizezi zona filetata atunci se poate marca cumva (eventual colora). Chestia asta o poti face manual sau cu un macro (automatizat).

#53
bettrik

bettrik

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 21.04.2009
cum pot marca eventual colora, pe unde gasesc comanda asta

#54
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,194
  • Înscris: 05.04.2006
Daca vrei, sa zicem, sa colorezi o fata a unui obiect faci click dreapta pe fata respectiva, apare un meniu contextual, alegi optiunea Properties si acolo, in tab-ul Graphic (singurul, de fapt) alegi culoarea pe care o vrei. Acum, daca vrei sa colorezi tot obiectul, faci acelasi lucru, numai ca selectia ta cu click dreapta se va face pe Partbody-ul respectiv din arborele de specificatii.
Ai si doua imagini mai jos, sper sa te descurci.
Attached File  new_1.jpg   22.84K   18 downloads Attached File  new_2.jpg   23.16K   17 downloads

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate