Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Ferestre de mansardã - VELUX vs FAKRO vs ROTO vs KEYLITE

- - - - -
  • Please log in to reply
471 replies to this topic

#451
The_Mack

The_Mack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 16.02.2007
salutare

ce ma sfatuiti sa aleg intre roto WDT R45 H AL 11/14 ( 114/ 140), Rama : EDR 1x1 ZIE AL SB ( Kit instalare ) si telecomanda 1 canal totul la 740 euro si velux integra GGL 306021 si EDW2000 la 1000 euro.

diferenta de pret este mare, intrebarea mea este merita aceasta diferenta de pret?

multumesc

#452
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,607
  • Înscris: 17.03.2014
Salutare. Am nevoie sa montez cat de curand o fereastra pentru mansarda pentru a avea acces mai usor pe acoperis pentru montarea unui panou solar cu programul casa verde. As merge pe o varianta consacrata Velux/Fakro si as fi vrut sa va cer ajutorul in configurarea ferestrei. O prima intrebare se refera la dimensiuni. Eu am intre capriori in jur de 75cm si la velux am vazut ca dimensiunile apropiate care apar pe situl lor ar fi 66 si 78. 78 nu incape clar, insa 66 mi se pare prea mica pentru distanta de 75 de cm. Exista si alte dimensiuni? Daca nu, cum se face, se umple golul pana la 75 cu ceva? Exista inconveniente? La Fakro ce dimensiuni au ferestrele?
Avand in vedere ca in momentul de fata principalul scop al ferestrei este pentru un acces mai facil pe acoperis, este cazul sa aleg varianta care are deschidere laterala special conceputa in acest scop, sau se poate iesi pe acoperis relativ usor si la ferestre care au axul de deschidere orizontal? Care ar fi lungimea minima in acest caz pentru a iesi usor afara/ si sau e cazul sa aleg ceva care are axul de deschidere nu la mijloc ci mai sus?
Odata cu comanda ferestrei vin si alte componente necesare, cum ar fi ramele de etansare, sau astea se aleg separat si costa in plus? Alte accesorii, gen plase de insecte, jaluzele/rolete e bine sa le comand la inceput sau pot fi adaugata si dupa?
Despre montatori "autorizati" ce puteti spune? Sunt toti ok sau trebiue sa aleg si aici? Ceva recomandari pentru Bucuresti/Ilfov ar fi binevenite? In final daca aveti alte recomandari/lucruri la care safiu atent sau la care sa ma gandesc in acest moment mi-ar fi de mare ajutor. Multumesc.

#453
serviceteam

serviceteam

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 07.02.2011
Buna la toti,

De curand m-am lovit de o " problema" care cred ca o sa va intereseze pe toti montatorii in ceea ce priveste ferestrele de mansarda: cu 2 saptamani in urma am ajuns sa "consiliez" un client IT-st care s-a apucat sa renoveze acoperisul avand dpdv al hartiilor doar o hartie primita de la urbanism ca-si poate schimba invelitoarea deterioarata. L-am "plimbat" pe la toti producatorii de ferestre de mansarda si ne-am orpit la ferestrele cu maner sus si la finalul discutiei l-am indrumat sa faca o vizita si la producator pentru a se convinge de calitatea produselor.
In timpul discutiei am stabilit dimensiunea, modelul, accesoriile necesare montajului si l-am intrebat daca in curtea interioara are si acordul vecinei (curte cu 2 familii) pentru a monta o fereastra la baie. Evident, raspunsul a fost ca nu este cazul de acordul cuiva!
Am comandat ferestrele (4buc), ne-am apucat de montaj si la finalul montajului am fost nevoiti sa demontam si sa luam inapoi fereastra de la baie, deoarece - ATENTIE -  orice produs care modifica forma invelitorii necesita autorizatie de constructie. Asta nu o spun eu, ci am vorbit cu dl de la inspectoratul in constructii care a binevoit sa ne "fericeasca" si cu amenda deoarece noi ca si montatori/executanti avem obligatia sa cerem autorizatia de constructie si proiectul pentru a ne putea desfasura munca cu acte in regula altfel . . . amenda ne asteapta daca cineva face reclamatie.
Cert este ca in atatia ani de "ferestre de mansarda" nu am vazut aceasta problema fiind focusat doar pe "a vinde" si sunt curios daca v-ati intalnit cu asemenea probleme, deoarece la mine este a doua oara cand montez, demontez si refac acoperisul in folosul comunitatii.
Un exemplu pe care l-am primit de la dl inspector a fost cu feonul, televizorul sau mobila de la Ikea, care au un ghid de montaj, utilizare si in care ti se spune ce, cum si unde poti folosi produsul respectiv. Evident ca am sunat si eu la producator, insa am primit un raspuns cat se poate de elocvent pentru un montator: "nu este treaba noastra, noi doar le comercializam!". Si acum vine intrebarea mea: noi ca montatori, autorizati sau nu, pentru ce si cine muncim?

Dan

Edited by serviceteam, 30 October 2016 - 22:31.


#454
dcg3

dcg3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 01.02.2017
"VELUX vs FAKRO vs ROTO vs KEYLITE"

Eu am o singura fereastra de mansarda, producator  Velux, instalata in 2012 pe sarpanta cu inclinatie relativ redusa (15 grade parca). Recunosc ca uneori imi ridic ochii cu teama de a vedea infiltratii in zona, mai ales in perioadele cu incalzire dupa ninsori... pana acum zero probleme. Posted Image

#455
decebalus_I

decebalus_I

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 08.07.2007
Salutare,

Mansarda mea este in curs de amenajare cu acoperis Gerard montat de o firma din apropierea Ploiestului. Am 2 chestiuni la care va cer sfatul in acest moment:

1. Am decis sa fac in viitorul apropiat o baie desi initial nu aveam in plan, insa as dori o fereastra de mansarda (preferabil Velux fiindca am mai avut la casa anterioara) dar distanta intre capriori este mica: 50cm. Capriorii sunt OK (10x15cm) dar destul de lungi: 4-4,5m din care pricina nu m-am incanta deloc o juguire. Fiind la calcan in Bucuresti nu pot face o fereastra, desi mansarda e deasupra casei vecinului, ca as primi instant reclamatie.
ce-a mai apropiata pentru mine ar fi (dintr-un pdf descarcat de pe site-ul producatorului): CK04 cu 55 x 98 la pret lista 962 lei cu tva. Va fi imposibil de montat? N-as vrea sa renunt. Ce solutie imi recomandati ?

2. Am fost inspirat si mi-am lasat gol intre capriori intr-o zona pentru o fereastra mai mare. La casa anterioara am fost extrem de incantat de un produs: o roleta exterioara actionata electric pusa la doar o fereastra fiindca imi amintesc ca am dat pe ea o caruta de bani ! (nu fac reclama, dar era buna atat termic, fonic si facea intuneric ziua in camera !) .  Atunci am montat-o odata cu fereastra dar acum nu-mi mai permit. Acum voi incepe termoizolatia si electrica mansardei. Ce sfat imi dati sa las din timp legat de electrica & spatii de lucru/montaj incat montatorului sa-i fie totul la indemna in viitorul indepartat?

Multumesc!

#456
decebalus_I

decebalus_I

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 08.07.2007
buna tuturor!
un raspuns profi la rugamintea mea de la postuld e mai sus se poate va rog (https://forum.softpe...0#entry21182589 ) ?
Multumesc!

#457
marisis1975

marisis1975

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 13.03.2011
Buna seara!

Am de montat o fereastra Velux cu kit termo si hidro intr-o invelitoare Lindab Prima 35. Instructiunile de montaj Velux se refera doar la tigla profilata(ceramica sau beton). Daca montez sipca inferioara de sprijin (pe care stau coltarele) la 8 cm de terminatia tablei de sub fereastra, sortul de plumb nu se aseza incorect pe tabla, adica o parte pe un modul si o parte pe modulul inferior? mai tin cont de instructiuni sau fac in asa fel incat sortul sa cada pe modul intreg de tabla?
Multumesc!

Edited by marisis1975, 09 November 2018 - 21:29.


#458
b.iulian

b.iulian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 209
  • Înscris: 01.05.2007
Salut, caut un specialist montaj 2 ferestre de mansarda pentru Bucuresti, si am cerut 2 oferte. Am tigla de beton pe casa, 15,5-15% panta si necesita juguire. Ferestrele costa undeva la 200 de euro/bucata si pretul cerut de cei 2 montatori a fost 200 si 250 euro/bucata, in conditiile in care nu au vazut lucrarea. Am toate materialele pentru juguire, caprior, coltare, holsuruburi, accesul de lucru relativ usor, oare asta este pretul corect ? Mi se parea normal 100- 150 euro/bucata. Poate nu apreciez eu corect, imi puteti spune cu ce preturi ati mai montat si sa-mi dati un pm cu recomandare ?

#459
b.iulian

b.iulian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 209
  • Înscris: 01.05.2007

View Postb.iulian, on 31 martie 2019 - 10:02, said:

Salut, caut un specialist montaj 2 ferestre de mansarda pentru Bucuresti, si am cerut 2 oferte. Am tigla de beton pe casa, 15,5-15% panta si necesita juguire. Ferestrele costa undeva la 200 de euro/bucata si pretul cerut de cei 2 montatori a fost 200 si 250 euro/bucata, in conditiile in care nu au vazut lucrarea. Am toate materialele pentru juguire, caprior, coltare, holsuruburi, accesul de lucru relativ usor, oare asta este pretul corect ? Mi se parea normal 100- 150 euro/bucata. Poate nu apreciez eu corect, imi puteti spune cu ce preturi ati mai montat si sa-mi dati un pm cu recomandare ?
Am gasit in lista Velux o echipa extraordinar de buna. Montaj cred ca perfect, taiat capriori in vinclu, montaj juguire cu toleranta de 2-3 mm, intarire cu bride peste tot plus pe centru holsuruburi speciale, au centrat fereastra pe mijlocul camerei, fix pe mijloc, au transmis cu firul de plumb, totul dar totul m-a multumit, au facut chiar curatenie cu aspiratorul pe casa. Iar preturile difera mult pe site intre montatori. 150-250 euro/fereastra

#460
livyu_s

livyu_s

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 561
  • Înscris: 16.02.2007
Are cineva fereastra pt mansarda Blachotrapez ? Sau macar a auzit cineva de ele? Tot ce stiu deocamdata este ca e produsa de Fakro pt Blachotrapez.
Astept pareri!

#461
livyu_s

livyu_s

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 561
  • Înscris: 16.02.2007
Revin cu informatii pt ferestrele produse de Fakro si inscriptionate "Blacho" pt Blachotrapez:

Detalii tehnice:
  • dimensiuni (cm) – 78x118, 78x140
  • coeficient de transfer termic pentru sticlă
  • Ug = 1,1 W/m2K
  • coeficient de transfer termic pentru fereastră
  • Uw = 1,5 W/m2K
  • spațiul dintre foile de sticlă este umplut cu gaz inert
  • geamul interior are un strat reflectorizant cu emisii reduse
  • geamul exterior este călit
  • structură rotativă
  • balamalele poziționate la mijlocul ferestrei permit lăsarea aripii în poziție înclinată și o rotire a aripii la un unghi maxim de 180 de grade
  • 2 niveluri de microdeschidere
  • mâner poziționat în partea de jos a aripii
  • posibilitatea de montaj a ferestrelor pe acoperișuri cu unghi de înclinare între 15 și 90 de grade
  • setul include: fereastra, flanșa de etanșare și setul de montaj (corniere, pană, șuruburi necesare, mâner, instrucțiuni de montaj)

Edited by livyu_s, 12 September 2019 - 11:33.


#462
jozefin

jozefin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 24.10.2006
Blacho sunt branduite ferestrele din gama economica, pe care Fakro le vinde cu numele Optilight.

#463
livyu_s

livyu_s

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 561
  • Înscris: 16.02.2007
Am rezolvat cu ferestrele pana la urma, am fost sunat de un consultant de la Blacho si mi a spus ca nu au nici macar clapeta de aerisire (in specificatii pe site ul lor scrie: "2 niveluri de microdeschidere"), deci eu trag concluzia ca ori nu se pricep angajatii ori sunt mai slabe si decat Optilight. Informatiile afisate de mine mai sus le am gasit pe site ul lor (Blacho) si nu mi-au fost confirmate de nimeni... Pana la urma am ales Fakro FTP-V U4.
  Oricum nu prezinta garantie la grindina ceea ce este destul de aiurea, la mine in zona asta vara a venit grindina si in unele zone a gaurit placi de policarbonat care nu erau rascoapte si cred ca fenomene de genul tot o sa avem...

Edited by livyu_s, 25 September 2019 - 08:40.


#464
kingsky

kingsky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,227
  • Înscris: 07.07.2015
in doua camere diferite ambele ferestre facro cu balama la jumatate si manier in partea de jos picura la fiece ploaie mai de durata si consistenta .
am pus mina pe carpe ,am sters bine garnituri am inchis la loc ...ploua mai cu spor ...deja pe tavane apa se prelinge intr-un mare fel...
am ajuns sa ma rog sa se opreasca ploaia ...anul asta mi-au facut istoria de vre-o doua ori...
are cineva o grafica ? o schita ? un manual de intretinere service ceva? poate ma prind de ce nu etanseaza sau ce garnituri sa curat? sau poate au ceva gauri de scurgere laterala infundate ...
incerc sa caut un service in iasi dar vad ca nu prea am noroc ...
multumesc anticipat

#465
jozefin

jozefin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 24.10.2006
Serviceul este asigurat de importator. Intri pe site si completezi formularul, sau suni direct la numarul de acolo> https://kronlux.ro/service/

Pe vremuri, baietii de la service calcau fiecare judet cam o data la 2 saptamani, deci cam asta ar fi termenul maxim pentru constatare. Daca este problema de fereastra, se remediaza de obicei pe loc, daca montajul ferestrelor este deficitar, problema se complica, pentru ca apare raspunderea montatorului, care, daca se simte cu musca pe caciula, are tendinta sa fie foarte greu de gasit! Sunt multe aspecte de luat in seama cand se cauta cauzele infiltratiilor, dar faptul ca doua ferestre diferite se manifesta la fel, ma duce cu gandul la o montare defectoasa si/sau pe un acoperis cu panta prea mica.

Edited by jozefin, 30 October 2019 - 11:45.


#466
kingsky

kingsky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,227
  • Înscris: 07.07.2015
au functionat bine primii 3 ani ...le mai deschidem ,nu scapau apa ,dar copii nu le folosesc si daca nu-si mai au rostul le-as inlocui fie cu ceva fix fie as renunta definitiv la ele ...
una peste alta ...e o bataie de cap inutila
multam frumos de raspuns

Edited by kingsky, 31 October 2019 - 15:46.


#467
jozefin

jozefin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 24.10.2006
Cu tot respectul, concluzia e gresita, resemnarea mioritica nu-i buna! In primul rand, producatorii de ferestre sunt firme internationale care nu se joaca de-a garantia, este de minim 10 ani, timp in care orice interventie de remediere este gratuita, in al doilea rand, o fereastra fixa este mai scumpa decat una care se deschide, pur si simplu nu se face asa ceva decat pe comanda, nu exista ca produs standardizat, cat despre renuntat, asta inseamna modificari la acoperis, lucru scump si inestetic ( peticul din acoperis e complicat de realizat si urat, diferenta de culoare deranjeaza ).Posted Image

Edited by jozefin, 01 November 2019 - 09:13.


#468
kingsky

kingsky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,227
  • Înscris: 07.07.2015

View Postjozefin, on 01 noiembrie 2019 - 09:12, said:

Cu tot respectul, concluzia e gresita, resemnarea mioritica nu-i buna! In primul rand, producatorii de ferestre sunt firme internationale care nu se joaca de-a garantia, este de minim 10 ani, timp in care orice interventie de remediere este gratuita, in al doilea rand, o fereastra fixa este mai scumpa decat una care se deschide, pur si simplu nu se face asa ceva decat pe comanda, nu exista ca produs standardizat, cat despre renuntat, asta inseamna modificari la acoperis, lucru scump si inestetic ( peticul din acoperis e complicat de realizat si urat, diferenta de culoare deranjeaza ).Posted Image

nu nu m-am resemnat mioritic...nici pe departe ...dar uite asa imi maninc ore si ore studiind ,si facind singur ceea ce altii ar fi trebuit sa faca ...
din capul locolui aceste ferestre sunt ceva nave spatiale din punct de vedere al service-ului si n-am sa dau nume sau sume cerute pt constatari si deplasari ...pur si simplu justificate sau nu ele devin inacceptabile ..
ma voi rezuma doar la ceea ce am studiat (manuale de service ,si concluziile desfacerii si reansamblarii ) vis-a-vis de fakro.
asadar ,dupa 8 ani de folosinta au inceput sa picure si orice debit mai consistent de precipitatii se solda cu apa care se prelingea in partea de jos a sistemului de inchidere .
pt cei care lauda in primul rand calitatea materialelor din care este alcatuit uitati despre asta ,incepind de la suruburile de ansamblare care ruginesc si terminind cu balamalele din fier acoperite cu un strat de cadmiu care dispare in ani materialele sunt de calitate joasa Si daca poti trece cu vederea ca n-au putut taia pe laser metalele care intra in componenta ,din otel inoxidabil nu poti trece peste calitatea cauciucurilor de etansare care sunt deformate si valurite de-ti pui intrebarea care a fost forma lor initiala dar cel si cel mai dureros este masticul de etansare care pur si simplu s-a retras in timp de pe elemente ca sticla ,tabla vopsita si cadrul din lemn lasind apei loc de patrundere prin nenumarate locuri ...
nu mai detaliez ,regret ca nu am facut fotografii cu care sa-mi sprijin ce afirm dar daca e sa fiu consecvent cu titlul threadului "VELUX vs FAKRO vs ROTO vs KEYLITE" ,din punctul meu de vedere ...fara FAKRO ..despre celelalte nu pot spune pt ca nu le-am vazut dar in primavara voi inlocui cu velux despre care vom vorbi peste 8 ani daca vom ajunge sanatosi .

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate