Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Compatibilitate Switch - Telefon ...

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...
 C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...
 Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...
 Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...
 

INCALZIRE cu aer conditionat

* * * * * 13 votes
  • Please log in to reply
14598 replies to this topic

#14167
florini78

florini78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 362
  • Înscris: 11.04.2013

View PostAroundYou, on 01 iulie 2022 - 18:49, said:

99,99% pierde freon

-deconecteaza aparatul de la priza (sau siguranta), dupa 5min reconectezi, daca eroarea continua nu e de la fluctuatii
Ca sa nu mai spunem si ca respectivul LG Prestige are protectie la fluctuatii dintr-astea (parca asa citisem candva despre el)

Pai aici e problema.
Scot din priza 5 minute si merge, dar dupa 90-120 minute iar CH38, am incercat pe toate treptele de viteza si tot asa face.
De asta am intrebat de prize inteligente.

#14168
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 17.04.2015
Pai d-aia faci testul cu scosul din priza... n-ai vazut ce zice acolo la explicatia erorii? ca daca e din cauza tensiunii, eroarea e temporara ("problemele electrice, cum ar fi instabilitatea electrica, pot cauza erori temporare")
Si daca deci nu se redreseaza treaba dupa scosul din priza (ca doar nu-ti fluctueaza tensiunea aia in draci acolo la tine) si eroarea reapare, atunci singura explicatie a erorii ramane pierderea de freon... eu asa deduc...
Nah, acu tu daca vrei sa si verifici tensiunea, ia vezi vrouna dintr-astea:
https://www.emag.ro/...2kaAj99EALw_wcB
https://euroelectron...O4aAiakEALw_wcB
Ambele au la specificatii si ca masoara si tensiunea, insa doar la a doua zice ca masoara doar ce e intre 200 si 276V.La aia de la emag nu specifica decat si ca masoara, nu si intre cat si cat

Edited by AroundYou, 01 July 2022 - 23:04.


#14169
piratu360

piratu360

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 22.07.2014
Salut!

Ma tenteaza sa achizitionez 2 aparate AC Gree Soyal GWH12AKC-K6DNA1A, unul pentru un dormitor de aproximativ 18mp si celalalt pt un living de aprox 30 mp cu mentiunea ca in living va functiona si incalzirea in pardoseala.
Ma intereseaza in principal sa reduc dependenta de peleti cat mai mult posibil.
Pentru suprafetele precizate aceste aparate fac fata? Ma intereseaza in special 21 grade la interior tot timpul.
Izolatia exterioara 10 cm polistiren iar izolatia placii de beton este de 20 cm vata bazaltica
Am si sistem fotovoltaic on-grid instalat, deci beneficiez de energie electrica la pret redus.

#14170
florini78

florini78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 362
  • Înscris: 11.04.2013
@AroundYou
Pai dupa scosul din priza eroarea dispare, ii dau diagnostic si totul ok.
Nu ar trebui ca eroarea sa ramana dupa scosul din priza daca ar fi de la freon?
A fost instalat cu pompa de presiune si nu am primit eroarea pina in ultima saptamina.
Nu vreau sa cumpar stabilization de 2000w e ditamai animala de ~10kg.
Posibil fluctuatiile la electricitate sa fi aparut in ultima saptamina cu canicula.

#14171
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 17.04.2015
Florine, nush ce sa zic, iti voi spune insa ce as fi facut eu in cazul tau: as fi sunat frigotehnistul ce mi l-a instalat, sa spuna el ce-i de facut...adica nu doar sa spuna ci sa vina sa dea verdict, sa caute si sa remedieze orice e de vina, etc
Aaaa...si ia uite ce zic astia de la LG despre aparatul tau (in foto)

Attached Files



#14172
bluke424

bluke424

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,450
  • Înscris: 30.06.2011

View Postflorini78, on 01 iulie 2022 - 18:35, said:

La mine LG imi da eroare CH38 dupa cateva ore de functionare.
Pe pagina de support LG India zice ca ori pierde freon ori fluctuatii la reteaua electrica.
Stiu ca baietii aici folosesc prize inteligente pentru a monitoriza consumul si acum vine intrebarea mea
Exista o priza inteligenta care sa inregistreze tensiunea disponibila? Sa pot afla daca fluctueaza tensiunea.

pierde freon, am pățit la fel cu un LG Standard montat acum o lună. pierdea în locul unde au fost sigilate țevile de refrigerant. nu pierduse tot freonul din instalație, motiv pentru care încă funcționa, dar suficient cât să vadă senzorii niște pierderi.

mergea și mai puțin decât al tău, cel mult o oră, apărea CH38 și în aplicație la diagnostic scria clar că este refrigerantul, nimic de probleme cu tensiunea (plus că niciun aparat din casă nu schița nimic). îl scoteam din priză, îl băgam la loc și dispăreau toate erorile, ieșea diagnosticul cu verde peste tot, după o oră iar CH38. a 3-a oară nu l-am mai pornit.

au venit băieții, l-au curățat, au băgat iar freon și ce mai trebuia și acum e în parametri. înainte de asta, nu făcea nici frig așa cum trebuie, se vedea că merge chinuit. acum putem crește pinguini.

Edited by bluke424, 02 July 2022 - 23:52.


#14173
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 17.04.2015

View Postpiratu360, on 02 iulie 2022 - 15:17, said:

Ma tenteaza sa achizitionez 2 aparate AC Gree Soyal GWH12AKC-K6DNA1A, unul pentru un dormitor de aproximativ 18mp si celalalt pt un living de aprox 30 mp cu mentiunea ca in living va functiona si incalzirea in pardoseala.
Ma intereseaza in principal sa reduc dependenta de peleti cat mai mult posibil.
Pentru suprafetele precizate aceste aparate fac fata? Ma intereseaza in special 21 grade la interior tot timpul.
Izolatia exterioara 10 cm polistiren iar izolatia placii de beton este de 20 cm vata bazaltica
Am si sistem fotovoltaic on-grid instalat, deci beneficiez de energie electrica la pret redus.
Am asteptat poate iti raspund alti colegi de forum, ce au cunostinte in domeniul incalzirii cu aer conditionat mai mari sau poate chiar posesori ai unor aparate Gree din gamele lor medii ori top ori chiar , de ce nu, de Soyal.
Poate n-ar fi rau sa citesti chiar si cateva sute de pagini de aici inainte de a te arunca la o asemenea achizitie, mai ales ca si suma totala de plata va fi una consistenta. Vei afla multe lucruri utile, mai multe decat un raspuns relativ scurt acum(de la mine ori de la altii) si te-ar putea lasa sa tragi concluzii mai bine definite...
Plus si ca pt modele relativ noi si putin cumparate/testate de useri pe-aici este mai greu sa obtii info. Si cu o asemenea achizitie risti lesne sa devii "pionier" ...
Cat despre capacitatea gandita de tine, sunt sigur ca Soyal nu e potrivit pt suprafeta dormitorului de care spui. Cred ca daca as fi frigotehnist as refuza sa-ti instalez un asemenea aparat in spatiul de care zici :) Desigur, banii sunt ai tai si tu decizi cum sa-i cheltuiesti. Soyal pare mai potrivit pt incaperi mari si f mari unde isi poate arata puterea, io nu l-as pune intr-o incapere mai mica de 30-35mp si asta doar daca spatiul ar avea pierderi maricele.
Inainte de orice, eu cred ca ti-ar trebui un calcul cat mai bun al pierderilor termice pe care spatiul tau le are. Multi sunt fani ai supradimensionarii dar rezultatele sunt doar moduri de lucru dezastruoase ale aparatelor. Cu atat mai mult la masinaria la care te-ai gandit, care este un mic monstru. Un asemenea aparat pus in incaperi atat de mici, pe vreme cu temperaturi exterioare nu foarte scazute e posibil sa functioneze mai prost si decat un conventional non-inverter low-end... sau daca camerele sunt suficient de bine izolate...
In ce priveste marca in sine, utilizatorii spun in general ca -pe incalzire- minimele de lucru nu sunt punctul lor forte, cu OFF de la minime inalte, aparent chinezii au inca multe de invatat in ceea ce priveste softurile. Singurul lucru bun si interesant este ca Gree are niste posibilitati de lucru in "service mode" despre care au scris colegi, iarna ce tocmai a trecut, cu multe pagini inainte, in care sa te poti "juca" cu alte moduri de lucru ce uneori, in raport de situatie/temperaturi, te-ar putea ajuta... Totusi parca la Soyal s-au vazut si minime mai mici, a fost creat cu pretentia de a fi in clasa High, hardware masina este de top, schimbatoare de caldura masive, destule extra, etc, aparatul place mult "pe hartie" dar.... nustiu... cand toti zic ca la software chinezul nu se pricepe, as fi f circumspect...
Cand cautam eu asta toamna aparate, am citit pe diverse forumuri despre o gramada de aparate, inclusiv despre Soyal chiar, ori de alte Gree-uri din clasa lor medie si inalta... imi amintesc si de probleme ce le reclamau unii, mai ales ceva de genul ca lucreaza cu multe on/off (inclusiv in spatii mari), la unii nu asculta de temperaturile setate, adica desi temp din camera nu ajungea la cea setata, aparatele nu dadeau semn sa reporneasca/cicluri de on/off fara a se realiza temperaturile (!!! si asta e chiar nashpa!), problema probabil venind de la faptul ca atunci cand se ajunge la temperatura ventilatorul se opreste, caldura de la vaporizator creste si incalzeste suplimentar senzorul, acesta oferind apoi date nerealiste... Lucruri care la unii s-au rezolvat in mai bine dupa setarea la alti parametri (compressor on/of temperature), la altii insa nu...functionari adesea haotice, functionari aiurea si pe "auto" parca, etc., dar sigur existau si altii cu impresii in general pozitive.
Zici ca te intereseaza confortul... ei, pare-se ca exact la capitolul confort soyal-ul nu sta deloc bine.

Si eu am facut greseli, inainte de sezonul rece ce tocmai a trecut, am dorit un model nou aparut si am ales doar pe criterii de eficienta declarata precum si estetica, model despre care nici macar nu gaseam multe review-uri... In practica nu sunt suficient de multumit desi aparatul este super economic, pus la lucru intr-o suprafata ce aparent e mult mai mare decat recomandarile pt un 12k btu, nu-mi lucreaza cum mi-as fi dorit in casa mea. Acum, daca m-ai intreba pe mine, as raspunde sincer ca daca ar fi sa aleg din nou, as alege o marca si un model dovedit, as alege unul de care sa fi citit doar comentarii pozitive de la utilizatori ce par sa stie cu ce se mananca incalzirea cu aer conditionat, as fi muuult mai atent cu dimensionarea acestuia in spatiul meu cu putine pierderi, etc., nu as mai alege doar pe principiul ca are date tehnice atat de bune si , drept urmare, n-are cum sa dau gres... De fapt, ca sa fiu si mai sincer, pt incalzire (ca d-aia l-am luat in principal si pe al meu) as merge pe unitati de pardoseala ...alegerea mea in acest moment ar fi probabil Daikin Perfera F (FVXM)...

#14174
piratu360

piratu360

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 22.07.2014
Multumesc ca ti-ai rapit din timp sa imi raspunzi!
Deci inteleg ca e supradimensionat pt dormitorul meu minuscul... Ideea este ca nu e diferenta foarte mare de pret intre cel de 9000btu si cel de 12000... Si am zis ca mai bine mai mare decat mai mic + ca in dormitor as vrea sa nu mai fac uz de calorifer deci va trebui sa se descurce singur.
Pentru living am disponibila si incalzirea in pardosea si astfel s-ar fi ajutat.
Modelul pe care il vreau eu zice ca are rezistenta din aia auxiliară si functioneaza pana la -25 grade, unul din punctele care m-au facut sa il aleg.
Ma intereseaza daca vor face fata, adica sa imi tina cald in casa in perioada de iarna in setupul gandit de mine.
Mentionez ca pana anul asta am avut acea placa de beton complet neizolata si am ars 7t de peleti pe tot sezonul rece, toata casa la 21 grade din prima zi pana in ultima zi.
Intre timp am izolat podul cu 20 cm bazaltica + ca vreau sa scap de stresul achizitionarii peletilor.

#14175
gushpi

gushpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,188
  • Înscris: 17.01.2012
12000 btu pt 30 mp e numai bine
pt dormitorul de 18 mp ia un 9000 - dacă încălzește DOAR acea suprafață
io am în dormitoare 12000 deoarece ușile stau deschise și încălzesc și holul

verifică valorile SCOP pt toată plaja de temperaturi, nu doar cel afișat (că ăla e o medie)
pt dormitor vezi să aibă cât mai puțini decibeli

restul e can-can :)

View PostAroundYou, on 03 iulie 2022 - 17:00, said:

Am asteptat poate iti raspund alti colegi de forum, ...

deh, iulie... ziua americii, concedii, turcia/grecia, vama...

#14176
piratu360

piratu360

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 22.07.2014
Multumesc!

#14177
florini78

florini78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 362
  • Înscris: 11.04.2013
@AroundYou
Deci pierduse tot freonul, tot.
Alti bani alta distractie.
Sper ca asta a fost problema si rezolvarea.
Acum functioneaza in parametri, ingheata rahatul turcesc in tine.Posted Image

#14178
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 17.04.2015
[email protected]
Si de ce zici "alti bani, alta distractie" ?
Ai si platit pt depistarea locului pe unde pierdea si pentru umplerea cu freon sau de ce te-ai exprimat astfel??!
Pe unde pierdea?
Nu a fost acelasi frigotehnist care l-a si montat initial?

#14179
Eugen1968

Eugen1968

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 370
  • Înscris: 27.04.2004

View Postmouse3, on 01 iulie 2022 - 21:15, said:

Din pura curiozitate,conductele de traseu sint din aluminiu cuplate pe cupru la capete?
Nu este adevarat, sunt de cupru... Le-am vazut foarte bine la amandoua aparatele cand le-a rotit catre exterior.
Ieri am montat si cel de al doilea AC cu acelasi mester. Singura diferenta a fost ca traseul a fost mai lung, respectiv 8 m.
Am mai completat cu 450g refigerant.
Si am ascultat UE mult mai atent.
Pus pe 16 grade, in modul SUPER la 1/2 metri de unitate nu se aude NIMIC.
Poate fac un film scurt sa vedeti...
In principiu eu sunt multumit de ce am primit de la chineji pentru 1599 lei.

PS am incercat sa fac acum un film dar zgomotul ambiental - al strazii este mult prea mare.

Attached Files


Edited by Eugen1968, 08 July 2022 - 13:27.


#14180
tiby_olimp

tiby_olimp

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 23.06.2009
https://www.climatic...r-7000-btu.html
https://www.climatic...ifi-inclus.html

Pentru incalzirea unui dormitor de 12 mp care aparat ar fi mai convenabil? Eliminand din ecuatie faptul ca FTXF are modul wifi inclus in pret. Totusi ma nelamureste faptul ca FTXC are SCOP mai bun, capacitate de incalzire mai mare. Atunci de ce e mai ieftin decat FTXF?

#14181
tiby_olimp

tiby_olimp

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 23.06.2009
Necesarul termic al dormitorului oricum nu e foarte mare, se afla intr-un bloc ANL izolat cu polistiren de 10 cm, am un singur perete comun cu exteriorul, toate apartamentele vecine sunt locuite, etc. De asta ma intreb daca are rost sa dau mai multi bani pe FTXF, nu ma intereseaza faptul ca poate raci la temperaturi exterioare de -10 grade. La asta am gasit certificat pe site-ul Eurovent, dar la FTXC20C nu gasesc, sa pot compara COP-urile la diverse temperaturi. Ma intereseaza sa il iau pe cel mai economic si mai silentios.

#14182
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 17.04.2015
[email protected]
Cred ca iti bati prea mult capul,
-cel mai economic (in sensul de cat platesti pe el) stii care e... cel mai economic (in sensul de consum energetic), stii deasemeni, dupa scop, e tot ala care e cel mai ieftin :)
-cel mai silentios, nu cred ca se pune problema, amandoua sunt la fel sau, din ce declara producatorul, aproape la fel ( ftxf, pe racire 20/25/33/39 iar pe incalzire 21/28/34/39 si la ftxc gasesc datele doar pt racire 20/26/33/38, probabil si pe incalzire e cam tot ca ftxf, hai poate vreun decibel mai mult pe vreo treapta sau poate gasesti vreun manual de service si scrie datele complete acolo..)
-de ce e mai ieftin ftxc? raspunsul la asta e mai greu de dat, doar citind date tehnice...poate o fi ftxf cu materiale ceva mai calitative, cine stie... daca vrei totusi un raspuns motivat, ai putea sa le trimiti un mail la daikin Romania, poate te lumineaza ei...
-sensira ftxf e model mai vechi decat ftxc, au niste mici deosebiri dar cred ca pt tine sunt neesentiale... in rest, la prima vedere, ceva diferente de design, culoare alb lucios si dimesiuni usor mai compacte ale unitatii interioare la ftxf versus culoare alb mat la ftxc, filtrare ceva mai buna la ftxc ...si inca cateva chestii care probabil nu prea intereseaza.

-ciudat, nici mie nu imi apare pe eurovent facand search pt rxc, dar sigur are... Uite aici un certificat pe un link bulgaresc:
https://cameo.bg/wp-...20C-FTXC20C.pdf

#14183
florini78

florini78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 362
  • Înscris: 11.04.2013
@AroundYou
Acelasi mester, defect la capat conducta exterior, sper ca doar ala sa fie.
Cu ocazia asta am invatat ca pompa de vid e fix pix.

#14184
Aleduon

Aleduon

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 28.08.2021
Se pricepe cineva la "stocuri" si marketing? Silentium Pro a fost restras definitiv de pe piata romaneasca sau va reveni candva? Am mai dorit in trecut anumite produse pe care, inainte sa ma hotarasc a le achitiziona, in mod (ne-)surprinzator au disparut din stoc de pe toate site-urile romanesti, si nu au mai revenit niciodata. Intr-o oarecare masura, regret ca nu am dat comanda pt. Silentium Pro.

Totodata, as vrea sa-i "avertizez" pe cei care au aparate Hisense - un electronist spunea pe forum ca partea electronica este facuta din piese no-name de slaba calitate, de unde s-ar explica de ce unii sustin in diferite recenzii si comentarii ca aparatele Hisense sunt "aparate de 2-3 veri". Din ce am citit pana acum, ar fi aparate bune, dar nu si durabile. Asadar, pretul ieftin s-ar justifica prin scaderea drastica a durabilitatii si nu neaparat a performantei. Hisense produce si pentru Whirpool - drept dovada, multe aparate Whirlpool se "ard" in 2-3 ani (tot conform recenziilor). Dintre posesorii de Hisense Silentium Pro... e cineva cu vechime (aparat instalat si folosit din 2020, de cand a fost lansat) pe aici, care ne poate spune cum (si daca) a rezistat pana acum? Ma rog, asta in cazul in care o sa mai apara in stocuri vreodata, pentru potentiali viitori cumparatori, nicidecum pentru demoralizarea posesorilor actuali!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate