Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Radiator unitate interioara inghe...

Speta auto (giratoriu)

autorecenzare - cu completare com...
 Problema conectare Disney+ pe ret...

Pe unde se pozeaza cablurile inst...

Nu reusesc sa downloadez Manjaro

Exista masini de vanzare la 1000 ...
 Valoare salariu tarifar dupa unir...

Copyright carte din 1940

Mini laptop No Audio Output Devic...

Zdrobitor de fructe
 Cort familie

Cum a fost pedepsit un medic care...

Camera frontala Alcatel 1S (2019)

Achizitie mtb off road
 

INCALZIRE cu aer conditionat

* * * * * 13 votes
  • Please log in to reply
14160 replies to this topic

#12817
theionutzradu1991

theionutzradu1991

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 28.11.2017
Dar cei care instaleaza fara pompa de vacuum cum fac?
Din cate am vazut deschid putin teava de inalta (a subtire) si fac "purge" prin ventilul de servisare?
Daca  cantitatea de freon pierduta e neglijabila teoretic ar functiona metoda!

#12818
hvac

hvac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 16.12.2020
Rolul principal al pompei de vid este de a extrage umezeala din traseul frigorific. Aparatele moderne au filtre ce retin umezeala insa capacitatea lor este una limitata astfel ca excedentul se plimba prin tot circuitul contribuind la uzura prematura.

#12819
bluke424

bluke424

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,444
  • Înscris: 30.06.2011
dacă ai traseu mic, să zicem 1,5m, mai are sens vidarea?

#12820
MihaiM1971

MihaiM1971

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 29.12.2021
"la electronice cam așa stă treaba: ori pică mereu, ori te țin un veac - indiferent de marcă!!!
io am astfel de experiențe cu multe aparate"

Nu ma pot abtine sa citez vorbele unui electrician batran....cica aparatele electrice functioneaza cu fum.cand iese fumul din ele,gata,nu mai functioneaza


#12821
hvac

hvac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 16.12.2020
Toate trebuie vidate , ca merge si fara e altceva ,  oricum traseul la 1.5m e prea scurt , trebuie minim 3 m ( eu recomand 4m) pt o functionare cum trebuie. Eurovent testeaza cu 5m.

#12822
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,688
  • Înscris: 21.08.2008
Doar trasee de sub 1 metru am avut, fara probleme. Si unul a mers, nu gluma.

#12823
campnou

campnou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,129
  • Înscris: 10.05.2011
In manualul daikin scrie minim 1.5 m, așa am pus, și merge brici!

#12824
FREESH

FREESH

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,740
  • Înscris: 23.02.2007
AC-urile cu Agent R32 sunt mai slabe pe caldura decat R410 ?

#12825
gushpi

gushpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,225
  • Înscris: 17.01.2012
am scris acu' un an juma': în manualul daikinului menționează că trebe traseu mai lung pt amortizarea șocurilor mecanice! atât!

#12826
bluke424

bluke424

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,444
  • Înscris: 30.06.2011
da, când ai traseu scurt, se mai transmit vibrații de la UE în UI. dar nu tot timpul, depinde de mulți factori. eu rar aud zgomote ciudate la al meu și am traseu de 1,5m, UE este fix în spatele UI.

băieții care mi-au montat aparatul nu au folosit pompă de vid și văd că merge totul în parametri, trece și diagonosticul din aplicația lui fără probleme (are senzor și pentru refrigerant). l-am montat și în primăvară când era afară la fel de cald ca înauntru, poate a contat și asta.

#12827
hvac

hvac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 16.12.2020

View Postgushpi, on 26 ianuarie 2022 - 20:39, said:

am scris acu' un an juma': în manualul daikinului menționează că trebe traseu mai lung pt amortizarea șocurilor mecanice! atât!

Numa' ca tre' inteles si de ce ele aparPosted Image

Edited by hvac, 26 January 2022 - 21:57.


#12828
gushpi

gushpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,225
  • Înscris: 17.01.2012
tocmai de-aia am pus și tampoane de amortizare sub UE :P

#12829
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,682
  • Înscris: 08.03.2015

View Postgushpi, on 27 ianuarie 2022 - 10:00, said:

tocmai de-aia am pus și tampoane de amortizare sub UE :P

Cu tampone protejezi consola si prinderile in perete de vibratii si de "oboseala" pt ca nu se mai descarca in perete energia vibratiilor dar transmiti mai multe vibratii in tevi decat in cazul unei fixari rigide.

Dar m-as mira sa apara probleme in oricare din variante.


Ps. De fapt tamponele absorb vibratiile de amplitudine mica si le lasa pe alea de amplitudine mai mare iar fixarea rigida invers- absoarbe vibratiile de amplitudine mare si le "scapa" pe alea de amplitudine mica.

#12830
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,688
  • Înscris: 21.08.2008
Gree al meu la 3-4 grade cu plus cat sunt afara, setat lejer pe 22 de grade, cu UE complet uscata, ce face? Degivrare, ce altceva?

#12831
gushpi

gushpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,225
  • Înscris: 17.01.2012
io aș zice că dacă undele vibratoare au mai multe căi de „descărcare”, cu atât mai bine pt toată instalația :)

#12832
FREESH

FREESH

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,740
  • Înscris: 23.02.2007
Aruncati un ochi pe specificatiile tehnice va rog sa stiu daca AC-ul asta e facut sa mearga si iarna cat de cat?
https://www.hisense....5ve3cg/20003080

Se pare ca la - grade afara mananca 1400w si baga aer caldut .. setat pe 22 sau 32 la fel baga aer, sa aibe vreo problema ?

#12833
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,688
  • Înscris: 21.08.2008
Dar daca avea scala pana la 100 de grade, ai impresia ca ar fi dat mai multa caldura?
Daca abia poate la 22 cum sa te astepti ca la 32 sa iti dea mai mult?

Asta o face un AC potent, care are rezerve...
Iar clasele de consum (A+ sau A++) sunt pentru zona mediteraneana, pentru Ro o sa aveti surprize daca studiati putin eticheta (aia cu harta) si comparati culorile...

Edited by danghetau, 27 January 2022 - 14:55.


#12834
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,143
  • Înscris: 17.04.2015

View PostFREESH, on 27 ianuarie 2022 - 14:47, said:

Aruncati un ochi pe specificatiile tehnice va rog sa stiu daca AC-ul asta e facut sa mearga si iarna cat de cat?
https://www.hisense....5ve3cg/20003080

Se pare ca la - grade afara mananca 1400w si baga aer caldut .. setat pe 22 sau 32 la fel baga aer, sa aibe vreo problema ?
Da, trebuie sa mearga "cat de cat"...de fapt trebuie sa mearga, depinde doar de cat de mult minus si de cat mananca pt a da acea caldura.
Trebuie sa precizezi de la ce temperatura interioara i-ai dat drumul, ce spatiu l-ai pus sa incalzeasca si cat de bine sau nu este izolat acel spatiu. Ca sa-ti dai seama daca are vreo problema (sau ca sa ne spui sa ne dam noi seama) sunt necesare mai multe date. Inclusiv dupa cat timp de la set int 22 inca consuma acei 1400w/h si cat a reusit sa faca temp in spatiu.
Iar aerul trebuie sa fie caldut, ca doar nu vrei sa te friga.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

2 user(s) are reading this topic

2 members, 0 guests, 0 anonymous users

just732, BalogNarcis

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate