Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

INCALZIRE cu aer conditionat

* * * * * 15 votes
  • Please log in to reply
17808 replies to this topic

#12691
blackiesasha

blackiesasha

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 21.01.2013

View PostAroundYou, on 15 ianuarie 2022 - 18:51, said:

Uneori, unii (ca mine) isi si merita tzeapa, ca doar asa imi trebuie daca stiam aparate care stiu sa faca treaba mai corect, incercate si rastestate de multi altii in timp, in viata reala si nu in niste cifre din niste tabele, etc.

poti da niste exemple de aparate de care zici mai sus?

#12692
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,650
  • Înscris: 21.08.2008
Dar a tot dat... Nu citiți puțin în urma?



#12693
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 17.04.2015

View Postblackiesasha, on 16 ianuarie 2022 - 08:27, said:

poti da niste exemple de aparate de care zici mai sus?
Inainte de ultima mea achizitie, am citit sute de pagini de pe unele forumuri (in principal straine), inclusiv topicul de aici. Si doar acesta sa-l fi citit si tu, vei fi vazut deja ca multi utilizatori au formulat impresii deosebit de pozitive despre Daikin Perfera. Personal, nu am gasit niciun comentariu negativ despre functionarea acestui aparat, poate doar in cazuri extrem de rare, mici probleme rezolvate ulterior. Pe mine m-au interesat in principal aparate pe care le puteam lua in bugetul maxim ce mi-l stabilisem initial. Din serii inca si mai superioare decat Perfera, deasemeni lucrurile pare ca stau f bine. Cum nu-mi placea designul UI, am renuntat din start la el; asa-i cand baba se uita doar la frumusete.
Alte aparate despre care am citit lucruri pozitive:
-Toshiba Shorai Premium (doar impresii pozitive, la fel ca si la Perfera, mai putin faptul ca nu moduleaza extrem de jos)
-Toshiba Edge (in principiu f bun, nu moduleaza extrem de jos, calitate slabuta insa a plasticelor UI; am renuntat la el-desi era in lista mea initiala- in primul rand deoarece nu am gasit pe plan local o firma care sa-mi ofere toate serviciile; achizitie/instalare/garantie... ma pasasera la un instalator colaborator care a venit in casa mea sa discutam despre particularitatile posibilului viitor montaj si dupa anumite discutii mi-am dat seama ca era unul mediocru)
-Toshiba Daisekai 9(deosebit, o alegere ce parea sigura, sarea insa mult de bugetul meu)
-ME seria AP (in general lumea multumita, urat cu spume pt gustul meu, am auzit si de on/off-uri insa)
-ME seria LN (mai expensiv, puteam sa-l iau, impresii majoritar pozitive dar nu toate. Fiind un aparat potent oscilam intre a alege un nouar sau unul mai mare. Auzind insa de on/off-uri si la acesta, am renuntat prea usor la el din ratiuni si de buget precum si faptul ca la momentul cand intrase de-a binelea in atentia mea deja batusem palma pt panasonicul ce l-am luat intr-un final).
Presupun ca orice altceva as fi ales dintre cele enumerate mai sus, as fi fost mai multumit acum.
Mai sunt insa si altele...

View Postsubss, on 15 ianuarie 2022 - 22:08, said:

Citind comentariile de mai sus, cred că ar fi grozav dacă vreun producător ar implementa opțiunea de base load (încărcare de bază), adică să-ți permită se setezi un prag minim de consum sub care aparatul să nu coboare.
De exemplu, ai putea seta să meargă constant cu un consum de minim 300 wați/oră pentru următoarele 8 ore...
Posted Image
Nustiu daca chiar ar fi o idee buna asta... Daca nu s-ar opri deloc si ar merge constant fie si la un consum minim, ar ridica intr-una temperatura (sau ar scadea-o pe racire), deci...
Desi nu detin prea multe cunostinte in domeniu, dupa mintea mea nu inteleg de ce nu pot sa faca producatorii astia (sau unii dintre ei/sau pt toate modelele) de AC-uri niste lucruri mai simple pt a nu exista on-off-urile aiurea: de ce un calorifer electric ieftinache sau o centrala cu termostat simplu poate sa faca corect un lucru iar AC-urile inverter (sau unele dintre ele) nu?!!! Cand un calorifer cu termostat sau o CT de ex vede ca temperatura a ajuns la nivelul setat, isi va intrerupe functionarea si nu si-o va relua decat cand aceasta va fi scazut pana la un nivel prestabilit. La fel si vechile AC-uri non-inverter. De ce deci un AC inverter sa nu faca lucrurile tot atat de simplu?! De ce sa-si bata joc cu functionari intermitente inutile?! Fiindca e din soft treaba asta? Si deci poate e vorba de soft prost?! Sau e vorba doar de senzori prosti, nustiu...

Edited by AroundYou, 16 January 2022 - 09:29.


#12694
victord36

victord36

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,881
  • Înscris: 15.04.2007
Mini spliturile sant construite in special pentru racire.De aceea in orice manual de instalare UI se monteaza la 25 cm de tavan si nu la 25 cm de podea ca orice sursa de incalzire.Ca au si functia de incalzire,ca unii dintre " n-avem cu ce" ,n-avem gaz , banii pentru racord de 50-200 m sau pentru pompa de caldura si folosim incalzirea in principal e altceva.Acceptand aceasta struto-camila acceptam si toate neajunsurile provocate de acest compromis.

#12695
campnou

campnou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,268
  • Înscris: 10.05.2011
Deci ,,nu avem cu ce, nu avem gaz, nu avem bani sa tragem gaz de la 50-200 m,, e valabil și pt o ,,grămadă,, de finlandezi, norvegieni, germani, francezi,suedezi, care se încălzesc cu aerul condiționat?!

#12696
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 17.04.2015
victord36@
E prea simplu Victore, e mult prea simplu sa ne lasam coplesiti de ideea ca doar facem un compromis si ca asta am luat, atata se poate.
Desigur, montand splituri de perete, inteleg compromisul de care zici. Dar aici vorbeam de o anumita functionare aiurea a aparatelor, nu de cum este distribuita caldura.
Si nu, nu cred ca e vorba doar de spliturile wallmounted. Sau crezi ca daca puneam echivalentul aparatului meu dar cu unitate de pardoseala lucrurile care ma deranjeaza pe mine cel mai mult acum ar fi fost poate altfel? Eu nu cred, fiindca daca e vorba de soft aiurea, aceleasi probleme le-as fi avut si cu acela. Da, din motive economice multi dintre cei ce-si doresc AC-uri si pt incalzire nu achizitioneaza aparate cu unitati de pardoseala. Insa functionarea tuturor pompelor de caldura aer-aer este in acelasi mod. Unele functioneaza mai bine, altele mai prost, din varii motive. Asta cred ca e singura realitate.
Sau cele cu duct? La fel se poate intampla.

#12697
Bottecchia

Bottecchia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 245
  • Înscris: 26.03.2013

View PostAroundYou, on 15 ianuarie 2022 - 22:08, said:

Tot n-ai vrut sa dai detalii...
..... Eu masor cu un device de la Shelly.
Atat de mult text pentru un raspuns atat de simplu si totusi lacunar. Daia e greu de urmarit un asemenea thread, cand se divagheaza in zeci de fraze pt un raspuns simplu. Cum monitorizati consumul unui aer conditionat montat fara priza, sau cu legatura direct in tablou?
Conteaza ca vreau pt un aer de 18.000 btu Daikin FTXC50B sau de 12.000?
Pe mine ma intereseaza exact deviceul, cu cod daca se poate, sau link daca userul care raspunde da dovada de o amabilitate si mai mare. Poate sa mai spuna si daca a montat singur releul, sau a chemat pe cineva sa faca operatiunea asta. Eu nu ma pricep la relee si chiar ma intereseaza aspectele astea, pt ca vreau sa am astfel de relee si la rulouri electrice si la consumatori gen cuptor electric, aer conditionat, MSV. Ma intereseaza sa gasesc pe cineva care sa le implementeze. Nu ai chef sa raspunzi unor intrebari puerile, tampite sau cum vrei sa le numesti, sari peste, cum fac majoritatea care oricum nu prea raspund userilor la intrebari punctuale si daia sunt mai multe intrebari pe threadul asta decat raspunsuri.  A mai scris cineva mai in urma ca e important sa scrie fiecare la orice post in care vorbeste de aparatul sau, ce AC are si cati btu ca sa pastram un fir, ca habar nu avem despre ce se vorbeste, ca doar nu notam la fiecare ce aparat are, sau sa le tinem minte. Poate doar un user e cunoscut acum, unul cu Panasonic cu bâzdâci.

#12698
Bottecchia

Bottecchia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 245
  • Înscris: 26.03.2013
Pentru un aparat de 18.000 btu, merita diferenta de pret de la 3300 la 5500 intre Daikin Sensira Bluevolution FTXC50B si Daikin Comfora Bluevolution FTXP50M?
Se justifica diferenta de 2200 lei pentru cativa modificari minore de parametrii? Sau poate sunt importante si nu ma pricep eu sa le interpretez.
Exista alt aer de 18.000 mai bun, in acelasi interval de pret, de la Mitsubishi sau Fujitsu?

Attached Files


Edited by Bottecchia, 16 January 2022 - 11:05.


#12699
victord36

victord36

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,881
  • Înscris: 15.04.2007

View Postcampnou, on 16 ianuarie 2022 - 10:20, said:

Deci ,,nu avem cu ce, nu avem gaz, nu avem bani sa tragem gaz de la 50-200 m,, e valabil și pt o ,,grămadă,, de finlandezi, norvegieni, germani, francezi,suedezi, care se încălzesc cu aerul condiționat?!
Da sau nu,sau oricum aveti dreptate.Eu sant unul dintre cei care n-am cu ce,dar sant cetatean europeean cu drepturi si vreau sa folosesc o telecomanda sau un app .Este gaz la poarta,totul ar fi costat 15000 de lei.Am dat 4000 pe doua aparate de restul platesc consum pe 9,7 sau cati ani or fi la ce preturi la ee urmeaza.Probabil frustrarea dvs.din faptul ca folositi acelasi sistem de incalzire la casuta dvs.ca si cel de la o ghereta de paznic.Va rog sa ma scuzati,dar asta e realitatea si se pare ca o gramada de astia cu apa calda si rece deopotriva stiu treaba  asta,nu doar astia de pe acest topic.

#12700
hvac

hvac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 16.12.2020

View PostFREESH, on 15 ianuarie 2022 - 13:25, said:

Cu IFEEL la hisense-ul meu de mai sus , cu telecomanda pusa in camera de langa la 21 grade , nu se mai opreste aparatul si scade si consumul dupa 40 min la 900w-1000.


Cu cat l-ai vazut cel mai putin sa moduleze ?

#12701
victord36

victord36

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,881
  • Înscris: 15.04.2007

View PostAroundYou, on 16 ianuarie 2022 - 10:21, said:

victord36@
E prea simplu Victore, e mult prea simplu sa ne lasam coplesiti de ideea ca doar facem un compromis si ca asta am luat, atata se poate.
Desigur, montand splituri de perete, inteleg compromisul de care zici. Dar aici vorbeam de o anumita functionare aiurea a aparatelor, nu de cum este distribuita caldura.
Si nu, nu cred ca e vorba doar de spliturile wallmounted. Sau crezi ca daca puneam echivalentul aparatului meu dar cu unitate de pardoseala lucrurile care ma deranjeaza pe mine cel mai mult acum ar fi fost poate altfel? Eu nu cred, fiindca daca e vorba de soft aiurea, aceleasi probleme le-as fi avut si cu acela. Da, din motive economice multi dintre cei ce-si doresc AC-uri si pt incalzire nu achizitioneaza aparate cu unitati de pardoseala. Insa functionarea tuturor pompelor de caldura aer-aer este in acelasi mod. Unele functioneaza mai bine, altele mai prost, din varii motive. Asta cred ca e singura realitate.
Sau cele cu duct? La fel se poate intampla.
Aveti dreptate.Dar daca aparatul dvs. ar fi costat 1500 era mai bun ? Eu am dat pe asta 1250.Merge on/off,degivrari aiurea,in schimb foarte silentios,da caldura si tine cu casa.Plusurile sant mult mai mari decat minusurile.

Attached Files


Edited by victord36, 16 January 2022 - 12:18.


#12702
hvac

hvac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 16.12.2020

View Postgeorge90, on 15 ianuarie 2022 - 21:21, said:

Ce vazui pe vreo doua situri - curba COP / T este relativ liniara cu o panta 1 unitate COP la 10 grade C

130 lei per 63 mc gaz => 0.23lei / kWh termic gazos

729 lei per 969 kWh electrici => 0.75lei / kWh non-termic electric

COP de paritate gaz/curent  ar fi 75 / 23 = 3.26, ceea ce ar corespunde unei temperaturi aproximative de 7 - ((3.85 - 3.26) * 10) = cam 1 grad.

Deci sub 1 grad C devine mai rentabil gazul cf. preturilor vechi. Dar cum volumul de incalzit este de 4 ori mai mare cand folosesc centrala pe gaz decat cand folosesc AC, probabil niciodata nu devine mai rentabila incalzirea pe gaz. Ii bine cum zic ?

Odata cu scaderea temperaturii ext (si a cop-ului ) scade si puterea de incalzire. Presupunand ca formula gasita de tine e corecta (eu nu m-as baza f tare pe ea insa nu am studiat amanuntit comportamentul on off-urilor pe incalzire) la 1 grad aparatul va scoate pt acelasi consum electric 3390w termici. Nu stiu ce necesar termic are spatiul ce vrei sa-l incalzesti insa e posibil sa nu fie de ajuns aceasta putere. Trebuie testat pt ca ai ambele solutii montate si la indemana pt a vedea cum sta treaba. Avand in vedere relatia dintre gaz si curent poti calcula la ce cop functioneza testand ambele solutii in aceleasi conditii de temp int/ext.
p.s. testul sa aiba o durata de cateva ore.



View Postsubss, on 15 ianuarie 2022 - 22:08, said:

Citind comentariile de mai sus, cred că ar fi grozav dacă vreun producător ar implementa opțiunea de base load (încărcare de bază), adică să-ți permită se setezi un prag minim de consum sub care aparatul să nu coboare.

De exemplu, ai putea seta să meargă constant cu un consum de minim 300 wați/oră pentru următoarele 8 ore...


Ceva de genul am vazut la Ururu Sarara. La apasarea unui buton nu mai moduleaza peste o anumita valoare , insa nu poti sa setezi tu ca utilizator pragul , e fix. Pe racire genul asta de limitare l-am mai vazut si la alte aparate dar pe incalzire doar la Sarara.

#12703
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 17.04.2015

View Postvictord36, on 16 ianuarie 2022 - 12:08, said:

Aveti dreptate.Dar daca aparatul dvs. ar fi costat 1500 era mai bun ? Eu am dat pe asta 1250.Merge on/off,degivrari aiurea,in schimb foarte silentios si tine cu casa.Plusurile sant mult mai mari decat minusurile.
:) In anume conditii si cand pleci din start cu ideea ca esti dispus la compromis, atunci posibilul raspuns este si "da".
Dealtfel, uite ce scriam doar putin mai in urma, intr-o faza de mai proasta dispozitie:

View PostAroundYou, on 14 ianuarie 2022 - 21:08, said:

Probabil urmatorul meu AC va fi un "chinez cinstit".
Posted Image

#12704
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,056
  • Înscris: 17.01.2012

View PostAroundYou, on 15 ianuarie 2022 - 11:22, said:

dudu76 @
Inteleg ce zici dar totusi imi pare neverosimil cum de un astfel de vant (in conditiile unei temp de 1-2 gr) poate avea drept efect pierderi mai mari asupra interiorului unei cladiri decat o temperatura ext. de -(minus)10 gr...

20 km/h vânt crește pierderile cu circa 40% :(
n-ai crede, nu-i așa?

#12705
campnou

campnou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,268
  • Înscris: 10.05.2011
VictorD36, sa știți că nu sunt frustrat deloc, dar chiar deloc, sunt f mulțumit de încălzirea oferita de aparatele mele, nu este gaz in zona, dar dacă mâine mi l-ar aduce la poarta gratis nu m-aș racorda, și că fapt divers consumul pe ultima luna a fost 450kwh, eu sunt mulțumit și de consum și de confort, peace?

Iar anul asta am pornit încălzirea pe 25 septembrie și până zi am consumat 1150kwh

#12706
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 17.04.2015

View PostBottecchia, on 16 ianuarie 2022 - 10:33, said:

Atat de mult text pentru un raspuns atat de simplu si totusi lacunar.
Desigur, mi-a si facut placere sa scriu textul, iritat fiind de faptul ca ma oferisem sa-ti raspund, voind sa o fac chiar detaliat, sa-ti ofer imediat informatia de care aveai nevoie, in mod cat mai simplu si strict pe necesitatile tale (si nu uita! in mod absolut gratuit, luand din timpul meu personal, oferind informatie pe care eu am cautat-o candva, citind diverse, vorbind cu diversi si rapind inclusiv din timpul lor, intr-un subiect cu care nu eram deloc familiariazat -ca si tine dealtfel- , pt a nu face greseli in ceea ce doream sa fac si cu un anume scop final, ce-i drept mai complex decat pare ca doresti tu...)
Raspunsul a fost lacunar intentionat in ceea ce priveste intrebarea ta din motive pe care le-am specificat f clar. Chiar nici asta n-ai inteles sau doar te-a luat valul ironiilor?

View PostBottecchia, on 16 ianuarie 2022 - 10:33, said:

se divagheaza in zeci de fraze pt un raspuns simplu.
Vezi? Tu crezi ca intotdeauna poate fi vorba doar de un raspuns simplu si universal valabil in orice conditii? (intrebare retorica)

View PostBottecchia, on 16 ianuarie 2022 - 10:33, said:

Conteaza ca vreau pt un aer de 18.000 btu sau de 12.000?
Da, poate conta.

View PostBottecchia, on 16 ianuarie 2022 - 10:33, said:

Cum monitorizati consumul unui aer conditionat montat fara priza, sau cu legatura direct in tablou?
(...)
Pe mine ma intereseaza exact deviceul, cu cod daca se poate, sau link daca userul care raspunde da dovada de o amabilitate si mai mare.
Desigur, imi place sa cred despre mine ca sunt o persoana destul de amabila (uneori si cand vreau) Posted Image
Cu toate ironiile, inca imi voi pastra oferta si poate, sperand ca si tu sa revii la ganduri mai bune, in continuare (ramai deci pe topic) voi avea bunavointa sa incerc sa te ajut cu vreo parere, poate chiar sa-ti indic device-uri, mod de a le implementa, unde sa cauti mai multe informatii in caz ca doresti mai multe lucruri decat simpla contorizare, etc. De fapt, asa cum am mai mentionat in "textul" care nu a fost pe placul tau, imi dorisem sa dau un astfel de raspuns (nu neaparat pt tine, cel ce ai refuzat sa oferi detalii imediate... detalii cerute pt a nu raspunde eu cu inca un "text" care sa acopere absolut toate posibilele situatii ce le-as fi putut banui ca ai putea sa le ai... caci da, prefer oricand sa scriu "texte" mai far'de rost si divagatii, decat sa raspund punctual unuia ce cauta informatie dar nu binevoieste sa ofere detalii mai ales cand acestea ii sunt cerute!!!) fiindca, multi useri pot fi interesati si de astfel de lucruri si as fi prezentat poate, la obiect, un caz anume din care sa se traga niste concluzii. Ramai deci pe-aproape, inca am de gand s-o fac.

View PostBottecchia, on 16 ianuarie 2022 - 10:33, said:

Poate sa mai spuna si daca a montat singur releul, sau a chemat pe cineva sa faca operatiunea asta. Eu nu ma pricep la relee si chiar ma intereseaza aspectele astea, pt ca vreau sa am astfel de relee si la rulouri electrice si la consumatori gen cuptor electric, aer conditionat, MSV. Ma intereseaza sa gasesc pe cineva care sa le implementeze.
Eu de ex, nefiind o persoana cu deprinderi anume (in ce priveste curentul electric nu ma bag la mai mult de a schimba un bec sau o priza), am preferat sa chem pe cineva care se pricepe mai bine si, desigur, am platit pt asta.
Insa nu pare sa fie ceva prea complicat, chiar simplu as putea zice vazand operatiunea de montare in tabloul electric... Trebuie sa stii sa citesti o schema electrica poate, etc, si putina indemanare.

View PostBottecchia, on 16 ianuarie 2022 - 10:33, said:

Nu ai chef sa raspunzi unor intrebari puerile, tampite sau cum vrei sa le numesti, sari peste
Esti sigur tu, in inima ta, ca ti-ai fi dorit sa fi sarit peste si sa nu-ti ofer informatii de care recunosti ca ai nevoie?

PS: si textul asta l-am scris cu tot atat de multa "placere" precum si precedentul.Posted Image

Edited by AroundYou, 16 January 2022 - 13:12.


#12707
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 17.04.2015

View Posthvac, on 16 ianuarie 2022 - 12:20, said:

Ururu Sarara
Ca tot veni vorba de el, apropo, tocmai citeam adineori pe un forum strain impresii utilizator, "real life"... si ma apuca rasu'-plansu'

#12708
hvac

hvac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 16.12.2020
Si nu ne zici mai multe ? Sunt din categoria "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul" ?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate