![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Cd 4016 (4066)
Last Updated: Jul 02 2004 08:07, Started by
fili
, Jul 01 2004 14:46
·
0

Posted 01 July 2004 - 14:46

A incercat cineva comutatoarele astea la frecvente mari (adica 10-20 Mhz)? Chestia e ca as vrea sa le bag pe intrarea unui osciloscop (selectie AC/DC/GND), pe urma la partea de amplificare a unui AO, la circuitul de shiftare sus/jos al semnalului, etc. (toate astea-s in osciloscop, deci or sa mearga la frecventa destul de mare).
La partea de shiftare, as vrea sa fac ceva cu o retzea de rezistente controlate digital de catre CD-urile astea... Si inca o chestie. La scoala am invatat ca la un amplificator cu AO, singurul lucru care influenteaza factorul de amplificare este raportul Ra/Rb. Intrebarea este: chiar nu conteaza ce valoare au rezistentele alea? Eu as vrea sa bag in retzeaua aia niste rezistente mari, cam de 1 Mb, ca sa nu mai conteze asa mult rezistenta in scutcircuit a comutatoarelor (cam 100-150 ohm). Are vreo problema oare? |
Posted 01 July 2004 - 15:06

Aceste circuite digitale nu functioneaza sigur decat pana la 1 Mhz. Asa tin eu minte din datele de catalog. Deci sanse putine , la frecventele dorite de tine.
|
Posted 01 July 2004 - 16:05

4066 este sau era frecvent folosit pt comutare A-V in televizoare sau video, asa ca merge sigur pana la 6MHz, frecventa semnalului comutat.
Referitor la stabilirea castigului unui AO trebuie sa tii cont de: - banda de castig unitar (frecventa la care A=1); produsul frecventa x castig este constant, ex. daca ai A=1 la 1 kHz la 500Hz A=2 maxim. - curentii pe intrari te limiteaza in alegerea valorii sup a rez. (offset-ul acestora este de asemenea important) - pt minimizarea offset-lui la iesire cele doua intrari trebuie sa vada aceiasi impedanta - trebuie sa revezi ce ai invatat la scoala, cauta cartea de CIL, etc |
Posted 02 July 2004 - 08:07

Damn, uitasem de compensarea in frecventza... Asta imi limiteaza rau de tot optiunile.
Cat despre CD 4066, bleah, se pare ca o sa abandonez ideea folosirii lui intr-un osciloscop (tot comutatoru mecanic e de baza, desi as fi vrut sa am doar o cutiutza cu 2 sonde, o mufa de port paralel si un LCD, ar fi dat frumos). Oricum, 10x pt informatii ;) |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users