![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cd 4016 (4066)
Last Updated: Jul 02 2004 08:07, Started by
fili
, Jul 01 2004 14:46
·
0

Posted 01 July 2004 - 14:46

A incercat cineva comutatoarele astea la frecvente mari (adica 10-20 Mhz)? Chestia e ca as vrea sa le bag pe intrarea unui osciloscop (selectie AC/DC/GND), pe urma la partea de amplificare a unui AO, la circuitul de shiftare sus/jos al semnalului, etc. (toate astea-s in osciloscop, deci or sa mearga la frecventa destul de mare).
La partea de shiftare, as vrea sa fac ceva cu o retzea de rezistente controlate digital de catre CD-urile astea... Si inca o chestie. La scoala am invatat ca la un amplificator cu AO, singurul lucru care influenteaza factorul de amplificare este raportul Ra/Rb. Intrebarea este: chiar nu conteaza ce valoare au rezistentele alea? Eu as vrea sa bag in retzeaua aia niste rezistente mari, cam de 1 Mb, ca sa nu mai conteze asa mult rezistenta in scutcircuit a comutatoarelor (cam 100-150 ohm). Are vreo problema oare? |
Posted 01 July 2004 - 15:06

Aceste circuite digitale nu functioneaza sigur decat pana la 1 Mhz. Asa tin eu minte din datele de catalog. Deci sanse putine , la frecventele dorite de tine.
|
Posted 01 July 2004 - 16:05

4066 este sau era frecvent folosit pt comutare A-V in televizoare sau video, asa ca merge sigur pana la 6MHz, frecventa semnalului comutat.
Referitor la stabilirea castigului unui AO trebuie sa tii cont de: - banda de castig unitar (frecventa la care A=1); produsul frecventa x castig este constant, ex. daca ai A=1 la 1 kHz la 500Hz A=2 maxim. - curentii pe intrari te limiteaza in alegerea valorii sup a rez. (offset-ul acestora este de asemenea important) - pt minimizarea offset-lui la iesire cele doua intrari trebuie sa vada aceiasi impedanta - trebuie sa revezi ce ai invatat la scoala, cauta cartea de CIL, etc |
Posted 02 July 2004 - 08:07

Damn, uitasem de compensarea in frecventza... Asta imi limiteaza rau de tot optiunile.
Cat despre CD 4066, bleah, se pare ca o sa abandonez ideea folosirii lui intr-un osciloscop (tot comutatoru mecanic e de baza, desi as fi vrut sa am doar o cutiutza cu 2 sonde, o mufa de port paralel si un LCD, ar fi dat frumos). Oricum, 10x pt informatii ;) |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users