Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...

Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54
 Aplicatie medicala / asistent med...

Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE
 Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...
 Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis
 

Centrale ARISTON (Merloni)

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
14129 replies to this topic

#2917
SwatKat

SwatKat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,221
  • Înscris: 01.12.2005
De 3 sapt am dat si eu drumul la incalzire (Ariston Genus 35)setand temp maxima la 60 grd, ca si asa se facea cald rau... Observasem ca presiunea varia destul de mult, de la 1.1 la rece pe la 2.1 la cald... Plus ca mai si pierdea la vreo sapt cateva zecimi, am umplut de 2 ori de pe la 0.8 la 1.1. (bine, acest fenomen l-am sesizat de asta primavara, insa doar pe acm cam la 1 luna mi se intampla sa pierd presiune (pana pe la 0.8-0,7)
Aseara am constatat ca ajunsese la 0.6 presiunea, asa ca am umplut iar si am si crescut temperatura la 70 grd.
Dupa vreo juma de ora vad ca incepuse sa curga apa din supapa de suprapresiune, presiunea era de 2.6.
Dimineata aveam iar 0.6, iar umplu si tocmai cand vorbeam cu cei de la service (centrala functiona) incepe iar sa picure, presiunea era iar de 2.6.

Service-ul a venit imediat, problema constatata a fost ca se pierduse presiunea din vasul de expansiune. S-a refacut presiunea, de atunci mi-a mers centrala de 2 ori, de la 1.1 nu a mai crescut mai mult de 1.7.

Recomandarea a fost sa mai pun pe retur un vas de expansiune, deoarece posibil ca cel al centralei sa "functioneze" la capacitate maxima (am vreo 13 radiatoare, total vreo 14 m liniari de radiatoare de h=600).

Intrebarea 1: vreo recomandare de vas de expansiune? am inteles ca ar fi si prin brico/dede/etc... sunt ok? sa caut ceva specific? - se pare ca un vas de cam 10-12 l ar fi nevoie.
Si intrebarea 2: cum anul trecut cand pornea masina de spalat rufe aveam si porniri bruste ale centralei pe acm, cand tragea masina apa (sunt pe acceasi coloana), am rezolvat situatia cu o intarziere de 2 sec pt cerere acm din meniul centralei. Mai are sens sa iau si o supapa de sens, daca tot tai tevi?

Multumesc.

#2918
marimare

marimare

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 22.11.2012
Va salut. De o saptamana urmaresc forumul pentru ca intampin probleme in functionarea centralei.( ariston microgenus 23 mffi instalata in 2003). O sa le iau pe rand:
1. de aproximativ 7-8 zile la pornire da scanteie continua peste flacara, apoi fara sa constat un anumit interval de timp intra pe avarie( se aprindea becul rosu). Din ceea ce am citit pe forum este din placa si am schimbat acel condensator 903.( inainte de a schimba C903a venit reprezentantul ariston si mi-a recomandat sa schimb centrala pentru ca este veche si nu este rentabil sa schimb doar placa). Problema cu scanteia sa rezolvat imediat in sensul ca nu mai este continua si centrala nu mai intra pe avarie.
2. La doua zile dupa bucuria mea scurta are alte simptome. Cand porneste pe incalzire, dupa pornire nu mai tine cont de comanda termostatului, adica porneste de cateva ori cate 2-3 secunde apoi se stinge,  porneste din nou face apa la o anumita temperatura apoi se opreste de tot. Pana acum se stingea flacara iar pompa recircula apa. Ea incearca sa pornesca dar simptomele sunt aceleasi  adica porneste de cateva ori cate 2-3 secunde apoi se stinge  si porneste abia cand apa din centrala ajunge la o temperatura joasa. ACM functionaza normal doar ca dupa ce dau drumul la apa calda de obicei pornea flacara imediat acum dupa aprox. 4-5 secunde. Aceleasi simptome care le am acum pe incalzire le-am avut anul trecut pe ACM si am schimbat sonda de temperatura (era una verde daca nu ma insel). De atunci nu am mai avut probleme.
   Intrebarea mea este daca s-a dus cealalta sonda pe incalzire sau defectul este inca din placa. Rog pareri ca o noua centrala este cam scumpa. Multumesc

#2919
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,590
  • Înscris: 07.09.2008

 marimare, on 22 noiembrie 2012 - 22:53, said:


E un sasiu bun si nu merita sa schimbi centrala. Poate fi cealalta sonda de temperatura defecta sau mai poate fi si presostatul de aer defect, eventula contacte imperfecte la papucii de conectare ai acestuia sau furtunasele de legatura dintre ventilator si presostat cu crapaturi pe margini lucru care duce la o "citire" incorecta a presiunii de lucru a ventilatorului, reluindu-se faza de aprindere.

Edited by servoman, 23 November 2012 - 01:50.


#2920
budrom

budrom

    Expert Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,018
  • Înscris: 21.07.2010
Este o centrala buna, a mea are 10 ani de folosinta pe ACM si CALDURA, inafara de pb cu placa, nimic major, e fiabila.
Am descoperit si de ce nu mai ”citea” centrala termostatul, era un contact desprins, de dupa papuci.

#2921
hsdpa

hsdpa

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 16.08.2006
Ariston Genus Premium 35FF Varf de gama varf de gama.... Sa incerc alt provider? De centrale sau de service? Ca de situatie sunt acrit bine de tot (optimist din fire):

- in 2008 am achizitionat o centrala Ariston Genus Premium 35KW tiraj fortat prevazuta cu sonda externa de temperatura si termostat modulant de camera (la acea vreme am achizitionat si interfata speciala dintre cele 2 periferice si placa centralei)
- la inceputul anului 2009 am efectuat PIF cu firma agreata
- in iarna 2010/2011 centrala a inceput aleator (mai intai mai rar apoi din ce in ce mai des) sa se blocheze cu eroarea 504 Detasare Flacara (dupa SP1, SP2 si cred ca SP3 la acea vreme - prima aprindere esuata, a II-a aprindere esuata, samd)
- in ianuarie sau februarie 2011 s-a procedat la inlocuirea placii de baza in garantie . In momentul schimbarii placii de baza cu una model mai nou conectarea perifericelor s-a efectuat direct la placa electronica nemaifiind nevoie de interfata speciala)
- pana acum o saptamana centrala a functionat ireprosabil insa din pacate a inceput sa genereze din nou codurile de eroare SP1, SP2 dupa care se blocheaza fie cu cod 504 Detasare Flacare fie cu cod 501 Absenta Flacara.
- in data de de 19.11.2012 centrala a fost verificata si s-a efectuat curatirea conductei de eliminare a condensului (acolo s-au gasit multe impuritati si s-a stabilit ca fiind cauza initiala a erorilor) si inspectarea senzorului de ionizare si a electrodului de aprindere flacara (care erau in stare buna).
- in continuare centrala a dat erori si s-a blocat (evident nu in prezenta reprezentantului firmei de service)
- am mai avut apoi o vizita soldata cu inspectarea camerei de ardere unde bineinteles nu s-a gasit vreo urma de apa (ca urmare a "semicolmatarii" conductei de evacuare a condensului) si s-a stabilit ca trebuie sa inlocuiesc senzorul de ionizare.

Status quo. Inca nu am dat bani pe senzor, ceva imi spune ca i-as arunca pe geam (sau in foc)...

Ne apucam de service singurei (acum centrala nu mai este in garantie) sau mai incercam pe la importator sa-i explic ca unul din lozurile necastigatoare este la mine?

Merci frumos,
501 (pentru moment)

#2922
bap

bap

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 12.11.2012
hsdpa,

avem acelasi tip de centrala, acelasi gen de probleme si aceeasi lipsa de logica in functionare/service. La mine problema este codul 407, manifestat in decursul timpului aproximativ astfel: 1 an eroare, 1 an fara eroare, 1 an eroare ... (toate acestea fara nici o interventie).
Dupa parerea mea, problema ta mai degraba provine de la gaz (presiune, continut de aer, impuritati). Pana aici ar fi logic daca nu ar exista urmatoarele probleme de logica:
1) daca problema era de la gaz, senzor ionizare, electrod aprindere, etc., de ce nu s-au manifestat si cu noua placa ?
2) daca problema era de la placa, de ce dupa inlocuirea acesteia au aparut aceleasi probleme ?

Aceste probleme de logica, similare si cazului meu, ma irita si pe mine. In momentul in care le expui service-ului primesti raspunsul standard: sa incercam o schimbare de placa. As scoate banii pe loc pentru o inlocuire daca service-ul mi-ar raspunde afirmativ la urmatoarea intrebare: daca nu e de la placa imi dai banii inapoi ?
Reparatii pe bani prin metoda "hai sa schimbam ca rau nu poate fi" poate face absolut oricine pana nimereste in final defectul.
hsdpa, banuiesc ca ai garantie la noua placa. Pune-i sa ti-o schimbe pana dau faliment sau pana nu iti mai apare defectul. Apropo, si eu banuiesc tot placa la problema mea, nu vrei sa facem o proba tu cu placa mea si eu cu placa ta sa vedem ce erori mai apar la fiecare dintre noi ? E o metoda de genul cum am descris-o mai sus, dar macar e fara bani...

#2923
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,590
  • Înscris: 07.09.2008

 bap, on 25 noiembrie 2012 - 13:01, said:

Avaria de la tine este de la senzorul de camera care ar fi intrerupt. Daca acesta exista, este posibil sa fie cablul intrerupt sau chiar senzorul cu defect intern. Daca acesta nu exista atunci trebuie dezactivat modul de lucru cu senzor de camera modulant.

#2924
bap

bap

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 12.11.2012

 servoman, on 25 noiembrie 2012 - 14:39, said:

Avaria de la tine este de la senzorul de camera care ar fi intrerupt. Daca acesta exista, este posibil sa fie cablul intrerupt sau chiar senzorul cu defect intern. Daca acesta nu exista atunci trebuie dezactivat modul de lucru cu senzor de camera modulant.

servoman,
atat timp cat folosesc centrala pe o singura zona, cu oricare din cei doi senzori modulanti (un singur senzor cuplat) merge impecabil. De aici deduc ca cei doi senzori si cablurile aferente sunt ok. Problema apare strict cand sunt cuplati amandoi, unul pe zona 1 si celalalt pe zona 2.
Crede-ma ca am testat toate combinatiile in incercarea de a restrange posibilele cauze. Stiu meniul centralei pe de rost. Am schimbat placa Clip-in 2 zones, am schimbat interfata BUS. In momentul de fata mai de schimbat doar placa centralei, dar ramane intrebarea: de ce un an a facut probleme, un an nu, iar acum iarasi da ?

#2925
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,590
  • Înscris: 07.09.2008

 hsdpa, on 25 noiembrie 2012 - 06:55, said:


In cazul tau as verifica reglajele CO2 de minim si de maxim  de pe vana de gaz si daca acestea sunt corecte ar trebui inlocuita vana de gaz, Ar mai trebui verificata si aprinderea lenta in meniul de service la parametrul 220 care trebuie sa fie la valoarea de 60 si nu in ultimul rand distanta dintre electrozii de aprindere care trebuie sa fie de 4mm.
Nu ar trebui blamata o marca pentru lipsa de cunostinte sau(si) profesionalism a firmelor reprezentante din teritoriu.
Oricum placa electronica ar fi inlocuita degeaba mai ales daca a fost deja schimbata, dupa parerea mea tot degeaba.

 bap, on 25 noiembrie 2012 - 14:56, said:


servoman,
atat timp cat folosesc centrala pe o singura zona, cu oricare din cei doi senzori modulanti (un singur senzor cuplat) merge impecabil. De aici deduc ca cei doi senzori si cablurile aferente sunt ok. Problema apare strict cand sunt cuplati amandoi, unul pe zona 1 si celalalt pe zona 2.
Crede-ma ca am testat toate combinatiile in incercarea de a restrange posibilele cauze. Stiu meniul centralei pe de rost. Am schimbat placa Clip-in 2 zones, am schimbat interfata BUS. In momentul de fata mai de schimbat doar placa centralei, dar ramane intrebarea: de ce un an a facut probleme, un an nu, iar acum iarasi da ?

E ceva local care nu depinde de centrala, dar asta se poate depista doar la fata locului lucru greu realizabil daca manifestarea este aleatorie. Nu exclud si o eroare de soft daca centrala este fabricata pana in 2008.

#2926
bap

bap

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 12.11.2012
servoman,

centrala este fabricata in 2008, ziua 249, adica 6 septembrie.
Crezi ca ar putea fi vorba de o problema de soft ? Daca da, tot schimbarea placii este solutia sau se poate face o resoftare ?
De unde pot testa o saptamana o placa noua pe care sa o cumpar ulterior daca problema mea nu mai apare ?
Cam cat costa o placa ?

#2927
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,590
  • Înscris: 07.09.2008

 bap, on 25 noiembrie 2012 - 16:35, said:

servoman,

centrala este fabricata in 2008, ziua 249, adica 6 septembrie.
Crezi ca ar putea fi vorba de o problema de soft ? Daca da, tot schimbarea placii este solutia sau se poate face o resoftare ?
De unde pot testa o saptamana o placa noua pe care sa o cumpar ulterior daca problema mea nu mai apare ?
Cam cat costa o placa ?

O resoftare ar fi posibila dar e nevoie de softul nou de pe placile actuale si cum nu tine nimeni pe stoc asa ceva....
O placa de teste ar fi de pe alta centrala functionala dar trebuie sa gasesti si persoana care sa fie de acord cu asa ceva.
Pretul unei placi noi este 985lei fara manopera, TVA inclus.
Pe procesor este o eticheta cu versiunea de soft pe primul rand (de ex. 3V0 sau 5V0). Ce scrie la tine pe acea eticheta?

Edited by servoman, 25 November 2012 - 22:15.


#2928
blezneag

blezneag

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 08.08.2006
Buna
De curand m-i sa pus in functie centrala termica, Ariston BS 24 FF.
Se aude un zgomot ciudat la pompa de recirculare, zgomot asemanator cu un robinet deschis, parca ar turna cineva apa cu galeata acolo.
Am pus un aerisitor automat pe caloriferul din baie, situat oricum la nivelul cel mai inalt.
Eu nu stiu cum functioneaza acele pompe.
Am inteles ca e un aerisitor automat pe ea dar nu stiu unde sa-l caut, nu stiu daca acea pompa se autoamorseaza sau trebuie amorsata, poate are aer in ea...
Ce parere, aveti, asa trebuie sa se auda?
Multumesc

#2929
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
La punerea in functiune,printre altele,se face si aerisirea pompei pe la lagarul din spate...acel surub maaare.Aerul de acolo nu poate iesi pe la aerisitorul automat care e in fata.Rotorul pompei se invarte in apa si tot cu apa se ung lagarele lui.Poti sa faci singur aerisirea,slabind putin acel surub (nu trebuie desfacut complet).Sa pui o carpa sub pompa acolo in spate,caci o sa curga picaturi de apa.Atentie sa nu ajunga apa la placa electronica!!!

#2930
ginogino

ginogino

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 02.04.2007
stimati domni,
revin cu problema mea la ariston uno la care am gasit o rezolvare de compromis ( in sensul ca in 24h nu a mai facut figuri )
conform sfaturilor primite si pentru care inca o data adresez multumiri, am inversat intre ele cele doua sonde ntc si observand ca defectul persista am cumparat doua sonde noi. Dupa ce le-am montat, cu carcasa demontata a centralei am facut nenumarate probe si nu a mai dat rateu la pornirea unui nou ciclu de aprindere. Fiind foarte multumit de rezultat si crezand ca am remediat definitiv problema, am montat carcasa centralei si stupoare: centrala manifesta aceleasi simptome. Dupa ce am redemontat-o am desfacut cutia de plastic in care este montata placa electronica am constatat ca acolo era o temperatura mai mare decat cea pa care o banuiesc eu ca ar trebui sa fie ceea ce m-a dus cu gandul o piesa se incalzeste mai mult decat trebuie si face ca anumite piese sa iasa din parametrii si sa conduca la defectul mentionat. In disperare de cauza, pentru a mentine o temperatura mai scazuta a placii, am dat mai multe gauri atat la partea infeioara a cutiei cat si in partea superioara iar in carcasa centralei langa teava de tur in in dreptul gaurilor de la cutia de plastic am mai facut ceva gauri. In acest fel am realizat un tiraj de aer ce reuseste sa mentina placa electronica ceva mai rece si centrala a functionat pana in acest moment fara probleme.
Intrebarea mea este : ce piese ar putea sa se incalzeasca in asemenea hal sa provoace asemenea probleme ( nu mi-am putut da seama la un control cu degetul pe piese mai ales ca fenomenul apare cu carcasa montata si nu pot verifica )
multumesc anticipat

#2931
blezneag

blezneag

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 08.08.2006

 danpet, on 26 noiembrie 2012 - 08:57, said:

La punerea in functiune,printre altele,se face si aerisirea pompei pe la lagarul din spate...acel surub maaare.Aerul de acolo nu poate iesi pe la aerisitorul automat care e in fata.Rotorul pompei se invarte in apa si tot cu apa se ung lagarele lui.Poti sa faci singur aerisirea,slabind putin acel surub (nu trebuie desfacut complet).Sa pui o carpa sub pompa acolo in spate,caci o sa curga picaturi de apa.Atentie sa nu ajunga apa la placa electronica!!!

Buna
Intr-adevar a iesit aer de acolo.
Am luat aminte, am pus un prosop sub pompa si am desfacut un pic surubul buclucas.
Multumesc pentru sfaturi

#2932
Buddy1

Buddy1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 08.04.2012
Buna seara
Am doua centrale Ariston identice, in doua apartamente
Cea de unde locuiesc eu nu are probleme, merge ok de cativa ani buni
Mai am una unde stau parintii mei irana si mai este folosita si peste vara putin da' doar pe apa calda
Aceasta are insa o problema,cand pornesc incalzirea presunea apei creste de la 1.5Bari la 3Bari si incepe sa picure pe la supapa de siguranta
La mine acasa creste la fel tot pana la 3 dar nu picura
Am chemat un prieten care se pricepe cat de cat si a zis ca nu are aer in vasul de expansiune,a bagat aer.
A mers ok o zi dupa acre iara a inceput sa picure,ar putea fi senzorul de presiune?
Daca scad presiunea la 1 bar creste pana pe la 2.6 si e ok nu picura

#2933
Boinker

Boinker

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 14.01.2007

 ginogino, on 26 noiembrie 2012 - 09:14, said:

stimati domni,
revin cu problema mea la ariston uno la care am gasit o rezolvare de compromis ( in sensul ca in 24h nu a mai facut figuri )
.............
multumesc anticipat

Tind sa cred ca problema ta pleaca de la presostatul de aer, facand acele gauri in carcasa ai rezolvat partial problema. Nu are legatura cu temperatura placii. Are legatura cu faptul ca prin gaurile date de tine trage aer. Mai bine incearca sa astupi gaurile facute de tine si sa cureti de praf paletii ventilatorului si sa dai jos diafragma de la cos. Sau poti incerca cu un presostat nou. Cutia placii electronice la Uno este important sa ramana cat de cat etansa. Ce faci daca iti curge un o-ring pe la tur la schimbator si curge in placa? Cu condensul sau alte pierderi de apa cum ramane?

#2934
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007

 Buddy1, on 26 noiembrie 2012 - 20:23, said:

Buna seara
Am doua centrale Ariston identice, in doua apartamente
Cea de unde locuiesc eu nu are probleme, merge ok de cativa ani buni
Mai am una unde stau parintii mei irana si mai este folosita si peste vara putin da' doar pe apa calda
Aceasta are insa o problema,cand pornesc incalzirea presunea apei creste de la 1.5Bari la 3Bari si incepe sa picure pe la supapa de siguranta
La mine acasa creste la fel tot pana la 3 dar nu picura
Am chemat un prieten care se pricepe cat de cat si a zis ca nu are aer in vasul de expansiune,a bagat aer.
A mers ok o zi dupa acre iara a inceput sa picure,ar putea fi senzorul de presiune?
Daca scad presiunea la 1 bar creste pana pe la 2.6 si e ok nu picura

La ambele centrale ai probleme cu vasul de expansiune (nu cu vreun senzor).Presiunea in vas se reface dupa ce s-a golit apa din centrala.Se baga 0,8-1 bar.Pune-i un ventil nou inainte.Daca nici asa nu tine,inseamna ca e fisurata membrana vasului si trebuie altul.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate