Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne
 Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 

Centrale ARISTON (Merloni)

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
14127 replies to this topic

#13663
Prototype2

Prototype2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.11.2008
Asa e, am gresit, sunt patit in viata. Dar am gresit service-ul, cred ca a fost chiar scump dar prost in cazul meu, dar eu mi-am asumat si am platit nu fac circ cum sunt cele din orgolii profesionale ranite, am platit scump la vremea aceea ca am platit si piesa ce am schimbat-o eu! A gresit si mesterul cand a ales piesa gresita pe care sa o schimbe... dar pauza... mesterii nu platesc niciodata. Am mai luat tepe cateodata la servicii "profi" dar niciodata nu si-a asumat nici un mester nimic, cine a dat buleala a fugit cu banu'. Teapa luata pe serviciile profi tot eu am platit-o, mai scump evident! Doar erau profii. Tepari profi!

Atunci eram fara experienta si am crezut ca e service profi, oricum la ce teatru e in mesteri nu e usor pt. un ochi neantrenat sa distinga... stai sa vezi de ce:
- La aceasi masina mi-a intrat unu in spate, si la reprezentanta mi-au indreptat "fusta" spate lovind cu ciocanul in lemn, mi-au lasat toata masina ovalizata pe "fusta" (vedere din portbagj) cu aschiile sub mocheta, vopsea sarita, execrabila lucrare - inainte sa le las masina, cand am vorbit cu ei am vrut sa ma asigur ca lucreaza profi, mi-au zis ca au scule speciale hidraulice. Ce zici? Reprezentanta! Si e plin netul...
- Stiu 2 service-uri de cartier ce au clienti fideli pt. ca ii respecta. Te programeaza la o saptamana doua cel de mecanica si la 2-4 cel de tinichigerie atat sunt de ocupati, eu ce fac fara masina? De ce oare se inghesuie lumea acolo? Eu stiu pt. ca am fost in ambele, si da, sunt profi, merita sa astepti, mai ales ca n-ai incotro dupa cum bine vezi. Asta e am pupat niste broaste pana la mireasa... si dupa mireasa mai stai cateodata cand o doare capu...
- mai stiu caz concret de diesel pe caroserie de benzinar, motorul schimbat cu tot cu bord, dar nimeni de la reprezentanta sau alte service-uri renumine nu stia ce are turometrul ca nu functioneaza. Se strica incarcarea si prietenii recomanda pe un electrician de cartier ce avea service-ul intrun garaj mic de tot inchiriat, ei acel om simplu in felul lui dar foarte inteligent a reusit ce mult Profesionisti cu nume mari nu au reusit, singur s-a sesizat sa rezolve problema fiindca a vazut ca-i lipsete firul turometrului de pe alternator.

Cam asa e peste tot in tara cred, sunt exceptii desigur, exista oameni si firme profi, dar sunt atat de putini incat nu sunt usor de gasit, si daca ii gasesti nu au timp ca lumea se buluceste la ei.
Am fost si la firme cu renume de care am ramas dezamagit in probleme de ipat, ventilatie, garantie. Nu-mi place sa arunc cu banii pe vorbe mari si frumoase, in princiu aleg produse si servicii profi pentru ca imi place calitatea si imi place tehnica, dar ma informez bine fiindca vreau sa stiu pe ce dau banii.

Poate e karma vietii mele, dar la mine se aplica bine zicala cu pomul laudat... asa am avut eu noroc ca oameni profi sa fie cei ce nu au nevoie de reclama mare la intrare.
Parerea mea e ca pana nu cunosti pe cineva personal si sa interactionezi INFORMAT nu ai de unde sa sti daca e PROFI si daca nu ai pont de la prieteni oricum esti la risc.

Edited by Prototype2, 31 January 2023 - 03:15.


#13664
sanderoalex

sanderoalex

    Nefumător înrăit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,653
  • Înscris: 26.03.2009

 opricadannicusor, on 28 ianuarie 2023 - 14:06, said:

Salut. Pompa am cumparat-o si este Pompa condens Grundfos Conlift 1 LS. Ea vine cu doua fire, unul care se conecteaza la 220v si unul care se conecteaza la centrala (presupun ca este un fir pentru a-i spune centralei daca este o problema sa nu mai porneasca pentru a evita o mica inundatie). Stiu ca trebuie conectat furtunul de evacuare condens la pompa ca mai departe sa mearga la scurgere. Pe mine ma interesa strict conectarea la centrala termica (teoretic merge si fara acea legatura dar daca se infunda, centrala nu stie si merge mai departe riscand o inundatie)
Firele suplimentare se conectează la o alarmă dedicată. Împreună cu alarma se cheamă Conlift 2. Se poate monta și o stație de neutralizare a condensului tot dedicată. E pe Ytb video.
Legat de specialiști. Mulți au plecat de la firmele de servisare si fac lucrări de instalare din cauza patronilor. In mod normal la PIF ar trebui făcute toate reglajele in funcție de nevoile beneficiarului. Dar ca să ajungi la un consens trebuie multe încercări, pe care nu prea le face niciun tehnician. Așa că rămâne in sarcina beneficiarului să facă anumite reglaje și setări. Initial am vrut un Viessmann dar firma care face servisul a ramas in 2 oameni. Mi-au zis că să fac montarea cu cine găsesc si vin ei si fac PIF- ul la sfântul Așteaptă!

#13665
automatic

automatic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 407
  • Înscris: 19.01.2009

 reborn_21, on 29 ianuarie 2023 - 18:47, said:

Parerea mea (una personala) este ca ar cam trebui sa deschideti un topic separat pentru "probleme" si sfaturi legate de Sensys net si setare parametri, care nu sint pentru un user "normal" (o sa spun ulterior de ce am pus in ghilimele").
Momentan exista inca mii de centrale ariston care nu au nici o legatura cu setari de parametri si SensysNet. Eu (si colegul Dicdobre), sintem niste basinosi batrini care stim sa reparam doar centralele (fara partea cu Net). Pe astea le cunostem si pentru astea stim sa dam sfaturi Posted Image. Adica noi stim sa reparam centrala in sine si nu ne intereseaza legatura ei cu net-ul Posted Image
Deaia pentru noi (basinosi)  aia ce vor sa intre in parametri, nu sint useri normali. Insa este clar, ca am ramas noi in urma Posted Image. (chiar daca nici mie nu mi se pare normal sa umble userul normal la parametri)
Pe vremuri (nu foarte indepartate, ca vorbim de maxim 5 ani), un user normal nu avea voie sa intre la parametri. Si acum, parametri sint protejati cu parola. Insa datorita net-ului, parolele astea deja sint cunoscute de toata lumea, cu toate ca nu este firesc acest lucru. In tarilele cu apa calda, parametri astia sint modificati doar de catre tehnicieni de servis si nu de catre orice user.
Suplimentar: Aceasta cuplare a centralei la net a pornit din dorinta ca beneficiarul sa faca un contract cu o firma de servis care sa-i urmareasca centrala pe net si sa vina sa o repare cind firma de servis descopera o problema. La noi in tara, toata treaba asta a fost deturnata si monitorizarea a ajuns sa fie facuta de catre proprietar si nu de catre o firma de servis (cum ar trebui sa fie in mod normal)

Asa e ai dreptate, nu este normal sa intervi in parametrii de service ca simplu utilizator. Documentatia care insoteste centrala cuprinde inclusiv manualul de service unde se specifica acest cod de service. Deci nu e secret si se adreseaza proprietarului de echipament care trebuie sa discearna  daca poate sau il depaseste asta. De fapt daca il depaseste se adreseaza fara sa vrea service-lui ,,autorizat,,.
Daca ai ceva cunostinte cu ce se mananca parametrii astia care sunt la ora actuala si se folosesc cam la toate echipamentele, autoturisme, utilaje samd. de ce sa nu intervii pe ei?  Mai nou a aparut o meserie noua, mecatronic, care suna asa de futurist dar e realitatea. Din pacate cei care fac service, mai ales autorizat, sunt cam praf pe partea asta. Cand am pus in functiune de noua centrala dupa cateva intrebari,mecatronice,  baiatul ala, nevinovat, de la service Ariston autorizat, a recunoscut ca e pe linga si si-a sunat colegul care si el pana la  urma a sunat Aristonu ca sa raspunda la ce vroiam eu. De fapt era vb de cele doua zone de incalzire posibile la centrala mea cum le reglai/activai din parametrii.
Recunosc ca e o lista lunga de parametrii care faci multe minunatii cu ei si cine lucreaza in mod curent cu ei consider ca ii cunoste ca sa ma destupe mai repede.
Asta e! robineti schimbatore de caldura vane garnituri tevi astea sunt probleme subtiri dar ce te faci cand apare un mesaj de oroare ca sezorul x sau doar un cod y/ Nu stiu ce sa cred dar cred ca vremea ,,centralinei,, a cam trecut vorbim de placa de automatizare cu acces la net.
Acuma basinos ce inseamna ca si eu sunt cam puriu adica trecut de prima tinerete? Si ma cam ia fimiu la jucariile aste a electronice....

#13666
sph13

sph13

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 06.01.2023
Hello,

Am si eu o centrala Ariston Alteas ONE net 24 KW - IPAT si modul Auto activat - curba 0.6. Senzor exterior conectat. La 8 grade afara, 20.5 grade cerute, imi alege 28 de grade in ipat.
Am remarcat ca in timpul zilei are cicluri in care incalzeste cateva minute si apoi face "Post circ incalzire".

Inteleg ca ajunge la temperatura din circuit dar nu a ajuns inca la temperatura din cube. Imi doresc o functionare cat mai economica dar si fiabiliate pe termen lung - de aceea modul auto.


Intrebare: este un fenomen daunator  aceasta recirculare ?
Multumesc!

#13667
Rretro

Rretro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 670
  • Înscris: 10.03.2020
Nu, nu este... Îți recomand să mergi doar cu senzorul de temperatura exterioară dacă ai ipat

#13668
sph13

sph13

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 06.01.2023

 Rretro, on 01 februarie 2023 - 17:25, said:

Nu, nu este... Îți recomand să mergi doar cu senzorul de temperatura exterioară dacă ai ipat

Multumesc pentru raspuns. Banuiesc ca te referi la 4. 2. 1 si acolo sa selectez optiunea 3.

Care ar fi avantajul acestei setari ?

#13669
Rretro

Rretro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 670
  • Înscris: 10.03.2020
Da, 421 pe 3 și influenta ambient pe 0....

#13670
sanderoalex

sanderoalex

    Nefumător înrăit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,653
  • Înscris: 26.03.2009
Am citit instrucțiunile de la pompa de condens Grundfos Conlift 1.

Quote

Cablul de la alarma poate fi conectat in doua moduri, in functie de aplicatie:
• Oprirea sursei de condens
Întrerupătorul de preaplin poate fi conectat la un circuit de joasă tensiune Clasa II. Pentru a permite oprirea sursei de condens, bornele COM1 și NC2 de la întrerupătorul de preaplin trebuie conectate în serie cu circuitul termostat de joasă tensiune al sursei de condens.
• Sistem de alarma extern
Bornele COM1 și NO4 trebuie folosite pentru a închide un circuit de alarmă de joasă tensiune. Pentru a activa alarma, bornele COM1 și NO4 de la întrerupătorul de preaplin trebuie conectate in serie cu circuitul de alarmă de joasă tensiune.
Eu am Sensys HD legat la Alteas One+. Dacă se leagă firele de la alarma pompei la TA1, in caz de alarmă a pompei,va intrerupe functionarea centralei? Sau trebuie montată alarma pompei in serie cu Sensys HD? Stiu că in setările centralei, la parametrul 421, se alege tipul termoreglării.

Attached Files



#13671
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 07.09.2008
Daca ai SENSYS HD atunci intrarea TA1 nu are nici o influenta asupra reglarii pe incalzire deci nici un alt contact pe el nu ar fi bagat in seama de placa centralei.
Daca inseriezi cu SENSYS HD nu vei face decat sa intrerupi legatura acestuia cu placa electronica si probabil vei intrerupe functionarea pe incalzire, dar va ramane activa functionarea pe apa calda si tot va produce ceva condens dar incantitati mai mici daca nu vrei sa umpli o piscina cu apa calda de la centrala.. Centrala nu este prevazuta a fi intrerupta de un astfel de dispozitiv decat daca vei inseria acel contact al pompei de condens cu cablul de alimentare de la priza.

Edited by servoman, 02 February 2023 - 17:35.


#13672
uwu

uwu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 11.08.2006
Buna ziua. As dori sa stiu care este setarea parametrului 421 doar cu termostat Cube S Net! Daca am setat 2 = numai sonda de interior,cand pleaca centrala nu urca T tur mai mult de 44 grade,acum cu 0 grade afara! In acest caz se mai tine cont de vreo curba,sau trebuie sa il pun pe 1 = dispozitiv On/Off? Va multumesc anticipat!

#13673
robo374

robo374

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 26.12.2012

 robo374, on 28 ianuarie 2023 - 14:05, said:

Buna ziua. La un Ariston BS 24 FF am o problema. O baga ocazional in eroare si ii blocheaza cazanul aparand ledul rosu. Pe mufa de FLAME am 110-115V, i-am schimbat condensatorii astia 2, dar tot se manifesta defectul. Ce as putea sa mai verific sau ce cauza apare mai frecvent pentru declansarea acestui defect? Multumesc.

 dicdobre, on 28 ianuarie 2023 - 14:56, said:

1 Se aprinde doar ledul rosu de la lipsa flacara?

2. Eroarea se manifesta la pornire sau in timpul functionarii.

3. La pornire ai scanteie? ai gaz? se aprinde flacara?

Condensatorii schimbati sunt pe circuitul de detectie flacara dar degeaba e bun circuitul de detectie daca nu exista flacara.


 robo374, on 28 ianuarie 2023 - 15:14, said:

1. Doar ledul rosu da.
2. La pornire n-am reusit sa reproduc eroarea, de obicei o gasesc asa peste noapte si dupa un reset porneste cum trebuie.
3. Da scanteie, da si gaz si se aprinde si flacara.

Pun si un filmulet. Acum, nu stiu prin ce minune a pornit. Ventilatorul o ia, presostatul si furtunul le-am verificat, da scanteie destul de mult timp, dupa care in majoritatea cazurilor cam 80% aprinde flacara pentru maxim 1 secunda si se stinge, cazanul intrand in eroare.
Mi se pare ca sta totusi foarte mult timp de cand incepe sa dea scanteie pana cand da drumu la gaz.
Colegul meu cu problema mi-a zis ca problemele au cam inceput dupa o revizie cand i-au fost facute reglaje la gaze la centrala.
Dar e curior ca totusi merge cu interferente, are perioade cand merge zile bune fara erori si perioade cu erori foarte dese.
Nici nu stiu ce sa mai verific la ea.

https://youtube.com/...nSIkaIECMiOmarE

#13674
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 07.09.2008
Trebuie sa chemi pe cineva de specialitate cu un manometru. Daca in timpul cat da scanteie este gaz la iesirea vanei de gaz atunci e o problema de scanteie, pozitionare electrozi aprindere. Tot cu acel manometru se pot verifica daca reglajele sunt facute corect, in special cel de "aprindere lenta".
Daca nu este gaz in timp ce da scanteie atunci fie vana de gaz este prea lenta, nu deschide imediat, fie un releu de pe placa electronica are contacte imperfecte (perlate) si alimenteaza cu intarziere vana de gaz.
De ce nu cheama pe cel care a facut revizia sa-i refaca reglajele cu m au fost sau macar sa constate daca s-a intamplat ceva cu centrala dupa plecare lui. Am patit si eu un caz, dupa o revizie, la 30 minute a picat placa electronica....

Edited by servoman, 08 February 2023 - 09:11.


#13675
robo374

robo374

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 26.12.2012
A venit aceeasi persoana. Concluzia lui e ca au trebuit facute si reglaje la vana dar ca si placa e defecta si o repara el pentru doar 400 de lei.
Concluzia mea, e ca a gresit reglajele din prima si ca sa nu recunoasca a dat vina pe placa. Din punctul meu de vedere releele alea de la gaz erau bune, singurul ce pica la placa aia fiind ala de la ventilator.

#13676
robo374

robo374

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 26.12.2012
Mda. Pana la urma nu a mai fost placa, s-a rezolvat cu o sita colmatata in vana de gaz.

Nu stiu despre ce este vorba exact ca nu am avut ocazia sa desfac niciodata. Se poate infunda de la gaz? E curios ca suntem oarecum vecini si eu am centrala montata de mai mult timp si nu am avut probleme cu asa ceva.

#13677
sanderoalex

sanderoalex

    Nefumător înrăit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,653
  • Înscris: 26.03.2009

 uwu, on 07 februarie 2023 - 10:49, said:

Buna ziua. As dori sa stiu care este setarea parametrului 421 doar cu termostat Cube S Net! Daca am setat 2 = numai sonda de interior,cand pleaca centrala nu urca T tur mai mult de 44 grade,acum cu 0 grade afara! In acest caz se mai tine cont de vreo curba,sau trebuie sa il pun pe 1 = dispozitiv On/Off? Va multumesc anticipat!
Poți decala curba de termoreglare cu -14°/+14° la centrală. Dacă vrei să țină cont de T exterioară, la 421 alegi 4 cu T exterioară de pe net.

#13678
HouseFreak

HouseFreak

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,432
  • Înscris: 15.09.2008
salutare , am un ariston microtec care in ultimul timp a inceput sa faca tzac,tzac de cateva ori pana face aprindere pe caldura  , 5,6,7,8 ori pana face flacara , in timp ce face asa se aprinde si becul galben si se stinge , am schimbat presostatul ,dar fara noroc, sa fie fuxostatul sau placa ?

#13679
uwu

uwu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 11.08.2006
Buna ziua. Am o intrebare pentru cei care stiu: de cand am montat sonda externa si ariston cube s net a crescut consumul de gaz cu 2 mc/zi! Apartament 3 camere Bucuresti izolat,4 calorifere supradimensionate! Setat parametrul 421:4,curba 0.6,424 10. Temperatura setate 22 grade! Oare de ce a crescut consumul? Va multumesc

#13680
protecties

protecties

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,184
  • Înscris: 06.11.2008
Cat aveai consumul înainte și cât ai acum? Cumva compari consumul din perioada cu 10 grade afara cel din ultimele zile când a fost mai frig?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate