Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Contactele de pe SIM s-au sters d...

Next in Tower Residence Pallady

Hidroelectrica anunta listarea in...

Diverse probleme electrice si un ...
 In cautarea unor pagini de amuzam...

100 khz

Cel mai bun complex de vitamine p...

Scanare cod QR
 Scoatere contor electric din casa

Browser cu consum redus de resurse

Clarificari pompe caldura geoterm...

Sare siguranta!
 Google Assistant Oppo Reno 8T 4G

romane romanești bune scrise...

Daca exista cineva in lume pentru...

Golf 7, DSG problema
 

Start la Fondurile Structurale si Post-aderare

- - - - -
 • Please log in to reply
95 replies to this topic

#55
kappa_man84

kappa_man84

  Fiord

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,215
 • Înscris: 15.02.2007
Ghid Axa 2 Pos Mediu!

edit: si un pic off - Bani pentru spatii verzi pana pe 31 ianuarie!

Edited by kappa_man84, 07 January 2008 - 10:17.


#56
kappa_man84

kappa_man84

  Fiord

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,215
 • Înscris: 15.02.2007
Ghid solicitant POS-Transport!

#57
spe

spe

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,504
 • Înscris: 13.02.2006
Mai, am si eu o intrebare. Recunosc ca-mi prind urechile deocamdata in ce vorbiti voi acolo, axe, ghid si altele.

Pentru sectorul privat este activ vreun astfel de fond ? Mai precis pentru o firma care presteaza servicii ( 75 % catre alte firme ). Vreau sa achizitionez un pick-up 4x4 ( auto specializat, deci nu pentru uz personal ) si cateva "chestii" si utilaje noi, toate pentru a dezvolta si completa gama de servicii oferite. In plus, odata cu aceste achizitii, s-ar crea cel putin un nou loc de munca. Ma descurc si singur, cu leasing, dar nu ma feresc sa spun ca mi-ar place sa primesc un 40 - 50 % nerambursabili din aceasta investitie de ~ 40.000 de euro.

Anyone ?

#58
kappa_man84

kappa_man84

  Fiord

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,215
 • Înscris: 15.02.2007
momentan e deschisa licitatie de proiecte pe Axa 2 a POR, domeniul major de interventie 2.1 "Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane - inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura" si pentru domeniul major de interventie 3.3 „Îmbunãtãtirea dotãrii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii în situatii de urgentã” din cadrul Axei prioritare 3 “Îmbunãtãtirea infrastructurii sociale” .

CFS poate sa ma completeze daca am omis ceva.

#59
C.F.S.

C.F.S.

  Jos comunismul!

 • Grup: Banned
 • Posts: 7,214
 • Înscris: 04.10.2007
Borbely: "Vom putea absorbi 4,4 miliarde de euro de la UE"

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și locuințelor, Laszlo Borbely, a declarat ieri că România "este în grafic", ceea ce înseamnă că putem absorbi fondurile de la Uniunea Europeană.

"În momentul de față avem 47 de proiecte depuse, în valoare de circa 640 milioane euro, din care primele proiecte le vom semna săptămâna viitoare (asta înseamnă că suntem în grafic) și vom putea absorbi cele circa 4,4 miliarde de euro care sunt prevăzute pentru aceste programe", a spus Laszlo Borbely.
Reprezentantul UDMR a declarat că proiectele pentru 2008 conțin atât programe regionale, cât și programe cu alte țări (Bulgaria și Ungaria). Ministrul Laszlo Borbely a explicat că programul regional cuprinde proiecte de modernizare a drumurilor județene.

"În afară de programul regional, mai avem și alte proiecte, programe de cooperare cu alte țări. Avem programul România-Ungaria, care a fost adoptat în luna decembrie de către CE, program care înseamnă 260 de milioane de euro pentru România și Ungaria", a explicat acesta. Borbely a menționat și un proiect România-Bulgaria care va fi lansat în februarie și care presupune 275 de milioane de euro. Ministrul Dezvoltării a mai precizat că alături de colegii de Parlament s-a discutat și problema cetățenilor români aflați la muncă în străinătate.

"Noi am discutat cu ceilalți colegi de Parlament cum i-am putea aduce înapoi. Ministerul Muncii a început să pună pe site oferta locurilor de muncă, la care să aibă acces și românii din străinătate pentru a fi la curent cu locurile de muncă din țară. În plus, avem date certe, venite din ultimul an, care ne spun că din Ungaria, de exemplu, vin cetățeni unguri să lucreze în România în construcție", a mai argumentat acesta.


Ce inseamna sa fii batut in cap si sa minti cu nesimtire...

#60
Andrey1

Andrey1

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 161
 • Înscris: 20.05.2005
Stie cineva mai multe despre fondurile nerambursabile pentru mediu?

#61
C.F.S.

C.F.S.

  Jos comunismul!

 • Grup: Banned
 • Posts: 7,214
 • Înscris: 04.10.2007
A fost o licitatie pe mediu ula finele anului, insa nu stiu cat a fost de mediatizata.

Urmareste pe site-uri de profil pentru noutati.Quote

Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile în cadrul Programului Operațional Sectorial „MEDIU” 2007-2013

Axa Prioritară 4 - „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecția Naturii”

Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile (MMDD), în calitate de Autoritate de Management pentru POS Mediu, lansează prima sesiune de selecție de proiecte în domeniul protecției naturii, în vederea acordării de asistență financiară nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Sectorial „Mediu” (POS Mediu).

Proiectele trebuie elaborate în concordanță cu obiectivele și strategia de finanțare aferente Axei Prioritare 4 – „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecția Naturii” a POS Mediu. Cererea de finanțare (Formularul de aplicație) și Ghidul Solicitantului sunt disponibile pe pagina de internet a MMDD (http://www.mmediu.ro). Ghidul Solicitantului conține detalii cu privire la condițiile de accesare a finanțării precum și instrucțiuni de completare și depunere a cererilor de finanțare.

Propunerile de proiecte pot include următoarele categorii de activități eligibile: elaborare/revizuire a planurilor, strategiilor și a schemelor de management al ariilor naturale protejate și alte activități conexe (activități preliminare măsurilor concrete de investiții sau conservare), investiții în infrastructură pentru uz public orientată spre protecția și gestionarea mediului în ariile protejate, activități privind menținerea și îmbunătățirea stării de conservare favorabilă a habitatelor în ariile naturale protejate, activități privind menținerea și îmbunătățirea stării de conservare favorabilă a speciilor, activități de consultare, conștientizare și informare, activități de instruire și creșterea capacității instituționale de gestionare a rețelei de arii naturale protejate.

Data limită de transmitere a proiectelor este 15 decembrie 2007. Pentru informații suplimentare și pentru depunerea cererilor de finanțare, solicitanții se vor adresa Organismului Intermediar pentru POS Mediu din cadrul fiecărei regiuni în care este localizat proiectul.


#62
C.F.S.

C.F.S.

  Jos comunismul!

 • Grup: Banned
 • Posts: 7,214
 • Înscris: 04.10.2007

Quote

MEF va transfera 100 milioane euro catre fondul JEREMIE

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care stabilește cadrul financiar general pentru plata contribuției financiare de către Guvernul României la fondul de participare JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises – Resurse europene comune pentru intreprinderile mici si mijlocii)

Noile reglementări sunt necesare pentru a face posibil accesul întreprinderilor mici și mijlocii din România la finanțare în cadrul Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice. Implementarea acestui program are scopul de a stimula accesul la finanțare pentru întreprinderile mici si mijlocii și dezvoltarea, pe termen lung, a antreprenoriatului și contribuția la un mediu de afaceri dinamic.
Plata contribuției financiare a Guvernului la fondul de participare JEREMIE se efectuează din sumele de prefinanțare primite de la Comisia Europeană în vederea asigurării accesului la finanțare pentru întreprinderi mici și mijlocii. Potrivit actului normativ, Ministerul Economiei și Finanțelor, prin Autoritatea de Certificare și Plată, va efectua, în baza Acordului de finanțare, plata sumei de 100 milioane de euro către fondul JEREMIE intr-un cont deschis de Fondul European de Investiții (FEI), organism desemnat să administreze acest fond de participare în România.
Prevederile actului normativ sunt aplicabile pe perioada derulării Acordului de finanțare dintre Guvernul României și Fondul European de Investiții.


Informații de background:

Odată cu aderarea la UE, România dispune de resursele Fondului European de Dezvoltare Regională și intenționează să aloce o parte a acestor resurse îmbunătățirii accesului la finanțare al întreprinderilor mici și mijlocii. La inițiativa Comisiei Europene, Fondului European de Investiții și Băncii Europene de Investiții a fost înființat fondul de participare JEREMIE în România. Acesta are scopul de a derula o serie de acțiuni menite să optimizeze utilizarea Fondului European de Dezvoltare Regională pentru îmbunătățirea accesului la finanțare al IMM–urilor prin instrumente durabile.
Având în vedere că semnarea Acordului de Finanțare dintre Guvernul României și Fondul European de Investiții este condiționată de realizarea tuturor acțiunilor precedente, este necesară crearea bazei legale care să permită României plata contribuției financiare la fondul de participare JEREMIE. Primul pas a fost făcut anul trecut, prin adoptarea HG nr. 776/2007 privind aprobarea Memorandumului de înțelegere dintre Guvernul României, prin Ministerul Economiei și Finanțelor, și Fondul European de Investiții privind fondul de participare JEREMIE în România, iar cel de-al doilea pas prin Ordonanța de Urgență adoptată astăzi de Guvern.

Sursa: Guvernul Romaniei

Edited by C.F.S., 15 February 2008 - 10:15.


#63
anicoara

anicoara

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,252
 • Înscris: 28.01.2005
Am o mirare .... Am un proiect cu o buna posibilitate de a accesa: Operatiunea 3.2 Sprijin pentru dezvoltarea sistemelor de comerț electronic și alte soluții electronice pentru afaceri , am scris un numar de e-mailuri catre tot felul de consultanti cautati pe internet si nu a raspuns nimeni .... oamenii astia nu au o afacere ? nu cauta clienti ? Cum este organizata aceasta activitate ?

#64
C.F.S.

C.F.S.

  Jos comunismul!

 • Grup: Banned
 • Posts: 7,214
 • Înscris: 04.10.2007
Depinde cui te-ai adresat, unii nici nu isi citesc mailurile. Iar daca ai un proiect mic, nu vei gasi foarte usor pe cineva care sa se ocupe. Oricum, succes.

#65
C.F.S.

C.F.S.

  Jos comunismul!

 • Grup: Banned
 • Posts: 7,214
 • Înscris: 04.10.2007
Comisia Europeana a aprobat Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), prin care Romania poate accesa, pana la sfarsitul lui 2013, fonduri in valoare de aproximativ opt miliarde de euro. Astfel, incepand cu luna viitoare, fermierii pot depune la oficiile judetene pentru dezvoltare rurala si pescuit, proiecte privind investitiile in ferme, in unitati de procesare, dar si pentru infrastructura rurala. Odata cu aprobarea acestui program, Romania va primi din partea UE un avans de 3,5% din valoarea totala alocata. "Tinand cont de valoarea importanta de finantare, vor fi perspective pentru multe schimbari in mediul rural. Vor exista fonduri, dar depinde si de beneficiari, de modul in care se vor organiza.

Sursa

#66
Catalin_

Catalin_

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 375
 • Înscris: 28.01.2008
Intrebare: am vreo sansa sa ciupesc ceva din banii de la UE (care cica noi am dat 1 miliard de euro si am accessat doar vreo 440 milioane euro), pt. o gradinita sa zicem?
Ca si asa e scandal la stiri ca nu sunt destule, ca stau borfasii acas, ca nu se pregatesc de scoala.
So, o gradinita privata, in oras (sau poate in ceva cartier rezidential sa zicem) cu smecherii din alea cu limba engleza si tot tacamu.
Mentionez ca in afara de idee nu am nimic, adica bani, firma, constructie.
Ar fi o varianta ca daca e sa fie in cartier rezidential, poate am spatiul de vreo 650 mp. Dar in rest nimic, eventual daca se decide in alt loc.. sa am ceva bani prin valorificarea terenului.

Edited by Catalin_, 21 February 2008 - 12:31.


#67
C.F.S.

C.F.S.

  Jos comunismul!

 • Grup: Banned
 • Posts: 7,214
 • Înscris: 04.10.2007

View PostCatalin_, on Feb 21 2008, 12:24, said:

Intrebare: am vreo sansa sa ciupesc ceva din banii de la UE (care cica noi am dat 1 miliard de euro si am accessat doar vreo 440 milioane euro), pt. o gradinita sa zicem?
Ca si asa e scandal la stiri ca nu sunt destule, ca stau borfasii acas, ca nu se pregatesc de scoala.
So, o gradinita privata, in oras (sau poate in ceva cartier rezidential sa zicem) cu smecherii din alea cu limba engleza si tot tacamu.
Mentionez ca in afara de idee nu am nimic, adica bani, firma, constructie.
Ar fi o varianta ca daca e sa fie in cartier rezidential, poate am spatiul de vreo 650 mp. Dar in rest nimic, eventual daca se decide in alt loc.. sa am ceva bani prin valorificarea terenului.

Sanse foarte mici, daca nu chiar 0.

#68
Catalin_

Catalin_

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 375
 • Înscris: 28.01.2008
ce ar trebui sa fac/am pt. a-mi spori sansele?
Sa zicem ca terenu ar fi in orice locatie as dori.. o firma se face repejor, nu ar fi asta problema.
Ce ar mai trebui si ar fi simplu de facut?

#69
C.F.S.

C.F.S.

  Jos comunismul!

 • Grup: Banned
 • Posts: 7,214
 • Înscris: 04.10.2007
Ceea ce te intereseaza pe tine nu se prea incadreaza in activitatile sustinute (finantate). pentru beneficiarii privati se fiananteaza (ca idee generala) activitatea de productie sau prestare de servicii, nu implicarea in sectorul social. Ca idee, ai putea sa citesti documentele aferente POS CCE si POR pe care le gasesti cu siguranta pe net.

#70
C.F.S.

C.F.S.

  Jos comunismul!

 • Grup: Banned
 • Posts: 7,214
 • Înscris: 04.10.2007
La un an si ceva de la data integrarii mcti ne serveste vorbe. In loc de publicarea ghidurilor reprezentantii mcti participa la intalniri consultative, de lucru, de informare, etc. In ritmul asta, pana in 2013 se vor depune vreo 2-3 proiecte, si alea cu cantec.  

Quote

Reprezentanți ai Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației (MCTI) au participat marti, 26 februarie a.c., la Timișoara, la sesiunea de informare ?Oportunități de finanțare prin programele europene/fonduri structurale?, în cadrul căreia au oferit detalii privind modalitățile de accesare a fondurilor structurale în domeniul IT&C.

Evenimentul a deschis seria sesiunilor de informare pe tematica fondurilor structurale din afara Bucureștiului, punând accent pe dezvoltarea e-economiei, condițiile generale de eligibilitate, precum și selecția proiectelor și ghidurilor solicitantului - documente accesate frecvent de către potențialii beneficiari ai fondurilor structurale.

Evenimentul, organizat de către Asociația Română pentru Industrie Electronică și Software ? filiala Timiș și Incubatorul de Afaceri SoftwareTimișoara, a reunit, alături de instituții ale administrației publice centrale și locale, un număr de 30 de firme din domeniul IT&C.

Prin prezența constantă la evenimentele destinate IMM-urilor, MCTI își propune să asigure o mai mare transparență a procesului de absorbție a fondurilor structurale, precum și creșterea gradului de accesare a acestora.
Sursa: MCTI

Edited by C.F.S., 27 February 2008 - 10:06.


#71
anco

anco

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 13
 • Înscris: 01.08.2006
Pentru cei interesati, ieri 3 martie 2008 s-a lansat PNDR-ul (Programul Natioanal de Dezvoltare Rurala), practic continuatorul SAPARD-ului.
Au fost lansate momentan doar 3 masuri, respectiv 121, 123 si 322.

Citat din anuntul de lansare:
"Fondurile disponibile pentru Masura 121 Modernizarea exploatatiilor agricole sunt de 57.856.627 Euro. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Masurii 121 este de 2.000.000 Euro. Fondurile alocate Masurii 121 sunt aferente anului financiar 2008.

Fondurile disponibile pentru Masura 123 Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere (fara schemele de ajutor de stat) sunt de 33.390.775 Euro. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Masurii 123 este de 3.000.000 Euro. Fondurile alocate Masurii 123 sunt aferente anului financiar 2008.

Fondurile disponibile pentru Masura 322 Renovarea si dezvoltarea satelor sunt de 103.072.495 Euro. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Masurii 322 este de 6.000.000 Euro. Fondurile alocate Masurii 322 sunt aferente anului 2008.

Depunerea proiectelor se va face la sediile OJPDRP. Solicitantul de finantare trebuie să îndeplinească cerințele de conformitate și eligibilitate menționate în cadrul Ghidului Solicitantului aferent fiecărei masuri. Pentru a fi selectat pentru finanțare proiectul trebuie să depășească punctajul minim prevăzut pentru fiecare măsura, conform Ghidului Solicitantului. Procedura de selectie va fi afisata pe site-ul www.apdrp.ro, www.madr.ro si la fiecare CRPDRP si OJPDRP. Termenul limită de depunere pentru această sesiune de cereri de proiecte este: 28 martie 2008, ora 16.00. Anunțarea rezultatelor pentru cererile de finanțare depuse în luna martie se va face după aprobarea Raportului de Selecție de către Directorul General al Autorității de Management. APDRP va notifica în scris și prin intermediul paginii web www.apdrp.ro pe toți solicitanții privind rezultatul evaluărilor cererilor de finanțare depuse de către aceștia la sediile APDRP."

#72
arcond

arcond

  Senior Member

 • Grup: Validating
 • Posts: 2,116
 • Înscris: 15.11.2006

View Postanco, on Mar 4 2008, 17:54, said:

Pentru cei interesati, ieri 3 martie 2008 s-a lansat PNDR-ul (Programul Natioanal de Dezvoltare Rurala), practic continuatorul SAPARD-ului.

   Te rog frumos  precizeaza , pentru userii SP ( ca-s mai evoluati decat restu' ) , pentru cine sunt fondurili astea ?
   Ca stie tata lumea , nu sunt bani decat pentru anumite " categorii "  de clienti , cotizanti de partid ( trebuie spus la care anume ) , mafioti , excroci , evazionisti , si orice alta titulatura puteti gasi , in nici un caz pentru investitorii cinstiti si care doresc sa faca ceva in respect fata de lege si pentru viitorul acestei tari .
   Sa se lanseze totodata si lozinca " Traiasca marea mUE " , sa se stie de la inceput ca toate manevrele astea cu acordarea de fonduri nu sunt decat simple diversiuni .
   Ai impresia ca motocicleanu si clica lui de mafioti se tin de guvernare avand alt scop mai inalt decat manarirea fondurilor de care tocmai ai amintit ?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate