Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne
 Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 

Incalzire Electrica, Gaze/GPL, Lemne, Peleti, Carbuni sau motorina ?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
529 replies to this topic

#19
gaabbyy

gaabbyy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 23.12.2006
nici acum dupa scumpirea gazului nimeni nu are nici o parere :confuzzled:   ????????????
Cine-mi da si mie o "mana" de ajutooooooor?????

#20
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 gaabbyy, on Jun 19 2008, 14:13, said:

nici acum dupa scumpirea gazului nimeni nu are nici o parere ...
Gazul se scumpeste, dar nici curentul electric nu e pe gratis... Iar cresterile de pret la curent de-abia urmeaza.

Daca nu vrei sa-ti tragi gaze, poti folosi 2-3 convectoare electrice -e cel mai simplu (+boiler electric pt. apa calda). Trebuie insa sa regandesti instalatia electrica, tinand cont de acesti consumatori suplimentari.

Poate ca va trebui sa schimbi tabloul, etc. Contacteaza Electrica locala.

#21
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005
eu as miza pe faptul ca se scumpesc toate si as cauta sa aflu daca si la ce pret pot sa imbunatatesc izolatia termica a apartamentului. Daca e foarte bine izolat se incalzeste si de la vecini. Asta iarna am lipsit 10 zile. Robinetele la calorifere inchise, cand m-am intors erau 15-16 grade.Si blocul e comunist din '80, n-am pus decat termopane.

Edited by blimpyway, 19 June 2008 - 16:32.


#22
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 blimpyway, on Jun 19 2008, 17:31, said:

eu as miza pe faptul ca se scumpesc toate si as cauta sa aflu daca si la ce pret pot sa imbunatatesc izolatia termica...
Pai da !, dar cineva trebuie totusi sa incalzeasca in bloc, ca nu e low-energy-house (sau zero-energy). Si daca vecinii nu sunt cooperanti?

Daca sta la ultimul etaj (si nu numai), poate sa-si puna un panou solar cu termosifon si boiler, ca nu e mai mult de 3.000-6.000 Lei si rezolva problema cu apa calda. Mai ramane de rezolvat incalzirea..

Vorba reclamei de mai jos: oricum ai da-o, tot la bani se ajunge !

Edited by scheleton, 19 June 2008 - 16:55.


#23
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005
Un bloc reabilitat termic are sanse mai mari sa se aproprie de low-energy-house pentru ca raportul suprafetelor exterioare/ nr. locatari este mult mai mic (de vreo 4 ori)  decat la o casa in genul celor construite in zilele noastre de ~140mp. Incalzirea trebuie doar sa compenseze pierderile prin suprafetele exterioare, iar izolatia ar reduce mult pierderile la nivelul intregului bloc.

Apropos de ultimul etaj, a incercat cineva sa puna solar pe terasa blocului? Doar bolta aia cu folie deasupra, nu-i necesar sa fie mare si nici sa creasca rosii in el - doar pentru a vedea care-i efectul asupra temperaturii iarna.

#24
vladpirvan

vladpirvan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 21.05.2006
Salutare tuturor,

Uitati, tocmai mi-am construit o casa la rosu, iar unul din urmatorii pasi va fi evident instalatia de incalzire centrala si instalatiile sanitare.
Dilema este la varianta de incalzire: pe gaz, lenme, peleti etc?
Am tot intrebat in stanga si in dreapta de despre costul facturilor lunare, consum lunar, etc. pentru unlele din optiunile de mai sus, insa fiecare isi lauda marfa deci nu am putut sa imi conturez o parere obiectiva.
Am inteles mai nou ca pentru variantele cu cazane pe gaz, in cazul in care esti racordat la astfel de centrala, companiile factureaza mai MWh de putere si nu metrul cub de gaz consumat, ceea ce face lucrurile si mai dificil de inteles, dotorita faptului ca nu posed cunostinte avansate in domeniu.
Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. Cam cat MWh consuma o familie de 4 persoane intr-un an intr-o casa de aprox. 150m2 si cu un volum de aprox. 400m3 pentru incalzirea centrala si apa menajera in varianta unei centrale pe gaz? Care este consumul mediu si pretul mediu facturilor in decursul anului? Evident, presupun ca vara sunt mult mai mici datorita lipsei nevoii de incalzire.
2. in cazul variantelor pe lemne, peleti, etc., care ar fi costurile lunare?

M-as bucura nespus de mult sa primesc raspunsuri atat din partea celor care au cunostinte in domeniu, cat si din partea celor care poseda astfel de centrale si pot vorbi din experienta.

Va multumesc si astept sugestiile dvs.!

#25
haplea82

haplea82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 21.02.2007
pe factura de gaze apare consumul atit in m3 cit si in mw,de fapt este acelasi lucru iar modificarea a fost facuta pt a raspunde normelor europene in domeniu!
consumurile pt incalzirea respectivei case depind f mult de gradul de izolare al acesteia!in acest moment gazul cred ca este in continuare cel mai convenabil ca si combustibil ,daca pui in balanta pret centrala,pret conbustibil si confort!daca nu te deranjaza sa pui lemne pe foc la un anumit interval de timp,curatat cazan de cenusa,fum,sigur cea mai ieftina metoda de incalzire este cea cu cazan atmosferic(pret rezonabil),unde poti sa folosesti atit lemn cit si carbune!
eu am centrala pe gaze ,casa  (incalzita) circa 240m2,izolata acceptabil,luna septembrie am avut de plata ~80 ron,centrala pornita(a fost destul de frig) temp de 23 0c interior!anul trecut factura max a fost undeva pina in 500ron(daca imi amintesc bine)!asta vara ,30-45 ron in functie de timpul stat pe acasa!2 adulti si un copil!si eu sint interesat de cazanele pe peleti,dar mai astept sa gasesc mai multe informatii despre ele de la utilizatori si nu de la comercianti!au un mare dezavantaj,sint scumpe (multe f scumpe) si dezavantaje mai mici -loc de depozitare peleti,alimentare centrala manuala,transport peleti de la producator  acasa!
centralele cu gazeificare ,au preturi mai mari decit cele atmosferice,sint pretentioase la combustibil(lemnul trebuie sa aiba o anumita umiditate ,de aici o anumita vechime la uscare ),lemnul necesita spatiu special de uscare si depozitare,se alimenteaza manual la intervale de timp destul de mici(4-10 h) ,necesita intretinere speciala(curatare focar saptaminal),cenusa ,fum!
parerea mea ,cea mai avantajoasa metoda ramine incalzirea cu gaze,in primul rind din motive de comoditate,insa aici exista riscul exploziei preturilor la gaze dar nu ma astept ca ceilalti combustibili sa nu urmeze (mai mult sau mai putin )acelasi trend!

Edited by haplea82, 01 November 2008 - 12:53.


#26
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 haplea82, on Nov 1 2008, 14:51, said:

..parerea mea ,cea mai avantajoasa metoda ramine incalzirea cu gaze,in primul rind din motive de comoditate..
Si eu agreez gazele (si tot din comoditate !), dar sper ca vor renaste centralele cu combustibil lichid.
Am spus combustibil lichid, nu motorina (cu care iesi scump), cu gandul la combustibilul tip M, care nu prea se mai gaseste (parca face Rompetrol comb. Calor, sau asa ceva).
Combustibilul tip M e la cel mult jumatate de pret fata de motorina si atunci socotelile se schimba, nu? Eu cred ca aceasta varianta va renaste in Ro, mai ales ca e in continuare folosita cu succes in Europa (in Germ. se numeste Heizoel).
Problema vine din alta parte: trafic, accize sau mai ales ocolirea lor -cred ca d-asta nu se mai gaseste.

O alta intrebare: pretul mondial al petrolului a scazut (chiar drastic), pe cand gazele nu par a se ieftini. De ce?

#27
haplea82

haplea82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 21.02.2007
pretul gazelor naturale se calculeaza in functie de pretul mediu al barilului de petrol pe o perioada de timp mai mare(asa se intmpla in europa,iar intervalul de timp nu-l cunosc)!cert este ca pretul gazelor urmeaza pretul petrolului la un interval de circa 6 luni!

Edited by haplea82, 11 November 2008 - 08:52.


#28
trompy400

trompy400

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 05.12.2005
Salut. Si eu sunt in aceeiasi mare dilema si nu stiu deloc ce sa fac.cred ca o sa optez pentru electric si la terminarea lucrarilor o sa ai fac un upgrade.

#29
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 trompy400, on Feb 1 2009, 02:56, said:

..sunt in aceeiasi mare dilema si nu stiu deloc ce sa fac.cred ca o sa optez pentru electric si la terminarea lucrarilor o sa ai fac un upgrade.
e greu sa faci o asemenea comparatie. Nu de alta, dar sistemele nu sunt deloc similare. Cazanele cu combustibil solid sunt semi-automate, poate cu exceptia celor cu peleti (desi nici astea nu sunt chiar full-automated).

Ref. la consum: cu electric platesti de 3 ori mai mult decat cu gaze naturale (acum cativa ani plateai de 5 ori mai mult..). Insa daca n-ai retea de gaze, te poti gandi la GPL, cu care probabil ca o sa platesti cam cat pe electric.
Nu trebuie sa iei neaparat butelie d-aia mare, exista unele mai mici (arata ca un tub de oxigen) pe care le poti monta in baterie.
Solutia cu GPL e buna daca ai o perspectiva imediata de alim. cu gaze naturale (adica in 1-2 ani), pt. ca atunci vei schimba doar duzele.

O alta optiune moderna ramane in continuare cazanul pe motorina. Investitia initiala e mare, dar iti confera independenta si este o solutie ultra-moderna. Daca s-ar mai gasi combustibil tip M (care e la juma' de pret fata de motorina) ai putea avea si un consum avantajos.

Edited by scheleton, 01 February 2009 - 15:12.


#30
enemy2day

enemy2day

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 391
  • Înscris: 04.12.2008
mai skeleton, nu platesti de 3x mai mult pe curent decat pe gaz...hai sa nu exageram.

eu am gazele in poarta si casa la rosu acum, deci va trebui sa adopt o solutie pt incalzire functionabila iarna viitoare. va trebui sa o "montez" (solutia) cam in 2-3 luni...

mi-am facut un calcul de fezabilitate, un tabel in care am trecut avantaje si dezavantaje, costuri initiale si sezoniere asa cum am stiut eu mai bine, inspirandu-ma de pe forum (din experienta altora) si din logica (tarife, etc).

trecand peste avantaje / dezavantaje personale (fiecare este subiectiv) eu cred ca voi opta pt varianta electric. ce dezavantaje voi avea? pai in primul rand costul pe sezon...dar l-am estimat la maxim dublu (deci nu triplu).

acum...depinde ce dublezi. la o izolatie buna, dublezi o valoare mica.

nu sunt specialist in domeniu si tot ce pot spune e ca sper sa iau decizia cea mai buna in final...pana la urma e vorba de casa in care voi locui... ;)

#31
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 enemy2day, on Feb 2 2009, 09:04, said:

mai skeleton, nu platesti de 3x mai mult pe curent decat pe gaz...hai sa nu exageram...eu cred ca voi opta pt varianta electric. ce dezavantaje voi avea? pai in primul rand costul pe sezon...dar l-am estimat la maxim dublu (deci nu triplu)...
ai facut studiu de fezabilitate, ai facut estimari..., dar rezultatele sunt gresite. Mai calculeaza odata.

comparatie gaz-electric

P.S. Acum cativa ani, cu incalzire electrica te costa de 5 ori mai mult. Acum te costa doar de 3 ori...

#32
Liviu72

Liviu72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,044
  • Înscris: 09.11.2007

 scheleton, on Feb 2 2009, 08:43, said:

ai facut studiu de fezabilitate, ai facut estimari..., dar rezultatele sunt gresite. Mai calculeaza odata.

comparatie gaz-electric

P.S. Acum cativa ani, cu incalzire electrica te costa de 5 ori mai mult. Acum te costa doar de 3 ori...
Am convingerea ca peste 5 ani vor fi la acelasi pret. Iar peste 10, poate se inverseaza costurile de exploatare.

#33
trompy400

trompy400

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 05.12.2005

 scheleton, on Feb 1 2009, 15:12, said:

e greu sa faci o asemenea comparatie. Nu de alta, dar sistemele nu sunt deloc similare. Cazanele cu combustibil solid sunt semi-automate, poate cu exceptia celor cu peleti (desi nici astea nu sunt chiar full-automated).

Ref. la consum: cu electric platesti de 3 ori mai mult decat cu gaze naturale (acum cativa ani plateai de 5 ori mai mult..). Insa daca n-ai retea de gaze, te poti gandi la GPL, cu care probabil ca o sa platesti cam cat pe electric.
Nu trebuie sa iei neaparat butelie d-aia mare, exista unele mai mici (arata ca un tub de oxigen) pe care le poti monta in baterie.
Solutia cu GPL e buna daca ai o perspectiva imediata de alim. cu gaze naturale (adica in 1-2 ani), pt. ca atunci vei schimba doar duzele.

O alta optiune moderna ramane in continuare cazanul pe motorina. Investitia initiala e mare, dar iti confera independenta si este o solutie ultra-moderna. Daca s-ar mai gasi combustibil tip M (care e la juma' de pret fata de motorina) ai putea avea si un consum avantajos.
Am vazut undeva comparatie intre toate sistemele de incalzire si cel mai ieftin era pe pompa de caldura iar cel mai scump era gpl. oare asa o fi? era o prezentare a unei pompe de caldura trmia

#34
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 trompy400, on Feb 4 2009, 01:20, said:

..comparatie intre toate sistemele de incalzire si cel mai ieftin era pe pompa de caldura iar cel mai scump era gpl. ..
Pai da, dar acolo cred ca se refereau strict la consum (se facea abstractie de investitia initiala).

Edited by scheleton, 04 February 2009 - 00:54.


#35
trompy400

trompy400

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 05.12.2005

 scheleton, on Feb 4 2009, 00:53, said:

Pai da, dar acolo cred ca se refereau strict la consum (se facea abstractie de investitia initiala).
In mare cam asta e partea care ar trebui sa intereseze cel mai mult pentru ca instalarea unui sistem de incalzire electric si unul pe gaz e cam la aceeasi valoare diferenta fiind de citeva milioane. Binenteles ca la pompe de caldura se schimba problema datorita costurilor initiale exagerate.

#36
alex2861

alex2861

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 12.01.2006
scheleton ai idee ci combustibil tip M ar fi nevoie pentru o casa de 151mp sau 453 mc? Am un cazan Sime din fonta de 40Kw si ma bate gindul la un injector pe combustibil M sau pe GPL. Inteleg e mai scump ca pe lemne dar comfortul de a nu mai vizita cazanul pentru alimentare mai ales noaptea nu se compara.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate